reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Sorga, my to mamy sile. :-) Gratulacje!

edit:
Labamba, a zloz Ty moze jeszcze szybcikiem o polski paszport. Akurat trzy tygodnie sie czeka. Mozna i szybciej, ale sa jakies doplaty.
moja szwagierka czekała miesiąc na termin o złożenie wniosku, a potem 2 tyg na odbiór, więc kiszka. zostaje mi tylko dzielnie czekać i modły;-)

Długo mnie nie było,dużo sie działo.Ale nie bedę się teraz rozpisywać bo to już nie ma znaczenia.Napisze tylko,że wyrósł mi guz na szyi i każdy lekarz sugerował nowotwór.Na szczęście po wielu nerwowych dniach wyniki biopsji pokazały ,że zmiana jest łagodna.Ze złych wieści to taka ,że i tak musze to wyciąc jaknajszybciej (operacja,narkoza) ,a po moim porodzie strasznie się boję.No i i tak narazie nie mam jak pójś do szpitala bo nie zostawię maluszk nikomu..ech..dobra starczy o tym :-(

Co u nas?..mały grzeczny,spi w dzień ładnie,w nocy budzi mnie 3 razy na karmienie.Z kupkami nie mamy już zadnego problemu:tak:.Niesety krostki na buzi ma cały czas,niezależnie od tego co jem.Staram się nie jesć nabiału bo w końcu uwierzyłam ,że to może być skaza ,ale mleko jest wszedzie i chyba jakąs ilośc i tak zjadam.Np w ciastkach.Smaruje emolium ale już nie pomaga:-(Suche,czerwone placki nie schodzą.
Poza tym odparza nam się szyjka,dosłownie dookoła i też rady nie mam.
Z dobrych rzeczy: zaczął podnosić główkę leżąc na brzuszku.Jeszcze na krótko ale za to wysoko.Wydaje mi się ,ze on poprostu nie wiedział jak do tego podejść bo rączki mu się rozpełzały i nie miał podparcia.Kiedy pokazałam mu jak ma trzymać rączki od razu wziął się do roboty.Teraz jest już lepiej.Ale w końcu ma już 3 mce.wasze dzieci to juz pewnie trzymaja główkę i jeszcze się rozglądają:sorry:
Na ramieniu główka nawet mu nie opada,rozgląda się na boki i sztywno trzyma.Kiedy dam mu palce w piąstki to podciąga się do siadania (oczywiście nie wspomagam go jeszcze ,bo kregosłupik jeszcze słaby,ale chęci są:-D)..tym bardziej patrząc na ogólny rozwój ciągle martwię się tym leżeniem na brzuszku,ale bedę obserwować.

Miesiąc temu zamówiłam matę edu. na allegro.Wydalam 200 zł a maty nie ma.Kontakt ze sprzedającym zerowy.Nie wiem co robic.Pisałam do allegro ale jakoś mało skuteczni są.A tak bardzo liczyłam na ta mate:-(

Nie czytam co napisałam bo nie mam czasu ,jesli są błędy to wiedząc jakie inteligentne jesteście wiem ,że zrozumiecie o co chodzi.A teraz szybko myć się i szykujemy się na spacerek po lesie.
A jeszcze jedno czy wyciągacie czasmi maluchy z wózeczka na spacerkach?
U mojej koleżanki też ostatnio wykryli guza na tarczycy, niedługo ma operację. Na pewno dasz sobie radę, a masz już termin? Wiem że karmisz piersią ale najważniejsze twoje zdrowie:tak:
Dziendoberek

Mozemy obie piatke przybic, ja wojego trzy razy zalewalam i za trzecim ie odpalil:sorry: Chyba przegapilam dlaczego tyle na paszport czekasz?? Mialas Passport ekspress?

Duzo zdrowka i pozytywnej energii ci zycze:tak:

Ok lece bo Olka cierpliwosc sie skonczyla:-)
Expressem 28 marca:wściekła/y:

Witajcie kobietki...
Dawno mnie nie było, ale myśle, że teraz to się zmieni :-)
Widziałam, że pisałyście o firmie Hipp, mi osobiście też podpasowała, więc polecam.
Hm...teraz te święta majowe, a my nawet planó nie mamy...żeby pogoda dopisała, to cokolwiek by się porobiło...ale w pogodzie coś tam gadali, że nie specjalnie ma być...
Jak Was kobietki troche nadrobie, to popiszę więcej...
POZDRAWAM :-)

Emilcia ja już wszystkie kuponiki wykupiłam w Rossmanie bo też miałam tą paczuszkę ;)

nawet nie trzeba patrzeć na pogodę jak na bb nikogo nie ma o znaczy słońce jest
my dziś też cały dzień na dworze i aż sobie chyba policzki podjarałam ;)

Ania pogoda MUSIbyc super bo my sie chrzcimy:)

no dobra kogo trzeba ustrzelić zeby te próbki dostać?:)

ja dzis kupiłam jasiowi krem z filtrem 50 tożto słońce nawet w cieniu łapie

U mojej koleżanki też ostatnio wykryli guza na tarczycy, niedługo ma operację. Na pewno dasz sobie radę, a masz już termin? Wiem że karmisz piersią ale najważniejsze twoje zdrowie:tak:

Dziękuję za życzenia zdrówka-to tak ogólnie do Was dziewczyny.
Labamba jeszcze nie mam terminu bo nie wybieram się.Muszę przetrwać minimum rok,bo nie odpuszczę sobie karmienia.Skoro to zmiana łagodna to chcę narazie tylko obserwować.ściągneli mi z tego 2 strzykawy płynu zeby to pomniejszyć bo było wielkosci jajka kurzego i mam nadzieję ,że to da mi troszkę czasu.Choć zapowiedziano mi ,że szybko bedzie rosło...Ja nawet nie mam z kim dziecka zostawić.Nawet mężowi na tyle nie ufam:sorry:

SercaDwa - ja nie mówię, że tego nie trzeba w przyszłości usunąć jeśli tak sugerują lekarze ale skoro pozwalają ci czekać i ty sama tak zdecydowałaś to czy nie chciałabyś w tym czasie skorzystać z medycyny naturalnej? Jakiś naprawdę dobry lekarz homeopata ale może nie tylko jakiś inny holista. Oni patrzą inaczej na takie zmiany, poszukają przyczyny - bo co z tego, że się usunie narośl, trzeba wiedzieć skąd się bierze i zlikowidować ognisko. Pomyśl o tym. Poza tym wzmocnisz organizm do ewentualnego zabiegu.
Dorciaa - ja wypłniałam w szpitalu jakieś ankietki i stąd ta przesyłka dzis. Też mam te kuponiki.... może trzeba sięwybrać i je zamenić w zakupy tylko nadal nie wiem czy chcę tio kupować Faktycznie skłaniam się do Hippa jak tak zachwalacie, ale Nestle po sąsiedzku... ;-)

Hej laski!
Chętnie sobie zapamiętam te rady z Hippem!!!!

Gosia- jak Fryz? czyżby Cię oszpecił że taka cisza?

Serca Dwa- toś kobieto miała i masz nieciekawie, a co do alegro - to nie ma tam czegoś takiego jak program ochrony kupujących czy cuś..... nie trzeba czasem na policję zgłosić i wtedy alegracze muszą Ci siano zwrócić.... ja tam niewiele kupuje i nie jestem oblatana ale małż mi coś tu szepnął.... sprawdź może....
Ja młodego na spcerkach wyjmuję jak jest co oglądać i nie śpi, czasem jak nie ma czego oglądać a jest syrena to też wyjmuję i wtedy sobie chętnie patrzy i nie chce by go odkładać, ale mi się nie uśmiecha jedną ręką pół godziny albo lepiej pchać wózek z zakupami do domu a na drugiej mieć C...więc jak się da to go odkładam, zwłaszcza, że śpi tylko na spacerach w dzień (pomijając drzemkę 30 min)

No a jeszcze co do kremu z filtrem, pomijajac to że wydawało mi się że C uczulony, ale dziś smarnęłam goscia i nic....., to faktyczyznie to słońce praży mimo, że go nie wystawiam, jakiś taki czerwony na buzi był mimo filtra.... - ale fakt u nas niski 6....

Nadineczka- ja tam nie wiem ile musi być stopni by był sam bodziak....

Emilcia- zołza z tej gin do n-tej....
a poza tym gratuluję decyzji, mam nadzieję, że będziesz zadowolona i będziesz Naszą Panią Doktor;-)

No i nie wiem co jeszcze chciałam napisać...

Choruszkom niezmiennie zdrowia to na pewno, a jak mnie się jeszcze przypomni to się odezwę, choć małż ma w planach wywalić mnie ze stanowiska komp....
no cóż....

reklama
hej,

E-milcia – gratki raz jeszcze.
Jak ja kończyłam ten kierunek też miałam plan iśc na doktorka ;-), ale u nas płacili 800 pln i dawali pokój w akademiku a do tego zakaz dorabiania gdziekolwiek ;-). Więcej to ja wtedy na pół etatu sobie na studiach dorabiałam iiii zrezygnowałam, ale fakt miałam alternatywę w trakcie ;-) Później z czasem będą płacić wiecej – warto to wykorzystać, a z pewnością to praca, która łatwo da się pogodzić z wychowywaniem dzidziolka, bo nie jest to 40 godz tygodniowo…

Serca Dwa – zdrówka i pomyślnych rozwiązań życzę.
Na odparzoną szyjke i pachy jest rada – mąka ziemniaczana. Po kapieli przecieram wacikiem jak z pudrem i jest git. 2-3 dni i piękna biała skóra.

Mój maż ma rację - mam zaburzony proces decyzyjny. Nie mogę się zdecydować na wybór kuchni: kolor, materiał itd. Juz dwóch stolarzy przemieliłam - dzis był drugi i jakos mi nic nie pasuje..... ;-(

Stasio ostatnio przed wieczorkiem marudny sie robi - jak nie może usnąć. Pomaga mu pieluszka.

Lece na inne wątki a potem spać.

Do góry