reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2010 !!

labamba23 wyczytałam o OMEGA 3:
Wskazania: Czas nasilonego rozwoju i wrażliwości na poziom substancji budulcowych, w przypadku mózgu i siatkówki oka, przypada na okres rozwoju płodowego (III trymestr) i pierwszy rok życia dziecka. Dlatego suplementacja diety jest szczególnie polecana kobietom:
- W ciąży, szczególnie w III trymestrze
- Karmiącym piersią

Jeżeli chodzi o witaminy w ciąży to miałam przepisany jakiś komplex witamin dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży do 3 miesiąca (nie pamiętam nazwy :-() obecnie zażywam FALVIT, który przepisał mi lekarz rodzinny ze względu na wcześniejszą niewielką anemię, powiedział że jak zajdę w ciążę również mam go zażywać. Zobaczymy czy gin nie zmieni witamin.

reklama
Basinka27 3mam gorąco kciuki, gdy będziesz już wiedzieć co i jak to podziel się z nami informacjami.

mam do Was dziewczyny takie pytanko, tzn do tych które są już po USG, w którym tyg usłyszałyście już bicie serduszka maleństwa licząć od OM?

Ja w pierwszym dniu 8 tygodnia, w 7 tygodniu był tylko 13 mm pęcherzyk, a w 8-9mm dzidzia z serduchem jak dzwon

WITAM:-)
Nie czytałam co naskrobałyście bo nie mam siły wybaczcie:-(

Jestem na chwilke tylko powiedzieć co u mnie słychac:tak:Już jest lepiej jeśli chodzi o plamienie bo tylko brudze ale rzadko i to ze śluzem a czasem tylko sam śluz leci co krwi nie ma:-)ale gorzej ze samopoczuciem:baffled:jestem osłabiona często kręci mi się w głowie mam co chwile mdłości i jestem strasznie śpiąca:baffled:dużo M mi pomaga a niedługo siostra przyjeżdza:tak:za dwa tygodnie mam wizyte no chyba że by się coś działo ale tfu tfu odpukać;-)dupka i ten folik biore 3 razy dziennie co jak mam to brać to już na samą myśl mnie mdli bo ja nienawidze tabletek:sorry2:wczoraj mnie bolał brzuszek co wziełam no-spe ale to przez to że mniałam wzdęcia a jeszcze głupia zjadłam grochówke:wściekła/y:to się ma głowe co:sorry2:leże leże ale też czasem wstane bo to pisiu co chwlile mi sie chce no i czasem małemu zrobić pić no niestety ale tak to leże bo M nawet mi jeść poda:tak:brzuszek pomału rośnie juz widze duże zgrubienie na dole nawet M mówi że sie pokazuje:-)

POZDRAWIAM WAS I DZIĘKUJE ZA WSPARCIE JESTEM SILNA DLA FASOLKI WARTO:tak::-)

Witam wszystkich. Mam nadzieje że mnie przyjmiecie do swojego grona.
Na początek gratulacje wielkie wszystkim dziewczynom którym się udało.

Jeszcze nie wiem jeszcze gdzie się zakwalifikować. Zgodnie z wyliczeniami aktualnie jest 5 tydzień i 5 dzień (ostatnia miesiączka 19.04.2009 r.) Tyle, że ja mam bardzo nieregularne cykle od 28 do nawet 46 dni. Więc zgodnie z kalkulatorem poród może być pomiędzy końcem stycznia, a początkiem lutego. Skok temperatury miałam dopiero 9 maja br. A jajniki bolały mnie na przełomie 4 i 6 maja. Jakiś w tym miesiącu nie książkowy ten mój cykl. 12 maja miałam już bolesne piersi, a dwa dni później doszedł brzuszek. Rankiem 17 maja zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny, co prawda blada ta kreseczka druga była... ale najważniejsze, że była :-)

Byłam w poniedziałek u lekarza, ale jeszcze nic nie było widać i jeszcze nie określił kiedy będzie porów. Dopiero idę za 2,5 tygodnia na kolejną wizytę. Na usg nic nie było widać. Ale doktor powiedział, że zarówno moje piersi ( jak powiedział ich konsystencja jest bardzo charakterystyczna w ciąży), szyjka macicy (miękka i sina), wskazują wyraźnie na ciąże. Lekarz zalecił mi łykanie kwasu foliowego dwie tabletki dziennie.

Po za tym sama zauważyłam że się zmieniam.....
- w jeden stanik się tylko mieszczę (był na mnie za duży), :shocked2:
- apetyt mi wzrósł (najchętniej co 3 godziny bym jadła),
- szybciej jestem śpiąca, potrzebuje więcej snu,
- piersi i brzuch bolą mnie już prawie od 10 dni,
- dziś kserowałam ustawę w pracy (72 strony dwustronnie drukowane), po czym w połowie tak jakoś mi się dosyć słabo zrobiło. Kserokopiarka u nas jest dosyć wysoko, więc kserowanie wymaga podnoszenia rąk do góry,
Już pomijam fakt, że byle co a ja już ryczę, biegam do toalety co dwie-trzy godziny i inne tego typu czysto fizyczne objawy... Mdłości na szczęście jeszcze nie mam.;-)Jeszcze

Trzymajcie się ciepło dziewczyny.
Patrysia86 trzymam za Ciebie kciuki, aby fasolka zdrowa była i ładnie rosła.

A tak w ogóle chyba idę jeść bo znowu głodna jestem :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Dała mi tylko skierowania na podstawowe badania , chciałam na USG ale powiedziała że na to to dopiero po 10 tyg. Wymacała mnie tak że bałam się że cała do domu nie wrócę. Idę prywatnie.

A jeszcze jedno jak to jest z toksoplazmozą czy NFZ refunduje to badanie??

Do góry