reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch ja dolączam do brudasów:D
Justyś85-wczoraj bo Jaś namsie w foteliku nie mieścił i tak daję mu najwyżej miesiąc i nie wiem co dalej bo do tej naszej bazy isofix pasuje tylko kolejny recaro a ten kolejny ma kąt 90stopni na plecach i jest ogromny!

Agbar77 masz linka jak dla mnie bomba:D
kpl. biały ażurek. 68 roz (sweterki MAŁGOSIA) (1000027591) - Aukcje internetowe Allegro

A Jaś jeszcze śpi!!!!!!!!!

E: a co z moim suwaczkiem nie teges: 2 miesiące i 4 tygodnie to chyba razem 3miechy nie?

hehe John śpi i śmieje się przez sen:D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)

Zuzu szaleje na podłodze, a ja szamam muesli i popijam kawkę :tak:
yol_a ... słońce jest u mnie !!! zapraszam :-)

Wczorajsze USG wyszło bardzo dobrze ... bioderka ładnie się rozwijają, czyli wyszło na moje ... po prostu mam wstydliwą córcię, która sobie nie da między nóżki zaglądać i zaciska z całej siły ;-)
W poczekalni poznałyśmy miłego kolegę ... przyjechał w gondolce, taki trochę mniejszy od Zuzu ... a miał pół roczku :szok: ogólnie, wszędzie wzbudzamy sensację, że jesteśmy takie wielkie i grubaśne ... nikt nie chce uwierzyć, że tylko na cycu lecimy :-D ale na szczęście wszyscy mówią, że z cyckowego tłuszczyku się wyrasta ;-)

Ogólnie nasza wczorajsza wyprawa na USG trwała od 10 do 17 ... taka była pogoda, że pół miasta przedreptałyśmy :-) spacerówka się super sprawdza, bo mała może obserwować świat ... nawet w autobusie nie było ryku, bo się z uwagą ludzikom przyglądała :tak:

Pasibrzuch, u mnie krechy w ciąży nie było, a po porodzie delikatna się pojawiła :baffled: ale na szczęście już śladu po niej nie ma ...
Paula, Zuzia rzeczywiście drobniutka ...u nas ciuszki 62 od miesiąca leżą w kartonie w piwnicy :szok: w niektóre 68 się jeszcze wciskamy ale kupujemy już 74/80 :rofl2:
Malwina, super, że nocka po szczepieniu przespana :tak: Zuzie to dzielne dziewczyny ;-)

Witajcie!

Paula- babci nie biorę, znam ten typ z własnych doświadczeń, ja tam męczennikiem nie jestem, katować się nie będę, a Tobie szczerze współczuję!!!!
A co do grzeczności podczas mszy- proś ciotki z BB o zaklinanie, to one to uczyniły:tak:

Justys my już dawno bez wkładnki - bo młody sie ledwie mieścił w foteliku....ale znów urósł więc latem, na wakację chyba wskakujemy w większy:szok::-D

Yola- fajnie że problem kupokowy zażegnany...

Morka, może u Was jabłko taką sensacje wywołało, tak jak piszesz, ale w sumie to nie wiem bo my wciąż tylko na mleku.....

A tak poza tym to normalnie, @ mnie jedna nawiedziła... dobrze że wstręciucha przyszła dzień po chrzcinach bo tak mnie zalewa jak nigdy:wściekła/y::no:
maskara jakaś....

e: Malwina super, że już po szczepieniu ok!!!!
Jola- fajnie, że usg w porządeczku!!!

A ja mykam bo zaraz pora karmienia!!!!

A co do krech an brzuchu też coś mam a w ciaży wydawało mi się że ledwie widać.....no cóż.....przyjdzie pozostać z taka pamiątką, chyba że z czasem
zblednie....

Miłego dzionka!!!!

Ostatnia edycja:
Dorciaa dzieki..natchnelas mnie...bo mnie olsnilo,ze ja od tej pani mam dwa komplety ciuszkow:-) jeden z bialo bezowym sweterkiem i jeden z bialo zoltym...i sa suuuper....:-)

jol dzięki za zaproszenie, trochę daleko mam, i te korki tragiczne ....
klara M współczuję @ moja już sobie poszła, ale też mnie topiła

Hejka
My dziś tez na spacerku bylismy i babcie w odwiedzinach mieliśmy.

mam pytanko kiedy wyjmuje się tą wkładkę niemowlęcą z fotelika?
Już dawno jej nie mam a i bez niej robi się ciasno:tak:

hej

Jeny jeszcze nikogo nie ma!!!!
Ja juz od godziny na nogach, bo Zuzia sie budzi codziennie o 6 , ale macie fajnie!:)

My po szcepieniu, takiego płaczu to ja jeszcze nie słyszałam, Boze ile te dzieci musza sie wycierpiec. Ale pozniej było juz ok nawet nocka przespana tak jak zawsze.
Dziewuchy pobódka!!!!
Wypraszam osbie . Pobudka była punkt 6 :-)
Qurde kto mi zabrał słońce?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zwariuję w domu. :zawstydzona/y:Melduję, że problem kupek pożegnany!!!:-):tak:
Do mnie przewieźli:tak:

Morka- czym ty tą Bunie karmisz,że taka wielka Ci wyrosła? :-):-) już widze jak jEJ na kolacje kanapki z pasztetem robisz :-):-D i tak fajna laska z niej :happy:
a tak w ogóle to na moją córkę w domu też BUNIA wołają.. i nie wiem czemu ,hihii..
Głównie mięcho, schabowe, trochę rolad jak bardzo głodna to jednego kurczaka z rożna lub dwa. Generalnie dużo nie je:-D:-D Mleko 150ml co 3godz:tak:

:-) MIŁEGO DNIA:-)

Witajcie kochane!
Wczoraj tu faktycznie pustki były ale od rana nadrabiacie :tak:
agbar, Dorciaa - my mieliśmy od tej pani na chrzcie kamizeleczkę białą z beżowym paseczkiem i taką samą czapeczkę. Wykonanie bardzo ładne ale nie wiem czy za małe kupiłam czy co... ale jakoś dziwnie Tymka opinała; za to czapkę miał na oczach co chwilę. Więcej jej na sobie nie miał tym bardziej, że gorąco już na taką wełenkę - weźcie poprawkę na majową pogodę.
Poza tym doznalam apogeum na temat swego wyglądu i wczoraj zapragnełam natychmiast fryzjera, dobrze, że mnie nie przyjął bo chyba pozwoliłabym się ściąc na krótko. Dziś idę na 16.00 i obmyslam czy pozwolić sobie ściąć włosy... :baffled: szału dostane bo mam dość kitki i tego wyplutego wyglądu a z drugiej strony szkoda mi włosów... :-p
Kto doradzi?

Kaja, hehe ... skąd ja znam te fryzurowe dylematy ... przez kilka lat wałkowałam w kółko to samo ... długie, nudne, wkurzające włosy ... fryzjer i na zapałkę :szok: i jeszcze bardziej mnie wkurzały, bo nigdy ich nie umiałam ułożyć jak fryzjer ... potem rok zapuszczania w wielkich bólach, bo każdy włos różnej długości, czyli jednym słowem - rasowy wypłosz :baffled: w końcu dorastały do ramion i ... znowu fryzjer, bo długie, nudne, wkurzające :-D kobiecie nie dogodzisz ;-)
Od jakiegoś czasu trzymam się półdługich ... i takie polecam :tak: rozpuszczone da się względnie ułożyć a na upartego upiąć też można ...
ja bym Cię widziała w fyzurce a'la nowa agagsm :-)

reklama
:tak:
Witajcie kochane!
Wczoraj tu faktycznie pustki były ale od rana nadrabiacie :tak:
agbar, Dorciaa - my mieliśmy od tej pani na chrzcie kamizeleczkę białą z beżowym paseczkiem i taką samą czapeczkę. Wykonanie bardzo ładne ale nie wiem czy za małe kupiłam czy co... ale jakoś dziwnie Tymka opinała; za to czapkę miał na oczach co chwilę. Więcej jej na sobie nie miał tym bardziej, że gorąco już na taką wełenkę - weźcie poprawkę na majową pogodę.
Poza tym doznalam apogeum na temat swego wyglądu i wczoraj zapragnełam natychmiast fryzjera, dobrze, że mnie nie przyjął bo chyba pozwoliłabym się ściąc na krótko. Dziś idę na 16.00 i obmyslam czy pozwolić sobie ściąć włosy... :baffled: szału dostane bo mam dość kitki i tego wyplutego wyglądu a z drugiej strony szkoda mi włosów... :-p
Kto doradzi?
Też mam ten dylemat, w kitce i dresach wyglądam jak młoda mamusia, naszło mnie bardzo ale po namyśle ostygłam. Mała zaczyna mnie łapać za kazdy włosek który wyjdzie z kitki. Ale jesli chcesz ściać na chłopczycę do dobry pomysł, miałam tak kilka lat i SUUUPER wygoda.A jak fryz mi się nudził to kombinowałam kolorem i przechodziło.:tak:
P.s Babki jak wy teraz ubieracie swoje dzieciaczki na spacer. My ciagle w kurtce i spodniach do tego buciki. Kurtka nie za gruba.Jak się wierci to mam wrażenie ze jej za gorąco, ale jak zaśnie to mimo że przykrywam to nogi lodowate????:baffled:

Do góry