reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzien dobry

Widzisz posluchal e-ciotek:-D:-D

Dziewczynki mam pytanko do tych co uzywaja butelek aventa, zmieniliyscie juz moczki na 3? Bo my to zrobilimy wczoraj wieczorem i maly nie bardzo nadaza przelykac, krztusi sie i leci mu po brodzie:dry: W nocy kiepsko spal, nie wiem czy nie przez to, zmienilam mu spowrotem na 2, myslicie ze powinnimy te trojki walkowac?

Ja tez zmieniłam wczoraj na 3 ale jak dla mnie on wcale nie jest wiekszy od 2 i Zuzia pije z niego jak z 2

reklama
Dzieeeeeeń dooobry baaardzo :-)

i kolejny piekny dzionek - oby juz tak było cały czas !
Mała wystawiona już na ogródek z babcią :-) a póżniej po obiadku pojade ja z nia na spacerek :-)

wczoraj też z M bylismy na spacerku i kurcze zdziwiłam się ile się pobudowało nowych chat na naszym osiedlu..i to jakich :szok: a niby ludzie pieniędzy niemają...yhmm...

agbar, JoL ja mam parasolke ale za cholerke nie wiem jak ją przyczepic do wózka hehehe :-D

beti to super ze mała ma nowe umiejętnosci - ja tez się wzruszam jak widze coś nowego u Amelci - jednak warto przetrwać te skoki zeby potem cieszyć się razemz maleństwem np nowymi dzwiekami. amelcia tez tak od kilku dni piszczy krzyczy ze czasem niewiem czy to ze złości - ale podchodze do niej a ona płene usmiech hihih :tak:

e_milcia nie bój żaby nie jesteś sama - moja Mała tez nie przesypia - najpózniej budzi się o 4 rano - a tajk przeważnie to koło 2-3 i potem 6-7 :-) taki urok naszych dzieciątek :-)
emilcia zmuś mnie zebym tez za moją prace się zabrała - bo stoi odłogiem ....maaatko a do końca czerwca trzeba oddac - a mnie sie tak nie chce .....buuuuuu
chce ktoś napisac za mnie? hihihihi :-D

nadineczka..najlepiej nie gotu nic - zrób sobie dzisiaj święto :-)

Klara super ze impreza udana ! widzisz Cypek sie cichutenko modlił tak jak go ciotki BB prosiły :-)

Dzisiaj dziewczyny przechodze na dietkę proteinowa - do ślubu niecałe 3 tygodnie wiec może uda się chociaz z 3 kg zrzucić :-) hmm na śniadanie zjadłam jajecznice - a na obiad póki co nie mam nic do jedzenie bo jeszcze na zakupach nie byłam hehehe bo wczoraj wszystko zamkniete :-(

wszyscy wczoraj oglądali pogrzeby a ja już dosyc miałam tej naciągnietej ceremoni - jakby mogli to 24h by trwała - wiec cały dzień spacerowałam a potemna bilard ze znajomymi pojechaliśmy .
współczuje tej Marcie ! tyle godzinmusiała się męczyć - zamista w rodzinnej stmosferze znosic ból po stracie rodziców !!! :no::no::no:

Jola my nadal mamy smoczki 2+ (z jedną dziurką ekstra zrobioną przeze mnie) a jak butla będzie znowu skrzypieć to zrobię dziurkę igłą i gitara:)
Witajcie tak wogóle i miłego dnia:)

My tez mamy 2 maja chrzciny....a ja dalej nie mam pomyslu w co ubrac Alexa...NIC mi sie nie podoba..nic....a juz garniturki wcale....Chyab pojdzie w dzinsach...a ja w worku po kartoflach.....

Tysiolek ja tez nie widzialam jak przymocowac te parasolke...meczylam sie pol godziny a moj maz potwor stal obok,gapil sie,szczerzyl zeby i wyl ze smiechu....Po ponad pol godzinie pizgnelam parasolka a on spokojnie wyjal z pudelka brakujaca czesc i ....dumny i blady zalozyl parasol,nie omieszkujac synusiowi sto razy powiedziec:
-Zobacz synus jaka piekna parasolke Ci TATUS zalozyl.....;-)

...kurka wodna - do tego przeziebienia jeszcze mi opryszczka wargowa wyszła i to gdzie? pod nosem - zachlastać sie normalnie...

ja chora, stas z katarem....

Witam południowo :-)
Zaraz lecę robić obiad, później na spacerek i mam nadzieję, że popołudniu uda mi się PITy rozliczyć, bo to już najwyższy czas.
Od soboty Emi dostaje Bebilon Pepti, niestety, kupki dalej ze śluzem, teraz ciemnozielone, a dzisiaj jak ją karmiłam o 6.00 to walnęła mi tak wodniste kupsko, że cała była do przebrania :-(
Więc znowu czeka nas wizyta u lekarza.

Kacha, jesteś struś pędziwiatr :-D Ale też nie gratuluję, póki pewności nie będzie.

Pasibrzuch chciałabym teraz zobaczyć minę tej laski! - własnie posłałam jej całą kłującą sosnę w dooopkę:D

:-D:-D:-D Dorciaa, uwielbiam Cię! :-)

morkaaaaa MAAAAASZZZZ PTAAAAKA!!!!
JEST GOŁĄB !!! WRÓCIŁ !!!!
:-D:-D:-D Ciebie też uwielbiam! :-D

Morka szacun dla pana gołębia:-D

Pasibrzuch ty tu nie sciemniaj o pasie ,widziałam foty na nk ,toz ty laska jestes jak ta lala,
Taa, a widziałaś tam gdzieś zdjęcie poniżej pasa? Bo od pasa w górę to wszystko ujdzie, gorzej z dołem :-D Daleko mi jeszcze do Twojej figury :-)

Ja tez zmieniłam wczoraj na 3 ale jak dla mnie on wcale nie jest wiekszy od 2 i Zuzia pije z niego jak z 2

:szok::szok: az poszlam sprawdzic te smoczki, u nas jest kolosalna roznica bo wczesniej byly trzy male dziurki a teraz jest jedna megawielka ze nawet dla mnie jest wielka roznica:sorry2: czy nie powinny byc trzy male? Moze ja zle smoczki kupilam? ale jest napiane 3+:sorry2: to o co chodzi???

WITAM:-)
Wczoraj była fajniuchny dzień:-)najpierw byliśmy u Madzi od Bartusia i od razu pochwale się ze W KOŃCU trzymałam skarbusia na rączkach:-Djaki on malusi kochaniutki ciesze sie ogromnie ze już jest w domku zdrowieje nam maluszek ach:-)no i potem u drugiej siostry i potem do rodziców także cały dzien w rozjazdach ale miło było:happy:

Roxeen nie płacz i nie smutaj, wirtualnie Cię przytulam:tak:
O dziwo Jessica już śpi, chyba pierwszy raz odkąd się urodziła śpi o tej porze :-)

A ja mam lekkie schizy. Jak długo może się utrzymywać beta HcG po ciąży? Kurcze jakoś tak dziwnie się ostatnio czuję, zupełnie tak jak na początku ciąży z Młodą i zrobiłam sobie teściora no i wyszedł pozytywny :szok: Tyle, że nie wiem co o tym myśleć, bo pierwszą @ po porodzie dostałam 4 marca, później kolejną 29 marca, jeszcze nie ma terminu kolejnej @ i zatestowałam tak trochę z partyzanta. I teraz mam straszną rozkminkę, czy to jeszcze hormony pociążowe, czy kurcze małą wpadeczkę zaliczyliśmy :zawstydzona/y: Planowałam szybko trzecie dziecko, ale nie tak szybko:zawstydzona/y: Za kilka dni jak @ nie przyjdzie to test powtórzę, a jak przyjdzie to zwalę wynik poprzedniego testu na podwyższoną betę po porodzie. A jak się okaże, że rzeczywiście jestem w ciąży to będzie między dzieciakami różnica 11 miesięcy:zawstydzona/y: Termin by mi wyszedł jakoś tak pomiędzy 31 grudnia, a 3 stycznia (31 grudnia jakbym liczyła, że miałam cykle 25 dniowe, ale ja z reguły miałam cykle 28 dniowe i przyjmuję, że ta różnica 25 dni to był jednorazowy wyskok). Poza tym strasznie się boję, bo po ciąży z Olisiem zaszłam w ciążę po 4 miesiącach i niestety skończyła się ona poronieniem :-(
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW:szok::-Dtrzymam kciuki aby teścik nie "kłamał':-)i pociuchutku gratulacje:tak:
u mnie to samo czasem nie wiem czy młoda krzyczy bo jej źle czy sobie po prostu gada:sorry: wczoraj byliśmy w roosmanie a ta jak zaczęła nam gugać na cały sklep cały sklep się śmiał a mi było tak miło że wszyscy się zacieszają z mojej dzidzi:-D
u mnie tak samo jak Alanek zacznie sobie krzyczeć to zastanawiam się czy to tylko krzyki czy krzyki bo się niecierpliwi:blink:
Dzien dobry,u nas tez dzis wczesniejsza pobudka...o 6ej...Jakis wirus wczesnego wstawania panuje?;-)
A ja dzis bede smecic...kto nie chce niech nie czyta....
rozebralam rano Alexa z pizamki i...porazka...cale plecy czerwone,jakby odparzone,brzuch w cetki,na nogach tez troche....tylko raczki i buzia sie uchowaly od zmian na razie..To chyba jednak nie mleko....Zalamalam sie z leksza i wszystkiego mi sie odechcialo....:-(
ojej:-(może faktycznie coś krem nie podpasował?niestety dzieci z alergią mają "problemy"z przystosowaniem czegoś do siebie tzn.jak coś uczula to potem inne też i ciężko wtedy a widać ewidentnie że Alex ma skórke wrażliwą:-(szukaj szukaj przyczyn na pewno się uda i będzie wszystko dobrze:tak:
jola.24 moja Mała już normalnie do siedzenia tez się rwie - i czytałam że w czwartym miiesiącu zycia to jak najabrziej normalne i można sadzać na chwile maleństwa jeśli one mają taką chęc bo jeśli same się nie podnosza tonie ma co. i ponoc niektóre dzieci pod koniec czwartego miesiąca siedza juz ładnie podparte poduszkami. a ktoś pamietam tu pisał ze broń boże nie sadzac dzieci?! więc jak? ja uważam ze skoro mała ma już checi i siłe to na pare chwil na kolankach mi siedzi - a jak się zmęczy to poprostu opada. nasze dzieci chyba wiedzą najlepiej co moga juz a czego nie i na co mają siłe - tak mi ise wydaje - ale jak się myle to mówie :-)

mój synek także się rwie i ja także dam mu posiedziec na kolanach u kogoś
:tak:
Kaja, Dorciaa ja właśnie mam w końcu lekarza, który zaczął mnie leczyć. Byłam wcześniej u kilku lekarzy, którzy mówili, że jestem zdrowa. Dostałam leki jakie dostałam po konsultacji pani doktor z lekarzem, który zajmuje się leczeniem płuc itd. Ufam jej w 100 %, wiem, że bez potrzeby nie ladowałaby we mnie tych świństw :(
Najważniejsze, ze już sama sobie radzę i że kaszel poszedł!! :)
Byłam na zastrzyku i na osłuchaniu i po 3 dniach jest czysto!!
Poszliśmy z Adasiem na krótki spacerek i musieliśmy wracać autobusem :szok:;), bo pogoda tak się zmieniła, że lepiej nie mówić;/
Rano było pięknie, a teraz uciekać trzeba :(

Idę Was nadrabiać :)
oby wszystko juz było dobrze :tak:zdrówka!
Roxeen - powiedz mi jak Ty na tej bieżni biegasz z takimi dużymi bimbałami???? Mi sie bieganie jakos nie udaje, a jak trochę mam podbiec to trzymam biust rękoma bo wytrąca mnie z toru ;-))
:laugh2::laugh2::laugh2:

TYSIOLEK chyba ty pisałaś ...po co się hajtać..?ja bo widaomo miłośc itd.ale też i datego bo dla mnie jest ważna współność w zwiąku tym bardziej jak się ma też dzieci wkońcu rodzina...tak więc i pragnełam aby nosić nazwisko M a nie tak jak szwagierka swoje szwagier swoje to dla mnie poniekąd "razem ale osobno"...dla mnie jest ważne aby moja rodzina składała sie z "jednego"nazwiska i też dzieci jak pójdą do szkoły to podpis mamy będzie z nazwiskiem takim samym jak taty i też tak samo ogólnie z dowodami urzędami a nawet w drobnostowyc h sprawach:tak:jednym słowem współnota małżenska jak i przyczynia sie do tego z nazwiskiem itd.wkoncu rodzina to nie moje twoje lecz nasze!niby dla kogoś drobnostka bo "po co"jak to ujełaś bo miłość...wszystko jest ale jednak...rodzina to rodzina...życie wspólne to niech będzie"wspólne" itd.ale oczywiście nie ma nic ani nic do tego jak ktoś żyje na "kocią łape"bo jak ktoś nie chce nie ma takiej potrzeby to nie ma co się do tego zmuszac...;-)

:szok::szok: az poszlam sprawdzic te smoczki, u nas jest kolosalna roznica bo wczesniej byly trzy male dziurki a teraz jest jedna megawielka ze nawet dla mnie jest wielka roznica:sorry2: czy nie powinny byc trzy male? Moze ja zle smoczki kupilam? ale jest napiane 3+:sorry2: to o co chodzi???

ja mam butelki i smoczki z aventu i wczesniej tez miałam pojedyncze dziurki tylko ze na smoczku była 1 a teraz juz mamy 3

A ja zaczełam sie troche martwic bo Zuzia wczoraj zjadła moze z 400 ml mleczka a dzisiaj to samo ,nie chce za bardzo. Mam nadzieje ze apetyt jej powróci.No ale jak co bede sie pytała lekarza , dzisiaj szczepienie:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj zauważyłam, że Emi już ledwo mieści się w gondoli :szok: Po remoncie chyba wytargamy spacerówkę.
Ale ten czas leci, widzę że tu już dzieciaczki wchodzą w 4. miesiąc i 8 kilo :-)

Do góry