reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja, dziękuje :)
Rozmawiałam z lekarzem :) i od poniedziałku mogę :) rozmawiałam też z koleżanką farmaceutką i też powiedziała, że od poniedziałku mogę :)
w głowie się kręciło od silnych leków, ale już ich nie biorę :)
A poza tym... Lepiej będę się czuła :) Psychicznie lepiej :)
Już mi lepiej, że w końcu moge się za siebie wziąć ;D

A kiedyś Agagsm pytała jak ja to zrobiłam, że ja chora od porodu,a Adaś zdrowy...
Nie mam pojęcia! :) Dziękuję Bogu za to codziennie :)

reklama
Kaja, dziękuje :)
Rozmawiałam z lekarzem :) i od poniedziałku mogę :) rozmawiałam też z koleżanką farmaceutką i też powiedziała, że od poniedziałku mogę :)
w głowie się kręciło od silnych leków, ale już ich nie biorę :)
A poza tym... Lepiej będę się czuła :) Psychicznie lepiej :)
Już mi lepiej, że w końcu moge się za siebie wziąć ;D

A kiedyś Agagsm pytała jak ja to zrobiłam, że ja chora od porodu,a Adaś zdrowy...
Nie mam pojęcia! :) Dziękuję Bogu za to codziennie :)

W każdym razie uważaj na siebie, pomyśl o jakiś dobrych suplementach jak diete chcesz ograniczać.. wiesz co robisz więc powodzenia i kilogramów w dół! ;)

Witam

A my dzisiaj mamy szczepienie, mam nadzieje ze Zuzia zniesie to dzielnie, trzymajcie kciuki:tak:

A weekend zleciał super w sobote cały dzien na dworze a wczoraj ogladalismy cala rodzina pogrzeb.

Moja Zuza spała do 4.00!!! rano a poznie o 6 juz pobódka bo kupcie gniotła hehe:-D

Kacha_wawa Gratuluje i podziwiam

Hello
My dzisiaj mamy wizyte u neurologa:tak:trzymajcie kciuki:tak:
Przywitała mnie wczoraj @ ,a dzis rano ból brzucha nie do opisania,az sie wystraszyłam,normalnie jak bole porodowe mam nadzieje ,zer jak przeszedł ten ból to juz nie wróci.
Oskar chory i siedzimy chyba w domciu,coprawda ma tylko stan podgoraczkowy,a chciałam do miasta skoczyc po prezent ja jutrzejsza rocznice:dry:

Olinek normalnie wscieku jakiegos dostaje ,od rana sie drze jak opetany:szok::szok::szok:

Klara ,widzisz jakiego masz grzecznego synusia ,ucałuj go od ciotki:-)

Agbar spróbuj może wykąpać małego w nadmanganianie potasu ( wysokie rozcienczenie) może pomoze, ale i tak przyczyna wysypki będzie nie znana, lecz jeśli to sprawy potówkowe itp. to powinno zadziałać.
Też mam taki problem od kilku dni.. Może Wy coś poradzicie
Mała ma wysypkę na górnej części klateczki piersiowej i pachy ,trochę ramionka. Buzie czysta. Od czego to może być??????
Jesteśmy cyckowe.
u nas też to samo ale zauważyłam,że jak mały wkłada łapki do buzi to cały przud zalany,szyja,klatka,z tyłu też a jeszcze do tego czasem dość często się ulewa-u nas to jest powodem.
Kacha głowa do góry,ja po poronieniu bardzo szybko zaszłam w ciążę i urodził się zdrowy Kubuś.
Klara świetnie,że maleństwo było grzeczne!
emilcia mój przesypia całe noce,do niedawna budził się jeszcze o piątej ale zdarza się spać do szóstej a nawet siódmej.
Wczoraj byliśmy w Kościele,póżniej obiad i dużo na powietrzu,bo pogoda dopisała,udało mi się nawet dwa ciasta zrobić-Kubuś przespał chyba z pół dnia.A dzisiaj nici ze spaceru,bo pada.

Mari_anna wow mamie medal się należy:D
Emilcia Jaś zasypia o 21 karmienie o 2 i 6 i nie ma bata żeby było inaczej
Klara M to ja mam nadzieję że w następną niedzielę 2 maja Jasio weźmie przykład z kolegi Cyprianka i też będzie się modlił po ciuchutku

u nas gondola też maława ma długości 74cm, a JAś już takie ubranka nosi, jak leży to ma jeszcze tylko jakieś 5cm luzu:szok: mam nadzieję że jeszcze miesiąc wytrzymamy
Sylwia kciukasy zaciśnięte

a Jaś własnie odpadł i nie wiem w co ręce wsadzić bo to maksmalnie pół godzinna drzemeczka więc może nic nie zrobię:sorry2:

Klara: no to gratulacje dla Cyprianka, że taki grzeczniusi był;-) No i zazdroszczę, że już masz to za sobą, my jeszcze przed i czas mi się kurczy, a jeszcze wszystkiego nie mam, bo nie mam się w co ubrać;-)
Dorciaa: my tez 2 maja chrzcimy - myślalam, ze siee ciepło zrobi i kupiłam Miśce sukienkę z krótkim rekawkiem:-D
Emilia: nie spanie w nocy nie zalezy od najedzenia niestety, bo wtedy wszystkie butelkowe spały by po 8-10h a przeciez tak nie jest - czytałam, że nawet jak wcześniej dziecko przesypiało to po jakims skoku może znowu nie przesypiać nocek. Także cierpliwości - moze Adaś znowu zacznie przesypiać nocki:tak:
Emilia011: może jakies proszki albo słabo się wypłukały ubranka i stąd te krostki? detergenty właśnie tak działają:-(
Sylwia: kciuki za wizytę u neurologa - może Olinek juz się denerwuje i dlatego krzyczy;)
Beti: każda nowa umiejętnośc cieszy niewypowiedzianie i od rauz sie zapomina o tych skokach;-)
Agbar: ty dzis zasuwasz, a znowu ja mam lenia i nic mi się nie chce:-D Alex na pewno tak dobrze się bawił, że nawet nie zauważył, że mu rączka sie przegrzewa;-)
chyba tez dokupię parasolkę - chociaż u nas póki co tego słońca tyle co kot napłakał...
Kaja: ja tez juz sie nie mogę doczekać jak zacznie siedzieć, raczkowac i chodzić, a potem jak będą zasuwac po domu i wszystko łapać to będziemy chciały żeby jednak znowu leżały tylko:-D
Mari:anna: szacun dla mamy - czworo dzieci rok po roku to miała ręce pełne roboty - oj ja bym nie dała rady z czworgiem:laugh2:mam 12letnią bratanicę i ona też ciągle swoim rodzicóm mówi o siostrze lub bracie - dobrze miec chociaż dwoje dzieci:tak:

Z rozmiarówki to my nadal 68 i spokojnie wszystko dobre i gondolka też, więc 74 kupuję na zaś na razie. U nas jakoś kg idą w szerz, a nie wzdłuż:zawstydzona/y: No ale jak tylko lato się zrobi to wskoczymy i my w spacerówkę...

kciukasy trzymane za neurologa i kuj kuj oła:tak:

u nas gondola na 80 jest ale już sobie wywala nogi na wierzch zwłaszcza jak śpi:laugh2:
a ubranka już idą na 74 bo w 68 nóżek nie może wyprostować, poszło po rodzicach mój (ja 175 a mój 188):tak:

a teraz lula moje słońce a ja własnie wrabałam kuuuuupe ciastek z płatków owsianych:-p

Emilcia Jaś zasypia o 21 karmienie o 2 i 6 i nie ma bata żeby było inaczej

a Jaś własnie odpadł i nie wiem w co ręce wsadzić bo to maksmalnie pół godzinna drzemeczka więc może nic nie zrobię:sorry2:

Haha ;D a później i Adaś i Jaś rosną jak na drożdżach ;D nic dziwnego ;) hihi
U nas drzemki też trwają max 30 minut... Najczęściej jakieś 15 ;/
dziś zdążyłam prysznic wziąć i koniec sielanki :)
Ale na spacerku odeśpi :) a ja książkę poczytam :)

reklama
Dzien dobry

Hej kochane cioteczki, obiecuję, że nadrobię później.
Chwilowo mam zawirowania, mąż w domku, chce wywołać zdjęcia więc kompa mi zajmie.
Wpadam tylko pochwalić się, że pękam z dumy!!!!!
Cyprianek był przegrzeczniutki, całą mszę, ceremonię, uroczystość w lokalu!!!!!!!!!!!!
Tak jak prosiłyście - modlił się po cichu!!!
Skrzywił się tylko na chwilę podczas przechylenia do polania główki, ale wyprostowany, już zadowolony.
Fotki szwagier robił w jakimś dziwnym formacie i mąż musi je najpierw wywołać więc wstawię jak będą, ale jestem przeszczęśliwa, zadowolona, było naprawdę super i jeszcze ta słoneczna pogoda nam dopisała:tak::tak:Więcej szczegółów postaram się wieczorem!

Widzisz posluchal e-ciotek:-D:-D

Dziewczynki mam pytanko do tych co uzywaja butelek aventa, zmieniliyscie juz moczki na 3? Bo my to zrobilimy wczoraj wieczorem i maly nie bardzo nadaza przelykac, krztusi sie i leci mu po brodzie:dry: W nocy kiepsko spal, nie wiem czy nie przez to, zmienilam mu spowrotem na 2, myslicie ze powinnimy te trojki walkowac?

Do góry