reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziewczyny przepraszam ze na glownym ale zalezy mi na szybkich odpowiedziach. Mianowicie od kilku dni Maciek je co ok. 6 godzin po 120-150ml. Nagle z dnia na dzien z przerw 3 godzinnych zrobily sie 6cio godzinne, czasem zje szybciej. Wczesniej jadl tyle samo tylko ze czesciej. Siostra mowi ze to 3ci skok. Nie zachowuje sie inaczej, ladnie gaworzy itd, itp. Jest na butelce, czy powinnam sie martwic?? Prosze o szybkie odpowiedzi bo jestem na chwilke tylko...

Gosieekk, właśnie dwa dni temu pisałam o moim szkrabie że stracił apetyt. Wcześniej jadł co 3 h około 100 ml a jak się zbiażała ta trzecia godzina to był już strasznie głodny. Teraz je co około 3,5 h ale po 80 ml itp. Tylko o 22 i w nocy je normalnie po 130 ml. Mam nadzieję, że to skok i zaraz to się unormuje bo trochę mnie to martwi.

reklama
Dziewczyny przepraszam ze na glownym ale zalezy mi na szybkich odpowiedziach. Mianowicie od kilku dni Maciek je co ok. 6 godzin po 120-150ml. Nagle z dnia na dzien z przerw 3 godzinnych zrobily sie 6cio godzinne, czasem zje szybciej. Wczesniej jadl tyle samo tylko ze czesciej. Siostra mowi ze to 3ci skok. Nie zachowuje sie inaczej, ladnie gaworzy itd, itp. Jest na butelce, czy powinnam sie martwic?? Prosze o szybkie odpowiedzi bo jestem na chwilke tylko...

U mnie tez tak jest

Gosieek, Emi też je mniej, co prawda dalej co 3 godziny daję jej 90ml, ale nie wypija całej, wypluwa. Dzisiaj karmiłam ją o 6.00, o 9.00 dałam jej butelkę to w ogóle jej nie wypiła (może dlatego, że z kleikiem, ale nie płakała, więc głodna nie była).

Yol_a, z tego co pamiętam, to niemowlaki mają wyższą temperaturę ciała, ale jak Cię to niepokoi to zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem. A jakie są kupki? Mają inny kolor, konsystencję?

czyli mniejsze ilości jedzenia to nie tylko u mnie. Trochę mnie to pociesza, może to taki okres w życiu naszych pociech. Mój Mati też wypija co 3 h około 80 ml i resztę wypluwa.

A ja Wam powiem,ze jak tak czytam...o tych faldach,brzuszkach,asymetriach..itepe...to sie boje na kontrole chodzic z malym do pediatry...Bo jeszcze cholera i u nas cos znajdzie....

agbar dokładnie ! cio chwile cos komus wynajdują, a to asymetra a to dysplazja a to skaza białkowa ! maaatko czy nie ma już zdrowych dzieci? kiedys tego niebyło..... pewnie wina głównie leży w tym nafaszerowanym chemia jedzeniu bleee - ale czy mam inny wybór jak innego jedzenianie ma? a w Polsce i tak w miare dobre a co dopiero na zachodzie? jak widziałam w Angli te szynki i parówki to na wymioty mi ise zbierało....:szok:

nadineczka nie nakręcaj sie - bedzie dobrze zobaczysz :-) poki co ja do żadnego inego lekarza jak pediatry sie nie wybieram ! żadnych fałd nie licze i nie oglądam ;-):tak:

ASiowo super ze wakacje zaplanowane - tylko pozazrościć ! i życze żeby udane były :-)

Goosiek, agniecha nie wiem co to może byc ale mam nadzieje ze minie ! moze jakiś skok faktycznie - ale jak są radosne i usmiechniete to chyba nie ma co doszukiwac sie problemów?
patrzcie czy przybierają na wadze , jak tak to zostawcie to - samo sie unormuje :-)

a ja przed chwilą miałam pół godzinna syrene - mleko nie, herbatka nie, cycus nie , strasznie się napinała i tak do tyłu w luk wyinała - to pewie brzuszek co? troszke pomasaowałam i udało się teraz zasnać Amelce - ale ten przeraźliwy płaczo-krzyk mnie dobija zawsze...brrryyy az ciarki mam na plecach jak ona tak płakusia :-(

Tysiolek - moje dziecko jest zdrowe :-D lekarz jeszcze go nie widział na oczy, jego karta zdrowia lerzy sobie grzecznie u mnie w szufladzie :-) Pewnie, że ma dni, że są luxniejsze kupy albo więcej ulewa. Przed chwilą miałam pełne ręce roboty - najpierw mi ulał tak mocno jak jeszcze nigdy, po czym jak posprzątałam i go przebrałam zrobił taką mega kupę, że musialam przebierac wszytsko - bo przeleciało plus siebie bo sie upyprałam.
To jednak są wg mnie normalne niemowlęce sprawy, yol_a z jakiej okazji mierzyłaś Filipotkowi temperature? Tak pytam.. bo ja jeszcze nie mierzyłam od urodzenia... a ta co ci wyszla to nic złego - uwierz!

reklama
Dziewczyny, Maksiu ma 3 m-ce, a u nas tak jak na początku, co karmienie to kupka. Czy powinnam się martwić? Myślałam, że tak powinno być. Jeśli są grudki to chyba jest ok?
Yol_a - ile u Was jest kupek dziennie?

Do góry