reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Dziewczyny moje dziecko potrfi plakac i to jeszcze jak .Bylam ze starsza na dworze mlada zostala z M po godzinie tel.
On -wracaj , mala od 40 min wyje
Ja- nakarmiles
On -nie
Ja -to nakarm
Minelo 20 min tel
On -wracaj dalej placze
Ja -odbilo jej sie
On -nie
Ja -to ja ponos w pozycji pionowej az sie odbije
Po nastepnych 10 min tel
On -wracaj odbilo sie i ddalej placze
Wrocilam uwierzcie mi , ze nie wiedzialam , ze moja niunia potrafi tak plakac .Co sie okazalo miala dosckolyski i chcala isc spac do lozeczka .Nie ma to jak mama ktora zgduje dziecka kazda zachciake .
Roxen-malo sie kawa nie zaktusilam

Dziewczyny moje dziecko potrfi plakac i to jeszcze jak .Bylam ze starsza na dworze mlada zostala z M po godzinie tel.
On -wracaj , mala od 40 min wyje
Ja- nakarmiles
On -nie
Ja -to nakarm
Minelo 20 min tel
On -wracaj dalej placze
Ja -odbilo jej sie
On -nie
Ja -to ja ponos w pozycji pionowej az sie odbije
Po nastepnych 10 min tel
On -wracaj odbilo sie i ddalej placze
Wrocilam uwierzcie mi , ze nie wiedzialam , ze moja niunia potrafi tak plakac .Co sie okazalo miala dosckolyski i chcala isc spac do lozeczka .Nie ma to jak mama ktora zgduje dziecka kazda zachciake .
Roxen-malo sie kawa nie zaktusilam

No właśnie. Tylko jak się wychodzi to trzeba o wszystkim pamiętać i przekazać, że po karmieniu ma się odbić, pobawić, że można chwilę na macie, a chwilę na brzuszku, że po ok. 2 godzinach, jak zacznie ziewać to trzeba położyć, ale sprawdzić wpierw pieluchę, itp. itd..... Tylko nie da się wszystkiego przekazać, a jak się przekaże to i tak wszystkiego nie zapamiętają ;-):-D

Emi sobie przypomniała, że umie obracać się na plecki, tylko przy kolejnym razie zawiesiła się i główka leżała już na pleckach, ale nóżki zostały na brzuszku :-D

Tysiolek: u mnie ortopeda powiedział, ze osadzenie głowy dosyć nisko na szyi jest ok - tak, że sa fałdy na szyi jest zupełnie normalne i wynika z tej główki nisko osadzonej - prawidłowe dla tego wieku u niemowlęcia i żebym się nie doszukiwała w tym nieprawidłowości.

Ale rzeczywiście u mnie fałdek szukał na plecach i po boku - i po ich braku stwierdził, że nie ma asymetrii, bo przy asymetrii są na bokach takie fałdy...

Mari_Anna: my też mięśnie brzuszka ćwiczymy bo moja słaba jest w te klocki - dużo leżymy na brzuszku i to co pokazała rehabilitantka robię i naprawdę widzę efekty! a jak u ciebie ta terapia manualno-czaszkowa? pomogła coś?

Pasibrzuch: jeśli znasz modlitwę na jedna sekundę - to rzeczywiście się modlą klekając...może ja za długie modlitwy znam? No i klęka sie przed krzyżem, a tu jest krzyż ale większość ludzi klęka przed trumną i ja tego nie pojmuję;-)

Kaja: u mnie tez 7 na przedzie - do 6 jeszcze trochę mi zostało:)

No właśnie. Tylko jak się wychodzi to trzeba o wszystkim pamiętać i przekazać, że po karmieniu ma się odbić, pobawić, że można chwilę na macie, a chwilę na brzuszku, że po ok. 2 godzinach, jak zacznie ziewać to trzeba położyć, ale sprawdzić wpierw pieluchę, itp. itd..... Tylko nie da się wszystkiego przekazać, a jak się przekaże to i tak wszystkiego nie zapamiętają ;-):-D

Emi sobie przypomniała, że umie obracać się na plecki, tylko przy kolejnym razie zawiesiła się i główka leżała już na pleckach, ale nóżki zostały na brzuszku :-D

Może trzeba zrobić taką kartkę = sciągawkę ze złotymi myslami dot. opieki nad niemowlakiem na takie właśnie wyjscia ;-)

u mnie waga 66, przed cażą 63-64, a cel to 52

Agagsm- my dopiero zaczynamy, do rehabilitantki idziemy jutro, wcześniej ja nie widziałam problemu, dopiero neurolog mi go uświadomił, a w domu wykonywaliśmy ćwiczenia jedynie w kierunku asymetrii (której teraz w zasadzie nie ma)

Agagsm, znam choćby "Wieczne odpoczywanie racz im dać Panie". A klęka się wszędzie, nie tylko przed krzyżem, nie modlisz się przecież do czegoś, tylko do kogoś. Poza tym przyklękiem można też oddać komuś hołd, cześć.
Ale to naprawdę nie ma znaczenia. Nikt ludzi do niczego nie zmusza i jak chcą klękać, to niech klękają. A wydaje mi się, że skoro nawet my, będąc daleko jesteś,my w stanie zapłakać, to na miejscu atmosfera jest jeszcze bardziej doniosła i przeżywa się to silniej.

No a teraz bierzemy szyszki i dołączamy do Roxeen i Klary? :-D

Marianna, a jakie ćwiczenia robicie? No i jak dowiesz się czegoś więcej to napisz nam, w końcu my też nie wiemy wszystkiego i może czegoś u naszych dzieci nie zauważamy?

WItajcie:)
Poszłam z Bunią do sklepu w spacerówce bo dostałam od szwagierki i się załamałam. Po pierwsze chodzę zgarbiona bo jest dla mnie za nisko uchwyt, włażę stopami non stop na wózek, trzepie jak cholera na nierównym gruncie i na żaden krawężnik się wjechać nie da, koła plastikowe. Szajcen machen!!!!!! Ja to mam jakiś pech do tych pojazdów. Myślałam ze się jednego dziada pozbędę a okazuje się że są jeszcze gorsze dziady(
Także czeka mnie kupno wóza:( Znacie jakieś fury dla wysokiej mamusi? I żeby nie miały tych wad o których wspomniałam:)

Paula ja też mam straszne pozostałości na brzusiu i milon ton kremu na rozstępu tego nie zmieniły więc dałam sobie spokój .

reklama
Jolcia no to mamy podobny cel.. u mnie przed ciążą 55.. w ciąży przybyło mi 20kg,więc dobiłam do 75.
A teraz te przeklęte 65 miałam od stycznia.. I w końcu leci w dół ..obyy coś z tego wyszło,bo niedługo lato:(
I tak muszę kupić strój kąpielowy z koszulką zamiast stanika.. przez swoje posrane rozstępy na brzuchu,wrrrrrrrr.. nikt chyba takich nie ma! :[

Ja też przed ciążą 55, w ciąży 87, a teraz 64,5. Ja się nie łudzę na jakiekolwiek obnażanie się w lecie, mini to raczej już też nie ubiorę.

Morka, a nie masz regulowanej rączki? A jaki masz wózek? Bo przy parasolkach nie liczyłabym na regulację wysokości rączki, taką mają zazwyczaj wózki np. 2 w 1 . A z ciekawości ile wystałaś u Bozi za wzrostem? ;-)

Do góry