reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agagsm - Tak myślę, że jesli strona rosyjska zamknęłaby lotnisko (procedury to przewidują), to dziennikarze i politycy mieliby też niezłą pożywkę do różnych spekulacji. Przecież dobrze wiecie, że każdą teorię można udowodnić.

reklama
Dzien dobry
Szzybko ie witam bo niedlugo do miasta pedzimy, pogoda piekkna znowu:-)

Beti-przykro mi z powodu bioderek , ale lepiej , ze wykryli teraz niz gdyby wada sie powiekrzyla .
KlaraM-ja sie z toba zgadzam kazda z nas jest przewrazliwiona jesli chodzi dziecko jeszcze jak to jej pierwsze ja sama mimo, ze Mia to moja druga corka.To sie martwie czy nie za duzo mi spi.Z tego co czytam u was , skoki rozwojowe spanie po 2 -3 godz na doba Moja coreczka to moze 2 -3 godzin dziennie kiedy nie spi.I wtedy lezy sobie i sie rozglada .Teraz tez po calej nocy snu zjadala i spi dalej.Kazda z nas ma jakies watpliwosci i obawy i chyba po to jestesmy aby sie wspierac.
Moj ancymonek tez duzo spi, jak ma dwie godziny przerwy miedzy drzemkami to max:tak: czytalam na ten temat i nie ma se c o martwic, dzieci w tym wieku moga miec drzemki 4-5razy po 30min do 2h takze wzystko gra tylko aniolkow w domu mamy oby nie zapeszyc:-D:-D
Co do pogrzebu- nie mnie to oceniac, szzanuje decyzje a przeczki na ten temat zanim nie zostana pochowani uwazam za duzy nietakt:sorry:

Milego dzionka:-)

Edit: dziewczynki proteinki dzialaja cuda u mnie -3kg, jupi

Ostatnia edycja:
To, że inni tez nie byli święci co lezą na Wawelu to wiem, ale Piłsudski na pewno nim nie był:
fajne cos znalazłam - dla histeryczek...tfu tfu ;-) historyczek - Ponura prawda o Piłsudskim - Henryk Pająk

...a swoja drogą autor tego artykułu wrogo nastawiony do pewnych grup... ;-)
hihi ja tam za histeryczkę się nie obrażam, a to co znalazłaś to o pewnych sprawach napisałam wyżej. Mnie po prostu rozpiernicza święte oburzenie:OBOK PIŁSUDSKIEGO? HAHAHA

Witam!
Słoneczko dziś wita - cieszę się i doczekać się lata nie mogę. Dziś słucham, że wulkan na Islandii paralizuje lotniska na wyspach... dziewczyny piszcie labamba, macy... co tam u was... czuć coś w powietrzu ta chmura ponoć wielka...
Widzę, ze dyskusji ciąg dalszy o Wawelu i tragedii... ja myślę, że to też dla nas wartość. Póki dyskusje są na poziomie to warto rozmawiać ponieważ czerpiemy wzajemnie ze swej wiedzy.
Te przygotowania do uroczystości pogrzebowych są na niesamowitą skale, wczoraj mówiono, ze ze względów bezpieczeństwa - a to niespotykany na skalę światową moment kiedy tyle głów państw będzie w jednym miejscu w Krakowie nie będą np działać telefony komórkowe.
Wzrusza to wszystko i na ile można ciągle zadawać sobie pytanie jak to się stało i dlaczego to człowiek pochyla głowę nad tragedią.
Spiskowa teoria chyba każdemu z nas po głowie chodzi... czas wyjasni nam to... upublicznnienie rozmów z czarnych skrzynek. Śledztwo jest prowadzone też po stronie polskiej i wspólnie - może nie wszystko da się wyjaśnić ale wiele zapewne.

agagsm - wyczytałam, że buraki u ciebie powodują niepokój u Miśki, kurcze az sie zastanwiłam. Ostatnie dni Tymek był niespokojny, zrzucałam to na płatki owsiane i faktycznie po dwoch dniach nie jedzenia płatków kupy znów dobre, Tymek radosny. Ale oprócz płatków jadłam buraki własnie bo gotowałam barszcz... moze to one? Ale czemu buraki miałyby być nie ok?

Co do diety matki karmiącej to i ja myślę, że niestety --- doopa... Chudne powoli ale to tempo to sie skończy wagą idealną za rok!!:szok:
Tak myślę o tej diecie Dukana... czemu mieso i nabial przez 5 dni miałyby źle wpłynąc na mleczko? Zakładając u tych gdize nie ma skazy.. a potem owoce iwarzywa dochodzą tak?
Ja tez chce osobny wątek :-D bo nie wiem czy sama wyrobie się zdyscyplinowac a 4-5 kg na start to byłoby superowo!

no właśnie ja proszę o watek od kilku dni, nie chciałam się wyrywać bo to był pomysł morki, ona napisała,że nie chce więc paula dawaj!!!

Co do pogrzebu JESTEM OBURZONA, jak kard Dziwisz moze dowolnie dysponować miejscami na Wawelu!!!!! A kim on jest!!!!!
Piłsudski, Jan III a pośrodku Kaczyński. Co ja powiem kiedyś mojemu dziecku ze niby czemu on tam leży?????

Emilia, ja tez tak na poczatku zareagowałam, ale przeciez my nie mamy na to wpływu, wiec bedzie co ma byc.

Jola7777 moze i racja, ale jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby samolot który ma na pokładzie prezydenta Polski, parlamentarzystów, poł Boru i innych,
spadł tak po prostu we mgle ktorej nie było.Nie wspomne ze dopiero maszyna miała przegląd w Rosji! Jaki to problem załozyc blokady na jakies urzadzenia zeby cos sie nie oworzyło w odpowiednim momencie.Nie mowiac o ewentualnych ładunkach wybuchowych czy o wpuszczeniu gazu, zeby załoga juz niezyła podchodzac do lądowania. Ruscy mogą na prawde duzo- jesli potrafią wywołac mgłe i ją rozwiać, to potrafią tez inne cuda:(
:no:

A co do Stanów Zjednoczonych, to ja mieszkałam tam tylko w studencie wakacje, ale schudłam tam jakies 3kg, bo jak dla mnie to tam było wszystko sztuczne i tłuste i przez gardło mi nie przechodziło, wiec zylam na jogurtach i bajglach, ktore byly na prawde swietne.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

Edit: dziewczynki proteinki dzialaja cuda u mnie -3kg, jupi

dziewczyny to ja chętnie założe wątek o tych naszych dietach i lecących kilogramach. chyba ze ktos inny ma ochote to zrobic?
Mamy karmiące piersią- ja też karmie i zaczelam te proteinki.. bo doszłam do wniosku,ze to jeszcze zdrowiej dla mnie będzie. Jem wlasciwie to co dawniej, oprócz chleba, ziemniaków, fast-foodów i słodyczy.. Za to dołożyłam sobie wiecej warzyw. I skaczę na skakance..ale jazda:)
Od poniedziałku z 65 zleciało mi do 61,8, to możliwe?

Agagsm- ja też mieszkałam w Stanach i przytyłam chyba z 10kg :O ja kocham fast-foody niestety.. A ameryka to raj dla takich ludzi jak ja :(

Kurcze, może też bym cos zaczeła - nie wgłebiałam się w te diety - ja nie mogę nic na mleku, serwatce, maslance itp. bo małego uczula. Dobre te diety będą dla mnie?

Agbar - ja obstawiam i limonag i mlekozastępczy preparat- widziałam poprawę u nas..... C. generalnie też bez wysiłku teraz robi, rzadko widzę, idzie nie zauważyć, a wcześniej, stękanie, prężenie, czerwienienie się i dłuuugi wysiłek....
No i kupa faktycznie-dość rzadka, u nas pełna pielucha:szok::-D, a wcześniej zbite bobki albo zbita niezbyt cuchnąca parówa żólto-zielona (przepraszam za obrazowość), a tu, tak juak już pisałam - po pepti konsystencja i kolor musztardy ...

U nas pielucha srednio pelna,mniej na pewno tego kupona niz na HA Pre,co by moglo tez oznaczac ze maly lepiej trawi ten preparat.
A kolor na razie ziolono-zolty z przewaga zielonego.

Beti, dobrze, ze skonsultowalas z innym lekarzem. Przynajmniej bedziesz spokojniejsza. :tak:
Yol_a, u synka czas na doktorat. Wspaniale sie rozwija. Pewnie mu duzo czytasz.
Agbar, wspaniale wiesci! Jednak mleko. Pytalas, czy zmiany moga nastepowac tak szybko. Moga. U mojego meza z dnia na dzien widac poprawe, a alergie mial piorunsko silna. :-(
KlaraM, ja Ciebie kobieto rozumiem. Kazda z nas jest przewrazliwiona na punkcie dzieci. A Ty masz szczegolne prawo, po tym co przeszlas. Moze z czasem uwierzysz, ze masz prawo do szczescia cieszenia sie z macierzynstwa. Wtedy troszke odetchniesz.
Roxeen, rzeczywiscie watek o dietach to by sie przydal. Popieram kolezanke.

Widze, ze teorie spiskowe na tapecie. Mi ciezko uwierzyc w spisek, a z drugiej strony jakos odnosi sie wrazenie, ze cos na rzeczy jest. Dla mnie niezrozumiale jest, dlaczego zawsze szukamy oszczednosci tam, gdzie byc ich nie powinno, a przepuszczamy kase na glupoty. Tyle razy mowilo sie o awaryjnosci VIPowskiego samolotu. I nieszczescie sie stalo, a do tego robimy z naszego kraju posmiewisko. Pewnie nigdy sie nie dowiemy, co tak naprawde sie wydarzylo na pokladzie tego samolotu, bo tak czy inaczej zwala wine na Bogu winnego pilota. Wylecieli na ostatnia minute, a przeciez to wazne dla naszego kraju obchody byly. Kazdy inny byl w stanie przyleciec wczesniej. Nawet dziennikarze lecieli wczesniej... Stalo sie. Mleko rozlane. Ciekawe, czy z tej lekcji wyciagniemy wnioski. Bo jak na razie pierzemy sie po pyskach o Wawel. Dramat i wstyd.

reklama
Hello

Beti cieszę się że nie taki diabeł straszny :-) 2 miesiące minął ino świst.

Tysiolek już Ci śpieszę z pomocą. Dopajanie: między karmieniami np. godzinę po jedzeniu. Na pudełku od mleka jest tylko orientacyjna porcja. Ja nigdy nie patrzyłam co ile Julka je. Powinna jeść 200 ml a zjada raz 160 ml raz 200 ml a raz 130 ml. Amelka nie da się zagłodzić :tak:

Agbar u Nas już na trzecią dobę było widać poprawę.

Pytacie gdzie jest piękna pogoda na Podlasiu!! ;-)

Spadamy z Małą do ogrodu sadzić kwiaty.

Słonecznego Dnia.
A co do polityki mam własną teorię ale nie chce już o tym gadać :-p

Do góry