reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Powiem Wam,ze podziwiam tych ludzi,ktorzy stoja tyyyyle godzin w tej kolejce,by na sekunde przykleknac przed trumna...widzialam w tej kolejce ludzi z malutkimi dziecmi...w nocy....To juz nienormalne jak dla mnie....
Gdyby tam lezal papiez tez bym moze postala....ale do prezydenta??Po prostu nie chcialoby by mi sie...

reklama
Agbar: a ja nie pojmuje czemu ludzie klękają przed trumną i żegnają się W imie ojca.. co tam święty leży?? Składa się hołd skinieniem głowy, a tam co drugi na kolana pada. Nie pojmuję:)

Emilia: a ty myslisz, ze na Wawelu to sami wielcy i cudowni ludzie leżeli? heheh Chyba Yola jest po histori to ci może powiedzieć jak z ta nasza cudna histrią i wybitnymi postaciami było! dziecku powiesz prawdę - że leży tam prezydent Polski, który tragicznie zginął w katastrofie lotniczej. Nie widze w tym nic trudnego. A jak nie wiesz kto to Dziwisz to proszę:
Stanisław Dziwisz – Wikipedia, wolna encyklopedia
Tym samym tonem, w którym piszesz swojego posta można by Ci powiedzieć - kim ty jesteś, by decydowac czy ma leżeć czy nie ma leżec na Wawelu? jestes może od oceniania zasług i czy na to zaslużył czy nie? Może ci się to nie podobać, ale to prezydent Polski i nie kładą tam Kowalskiego, którego nikt nie zna, ale człowieka, którego NARÓD -Polacy - wybrali na prezydenta. I tyle.

Gdzie Polaków dwóch tam trzy zdania na jeden temat:)

Powiem Wam,ze podziwiam tych ludzi,ktorzy stoja tyyyyle godzin w tej kolejce,by na sekunde przykleknac przed trumna...widzialam w tej kolejce ludzi z malutkimi dziecmi...w nocy....To juz nienormalne jak dla mnie....
Gdyby tam lezal papiez tez bym moze postala....ale do prezydenta??Po prostu nie chcialoby by mi sie...

A ja na tematy polityczne sie nie udzielam i dobrze mi z tym

agagsm świetnie to napisałaś, ja już postanowiłam,że nie będę się wypowiadać, ale.....wczoraj poczytałam komentarze na onecie i innych portalach i doszłam do wniosku demokracja demokracją, ale niektórzy ludzie nie powinni mieć dostępu do wypowiadania się w sieci. I tyle. A co do historii Jan III Sobieski święty nie był,ciekawą politykę prowadził na boku z malkontentami, chciał detronizować króla - Korybut śmiech na sali, a wywyższany Piłsudski - zamach na legalną władzę, bojówki PPS, zajęcie Litwy obrażanie posłów i wiele innych rzeczy. Warto poczytać sobie biografie. Ja czytałam i czasem byłam w szoku. Szanuję Piłsudskiego za jego dokonania niepodległościowe ale nie traktuję go jako świętego. I niestety my Polacy musimy we wszystkim się wypowiedzieć, bop w każdej dziedzinie jesteśmy specjalistami, nawet jeśli o niej nie mamy pojęcia.

Agagsm- Nie chodzi mi o samolot, ich ilość, stan techniczny tylko fakt, że na taką uroczystość można lecieć dzień wcześniej, a nie na ostatnią chwilę .... i chyba sama nie wierzysz, że pilot nie miał presji na to lądowanie, ale tego na pewno nikt głośno nie powie.
Słyszałam, że pilot samolotu prezydenckiego, który nie wylądował w Gruzji był szykanowany.
Wawel -ok, szanuję decyzję, choć się z nią nie zgadzam. I za kilka pokoleń (pewnie tego nie dożyję) powstanie kolejny polski mit "zginęli, by świat poznał prawdę o Katyniu", a dzieci będą na ten temat pisały wypracowania. Tak tworzy się historia jestem pewna, że wielcy Polacy, o których uczymy się na historii też nie byli idealni.

edit:
zgadzam się w 100% z Yol_a

Heeej Mamuśki :-)

ale pogoda?! co to ma byc ? a gdzie ta naszy piekna , ciepła wiosna?
jeszcze troszkę a zaczne się obawaić o pogode w maju na slubie? :-D

wogóle to mam ważne pytanko : bo zaczynam przechodzić na butelke i powiedzcie mi po pierwsze - ile trzeba dopajac dziecko herbatką albo wodą? i po drugie - na kartoniku z mlekiem pisze ze dziennie 6 butelek po 150 ml... hmm czy mam sie tego twardo trzymac? a jak Amela będzie chciała więcej to co ? bo na to by wycvhodziło ze by miała jeśc co 4 godziny :szok: a ona je max co 3 ..... Pomózcie butelkowe mamuśki ... :tak::tak::tak:

Beti trzymam kciuki zeby Fiolcia z abardzo sie nie złościła i wada szybko znikneła ! :-)

ivi ja mam tak na codzien ze śpi tylko 2-3 godziny w ciagu dnia - ale naszczescie jak nie ma skoku to nie marudzi :-)

Dormark a Ty to się tylko ciesz że Mała tak dużo spi - przynajmiej masz więcej czasu dla starszej pociechy :-)

Agbar super ż emałemu ise poprawia ! oby tak dalej !

Emilia to ja teraz juz nie wiem co robic z tymi wargami - rozchylac i myć częśto w srodku czy nie?! hmm i bądz tu mądry :-)

hmm widze pochówek na Wawelu na tapecie - ja sie tak jak Dormkar nie będe wypowiadała bo niemnie to oceniać ! kaczyńskiem pewnie już obojetnie gdzie leży bo fruwa sobie w niebie - a my głupi ludzie na ziemi juz mamy powód do kłótni....

lece zjesc sobie sniadanko póki Maluda śpi :) mmmm mam ochote na pyszną jajeczniczke :-D

Jolcia, dobrze, że już lepiej... może wczoraj gorączka, dreszcze to takie maximum było i teraz już tylko z górki:tak: Kcisukasy w tej sprawie!!!
A co do pomijania rad na BB- masz rację, chyba tak jest, dużo tu wątków i wszystkich rad się nie rejestruje. Choć coś tam w głowie zostaje to jak jest problem dotyczący nas to wrzuca się go jeszcze raz do życzliwego rozpatrzenia przez Was kochane:tak::tak::tak:

Dormark to w sumie głupio że wizyta dopiero za dwa miechy, ale może jak pisze ivi, najważniejsze że widzisz fazy aktywności, postępy, że Mia je....
swoją drogą bardzo mnie się imię Mia podoba:-D
I potwierdzam fakt - ciężko nam kobietom dogodzić:-D:-D:-D
Agagsm - ja wiem, że dobrze jest nie brać do siebie, ale czasem, sama wiesz, nie da się, coś tam zaboli..a ja nie z tych co długo duszą w sobie...choć nawet jak wylewam to staram się nikogo nie obrazić....:cool: Poza tym, jak piszesz, to forum publiczne, to też mam prawo własne zdanie ujawnić....
Agbar - ja obstawiam i limonag i mlekozastępczy preparat- widziałam poprawę u nas..... C. generalnie też bez wysiłku teraz robi, rzadko widzę, idzie nie zauważyć, a wcześniej, stękanie, prężenie, czerwienienie się i dłuuugi wysiłek....
No i kupa faktycznie-dość rzadka, u nas pełna pielucha:szok::-D, a wcześniej zbite bobki albo zbita niezbyt cuchnąca parówa żólto-zielona (przepraszam za obrazowość), a tu, tak juak już pisałam - po pepti konsystencja i kolor musztardy ...

a co do tematów politycznych... jak jeszcze pracowałam to jak zaczynał się jakiś temat w pokoju to wiecie co u mnie się wkurzali że ja żadnej opcji nie wynoszę na piedestał a cenię konkretnych ludzi, za konkretne zachowania i działania i wisi mi czy są z Pisu czy skąd indziej....
nie mogli tego pojąć i gorąco się robiło więc jak zaczynali częściej temat polityka i pytali mnie o zdanie to ja z czasem odpowiadałam im, że nie udzielam się i już....

A co do pożegnania pary prezydenckiej, ja poszłambym ale nie z dzieckiem no i gdyby było to w POZEN, ale generalnie nie lubię tłumów:baffled:

Ostatnia edycja:
Ja też nie rozumiem klękania przed trumną. Myślałam o tym, że klękają przed krzyżem, który stoi koło trumny (jako część modlitwy za zmarłych).

reklama
witam

A u nas pogoda coraz ładniejsza tylko wiaterek jest spory.
Nie chce zapeszac, ale Zuzia staje sie grzeczniejsza,juz nawt chwile zajmie sie sama soba,

A moja Zuzu skaczy dzisiaj 3 miiesiace!!!!:szok:

Beti - córcia moich znajomych tez ma rozpórki juz 2 miesiace i został im jeszcze miesiac. Dla pocieszenia ich córcia tylko przez pierwszy dzien zle to znosiła a teraz jest juz OK. Mam nadzieje ze u Was tez tak bedzie.
Dormark chetnie bym sie zamieniła córeczkami :-):-):-)

Do góry