reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam :tak:

gratulujeeee zdolniachy :-)

buhahahaahahahaha

kobiety na diecie dukana
załóżmy wątek o odchudzaniu ??? plissssssssss

i wpisujmy tam nasze przepisy na papau - męża odchudzam...siebie troche też :-)

moja koleżanka zleciała z 15kg na tej diecie przesłała mi przepisy i książkę ale nawet nie zaglądałam ale pokazywała nawet jaki chlebek upiekła i serniczek według przepisu ;-)
hej laseczki
my po konsultacji niestety ta "glupia lekarka" miala racje. trzeba zalozyc rozwórke. ale wada podobno nie jest taka straszna tzn nawet jest bardzo nalutka i dr. powiedzial ze do 2 mies powinno sie wszystko wyrównac.obejrzal mala od gory do dolu,wszystko wytlumaczyl i nie wyglada to wszystko juz tak strasznie. :tak: wiem ze latwo nie bedzie bo Fiolcia bedzie sie zloscic ale jakos musimy dac rade zeby potem chlopakow mogla na te bioderka podrywac:tak::tak:
aaa i lekarz jeszcze powiedzial ze wada jest trudna do wykrycia i ze mogla powstac przez ostatnie 6 tyg co oznacza ze na pierwszej wizycie faktycznie moglo byc wszystko w pozadku. :laugh2:

takze kobitki sprawdzajcie te cholerne faldki bo jak widac nawet nawet niewielkie asymetrie moga (choc nie zawzse musza) mowic o wadzie.
ojej ale oby szybko wszystko wróciło do normy :tak:

reklama
Dzień dobry!

Wpadam na chwilę, bo sie karmiłyśmy po nocce i idziemy dalej dospać z Misią - mała już w łóżeczku u rodziców, a ja zaraz wskakuję, bo tatę do pracy wysyłałam:-)

Co do przewrażliwienia to jedne są bardziej inne mniej, ale zdrowie naszych dzieci jest dla nas wszystkich najważniejsze i nie ma tu o czym dyskutować, tak mi sie wydaje. Każdy inaczej podchodzi do swojego dziecka i ma do tego prawo. Np. dla dla mnie słowo zdrowie nie oznacza lekarza i bieganie po nich co i rusz z dzieciaczkiem z każdym problemem jaki sobie wymyślę;-) Misia ma 3,5 miesiąca i była raz u pediatry, raz u rehabilitantki (bo mi kazała pediatra sprawdzić to co zauważyła) i raz u ortopedy. 3 wizyty na 3 miesiące życia to i tak dużo mi sie wydaje!;-) Jesteśmy grupą kobiet, które mają różne spojrzenia na życie i wychowanie dzieci i dobrze poznać inne spojrzenia i sie wzajemnie ubogacić w informacje itp. co dla mnie nie znaczy, że muszę robić to samo, co wszyscy, choc czasem cięzko nie ulec takiej BBowej presji, że wszyscy gdzies ida, bo tak trzeba;-)

Wyciągnęłam wczoraj pampersy 4 i jak dla mnie są dużo większe od 3. Misia ma 7 kg i niby powinny byc ok. ale są za duże koło nóżek, bo ona niby ciężka, ale nóżki ma zgrabne i szczupłe i pupcie też ma małą - także jeszcze sobie pochodzimy w 3:-D śmiejemy się z moim M, że kilogramy jej w mózg idś, bo coraz mądrzejsza sie robi i prawie co dzień, co drugi jakąś nową sylabę wymawia:sorry:

Beti: dobrze, że cie dr uspokoił - on naprawdę sensowny facet jest i doświadczenie ma duże, więc wie co mówi!
Dormark: Mia to mały śpioch - ale z tego co pamiętam to Nicol żywa, więc wszystko się wyrównuje! Nie masz się czym martwić, moja starsza ponad miesiąc od twojej i tez pół dnia potrafi przespać - a nawet jak więcej nie śpi to jedna 3h drzemka w dzień jest obowiązkowa! Jak Mia jest uśmiechnięta i radosna i zdrowo rośnie, to nie masz czym się martwić - każda mama by chciała mieć takie spokojne dziecko!
Klara: nikt się ciebie nie czepia - na forum publicznym dobrze jest nie brać wszystkiego do siebie, nikt tu raczej nie chce nikogo urazić - tylko po prostu róznimy sie między sobą w tym co myślimy i to nie jest złe!
Karoli: tez o tym myślę, bo sie maj zbliża - ja 5 maja sie dowiedziałam, że jestem w ciąży, a 7 maja byłam już na forum chociaz najpierw na grudniówkach, bo z terminu OM taki mi wypadało, dopiero po USG jak mi powiedzieli, że dzieciątko młodsze i na styczeń będzie to się przeniosłam i już zamieszkałam tu i już nigdzie nie zbaczałam, skoro tu tak dobrze nam razem:-D

dobra uciekam dospać trochę, bo potem będe marudzić cały dzień ja a nie Misia;-)

E: Jolcia mi się też marzy ważyć tyle, co jak w USA mieszkałam, ale tam żarcie było paskudne, a w PL pychotka - a do tamtej wagi to mam tyle co ty, więc się zadowolę zwykła -10 i tez będę happy mum. Ale jak to zrobić jak się piersią karmi?? Jak znajdziesz sposób to mi to szybko napisz:)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry :-)
spiesze doniesc,ze chyba mi sie wczoraj nie wydawalo...Faktycznie zmiany na ciele Alexa bledna,niektorych nie ma juz,luski na glowie znikaja,a te co zostaly latwo odchodza....Teraz pytanie do mam karmiacych tym mlekozastepczym cudem: jest to mozliwe,zeby tak szybko byla poprawa?Alex dostaje to mleko niecale 4 doby....Zaczal w poniedzialek po poludniu...A moze mam dziekowac za ten cud Linomagowi,ktory wedle Waszych propozycji zakupilam i uzywam od wtorku????Ale zmienily sie tez kupy...a tu Linomag chyba nie dziala?hihi..Zmienily sie tzn.Alex nie mial problemow z kupa,ale jak robil to ja wypychal,stekal,czerwienial i zawsze widzialam ze robi.A teraz od wczoraj...nie widze.Teraz tylko czuje;-) I ta kupka jest tez bardziej rzadka niz do tej pory.....Byloby to mleko?

Ale walnelam posta w porze sniadaniowej hihi..Wybaczcie;-)

Dzien dobry :-)
spiesze doniesc,ze chyba mi sie wczoraj nie wydawalo...Faktycznie zmiany na ciele Alexa bledna,niektorych nie ma juz,luski na glowie znikaja,a te co zostaly latwo odchodza....Teraz pytanie do mam karmiacych tym mlekozastepczym cudem: jest to mozliwe,zeby tak szybko byla poprawa?Alex dostaje to mleko niecale 4 doby....Zaczal w poniedzialek po poludniu...A moze mam dziekowac za ten cud Linomagowi,ktory wedle Waszych propozycji zakupilam i uzywam od wtorku????Ale zmienily sie tez kupy...a tu Linomag chyba nie dziala?hihi..Zmienily sie tzn.Alex nie mial problemow z kupa,ale jak robil to ja wypychal,stekal,czerwienial i zawsze widzialam ze robi.A teraz od wczoraj...nie widze.Teraz tylko czuje;-) I ta kupka jest tez bardziej rzadka niz do tej pory.....Byloby to mleko?

Ale walnelam posta w porze sniadaniowej hihi..Wybaczcie;-)
Mi sie wydaje ze jedno i drugie maja wplyw na poprawe i ciesze sie ze sie poprawilo.
Agasam masz racje Nicole to istny zywiol wszedzie jej pelno i nie usiedzi na miejscu :-D chyba ze sa jej bajki. No i gdybym mila 2 takie to bym odrazu do Tworek pisala:-D

agagsm - oki ;-)

U mnie nie istnieje dieta karmiącej mamy - jem sporo i nie koniecznie zdrowo, omijam tylko wszystko co ma mleko.

abgar - mysle, że raczej mozesz to przypisać mleczku, alergen we krwi utrzymuje sie ok 2 doby (tak mi lekarz powiedział), jak ktos karmi piersia to musi liczć 4, bo 2 w mleku matki i 2 u dzidzi.

Jolcia777- całkiem sensownie myśli Twoj Tata, ja też myślałam o tym niepotrzebnym pośpiechu i że można było dzień wcześniej, biorąc pod uwagę rangę uroczystości.
Mam nadzieję, że nikogo tym postem nie uraziłam, ale mam już trochę doświadczenia i wiem, że pośpiech i akcyjność to nasza narodowa cecha, niestety!

Ostatnia edycja:
Agbar: no to dobre wiadomosci o Alexie - jeszcze chwila i mu poznikają zmiany skórne i będzie gładziutki jak aksamit:)) pewnie poamag wszystko po trochu i mleczko i linomag!

u mnie też brak diety matki karmiącej - jem wszystko oprócz buraczków, po których mi dziecko nie śpi i ostrych rzeczy:) i potem się dziwię czemu ta waga ani drgnie haha

Edit:

Co do sensowności myślania taty Joli to ja sie nie zgadzam. Prawda jest dużo głębsza, niz takie proste oo Kaczyński winny. To nie Kaczyński decyduje o samolocie kiedy go dostaje, ale rząd, a ten liczy każdą złotówkę wtedy kiedy nie trzeba, a teraz nagle sie pieniądze znajdują, by każej rodzinie poległych 40tysi dać. Każde godzina wcześniej podstawienia samolotu to koszty obsługi i lotniska, więc podstawiają jak najpóźniej ze zwykłej oszczędności. A jakby dali nie daj Boże dwa samoloty na taką dużą delegację to by w poniedziałek FAKT napisał: prezydent i jego świta rozbijają się dwoma samolotami, a biedny Kowalski nie ma na chleb - czy coś podobnego. Media to niestety mój świat i mój zawód, więc dokładnie wiem jak to sie wszystko robi i jak się manipuluje informacje:(

No i cóż bliżej mi do teorii Golandy - Kaczyński latał i Gruzinów wspierał, Ruscy pamiętliwi są, a Putin Gruzinów chciał wymordować i Saakaszwilego, więc teraz mu odpłacili za to i ta niby katastrofa taaa...samolot z prezydentem na pokładzie w calej Europie jest nr 1 w przestrzeni powietrznej - nigdzie indziej to by sie nie wydarzyło, żeby pozwolić na lądowanie na takim lotnisku we mgle - teraz się Rosjanie wybialają i winy szukają w pilocie i we wszystkim, tylko nie w sobie - ale u nas i tak nikt prawdy nie powie głośno. No nic powiedziałam co myślałam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pumpkin moja znajoma z córką w zeszłym tyg była właśnie na takim zabiegu.Myślałam że wargi mogą sie zrosnąć jak się tam zbyt często nie wyciera i nie rozchyla, a okazuje sie ze właśnie jest na odwrót.im częściej tym większe prawdopodobieństwo. Nie wiem co zalecili tobie, ale jej kazali po kąpieli smarować oliwką. Pomaga, ładnie sie wygoiło.

Co do pogrzebu JESTEM OBURZONA, jak kard Dziwisz moze dowolnie dysponować miejscami na Wawelu!!!!! A kim on jest!!!!!
Piłsudski, Jan III a pośrodku Kaczyński. Co ja powiem kiedyś mojemu dziecku ze niby czemu on tam leży?????

Do góry