reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Klara (gdybym miała córeczke to tak własnie miałaby na imię) cortyzalia to pastylki do ssania homeo na katar.

Beti - tak jak któras tu pisała, bardziej Cibie rozpórki będą "bolały" niż dziecię, więc głowa do góry. Nie powiedziałas nic szczerze lekarce?

...oj, leje sie , leje z nosa. Karmie piersią, ale taki spory mam ten katar, że nie wiem czy Staś sie oprze - koleżanka mnie zaraziłą, wiec to cholerstwo zaraźliwe jest....

reklama
Beti mój Oskar miał dysplazje stawów ,pomogło pieluchowanie i miałam takie ceratkowa gaciorki które miały w kroku taki kwadracik ze styropianu wszyty,zakładałam to na pampersa i było ok.Sladu po dysplazji nie ma.Co to sa te rozpórki????????Skonsultuj z innym ortopeda!!!!Agagsm chyba tez a Wawy co?pisała dzis o super ortopedzie moze niech ci poda namiary czy co

Pasibrzuch, sasiad znosnie nawet wyglada, choc zupelnie nie w moim typie. Smutne jest to, ze rozmawialam z nim dluzej niz z wlasnym mezem... :-( A remont na ewno udany bedzie. Co do zabawek i 5 10 15. Tam raczej nic nie dostaniesz. Szybciej juz w jakims Smyku.

Asiowo, zdrowka dla meza. A z tymi wakacjami napisz cos wiecej. Moge Ci dac kilka namiarow. Od pensjonatu nad morzem, po schronisko mlodziezowe, gdzie sa tez dwa pokoje oddzielne, rzadko sa grupy mlodziezowe, ale do morza 11 km. Jeszcze kilka pomyslow by sie znalazlo. :-)

Minnie, tu do lekarza trafic bys nie chciala. ;-) usg bioderek nie robia.

Paula, takiego normalnego okresu przy tabletkach nie powinnas miec. Brzuch moze Cie bolec, bo cos sie tam zaczyna dziac. Bierzesz hormony, a te nie sa przeciez obojetne dla ciala. A w sukienke sie na pewno zmiescisz. Moze na wszelki wypadek miej pod reka jakas krawcowa, ktora o chociaz centymetr powiekszy sukienke. Moja kolezanka miala taka opieta sukienke, ze podczas mszy szwy puscily z boku... O niczym innym nie myslala, jak o tych szwach. ;-)

Labamba, wlasnie zastanawia mnie to, dlaczego oni tak lubia wypisywac antybiotyki na zas. U nas w domu stoja cztery. Na zas. ;-)

Roxeen, jak twarz? Lepiej? Ciesz sie, ze cycki ocalaly. :-) Gratulacje dla Boo. Z tej rehabilitacji to sie usmialam. Boo Was w balona robi. :-p

Agagsm, dobrze, ze z Misia wszystko w porzadku. Trafilas na madrego lekarza. A ja dziekuje za to wszystko, co napisalas o tej wizycie.

Yol_a, dziekuje za takie przedstawienie sprawy "wawelowej". Widac, ze ta sprawa wywoluje emocje, a ta zaloba narodowa dla wielu jest tylko gra. Nie powiem, u mnie tez wywolalo to wzburzenie, ale niech i tak bedzie. W koncu sa okolicznosci lagodzace. ;-) Moze na przyszlosc powinni zalozyc specjalna krypte dla prezydentow. Bo (niech zyje jak najdluzej) dajmy na to umrze Walesa. Zaslugi wiadomo, choc sie kwestionuje, jak wszystko w Polsce. I co? Powiedza - nie. Za Walese dziekujemy. Trzeba zginac tragicznie.

Paula, daj znac, co z Zuzkowymi bioderkami. I jedz na ten panienski wieczor dziewczyno! Toz nie wiesz, co tracisz. Potem tylko dom, gary, pieluchy, szyszki. :-)

Pumpkin, dobrze, ze trzymalas reke na pulsie i Polciowe podwozie jest juz w idealnym stanie.

Dormark, to teraz masz artystycznie pomalowane meble? :-) Dobrze, ze inaczej juz na wszystko patrzysz.

Paulinaa, mam nadzieje, ze dzis juz palec nie daje sie tak we znaki.

Karoli, welcome. A kupe sie najlepiej robi w okolicach kosciolow. Sprawdzone. ;-)

Pasibrzuch, i za Emilkowe bioderka kciuki. A potem szalej, szalej!

Dormark, szykuj te kinderbal. :-)

edit:
Beti, nie becz, tylko bierz namiary od Agi. Nie ma co sie liczyc ze zdaniem lekarki amatorki. Mogla wczesniej gebe otworzyc. :angry:

Rozwalily mnie te zdjecia... http://wyborcza.pl/51,75478,7768897.html?i=2

Kurcze, fajnie, gdyby wybory byly 20 a nie 13. Wtedy bede mogla w kraju glosowac.

Ostatnia edycja:
Ale tu produkcja od kilku dni, szok.....

A my byliśmy wczoraj u neurloga. Dostałam skierowanie w związku z asymetrią, jakieś 1,5 m-ca temu,a teraz usłyszałam, że asymetria już prawie ustąpiła, ale mamy problemy związane z odruchami i napięciem innych partii mięśni. Zalecenia to Vojta plus delikatna terapia manulana lub czaszkowo-Krzyżowa, szczepić możemy ale tą bezpieczniejszą szczepionką (z krztuścem bezkom.). Poza tym neurolog powiedziała, że można to ładnie wyprowadzić, ale rehabilitant 1x w tygodniu, a w domu 4xdziennie.
Z tymi odruchami chodzi o to, że mały ma takie, które już w 3 m-cu powinny zaniknąć, coś tam znalazła w słabym napięciu mięśni brzucha.... jeśli chodzi o inne odruchy to sie za bardzo nie znam, mam całą kartkę A4 diagnozy.

Asiowo - mam namiary na tanie kwatery w Darłowie, ale nie wiem jaki standard Cie interesuje, Jeśli jesteś zainteresowania plis o info na priva.

Roxeen- mnie też wczoraj zszokował Wawel i to obok Piłsudskiego (jeszcze większy szok), ale cóż szanuję decyzję rodziny

Komentarze prostaków w stylu ile poseł miał dzieci....., brak słów i szkoda naszego czasu i energi by się nad tym rozpisywać.

Jolcia7777- maseczka to super pomysł, tylko pamiętaj by często zmieniać, bo tam się zbiera Full zarazków.

Dormark - niegdy nie pomyślałam, że często narzekasz. Zresztą od czego jest BB? My wysłuchamy, pocieszymy, bo takie wylanie emocji jest bardzo potrzebne. Mi BB bardzo pomogło jak byłam jeszcze przed porodem.

Beti - ja na Twoim miejscu zasięgnęłabym opinii innego lekarza

My jeszcze na pampersach 3, mam też zapasy Huggisów (nie lubię) oraz Happy 3 (lubię), bo kupujemy to co jest w promocji.

Ostatnia edycja:
Roxeen stolicę przeniesiono do Warszawy w 1596, w związku z tym na Jagiellonach pochówki się skończyć powinny na Wawelu. ;-)
Macy ja to sobie tak tłumaczę, bo nie jestem do końca przekonana, ale mnie wpierniczają komentarze, takie o których pisał Pasibrzuch, a właśnie wiele takich jest. Jak powiedział dziś Jan Nowicki w DDTVN to ludzie zrobili cały en cyrk wokół tak naturalnej rzeczy jaką jest śmierć i teraz robią cyrk wokół miejsca pochówku. mniej więcej tak to było i kłócą się gdzie jak i kiedy. ja szanuje ta decyzje choć się nie do końca zgadzam ale nie pluje jadem tylko dlatego,ze nie lubię prezydenta i Pisu.sorry za znaki znaczy ich brak bo F na klacie

Asiowo, zdrowka dla meza. A z tymi wakacjami napisz cos wiecej. Moge Ci dac kilka namiarow. Od pensjonatu nad morzem, po schronisko mlodziezowe, gdzie sa tez dwa pokoje oddzielne, rzadko sa grupy mlodziezowe, ale do morza 11 km. Jeszcze kilka pomyslow by sie znalazlo. :-)

Macy... to pisz na pw co tam masz... mi naprawde wszystko jedno gdzie i co, bylebysmy chwile odsapneli od codziennosci;-) dzieki!

Mari_anna - zmieniam maseczkę non stop bo ciągle jest mokra w środku.

Staś cos zaczął często kupy robic - dzis już 3 i to takie rzadkie - wodniste.

Myślę, że dla "Polaków" nie znajdzie sie osoba godna pochowania na Wawelu bez komentarzy. Zawsze znajdą sie ZA i PRZECIW. Ja osobiście jestem ZA - zginął na służbie. Poza tym decyzja należy do rodziny.

udalo sie, idziemy dzis jescze na konsultacje do dr.Okłota. kurde ta baba jest jakas nienormalna.zostalo u niej usg malej i dzwonie i prosze czy mozna wziasc to usg bo chcialabym skonsultowac sie z jeszcze jednym specjalista a ona do mnie "a z kim?",mowie ze mama mi zalatwila, nazwiska nie znam a ona "a zreszta-co mnie ot obchodzi, prosze bardzo,pani dziecko-pani sprawa" oczywiscie powiedziala to z iwlekim oburzeniem jak smię wątpic w jej kompetencje.ale kurde to chyba normalne -mamy prawo wyboru!!! najgorsze ze terazz boje sie ze jesli faktycznie trzebabedzie to rozworke zalozyc to moze mi sie wyrzywac na dziecku.

reklama
Wróciłyśmy z usg i mam mętlik w głowie.
Wg lekarki, która robiła usg małej nie wapnieją kości, ma je miękkie, może się z tego zrobić dysplazja i mam ją pieluszkować na noc i zwiększyć wit. D, bo zapytała czy podczas karmienia poci się jej główka. Poci się, tzn. ma mokre włoski, ale w miejscu gdzie jej główka leży na naszych ramionach i myśleliśmy, że to właśnie od naszych ramion się poci.
Kupka dzisiaj była ogromna i ze śluzem, kupiłam smoczek do naszych butelek 6+, bo przez mniejsze kleik ryżowy nie przepływa. Jak to nie pomoże, to przechodzimy na Bebilon Pepti.
I tu lekarka kazała odstawić witaminy, bo są z olejem, a mała musi najpierw pozbyć się biegunki.

Jedyne co, to powiedziała, że raczej niedoboru wit. D nie ma, bo szwy na główce się nie rozeszły, a wręcz przeciwnie, Emi ma małe ciemiączko, które szybko się zrośnie i może po prostu jest osłabiona biegunką i tym, że szybko teraz urosła. Więc po biegunce wit D co drugi dzień po 2 kapsułki.
Za miesiąc idziemy na usg kontrolne.

Do góry