reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ASIAX ja używam Tommee Tippee i obie z Amelka jesteśmy zadowolone :-)
bardzo przypominaja kształt cycusia i jest nam łatwiej mieszac karmienia - cyc plus butla :-)

e_milcia zazdroszcze imprezki ! kurcze miałam wczoraj tez jechac ale mialam przymiarkę sukni slubnej i nie pojehałam bo było za póxno :-( ale sukienka narazie w strzepach wiec powiem tylko ze ..chyba mi się bedzie podobała ;-)

Pasibrzuch naprawdę świetnie wyglądasz ! fryzurka świetna i ten błysk w oku masznadal - nie martw się !!! :-) a kupki Małej sie unormują jak ma dobry chumorek to na pewno jest wszystko oki :-)
Gosia tez sie własnie zastanawiam skąd ta rozboeżnośc w liczbie ofiar ! tu cały czas mówią ze 96 osób a rosja mowila ze 132 osoby? skąd im się to wzięło?

reklama
Pozbierać się nie mogę, cały czas się gapię w tv; do tego deszcz (przed chwilą grad) i Tymek rozkojarzony, dużo odbija i sie denerwuje. Kup też dużo. Teraz zasnął, może najgorsze minęło.
Coś zjadłam nie tak...i ogólnie nastrój masakryczny :-(

Jak wczesniej chwalilismy sobie avent do mleczka pre, tak przy "1" dostaje juz bialej goraczki, bo ciagle mi sie dziurki zapychaja i zanim w koncu zacznie leciec, to schodzilo pol godziny do 40 min zanim maly oproznil butle.
Kupilam nuk na probe i teraz leci za szybko i maly sie krztusi, bo na avencie nauczyl sie, ze trzeba ciagnac smoka ile sie da, zeby cos w ogole lecialo :confused2: No i 170ml idzie w 5 minut... Musze jeszcze wyprobowac smoczki do herbatki, dziurki sa mniejsze, ale moze nie beda sie zapychac jak aventowskie.
Alee... tu ciekawostka smoczki do butli nuk first choice (z szeroka szyjka) pasuja do butelek avent - tak pisze, jakby ktoras miala ten sam problem i nie chciala kupowac calego kompletu od nowa - tylko czy takie sa w PL dostepne to nie wiem?

Ostatnia edycja:
My mamy smoczku Aventu i nie ma z nimi problemu, a w dodatku mała dalej ssie cycusia, więc nam pasują :-)
Kurcze, znowu są kupki, ja widzę w nich śluz, M nie. No ale jak jest kupka i pełno sików (bo wciskam w małą dużo wody) to ciężko stwierdzić. Ale nie widzę zmiany zachowania, Emi się bawi, gada z nami, chichra się... A to dopiero początek martwienia się o dziecko :-D

Dzwonił dzisiaj dziadek. Znowu usłyszałam, że dziecko za niedługo będzie miało 3 miesiące, a jest chude... Ja wiem, ze jest inaczej, ale już coraz bardziej mnie te teksty drażnią. Nie wiem już, co mam im powiedzieć, żeby się w końcu odpier... :angry:

Edit:

M stwierdził, że tyle kupek mała robiła tylko na piersi, w dodatku niechętnie dopija dzisiaj butelkę do końca, więc wniosek jeden - może mam więcej mleka? :-)

Ostatnia edycja:
Pasibrzuch - powiedz mamie i dziadkowi, ze maja racje i ze przeszlas na sama butelke, bo moze masz rzeczywiscie malo wartosciowy pokarm ;-) Nie mieszkaja z Wami, to nie beda widziec co mala dostaje, a na pewno od razu w ich oczach zacznie tyc :tak: A nawet jak dalej bedzie dla nich za chuda, to juz nie beda sie mieli do czego przyczepic :-)

Pasibrzuch, skoro mała ma dobre samopoczucie to wszystko jest ok. Nie czepiaj się tak :tak: Moj Tymek też dziś dużo kupek robi.... no ale tak czasem bywa.

Czesc Dziewczyny.
Jakos ciezko sie otrzasnac, po tym co sie stalo. :-( Nie znosze latac samolotami, a teraz to chyba bede musiala sie upic zanim wsiade na poklad.

Ostatnia edycja:
Jakoś nie mogę się dziś oderwać od TVN24...

Macy: ja też zawsze sie boję jak wsiadam do samolotu - najlepiej to zapić, ale jak się karmi cycem to juz problem;-)
Tysiolek: na przymiarce to generalnie niewiele widać jak to będzie wyglądało, ale efekt końcowy na pewno piękny będzie!! alez ci zazdroszczę - jeszcze raz bym chciała to wszystko przeżyć:zawstydzona/y:
Pasibrzuch: ehh oddaj trochę tego robienia kupek mojej córze - bo co 2-3 dni mi robi kupę, chociaz wogóle jej to nie męczy, to ja bym wolała codziennie:confused2:
ASIAX: mama mia - mam nadzieję, że mnie taki skok ominie, a Tobie dużo siły życzymy - dobrze, że Miki chociaz w nocy daje wam odpocząć! Co do butli to my mamy awaryjnie Tomme Tippi i super sobie poradziła te 3 razy, które z niej skorzystaliśmy!

Malutka przesypia mi ostatnio pół dnia - 1-1,5h zabawy i śpi kolejne 2h i tak wkółko - coś sie jej odmieniło i za każdym razem przy cycu lulu i śpi. Może ja w tych piersiach mam środki usypiające czy co?:sorry:Albo rosnie w końcu - bo sie podtuczyła i okrąglutka cała, a we wzrost jej nie poszło, bo 68 używamy, ale troszkę lużnawe, a 62 za małe:zawstydzona/y:

reklama
Ja tez caly dzien zerkam na tvn24...Wyobrazcie sobie,ze napotykani sasiedzi skladaja nam wyrazy wspolczucia...Paru przyszlo nawet specjalnie tylko po to....

Aga moj Alex tez ostatnio znowu wiecej spi w ciagu dnia.Bylo juz tak spal dwa razy po pol godziny mniej wiecej i raz ok od 1 do 2 godzin. A teraz znowu ma dwa dlugie spania i pare krotszych...

Do góry