reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kochane!

U nas trochę bieganiny, bo chrzest dopinam;-)Własnie dziś zaliczke w restauracji opłaciłam i juz menu zamknełam na amen. No i jednak mamy 2 maja w niedzielę, bo tak wszystkim pasowało:tak:
A poza tym zalatwiam papierologię do własnej firmy i wciąż coś czytam, albo dzwonię jak się nie zajmuję dzieciaczkiem, więc BB czytam, a odpisywac nie mam kiedy:confused2:

KAJA STO LAT STO LAT... dużo zdrówka i spełnienia marzeń!

Tysiolek: my ze swoją małą podróżujemy - na razie tak do 250km ale Wawa-Olsztyn-Wawa robimy w jeden dzień, więc w sumie 5h w aucie i mała śpi i do 3-4h spokojnie nam bez jedzonka wytrzymuje nawet, a jak coś to stajemy i cycuś;-)także spokojnie możesz Amelkę zabierać w podróż!
Macy: no więc z terminem wyjazdu nad morze to u nas problem, chciałam w sierpniu, ale jak się będzie jakieś spotkanie kroiło to mojego namówię na szybszy wyjazd:tak:Ale miejsce zawsze to samo - a Dębki sa moje ulubione i prawie w kazdym pensjonacie neta mają haha (nie ma jak wakacje dla uzaleznionych)
Czechow: nie martw się - tulam - to chyba normalne, że starsze dzieciaki są zazdrosne o uwagę poświęcaną młodszemu:sorry:
Pumpkin:moja też wyje i jeszcze różnicuje to wycie w dźwięach i śmieje się jak skończy, że tak jej się udało ładnie "pośpiewać":-D i jeszcze patrzy czy my się tez śmiejemy i czy nam się podobało i wtedy nogami macha jak szalona ze szcześcia;-)przezabawne to jest
Pasibrzuch: jak nastrój-lepiej jest??
Sylwia: jedź na ten zjazd - oderwiesz się od dizeciaków i dobrze ci na pewno zrobi;-)

No i na tyle z moja pamięcią komu co chciałam napisać...

Jestem za spotkaniem w Wawie tych co tu mają najbliżej - tylko po 2 maja, bo przed chrzcinami to mam bieganiny - musze znaleźć ciuszki dla siebie i Miśki i mężowi koszuline kupić, a to wszystko z dzieckiem w wózku;-)

Aaaa: czy widziałyście gdzieś na necie albo w sklepach kapelusiki dla dziewczynek w kolorze ecri??? bo choroba wszedzie białe mają, a ja mam sukienkę ecri.. help

reklama
My już śmigamy w spacerówce :tak: oparcie rozkłada się na płasko i Małej się podoba bo więcej miejsca.

Aga szczerze to nie widziałam ale zaraz się pogrzebie, może coś wyhaczę.

agagsm - no to przed tobą załatwianie ile gości się nazbierało? Matko jak fajnie, że my to mamy za sobą. Choć przyznam, że to fajny dzień był, uroczyście, miło...
kama - jak szybko w spacerówce... ja się zastanawiam czy w czerwcu jeszcze jechać nad morze z głębokim wozkiem

Jaka głupia pogoda dziś, jak zaświeci słońce to upal, jak zajdzie za chmury zimno jak byk.

Witam sie szybciutko, poki maly spi

Kaja, wszystkiego naj i w ogole czego sobie tylko zazyczysz niech sie spelni

My po drugiej wizycie u osteopaty i chociaz nie licze juz na cuda, to moze chociaz na malenka poprawe. Darl sie tam hehe a wiadomo, ze nic mu sie nie dzialo, dopiero flacha go uspokoila.
Tam zawiozl mnie maz, a do domku wracalam taksowka, bo nie wyobrazam sobie podrozy autobusem... albo wyobrazam sobie... dwa przystanki, wysiadka, spacerek 3-4 przystanki, znowu autobus itd :-D A samym autobusem jechalabym ze 40 minut :-D Moze do wieczora bym dotarla :-D

Kurcze rano czytalam Wasza produkcje i nie wiem juz co mialam poodpisywac...

Spacerowke ja bede uzytkowac za 2 tygodnie jak pojedziemy do Polski. Nie chce mi sie taszczyc tam gondoli, a spacerowke tam zostawilismy, tylko wezme stelaz i heja.

Morka - o ile mozna spacerowke rozlozyc na plasko, to bubu moze spokojnie podrozowac. A na siedzaco, to dopiero wtedy, jak juz siada, bo i gondola juz wtedy niebezpieczna.

Pumpkin - snilas mi sie, ze cwiczylas u mnie w domu pilates i moja karimate pozyczalas :-D
A mojego synka biora za dziewczynke, mimo, ze na niebiesko ubrany :confused2:

Asiowo, Pasibrzuch - ale fajnie, ze sie zgadalyscie razem. Moze ktos chetny przyjechac do mnie?

No i nic wiecej nie pamietam... :confused2:

Milego dzionka

Jeśli spacerówka jest rozkładana na płasko to można dziecko kłaść jak tylko się zrobi ciepło - normalnie spacerówkę można używać dopiero od momentu kiedy dziecko umie swobodnie i samodzielnie siedzieć.

Ostatnia edycja:
Hmm chyba wszystkie spacerówki się rozkładają no nie liczac kubełkowych czy tzw.parasolek(ale tych zwykłych):tak:

No ja mam spacerówke taką która się płasko rozkłada i właśnie mniejszy babik moze być bo i taka przystosowana jest potem pasy też ma 5 punktowe z ochroniaczkami co i fajnie 6 miesięczne moze już "siedzieć":tak:

Witam :-)

Miałyśmy iść z małą na spacerek, ale pogoda się popsuła ... leje, zimno ... ogólnie kiszka :wściekła/y:
więc się biorę za sprzątanie, bo jutro goście chrzcielni przybywają na przechowanie a jeszcze zakupy trzeba zrobić ... ale imprezka na szczęście u moich rodziców :rofl2:

Agbar, zerknęłam na stronę grudniówek 2010 a tam na liście jakaś agbar ... normalnie już Ci chciałam gratulować, ale to jakaś zmyła jednak ;-)
Kaja, co tam 100 ... 200 LAT !!! i oczywiscie wszystkiego NAJ NAJ NAJ !!!!

ja mam dwa dylematy, kiedy się przerzucić na spacerówkę i na którą ... do naszego wózka mam kubełkową, ale dostałam też od szwagierki fajną dużą spacerówkę rozkładaną na płasko :confused2: chyba będę ciągnąć losy, bo nie wiem, co lepsze :eek:

Agbar, zerknęłam na stronę grudniówek 2010 a tam na liście jakaś agbar ... normalnie już Ci chciałam gratulować, ale to jakaś zmyła jednak ;-)
Kaja, co tam 100 ... 200 LAT !!! i oczywiscie wszystkiego NAJ NAJ NAJ !!!!

ja mam dwa dylematy, kiedy się przerzucić na spacerówkę i na którą ... do naszego wózka mam kubełkową, ale dostałam też od szwagierki fajną dużą spacerówkę rozkładaną na płasko :confused2: chyba będę ciągnąć losy, bo nie wiem, co lepsze :eek:

Ale masz urozmaicenie, też fajnie...

agbar... zeznawaj szybko.... przenosisz się na inną tablice:-D:-D

reklama
Kaja - 100 lat.

golanda - ja wcinam chipsy i pije cole od jakiegoś już czasu (ok. miesiaca) i wszystko u Stasia oki ;-) wiec jak masz ochote to skubnij chipsa teraz - drinki zostaw na po karmieniu.

Pumpkin - ja z Zielonej Budki czyli z Grycana najbardziej lubię chałwowe i mleczną czekoladę. Teraz mały nie może mleka to wcinam sorbety - polecam mango ;-)

Tysiolek - śmiało możesz małą zabrać, w górach po dolinach to i spacerówką i gondolą pojedziesz, nosidełko oczywiście też oki, tylko od czasu do czasu trzeba wyjmować i dziecię na płasko kłaść, żeby plecki i mały kręgosłupek odpoczął. Tylko na Rysy z nią nie idźcie, bo jedni tacy poszli i im prawa rodzicielskie zabrali ;-)))) Dolina Pięciu Stawów piękna - choć będzie Wam trudno nieco - potem można przez Świstówkę do morskiego oka - ale też z Amelka trudno. Mój faworyt to Starorobociański Wierch i tam się idzie długo i może jeszcze nie dla Amelki ;-). Polecam Ci CEPERSKI PRZEWODNIK PO TATRACH - Tatry Polskie -
w lewym górnym rogu jest zawsze taki wykresik, by zobaczyc przewyższenia na szlaku. Zresztą pomyszkuj przed wyjazdem na jakimś forum np. gazetowym o górach, żeby zobaczyć gdzie ze szkrabem inni sie wybierają i przetarli juz małymi nóżkami szlaki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry