reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Przede wszystkim Kaja wszystkiego naj najwspanialszego w Twoim Dniu ! dużo zdrówka i miłości bo to w zyciunajważniejsze a reszta...sama przyjdzie :-)

kurcze a mi chyba moinitor wysiadł bo mam tylko 4 podstawowe kolory i mega rozdzielczość ze jeden post zajmuje pół monitora hehehe - musze czekacna małża aż wróci z prracy to naprawi :-)

mi Amelka zamiast coraz rzadziej się budzic to budzi sie coraz częściej w nocy - snandard to : kalde ją około 20.00 pierwsza pobudka tak koło 23. potem około 2-3 , potem 5-6 i ostatecznie wstajemy koło 8-9 a były juz czasy ze spała od 20.00 do 2 w nocy a czasem nawet 4 rano ! nie wiem co jej się poprzestawiało - ale mi ise to niezbyt podoba :-)

Roxeen
rany julek jak ty tyle mleczka ściagasz ! niezłą masz ta produkcje ! ja niestety do dojnych matek nie naleze - u mnie kazda kropla na wge złota - kiedys mogłam laktatorem dociągnać na wyjścia a teraz już max 10 ml poleci - wiec jak wychodze to mala pije mieszanke Bebiko :)

hmmm chyba sie niebo przejasnia - czyzby jeszcze słoneczko miało być - fajnie - bo nie mam ochoty w domku siedziec z Maluda cały dzień

Moja też się częściej budzi - kiedyś było 2 razy teraz nawet 4 - nie wiem czy jest to związane z tym że miałam mniej mleka i była głodna czy dlatego że potrzebuje więcej bo ma skok....

reklama
Moja tez sie czesciej budzi. Spala juz od 18 do 2 w nocy, a teraz pobudka o 19, 20, 23, 1, 3 a o 5 oczy mowia dzien dobry mamo!
Tysiolek, ja bym mala zabrala. Do 3 godzin takie dzieciatko moze byc w nosidle. :tak: Poza tym czesto wszedzie mozna wozek brac.

Czechow, jak samopoczucie?

Moja tez sie czesciej budzi. Spala juz od 18 do 2 w nocy, a teraz pobudka o 19, 20, 23, 1, 3 a o 5 oczy mowia dzien dobry mamo!
Tysiolek, ja bym mala zabrala. Do 3 godzin takie dzieciatko moze byc w nosidle. :tak: Poza tym czesto wszedzie mozna wozek brac.

Czechow, jak samopoczucie?

Dziękuje za pytanie. Hmm popłakałam sobie dzisiaj rano i już mi lepiej. Starsza odgrywa się na mnie za to że spędzam więcej czasu z młodszą i chyba pękłam... Nie chcę się użalać bo to nic nie zmieni muszę przemyśleć wszystko i podjąć jakieś kroki..

kaja sto lat sto lat niech żyje żyje nam

co do spania to ja się nie chwale bo nie chcę zapeszać, kochana dziewczynka:-)

co do kupki to my na cycu i kupka co jakieś 3-4 dni musztarda czasem z grudkami ale to ponoć jest ok

zachlastajcie mnie ale wczoraj wypiłam piwo niskoalkoholowe:zawstydzona/y: tylko szklaneczkę i to na wieczór a karmiłam po 6 h po wypiciu więc może wyparowało ... dobra nie ma wytłumaczenia:sorry:

u nas pogoda do dużżżżżej (prawie jak moja) duuuuupy:laugh2: a było tak ładnie :-(

u nas wycie jest na porządku dziennym czasami to jak wilczek i widać, że jej się to podoba albo nie może się nadziwić że to ona wydaje takie dzwięki:happy:

idę na jakieś śnaidanko pa pa

a miałąm się pytac kobietki bo myślimy za miesiąć po lsubie o jakimś weekendowym wyjezdzie i powiedzcie mi czy Amelka się nadaje na tki wyjazd? np w góry połazić sobie? a ją w nosidełku nosić czy mmając 4 miesiące bedziejeszcze za mała? boje sięj ak podróż przetrwa, ale mamy taką ochote gdzies jechac a nie usmiecha mi się Małej z babcia na 3 dni zostawiać .....

Moim zdaniem Amelka nadaje sie juz na wyjazd. Moi znajomi byli tydzien w górach z 2 miesieczna coreczka i wszystko było ok. Zreszta my równiez czesto wyjezdzamy z mała , bo jestesmy POWSINOGI i w domu nas nikt nie zatrzyma,takze mysle ze nie masz sie czego bac, tylko sie pakowac!!!

Dzien dobry,witam w ten piekny wiosenny dzionek. Na smierc zapomnailam ze mam dzis przeglad podwozia...dobrze,ze zadzwonili od mojej ginki zapytac czy beda...;-)Tak wiec zaraz paczkuje synalka i jedziemy.

a miałąm się pytac kobietki bo myślimy za miesiąć po lsubie o jakimś weekendowym wyjezdzie i powiedzcie mi czy Amelka się nadaje na tki wyjazd? np w góry połazić sobie? a ją w nosidełku nosić czy mmając 4 miesiące bedziejeszcze za mała? boje sięj ak podróż przetrwa, ale mamy taką ochote gdzies jechac a nie usmiecha mi się Małej z babcia na 3 dni zostawiać .....

Tysiolku moj brat z takim maluchem w nosidle,na rekach,w wozku pol Tater ( hej!) zszedl;-)

Cześć dziewczyny:tak:
Mnie nadal przesilenie wiosenne nie opuszcza, chyba popadłam w jakiś letarg:confused2:
A tu trzeba się zorganizować, jutro mamy kinder party dla Simonka:rofl2:
a tak wogóle to wczoraj Szym jakos tak niefortunnie upadł, że podbił sobie oko, ale tak mocno, wyglądą jakby mu ktoś przyłożył (nie powiem że czasem nie mam ochoty tego zrobić:-p) ale teraz wstydzę się go wypuścić z domu, bo pomyślą ze go lejemy:no: A tutaj oni są przewrażliwieni na tym punkcie:no:
Di znowu się często budzi w nocy więc też dołączam się do grona zombii:sorry:
Asiowo, Pasibrzuch, ja za miesiąc będę w Polsce, a mieszkam w Katowicach więc może się wybierzemy na spacerek do parku chorzowskiego:confused::tak:
Kaja sto lat!!! Wielu uśmiechów na co dzień i mnóstwa sił w wychowywaniu tych naszych pociech:-)

reklama
Dziękuję jeszcze raz za życzenia, chyba muszę leciec po drugi tort bo mi zabraknie :tak: Jestem w szoku, właśnie odwiedziły mnie dwie szwagierki z życzeniami i kawkę piłyśmy i się dowiedziałam, że żona mojego dyr jest w ciązy..... szok podwójny bo myślałam, że najstarsza jestem a tu zonk... ona ma 42 :-D
Bidulka tylko leżeć musi.. ale termin na koniec listopada to kolega lub koleżanka Tymka do szkoły rośnie. Takie to dziwne ale ja już myślę często do jakiej szkoły mały pójdzie. Ja pracuje w tej najbardziej oddalonej od domu no ale.. wg mnie najlepszej... :-D a my bliżej mamy inne dwie szkoły i myślę nad jedną z nich, czy to nie lepiej być bliżej domu.

Tysiolek, na wyprawy z mała spokojnie, u nas inaczej bo Michał na wózku ale i tak planuję wyjazdy.
nadineczka nie będziemy cię tu bić... nic się nie stało :tak:

Do góry