reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
:tak:
Dormark oby ten Twój gin się mylił co do tej sylwetki ;-):-p Ja nie chcę wracać do tej sprzed ciąży, bo teraz zdecydowanie mniej ważę:-p

Morka wiesz tak to już jest, że jak już dzieci są na świecie to lista aktywnych mamusiek na BB się zmniejsza. Na grudniówkach 2007 też nas było sporo, a teraz dużo dziewczyn już nie pisze.

Kurcze moje maluchy jeszcze szaleją, litości dla starej matki nie mają ;-):-)
Kacha wawa -:tak:ja tez na swoja nie nazekam , mowie to do dziewczyn z problemami:tak:.
Ja powinnam sie polozyc , ale jakos mi sie nie chce, ciesze sie cisza i chwilami bez slowa mamo.,:-D

Z tym przesileniem wiosennym to chyba coś jest na rzeczy, bo moja od 2-3 dni pół dnia przesypia, a mimo to w nocy bez budzenia śpi:szok: a cycuś raz na 3h i nawet się więcej nie domaga;-)
może to od tego, że spędzamy na dworzu 3h minimum i się dotlenia dobrze:tak:

yol_a: ty się nie łam bluzkami - to nie twoja wina - teraz taki chłam w tych sklepach albo chińszyzna taka sfilcowana - dziewczyny - wieszaki już nie są w modzie :-D morka dobrze radzi - poszuka w second handach - z zagranicy zawsze większe rozmiary mają niż u nas

no nic - dzidzia już zasypia, a ja idę z małżem pooglądać tv:-)

Jola nie martw się, niedługo jak będzie trzecie dziecko znowu mi na jakiś czas tyłek urośnie :-p:-D:-D:-D Będę się wtedy solidaryzowała z Wami, a Wy już szczupaczki będziecie i będziecie się ze słonia nabijały ;-):-p:-D

Laseczki kochane dziękuję za słowa pocieszenia W doooopie to mam w końcu to święto Filipka, moje dopiero 26 maja:-p
Kaja kochana to już w niedziele wielki dzień Filipka:szok:
Morka ja mam pecha do szmateksów i rzadko coś fajnego znajdę
dormark mi zostało 2 kilo, ale: ramiona mam szerokie, cycki z dużego C do F!!!!!!!!!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:brzuch te jeest, ale myślę że a6w to załatwi, podejrzewam, że te dwa kilo po ciąży to cycki właśnie

agagsm:-D:-Dmasz rację chiński chłam co się jeszcze w sklepie kurczy
tysiolku mierzyłam taka bluzkę, ale:no:, może gdzieś faktycznie do soboty dopadnę tuniczkę
gosia_k23 cieszę się, że nie tylko ja się nie dopinam;-)

ehh wstyd jak cholera wszystkie matki twardzielki tylko ja wyje szkoda gadać a teraz jak przyszłam z nią to z godzinę cycuszka miętoliła w nagrodę .... a ja dalej wyłam bo jej odklejałam plasterki i jak tu dawać oparcie dziecku.

Jak pobierali Polci krew w szpitalu (jak się urodziła) to oczywiście przykleili taki mini plasterek, który jak usuwałam odszedł ale..... z Polciową skóra. Pamiętam jak się wtedy poryczałam...

Yola- Z tego co pamiętam to sukienki/ubrania ze sklepu happy mum o którym była mowa parę postów wcześniej są takie, że można nosić z brzuszkiem i bez. Nie są jakieś hiper drogie a bardzo ładne. Przebadaj sprawę;-)

Czechow, Bibik - Zdrowia dla dzieciaczków!

Pasibrzuch po co chcesz Ją wybudzać? może odpuść jej kąpiel skoro miała taki ciężki dzień.

Kaamaa, bo my dajemy jej witaminki przy kąpieli i już wczoraj nie dostała, więc dzisiaj nie możemy już nie dać, poza tym jadła ostatni raz o 17.00, a ja niby mam dalej rozkręcać laktację, więc niestety :-( no i boję się, że jak jej znowu nie okąpiemy, to już mi się totalnie rozreguluje. Tak więc zmykam ją delikatnie wybudzić i szybka kąpiel a potem cycuś :-)

Pumpkin pokazuj fryzurkę zobaczymy czy jest aż tak źle ! ;-)ja trafiłam na super babkę co mi zrobiła 2 razy włosy i 2 razy super ale się przeprowadziłam :sorry2:ciekawe czy 3 raz też by dobrze wyszło może bym się poświęciła i bym pojechała ale nawet nie wiem czy jeszcze tam pracuje ;-)

Bibik zdrówka dla małego ! oby było tylko lepiej :tak: oglądałam zdjęcia małego w twojej galerii aż się nie chce wierzyć że obrączka na rączkę mu pasowała biedulek :-(

Asiowo dobrze że mąż cały a ten pomysł z zakupem za mandat czegoś dla siebie dobry ;-)

Nadineczka ja z córą jak szłam to prawie mdlałam :zawstydzona/y:raz jak wyszłam to dopiero ze mnie zeszło napięcie bym padła a ulicy a potem było lepiej ;-)

Yol_a no widzisz sama nie jesteś ;-)

ja czuję ciężar piersi dziś miałam z rana 2 bomby:szok: które zaraz by wybuchły a mały się przyssał i uśmiech pełną buzią a mi sika i sika i w oko dostał i po głowie :zawstydzona/y:

Kacha ja całe szczeście też na minusie ;-)a jem więcej niż w ciąży cholerka może jakbym dietę miała waga w dół by szła nie mogę się zmobilizować :baffled:

reklama
Witam się dzisiaj pierwsza :-) Nareszcie po kąpieli jest jak było wcześniej - dzisiaj pobudka 4.40 :-) Wybieram się dzisiaj na zakupy do sklepu z zabawkami :happy2: już się boję, że dostanę oczopląsu :-D
może drogie mamy dwójek doradzicie mi, jaki drobiazg można kupić dziewczynce koło 4 lat? wiem, że lubi książeczki z obrazkami, ale pewnie ma ich pełno.

Do góry