reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witam serdecznie, jak to miło być wśród tylu ryczących dziesiątek :-D roxeen - twoj M zdecydowanie mi humor poprawił aczkolwiek trzeba być na bacznosci. Co do wzrostu jednak to duża różnica ale nie będziemy tego omawiać bo znów się zdołuję ;-)
Dziś wybywamy do rodziców na dłuższą wycieczkę.

Pierwszy wiosenny dzień!! Jakieś wagary, psikusy coś... :-D

Witam niedzielnie .Ja sie wyspalam Mia od 20 spala do 4 rano dostala smoczka bo butli nie chciala i zasnela spala do 9 butle zjadla z predkoscia swiatla bekla jak stary i lezy w lozeczku usmiecha sie do misi macha raczkami.
Co do wagi to ja przed ciaza 50 wz 168 ww ciazy 65 teraz 48 tylko mam nieladna faldke brzuczna trenuje nad nia i cycki to juz tylko silikon sie nadaje i jest juz pewne ze operacja bedzie nie chce miec wiecej dzieci a naprawde fatalnie sie czuje ja sie patrze na moje dwa zwisy.
Co0 do zebow to ja jakas dziwna jestem, bo ja bylam dzieckiem to latalam do dentysty co tydzien wtedy dentysta byl jeszcze w szkole poprostu uwielbialam ten zapach i wcale sie nie balam nawet trzymalam moja mladsz siostre za reke.Teraz fascynacie minela i moja wytrzymalosc na bool tez.
U nas pada wiec zapowiada sie siedzenie w domu i to wlasnie wtedy kiedy M w domu , znow nie wyjdziemy rodzinnie na spacer. Co do M to znow przeprosil kupil moje ulubione roze i winko .Niby jest znow ok , ale ja iwem , ze nie nadlugo.Sama nie wiem czy sie cieszyc , chyba powinnam brac te dobre dni na zapas zeby miec nerwy na te gorsze, juz szykuje szyszki.

Yol_a hehe 10 kg to jeszcze ciążowe planowane 15:D:cool: powodzenia przy chrzcinach!
Agbar77...śniadanie...pomarzyć można, dziś niedziela myślałam ze się wyśpię ale m zaprosił wczoraj kolegę i doili whisky fakt grzeczniutko cichutko ale do cholery jasnej myślałam że jedną noc będę mieć dla siebie! jak małego ululałam to jadł 1:20 a oni jeszcze siedzieli...o 3 budzi mnie...mąż...dziecko śpi...żeby mu brzuch pomasować bo boli!no ja pierdziu czy ja mam teraz dwoje dzieci!? JAś wstał po 8 pogaworzył, zjadł potańczyliśmy przy piosenkach, pobawiliśmy sie na macie przeczytałam bajkę i zasnął w łóżeczku:D a tatuś dalej śpi:angry: ja mam chyba jakieś wygórowane wymagania:sorry2:a wczoraj mi powiedział, że to dlatego że on z dzieckiem siedzieć nie umie bo ta bezczynność go dobija, nie ma cierpliwoścoi i to ja jestem matka i mam instynkt a on nie :smutny:
deszcz leje drugi dzień ze spaceru nici...znowu...

Witam sie niedzielnie

Za oknem jakby slonko chcialo wyjrzec, moze uda sie wyjsc na spacerek
Dzisiaj m juz prawie caly dzionek w domciu, ufff
Wczoraj uspilam malucha wczesniej i nawet maseczke nalozylam :tak:

Pumpkin, filmiki super, usmialam sie jak nigdy, pokazalam mojemu m i to go utwierdzilo w przekonaniu, ze przewijanie jest be :-D

Kaja - no ja nie kupuje slodyczy, bo spozywke robi m i zapowiedzialam, ze ma nie kupowac, ale kupil dla siebie i potem lezy i mnie kusi :wściekła/y: A teraz mi wcina rodzynki w czekoladzie pod nosem. No zabic normalnie... Ale delicji wczoraj nie ruszylam i caly dzien bylam dzielna, tylko chyba za duzo styropianu (chleba chrupkiego ;-) ) zjadlam, bo waga mnie rozczarowala :baffled:

Macy - to mam nadzieje, ze Michalkowi cycochy nie urosna, bo mysmy sie na dziewczynke nastawiali i do polowy ciazy myslalam ze bedzie dziewuszka :-D

U mnie przed ciaza tez 75 B teraz 75 C ale 6 kg na plus i niestety w cycach nie ma mleczka, to nie moge zwalic :-p, wiec jak (o ile kiedykolwiek to nastapi) zrzuce, to zostana dwa puste flaki, bo mi zawsze pierwsze cycki sie odchudzaja :-p

Dorcia - moj jeszcze nawet siuskow nie przebral, ale jak jest w domu to mi przy malym pomaga... wez go kopnij dupsko zeby sie opamietal. I szyszka popchnij :-p

Co do aukcji - auto przywiezione, w super stanie, gosc w porzadku. Za jednym zamachem m jeszcze przywiozl od innego faceta z okolicy zderzak i zamiast 150 zaplacil za niego tylko 50 euro, a na stacji benzynowej facet sie pomylil i skasowal m o 50 euro mniej. Bedzie na 15 paczek pieluch :-p;-) Albo 8 jumbo pack´ow

Kacha - widzisz chyba dzieci na razie nie chca rodzenstwa ;-)

Mari_anna - jak zacofanie i starodawnosc polegaja na uczeniu dzieci porzadku i obowiazkow domowych, to ja tez jestem chyba dinozaurem :szok: Ale jak kogos stac na gosposie, to czemu nie...

Jola - chyba kazdy dzieciaczek rozwija sie inaczej - moj nie gada oprocz auuu, nie trzyma nic w raczce ani nie wyciaga ich do zabawek, za to glowke praktycznie trzyma sztywno na rekach i na brzuszku nie ulezy bo od razu siup na plecki ile razy by go nie obracac spowrotem, wodzi wrokiem za nami i zabawkami. Ale ciagniety za raczki tez zostaje glowka z tylu.

Ja chyba na forum najmniejsza - 160 cm wzrostu :zawstydzona/y:

Nadineczka - mi najbardziej podoba sie bekanie jak staremu chlopu :-D

Dormark - hehe ja bylam raz u szkolnej dentystki w 1. klasie i tak sie darlam, ze wszystkie dzieci za mna nastraszylam :-D:-D:-D

Milego dzionka

Jak mi sie nudzi Mia slicznie zasnela w swoim luzeczku Nicol bawi sie klockami z tata , przestalo padac wiec chyba po obiedzie spacer.

Witam w niedzielny poranek:-)
Dzis i ja wkoncu poprosze wiaderko szyszuni dla malza:wściekła/y: wczoraj mial dyzur nocny a siedzial do 3 w nocy przy playstation, o 4 malego nakarmil wlozyl do lozeczka wlaczyl mu karuzele i poszedl spac:wściekła/y: a maly sie rozbudzil i zamiast spac z zabawkami gadal, wstalam polozylam na boczek utulilam, w kauzeli tylko melodyjke zostawilam reszte wylaczylam i zasnal a ten kretyn juz odplynal ze nawet nie slyszal, za to o 8 jak maly wstal to go wykopalam z lozka a sama do 10 spalam:-)

ASIAX bardzo chetnie tego maila ci wysle tylko musze rozkminic jak sie priv wysyla:zawstydzona/y:

u nas wisenka znowu a ja pranko nastawilam i od jutra chlopaki dostana do uzytku te ubrania ktore im wybiore areszte zaczynam prasowac i pakowac, no i od nastepnego weekendu znikne na troche bo nie bede neta miala:sorry2:

Milego dzionka kochane

reklama
Witam się bo weekendowej nieobecności

Produkcja nie ziemska nadrabianie zajęło mi 2 h :szok:
Niestety nie odpiszę wszystkim bo za chwilę mamy gości.

Evi_G myśleże lepiej dać smoka,bo póżniej łatwiej będzie się go pozbyć,a jak się przyzwyczai bardzo mocno do rączki to już będzie gorzej.

A ja już mam ciśnienie podwyższone dzięki mojemu,wstał rano z dzieciakami starszemu włączył bajki i dał cole(ustaliliśmy,że bajka tylko wieczorem a cola dla dorosłych),a małego uśpiłi położył wyżej na poduchach w łóżku ,i sobie poszedł umył samochód i coś przy domu robił-ja spałam w drugim pokoju.Kiedy się przebudziłam malutki niespał i co widzę......malutki w poduchach się plącze zjechał na dół i jeszcze kilka minut i nie wyobrażam co by się mogło stać,mógłby się nawet udusić.Jestem tak wku...ten mój to czasem wogóle nie pomyśli co robi.A ja kiedy jestem sama to nawet śmieci nie wyniosę,bo boję się żeby Kubuś się nie zakrztusił,nigdy mi się jeszcze nawet nie zdarzyło żebym dzieci zostawiła same choć na chwilę,ja nie wiem czy wszyscy faceci tacy są?

Skąd ja to znam :wściekła/y: W piątek wyskoczyłam sobie na zakupy. Wracam do domu i co, J śpi na kanapie a Julka w wózku nie śpi i na dodatek miała kupę w pampersie dobrze, że wcześniej wróciłam nie ma to jak kobieca intuicja dodam że była 19 godzina :dry:

gdzie tu była zwolenniczka KOTÓW i zakochana w tych sierściuchach kobitka tak samo jak ja tylko, że nie pamiętam kto to był:zawstydzona/y: czy się ujawni:confused::confused::confused:
tak poważnie, bo ciekawa jestem reakcji Waszych zwierzaków na dzieci a zwłaszcza kotów.

Chyba nie chodzi o mnie ale też mam kotkę, która boi się Julki. Jak Mała zaczyna płakać kot ucueka z pokoju :-D ale cieszę się że tak jest bo nie lezie do wózka ani łóżeczka. Nie wyobrażam sobie sytuacji że wchodzę do pokoiku a kot śpi w łóżeczku.

Pasibrzuch jak dwie krople wody :tak:

Nadineczka, Beti staram się zachować porządek wieczorny ok. 20 kąpiel jedzenie i spanie. Jak budzi się o 6 na karmienie to przekładam ją do wózka i chwilę pojeżdżę po domu i śpi dalej :tak:

Kaja ja niestety nie dołączę do klubu bo w ciąży przytyłam 10 kg po porodzie odpadło mi 6 a teraz nie wiem bo nie mam wagi i nie zamierzam kupić bo to mój wróg.

Dorcia Mój J tylko raz przebrał kupę :dry:

A co do cycków :-D to przed ciążą 75 C a teraz 75 D.

Do góry