reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

raaaaaany julek ja tu dzisiaj pusto !
no tak to jeszczenie było hihihi
pewnie to przez ładną pogode - wszystkie Mamusie na spacerkach :)

reklama
Ja chcę karmić tylko do końca czerwca. W połowie lipca wracam do pracy więc pół miesiąca pojedziemy juz na buteleczkach. Przepisowe pół roku. Gdybym siedziała z małym w domku dłużej to pewnie karmiłabym dłużej, ale i tak max do roku.

Patrysiu wszystko bedzie dobrze !!! MUSI być
będe mocno trzymała kciuki i modliła się za Bartusia :tak:

Tysiolek mam qłeszczyn za ktore od razu z góry przepraszam jeśli cię urażę ...
dlaczego chcesz karmić tylko do po świąt ???

spoko nie uraziłąś mnie niczym :)
ja od poczatku nie chciałam karmić piersią ale obiecałam sobie ze dla dobra Amelci troszke pokarmie i tak sobie załozyłam najpierw 6 tyg potem mineło i stwierdziłam ze jeszcze do świąt bede karmiła :) póxniej nie bardzo mam warunki bo wracam do pracy i ogólnie bede miała dużo latania i nie dam rady już karmić piersią ! jeżeli całe dnie nie bedzie mnie w domku - bede karmiła mieszanką i cycusiem jeśli coś jeszcze w nich będzie :) zobaczymy jak to wyjdzie :)

Pokazuję się tylko na chwilę, bo fatalnie się czuję :-( kurcze, chciałam w aptece coś na ból gardła i chrypkę, bo ledwo mówię i wiecie co? Nic nie dostałam, bo nie ma nic dla kobiet karmiących! Pan powiedział, że wcześniej to jeszcze można było polecić homeopatyczne, ale teraz są na cenzurowanym i tak oto mam lek w postaci szałwii do płukania... a gardło boli, mam coraz brzydszy kaszel, a do lekarza najwcześniej pójdę w przyszłym tygodniu :-(
A w ogóle dopiero wróciłyśmy do domku, byłyśmy na spacerze 4 godziny :szok: ale musiałam załatwić sprawy w banku, odebrać małej pesel, zgłosić ją do mzbm-u i tak zeszło.
Idę robić zupę, żeby się rozgrzać i mam nadzieję później na drzemkę.

Witam!

Czechow, chyba kupię jednak drugą podusię-klin do kołyski, a ta szeroka zostanie na przyszłość do łóżeczka jak mówisz. ;) Póki co sprawdza się dobrze w czasie dziennego leżenia na kanapie, więc nie ma tego złego. :p

Patrysiu, także przyłączam się do modlitw za Bartusia i Twoją siostrę. Oby jak najszybciej maluszek wrócił do zdrowia.

Sylwia, gratuluję własnego kąta i życzę sprawnej przeprowadzki. ;)

Chyba też sobie zacznę notować plan dnia mojej młodej, skoro mówicie, że pomaga to rozszyfrować dziecko. :p

Dzisiaj byliśmy w przychodni na szczepienie, ale koniec końców nasza pediatra stwierdziła, że poczekamy jeszcze 2 tygodnie, niech sobie jeszcze trochę podrośnie. Mówiła, ze myśmy byli szczepieni w wieku 3 miesięcy i było dobrze, więc nie ma co się śpieszyć - pozytywnie mnie tym zaskoczyła. Mamy tylko jeszcze jakoś w międzyczasie przynieść mocz do badania i już się zastanawiam, jak użyć tego śmiesznego woreczka, który kupiliśmy w aptece i czy młodej to się bardzo nie spodoba. Za to jednak nie polecam tej pani neurolog z Dolmedu - okazało się, że w rozpoznaniu wpisała kod, który oznacza jakieś zaburzenia koordynacji, a zupełnie co innego napisała - chyba błąd z niedbałego wypełniania tego na komputerze (sądząc po licznych literówkach i błędach gramatycznych i interpunkcyjnych), ale zonk trochę. No i pediatra zdziwiła się, że nie zrobione było usg główki, bo teoretycznie powinno być. Więc chyba wybierzemy się dla spokoju do jakiegoś neurologa z nfz kiedy będą wolne terminy już bez pośpiechu.

A, i zdrowia chorującym styczniówkom życzę!

Pasibrzuch, jeśli masz jakieś zapalenie gardła, to chyba można paracetamol brać w czasie karmienia. Tylko nie wiem jakie dawki. Na kaszel jakiś syrop tu dziewczyny kiedyś polecały homeopatyczny, jak jeszcze w ciąży byłyśmy, tylko nie pamiętam nazwy. A najważniejsze to postaraj się wygrzać.

Idę zrobić jakiś obiadek.

Ostatnia edycja:
Pasibrzuszku jak to nic nie ma?
Ja mam stodal granulki, syrop *spam* specjalny dla kobiet w ciaz i matek karmiacych, tamtum verde!!
Jak nic nie ma?!
Idź do innej apteki!! :tak:

Wiecie co?
Mama wróciła, poszła z Adasiem, ja zrobiłam obiad, S. wrócił do domu i... W nosie mają mój obiad!! Kuźwa! Spać mi się chciało jak cholera, ale zlitowałam się nad nimi i ugotowałam, posprzątałam, zrobiłam pranie, wywoetrzyłam chatę, a oni mają to gdzieś i nawet obiadu nie zjedli!! :wściekła/y:
Ostatni raz zrobiłam cokolwiek!! :-(

A ja chciałabym karmić jak najdłużej, a mleka mam coraz mniej... :( w lewej zawsze było mało pokarmu, nadal jest, Adaś wyssa co tam ma, idziemy do prawej, a ta tryska mlekiem jak Adaś pociągnie :( Przestraszy się i już nie chce z tego cyca jeść... Ściągam laktatorem, ale on mi mało co ściąga ;(

A tak poza tym, to tak mi się chce papierosa, że aż się boję!! :sorry2::baffled:
Ciągnie mnie okropnie!! :zawstydzona/y:

Pasibrzuch możesz brać na gardło tamtum verde ja teraz też chora wiec brałam bo gardło bolało mnie okrutnie :baffled: na kaszel drosetux można też brać w ciąży i w czasie karmienia piersią :tak:

Emilcia nie waż się myśleć o papierosie :wściekła/y:;-)

Patrysiu dużo sił dla siostry i zdrówka dla małego :tak:biedaczek :-(

kurcze przeczytałam co napisałyście poszperałam po allegro i wysiedzieć nie mogę tak mnie kręgosłup boli :baffled::-(

Trzy godzinki na dworze spedzilismy i jeszcze Olus w pkojuw kombinezonie przy otwartym oknie spi. jestem mega szczesliwa bo dzwonilam do biura aszportowego i w poniedzialek bedziemy mieli paszport dla naszego skarbusia, wiec chrzciny na pewno na swieta:-) jupi. Wreszcie rodzinke zobaczymy:tak:
Obiadu u mnie dzisiaj brak ale dwie pralki prania zrobione i jedna juz prawie wyschla na dworku, poprostu najprawdziwsza wiosna jest u nas:-)

reklama
Bardzo dziękuje za miłe słowa i za modlitwy:tak:

Mi synek tez pomarudził dzisiaj i też dlatego z nim"robiłam obiad"ale już śpi od godzinki:tak:

Co do karmienia z piersią hmm no ja mam zamiar karmić napewno do roczku no chyba że po drodze napotkamy jakieś problemiki gdzie od razu mówię tfu tfu;-)

SYLWIA dziękuje i odpisałam już:tak:

Do góry