reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja sie jutro dowiem ile moja mala przytyla ale bardziej jej we wzrost poszlo , bo wczesniej 50 byly za dze a teraz w sam raz i buzka tez jagby wiekrza

reklama
Nie wiem, o co chodzi?:errr: Prosze jasniej, jesli mozna.
edit: Juz wpadlam. Kniga - to ksiazka.:-D Z rosyjskiego. Na szczescie sie rok uczylam.:-) Przeciez mowie, ze to bb ksztalci.:-D:rofl2:

hehe:-)
czy mam sie przyznac, ze i ja sie rosyjskiego uczylam (GDZIE TUTAJ SA BUZKI!!!?????) ale tylko dwa lata i jako zielona poszlam do grupy, ktora juz cos liznela, wiec ja musialam kuc na blaszke wszystko, bo juz nie bawilam sie w szczegoly :-)

Dziewczyny czy mogę małemu zrobić lewatywę?? Jeśli tak to w jakich proporcjach?? Zrobiłam mu czopka z szarego mydła ale za bardzo nie podziałało. Mało co wyszło. Mały dalej się pręży i jest niespokojny.

Jeśli masz termometr elektroniczny to końcówkę namocz w oliwce i wsuń w odbyt i zrób kółko powinno za chwilę wszystko wyjść

Pasibrzuch, mam tylko jedną radę: ZMIEŃ LEKARZA. 400 g na dwa tygodnie to wystarczająco dosyć. My też dziś byliśmy na ważeniu i u nas nawet mała nie przybrała pełnych 400 g, a położna powiedziała, że jest cacy. Poza tym spójrz w siatki centylowe. Emi jest prawie na 70 centylu. Znaczy, że tylko 30 dzieci na 100 badanych w jej wieku ma więcej! Przestań się zamartwiać. Masz durną lekarkę i tyle. Dzieci to nie maszyny. Mogła zrobić kupę albo jej nie zrobić. Mogła zrobić siusiu albo i nie. Mogła być przed ważeniem albo i nie. Pomyśl, ile czynników mogło zaważyć na tej wadze. Naprawdę się nie przejmuj. Jest ok.

Dziewczyny czy mogę małemu zrobić lewatywę?? Jeśli tak to w jakich proporcjach?? Zrobiłam mu czopka z szarego mydła ale za bardzo nie podziałało. Mało co wyszło. Mały dalej się pręży i jest niespokojny.
Gosieekk, sorry, ale nie robi się dzieciom czopków z szarego mydła. One budują w pierwszych tygodniach życia swoją florę bakteryjną. Tym mydłem wypłukujesz potrzebne bakterie. I nie rób mu na Boga żadnej lewatywy. Jeśli uważasz, że naprawdę nie ma wyjścia, kup czopek glicerynowy, ale to w ostateczności. Ich system pokarmowy musi sam sobie radzić z wydalaniem pokarmu. Jak będziesz za często ingerować, rozleniwi się i nie będzie innego wyjścia, jak robić te lewatywy ciągle.

Karoli, buźki masz dopiero, jak wciśniesz zaawansowaną edycję.

Gosiek tez mialam ci czopek glicerynowy zaproponowac bo polecila nam go polozna ale widze ze macy mnie ubiegla.....:)

Karoli u nas C. dokładnie robi jak Twój synek, tak długo krzyczy przed spacerem az mu sie ostatniego suwaka nie zapnie i nie włozy do wozka.....
normalnie ten twój opis to jak bym kropka w kropke o C. czytała.....

A co do asymetrii, C. nie wygina się w c :)
więc kurka to chyba nie asymetria...
a jeśli jednak tak to wkurzę się na tą lekarkę, bo powinna powiedzieć przed szczepieniami...
ja nawet nie wiedziałam że cos takiego jak asymetria istnieje...

a widze, że C coraz czesciej na wprost i w lewo patrzy ... a moze chce widzieć...hmmm...
też ładnie na wznak nam leży....
no nic już nie wiem.... wypytam przy okazji.....

A i ksiedza nie było, a siostra w kancelarii powiedziala ze zapisy na kwiecien, na chrzciny sa od 22 marca.... ale i tak termin przekladamy na 18.04 bo tutaj chrzcza albo w pierwsza sob. miesiaca albo w 3 niedziele miesiaca, inne terminy za zgoda proboszcza.... wiec zrezygnowalismy bo to terminy extra wiec pewno extra platne......
menu zamowione, zaliczka wplacona, a teraz czekanie do 22-go.....
mam nadzieje ze to tylko formalnosc.....

A myslalam roxen ze grucha uszkadza sluzowke a nie frida....
ja na katar odciagam i daje jeszcze sol morska....
a wypowie sie ktos o tym majeranku.... masci czy jak......

A ja jestem ciekawa ile C przybral.... dostał kark i ogolnie dlugi jest i ciezki wg mnie.....

edit: dzieki za soczewicowe natchnienia.... a ksiazka pt. przemytnicy fajna....... przepis na zupe na pomidorową też tam jest..narobilas mi abgar smaku....

Ostatnia edycja:
My nosek czyścimy wyłącznie zwiniętą w trabkę chusteczką higieniczną, wkręcam w nosek i wyciagam albo czekam aż mały kichnie - on nawet to lubi bo zaraz się usmiecha po tym. Polecam bardzo naturalny sposób czyszczenia i nie ma sznas nic uszkodzić.

My po kąpieli śpimy :tak: Mam nadzieję, że Tymek się zreflektował, że matka jakieś knigi czyta i sam sobie zasady wprowadził.
A propo knig - kochane ja z czasów co całą podstawówkę nas uczono.
I ja wam skażu, ja była w Rosyji cietyrie raza i ja mogu z nimi gawarit swabodna. Oni polskowo jazyka nie panimajut, patamu szto ich nikto nie ucil. A my panimajem :-D:szok::-D

Ja się o majeranku nie wypowiem, znam go jedynie jako przyprawa i polecam aby miec w ogródku świeży majeranek, bosko pachnie... i smakuje w zupce. :-D
Natomiast nie polecam czopków tak jak macy pisze, to działa na zasadzie podebnej jak gruszki. Nie używajmy zbyt wspomagaczy lub nie nadużywajmy.

Witam Was kobietki ja juz po zabiegu.;-)

Na szczęście już w domku, wypuścili mnie ze względu na karmienie.:-)
Troszkę bolało ale już jest ok najważniejsze że mam to za sobą.
Dziękuję za wasze wsparcie starałam się być dzielna:-D:-D
Mam założony 1 szew i za 2 tyg mam iść na kontrole wtedy dostane receptę na tabletki anty przy okazji i zobaczymy jak się goi.
Ciężko mi było bez maluszka ale już nadrabiam zaległości w szpitalu odciągałam mleko bo miałam nawał i strasznie dużo ściągałam, mały ma teraz zapas:rofl2:

Miłego Wieczorku kochane!!:):-):tak:

Klara - na katarek maść majerankowa

Pasibrzuchu - dziwna ta lekarka, 400 gramów na dwa tygodnie to mało :szok:,
ja też dokarmiam Maksia, bo po cycusiu jest często niespokojny, damy radę, tylko nie rezygnuj z cycusia całkowice na rzech butelki, bo szkoda

Ojej a ja ruskawa izyka uczyłam się aż 8 lat.

Kurcze a ja wyciagam gruszka z noska jak slysze ze cos mu przeszkadza, nie slyszalam ze cos uszkadza:no: Musze zaprzestac tych zabiegow:sorry2:
U mnie tezdarcie sie przy ubieraniu na spacer, na dworze jest juz ok a najlepiej w samochodzie:-D
Moj aniolek coraz dluzej w nocy spi co mnie bardzo cieszy, moze niedlug uda sie cala nocke przespac:tak:
No to sie ulatniam, spokojnej nocy i do jutra:-)

reklama
Paulinaa - super, że poszło dobrze, teraz niech się goi szybciutko :tak:
Mari_anna - my podobny przedział jednak :tak::tak:potem "nadejszły" czasy co nikogo już rosyjskiego nie uczyli. Ja miałam w podstawówce i potem całe LO :baffled: jako drugi język. Nawet się przydaje obecnie - ale wówczas znienawidzony był że szok :rofl2:

Do góry