reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy - za to w angielskim sobie gorzej radzę ;-)

Kaja- dokładnie od piątej do ósmej klasy plus całe LO, pamiętam tę okładkę podręcznika do piątej klasy, była z wilkiem i zającem. Ustną maturę też zdawałam z tego przedmiotu i miałam temat "maja kwarcira" :-)

Agga81 - witaj :-)
Ej, no ja tez pamietam wilka i zajaca! A jakze! Z "ruska" mialam piekna piateczke, a tak mi sie podobalo, ze cale ferie pisalam pamietnik po rosyjsku (albo pseudo rosyjsku). :-D

reklama
Jakby rzecz ujac - frida to taki reczny odkurzacz do wyciagania glutow.;-):-D
ręczny? albo raczej ustny - bynajmniej tak mi się zdawało jak w necie oblukałam i stwierdziłam, że to nie dla mnie:-D

My nosek czyścimy wyłącznie zwiniętą w trabkę chusteczką higieniczną, wkręcam w nosek i wyciagam albo czekam aż mały kichnie - on nawet to lubi bo zaraz się usmiecha po tym. Polecam bardzo naturalny sposób czyszczenia i nie ma sznas nic uszkodzić.

Natomiast nie polecam czopków tak jak macy pisze, to działa na zasadzie podebnej jak gruszki. Nie używajmy zbyt wspomagaczy lub nie nadużywajmy.
my z noskiem identycznie robimy - tylko przed wsadzeniem chusteczki psikam woda morską i wtedy pięknie wszystko się czyści! a resztę sama wyki****e:tak:A jak się nosek zapychał katarkiem to skraplałam pieluszkę kropelkami eterycznymi i dzidzia lepiej oddychała:sorry2: mamy gruszkę, ale zapakowaną i nigdy nie uzytą - tak sobie leży na wszelki wypadek...

No a co do czopków to już Macy i Kaja napisały dokładnie to co i ja myślę - a bywa, że moje dziecko nie robi 3-4 dni kupki i nie pomagam - jedynie raz jej plantex dałam i wcale nie pomogło:baffled: Kiedyś Kaja rzuciła, że je dużo jabłek i Tymuś ciągle kupy robi więc jak mała nie może zrobic to się najadam jabłek i soków jabłkowych i kupa idzie czasem chwile trwa, ale myśle, że to przyspiesza:rofl2:

Witam Was kobietki ja juz po zabiegu.;-)
Jeszcze chwilka i już się ładnie zagoi i zapomnisz o bólu! :tak:

O, jeszcze ktoś dołączył, a myślałam że ja późno zawitałam.
Witaj Aga!

Dzięki za wypowiedzi o majeranku,
Kaja :-D mocna jesteś ale przynajmniej nie czuję się zlekceważona:laugh2:!
Gosiak23 - zapisałam sobie nazwę i odpukac jakby sie kiedyś rozkreciło a sol morska i majeranek nie pomógł to warto chomikować takie rzeczy....

Paulina- super że takie dobre wieści, myślę że teraz będzie już dobrze:tak::tak:

coś jeszcze chciałam napisać komuś odpisać, podziękować ale wyleciało mi co i komu wiec wybaczcie:-p
Miłej nocki!

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich w środę rano:-)
Przepraszam że nie jestem na bieżąco ale moja mała "gangrena' z reguły nie sypia w dzień i nie mam jak tu pisac!
Ale widze że powstał temat nie robienia kup przez dzieciaczki:tak:Moja połozna powiedziała mi że to naturalne że maleństwo może nie robic kup 3-4 dni! I nie ma nic do niepokoju pod warunkiem że duzo siusia i zachowuje sie normalnie (tak jak zawsze)A kupy same przyjdą:-D:laugh2:
Oj mój bączek własnie pierdzi! :laugh2:kurcze jak on to głośno robi -gdyby spał z moim Zbyszkiem to już by dostał opierdziel że tak pierdzi przy dziecku:szok::laugh2:

Życzę wam miłego dnia i super spacerków u nas wychodzi słoneczko i wiatr już ucichł (WIOSNA):-D:-)

Witam porannie , widze , ze ja dzisiaj pierwsza, wyspana jestem.Chyba juz sie nauczylam wczesnie wstawac.
Paulinka-oby teraz sie szybko zagoilo.
Co do katarku to ja tak jak Kaja 10 czyszcze nosek , choc krolewna nie ma i nie miala mocnego katarku raczej zbieralo jej sie tam i pozniej wykichiwala.

Gosieekk powtórzę się bo chyba nie zauważyłaś wsadź mu w tyłek naoliwkowaną końcówkę termometru elektronicznego jak już będziesz w środku to zrób nim kółko, to stary domowy sposób.

kaamaa zauważyłam tylko nie zdążyłam wczoraj odpisać. Zanim w ogóle pomyślałam o czopku to użyłam termometr. Niestety nie podziałało...

reklama
Witam ,moje dziecie zasnęło wczoraj o 21 i wstało o 5 na butle:-)powiedzcie czy wybudzacie w nocy na karmienie jak tak dłudo spi dziecko?
Dzisiaj dopiero idziemy do pediatry z wysypką i w koncu sie dowiem ile waży moje szczescie :tak:bo urodził sie z wagą 3530 ,jak miał 3 tygodnie - po operacji wazył 3720 i ciekawa jestem ile teraz:tak:

I czekam na kupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bo juz dwa dni nie było:zawstydzona/y:

Do góry