reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

. Dodatkowo mam uczucie jakby skurczy macicy... W pierwszej ciąży takie skurcze też mialam, ale po 30 tc.... Martwię się jak cholera... Żeby wszystko było ok
Jak będziesz po wizycie, to daj znać, co ci powiedziała. Bo ja od paru dni też mam wrażenie jakby mnie bolała macica, ciężko określić, czy to skurcze, czy jakby mi coś ją zgniatało... Ale wtedy się kłade do łóżeczka i jakoś samo przechodzi. Może poprostu to wszystko rośnie i rozciąga się, to dlatego tak dziwnie boli?

reklama
W związku z bólami podbrzusza jutro dzwonię do mojej ginki i umawiam się prywatnie na jak najszybszy termin. Dodatkowo mam uczucie jakby skurczy macicy... W pierwszej ciąży takie skurcze też mialam, ale po 30 tc.... Martwię się jak cholera... Żeby wszystko było ok
trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok-moze faktycznie ci sie rozciaga wszystko,i jak widze to jestes niedługo po porodzie wiec niedawno sie macica dopiero skurczyła i juz musi sie na nowo rozciagac:tak:

Wróciłam.. nie powiem żebym była zadowolona, pomimo tego że byłam z mężem to usg nie miałam bo lekarz powiedział że za dużo tego, od poczatku ciazy co dwa tygodnie miałam praktycznie na kazdej wizycie usg robione.. Zbadał mnie na fotelu powiedział że macica faktycznie troche twarda i stad te bóle... zapisał mi luteine zamiast duphastonu, z tym że 2 tabletki na noc(też nie bardzo rozumiem czemu nie rano i wieczorem)..Nastepna wizyta na 20 lipca co tez bardzo mnie martwi bo nigdy nie mialam takiej przerwy, ano i jeszcze lekarz od 1 do 14 lipca na urlopie i jest tylko pod telefonem:no:nie w takim humorze mialam wrocić.. nie wiecie co dokladnie znaczy to ze macica jest twarda??

ANULKA przykro ze nie po twojej mysli:sorry2:ale ogólnie oprócz tej macicy twardej jest ok tak to sie cieszyc:tak:ja cie pociesze bo ja mam wizyte 22 lipca;-)

ANULKA przykro ze nie po twojej mysli:sorry2:ale ogólnie oprócz tej macicy twardej jest ok tak to sie cieszyc:tak:ja cie pociesze bo ja mam wizyte 22 lipca;-)

No jest ok,chociaz dzidzi nie widzialam....boje sie jak sie bede czula po tej luteinie bo ona slabsza od duphastonu jest, czulam sie pewniejsza wiedzac ze w kazdej chwili moge do niego zadzwonic a on mnie od razu przyjmie i zobaczy co jest grane.. a teraz na urlopie to przez tel mi duzo nie pomoze, no coz trzeba byc dobrej mysli... za bardzo przyzwyczailam sie do tych czestych wizyt;-)

No jest ok,chociaz dzidzi nie widzialam....boje sie jak sie bede czula po tej luteinie bo ona slabsza od duphastonu jest, czulam sie pewniejsza wiedzac ze w kazdej chwili moge do niego zadzwonic a on mnie od razu przyjmie i zobaczy co jest grane.. a teraz na urlopie to przez tel mi duzo nie pomoze, no coz trzeba byc dobrej mysli... za bardzo przyzwyczailam sie do tych czestych wizyt;-)

Ja biorę luteinę od początku ciąży 2xdziennie po 2 tabletki. Czuję do niej odrazę, jest obrzydliwie gorzka. Jak biorę ją na noc, to mdli mnie do rana. Rano odrzuca mnie na sam widok pojemnika z lekiem. Ale rady nie ma - trzeba brać.
Co do lekarzy, to zaczął się sezon urlopowy, większość naszych lekarzy będzie odpoczywać.
Ale co tam, dobrze będzie, nie nakręcajmy się!

witajcie

Dziewczyny, ja sie tylko zamelduje, bo przekichane mam z czasem. Mała spi juz 1 raz dziennie (do tej pory spała ładnie 2 razy) i narazie sie organizuje, zeby zmienic tryb dnia, bo narazie nie wyrabiam. Cały dzien sama, co wyjde na spacer to zaczyna lac:zawstydzona/y:mój małż jeszcze z pracy nie wrócił:-(heh... szkoda gadac.

W sobote wesele nas czeka... tak mi sie nie chce normalnie isc:zawstydzona/y:jeszcze mała musze z tesciowa zostawic:zawstydzona/y:ale nie mysle o tym, jestem przekonana, ze mała da im w kosc, bo ona beze mnie ostatnio nie funkcjonuje, ale to juz nie mój problem:-DPrzynajmniej przestana gadac, ze mam aniołka w domu:-p

Dzis próbowałam nauczyc sie jakiegos makijazu innego niz zawsze, bo kurde ja to sie nawet pomalowac nie umiem:zawstydzona/y:a w sobote musze jakos wygladac...:-p mam nadzieje, ze cos stworze:tak:a na 8 w sobote do fryzjera i pewnie skróce troszke włoski i ułoze bo zas mam szope na łebie:zawstydzona/y:

spokojnej nocki!

reklama
to szkoda ale do 20 lipca zleci szybko :tak: a z tą macicą nic nie wytłumaczył :confused:

a w 1 ciąży wiem że jak pojawiła się krew czy coś podobnego to lekarz mi kazał od razu jechać do szpitala i to sprawdzić bo przez telefon on mnie nie zbada :no: może coś doradzić ale lepiej zawsze to zbadać :tak:

ja nie znam smaku luteiny bo biorę dopochwowo ;-)

nawet nie mysle do niego dzwonic jak zobacze krew,od razu do szpitala, w poprzedniej ciazy jak dostalam plamienia glupia zadzwonilam do mojej bylej pani doktor która kazała mi lezec i brac dwa razy dziennie po 1 tabletce i przyjsc za 5 dni na wizyte , na nast dzien jechalam juz do szpitala ale krwawiac zywa krwia z zakrzepami,i po wszystkim...
powiedz mi ile tabl dziennie bierzesz??

Do góry