reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziewczyny mam pytanie. Uzywacie cos do uszek dla maluchow? bo czytalam w gazecie ze powinno sie wkrapiac cos do uszek zeby sie woskowina nie zbierala i tam byl jakis Vaxol. Ja nic nie wkrapialam malutkim i nie wiem..
A tak wogole moje male maja straszny katarek. Zakrapiam im sola fizjologiczna i sciagam Fridą i nic nie pomaga. Ciagle maja pozatykane nosy. Moze powietrze za suche mamy. Klade juz na grzejnik mokra pieluche i tez nic nie daje..Macie jakis lepszy sposob na katarek?
A to moje ksiezniczki 5-tygodniowe ( Maja - z lewej, Julka - z prawej):

reklama
EMILCIA oj ploty będą będą:-Dps.domek bedziecie budowac suuuper:-)
DORMARK kobitko odpoczywaj:sorry:ale wiem wiem ja także jak przyjechałam (na szczęście tym razem M miał posprzątane ale po pierwszym porodzie nie za bardzo)wziełam się za sprzatanie bo i też lubie jak jest po mojemu :sorry:
ANULKA słodkie kruszynki:-)Majka bardziej klopsikowa :-)a co do uszków to ja nic nigdy niezakrapiałam ani jednemu ani drugiemu:no:moim zdaniem to lepiej tam nie "grzebac":tak:

ROXENN gratuluje 5:-)
Hmm ja mam mate po synku ale jakoś szczegulnie nie chce mi się jej rozkładac:nerd:bo szczerze za długo to i tak nie poleży(tez tak było z Dominisiem)dopiero jak zaczął się tak powiem bawić to już lepiej no ale hmm tez nie długo a jak zaczął czworaczkowac to miał ją w doopce:-Dtak więc i teraz też nie mam jakiegoś parcia na nia a fajniutka bo ma taki mięciutki materiał i z poduszeczką(taka głowa misia)i ogólnie fajna no ale dobrze że ja jej nie kupiłam a Dominiś dostał na gwiazdke bo szkoda kasy mi by było:-p

Roxenn, ja rowniez gratuluje! Extra:-)

a co do maty... ja własnie dzis rozpakowałam swoja po starszej i... Paulinka była nia zafascynowana:-D Agatka polezała chwlke, ale starsza ja wygoniła, tak wiec stwierdzam, ze mata edukacyjna to zabawka rowniez dla 1,5 rocznego dziecka:-D:-p

Witajcie

Wczoraj przeszlam istny hardcore. Maly nie spal od 7 do 20, ucial sobie tylko 2 male drzemki po 30 min i to wszystko. Cale popoludnie go przystawialam, ale sie w koncu poddalam i wychlapal z butli jeszcze 90 ml. Myslalam, ze jak sie tak zatka, to bedzie nyny co najmniej na 4 godziny, gdzie tam :baffled: Zaczal go meczyc brzuszek i placz na caly regulator. Dobrze, ze krople mu pomogly. Potem przyjechali znajomi "na 10 minut" i jakos nie za bardzo potrafili zakapowac, ze w drugim pokoju probuje uspic dziecko po calym dniu ekscesow, smiali sie na cale gardlo :crazy: Dobrze, ze po godzinie sobie pojechali.
A w nocy moj skarb spal pieknie, a mnie zaczela meczyc jakas kolka :eek::confused2: W zyciu czegos takiego nie mialam :no: Pol nocy nie przespane, ale kropelki malego w koncu podzialaly i na mnie.

Pasibrzuch, z tymi kupkami na przewijaku to mam ostatnio identycznie :-D Tez nie nadazam prac tetrowek, przydaloby sie dokupic jakas hurtowa ilosc :tak: Poki co pod pupke daje reczniki jednorazowe :tak: Tez idzie hurtowa ilosc, ale przynajmniej nie musze prac i prasowac i byle mu w dupke nie jest zimno :cool2:

Tysiolek, gratulacje! Wciaz nie wychodze z podziwu i uznania:tak:

Anulka sliczne Twoje ksiezniczki:tak: Na katarek moze warto kupic inhalator :tak:

Emilcia wiesci rewelacja! Nie ma to jak swoj domek :tak:

Dormark, ja tez sprzatalam :zawstydzona/y::wściekła/y:

Roxeen - rowniez dla Ciebie gratulacje, a Twoj facet to rycerz w lsniacej zbroi normalnie :-D Pozazdroscic :tak:

Kurcze, u mnie nie ma Karmi :-(

Od kiedy mozna uzywac maty edukacyjnej, bo nasza czeka w piwnicy, ale nie wiem w jakim wieku juz sie przydaje?

Dormark, witaj i zaglądaj do nasczęsto.

Emilcia
, super wieści, fajnie jest mieć własny domek, ja też mam domek na wsi i pamiętam jak bardzo na niego czekałam i jaka byłam szczęśliwa jak się przeprowadziliśmy.

Roxeen, gratulacje, zdolniacha z Ciebie, życzę następnych 5!!!

Minnie1
, to tak jak byś opisywała mój wczorajszy dzień z Mikołajem, nawet taką samą ilość mleka z butli zjedli.

Anulka, piękne te twoje dziewuszki, ja na katar stosuję sól morską, cebion i maść majerankową i od wczoraj Euphorbium w aerozolu, dzisiaj jest lekka poprawa.

Mój M przywiózł dzisiaj ogromne 2 kartony zabawek po swoim siostrzeńcu, nawet nie mam gdzie poustawiać tyle tego jest, chyba zaczniemy prosić żeby nikt nie kupował nam już zabawek, starczy na kilka lat.:-)

Mały śpi. Więc zaglądam na chwile do was. Była dziś położna, stwierdziła, że mały rośnie w oczach :-D. Mówiła, też że żółtaczka już przeszła :-)
Byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam sobie płaszczyk wiosenny. Ma bardzo fajny krój dzięki czemu nie wyglądam jak kobieta w ciąży :sorry:. Chciałam sobie kupić spodnie, ale się okazało, że w sklepie najwyższy rozmiar 31. W który niestety się nie dopinam :confused2:
Dormak kobieto nie szalej. Daj sobie odpocząć po porodzie :-) Zdrowie ważniejsze, a sprzątanie nie zając nie ucieknie.
e_milcia aż Tobie zazdroszcze ;-) My z mężem marzymy o budowaniu się. Nawet mamy już wymarzony projekt, ale na razie mamy pilniejsze rzeczy na głowie. :-)
Co do karmi też jestem bardzo ciekawa. Bo te malinowe jest pyszne ;-)
anulka my też do uszków nic nie dajemy
roxeen serdeczne gratulacje :-)
minnie1 co do maty to nie wiem od kiedy. Ale chyba z kilka tygodni musi mieć, bo co z tego, że można go teraz położyć, bo teraz to przecież i tak nie wiele widzi.

Ostatnia edycja:
Heloł;-)
Dormark, Ciebie to trzeba przez kolano! Odpoczywaj. Masz święte prawo. Bałagan nie zając nie ucieknie, pozwól na większy potem posprzątaj - będziesz lepiej efekty widziała:-D
Emilcia, domku zazdroszczę...
Anulka, weź Ty kobieto te uszy zostaw w spokoju. Co z ucha wypłynie, delikatnie oczyść wacikiem - niczego do środka nie wkładaj broń Boże! Uszy dziecka się oczyszczają same i nie ma co ingerować.
Tysiolek i Roxeen - zdolne z Was bestie! Tysiolek, służę pomocą przy sprawdzaniu pracy dyplomowej.:tak:Merytorycznie sie nie popiszę, ale mogę przejrzeć pod kątem interpunkcji i języka.
Roxeen, jaką matę znalazłaś? My na razie leżakujemy na leżaczku fisher price. A mata czeka. Młody uwielbiał leżeć na tym kocie.:tak: Wkrótce go wyciągamy, bo malutka coraz dalej wzrokiem sięga.:-D
Labamba, łolaboga. 10 dni. Mam nadzieję, że lubisz swoich szwagrów... Ja od poniedziałku mam teściów na 5 dni.Obawiam się, że młoda spać nie będzie. Mam bardzo głośną teściową:happy:
Kubiaczka, jaki ten płaszczyk? Strzelaj fotkę i chwal się! Ja już w swój się dopięłam. Kupiłam latem z Zary (przecena była:laugh2:). A spodniami się nie przejmuj. Ja wczoraj mierzyłam swoje. W ukochane levisy jeszcze nie wejdę.To znaczy wejdę, ale zewsząd wyłażę :crazy:

´Juz ok nie sprzyta robie obiad mala jeszcze spij a tatus przeprosil poszedl po zakupy z NIcol i mam chate dla siebie.Porod opisze jak troche sie zorganizuje.Niestety nie karmie piersia ale siciagam i karmie butla.Jestescie jedyne w swoim rodzaju dzieki za gratulacje i ze mnie nie zapomnialyscie .Ide pospac.

reklama
Właśnie wchłonęłam obiadek;-)Dziecię śpi a ja do Was:-)

Nie mam pojęcia, kiedy wyprasuję tę stertę prania.:no::no:
Jak skończysz wpadnij do mnie, mam dwie sterty:laugh2::tak:

Dziendoberek:-)

To ja dzis wreszcie moge zajrzec na BB o przyzwoitej porze:tak::tak::tak:
Moj kochany syn spi od 9 do teraz:szok::szok::szok: heh to jest wielkie wydarzenie:tak:
Dzieki jego wspanialomyslnosci i ja pospalam:-)

Zycze wszystkim milego i spkojnego dnia z pociechami i mam nadzieje, ze uda mi sie zajrzec tu jescze dzis:-)
Karoli oby udawało Ci sie częściej tak leniuchować;-)

W pt mam najazd rodziny, przyjeżdża szwagier z żoną i dziećmi na 10 dni:happy: Mam nadzieję, że nie osiwieję:rofl2:
Miłego dnia

No kochana życzę Ci jak najmniej siwych włosów, ale myślę, że bez kilku się nie obędzie :sorry:

witam

A na obiadek zrobie pierogi ruskie, mała nie nalezy do dzieci z alergia wiec pozwalam sobie na wiele;-)
Ale smaka mi narobiłaś:-D

Witajcie!!

Kupujemy ziemię i będziemy domek budować

Zazdroszczę:tak:

Wlasnie wrocilam ze szpitala mala w lozeczku spi Nicol tez sie polozyla, a ja placze nie moge sie dogadac z M wlasnie yszed czaskajac drzwiami a ja zabieram sie za sprzatanie bo mieszkanie jak by tornado przszlo.

Odpocznij, a mąz się poprawi;-)

Dziewczyny mam pytanie. Uzywacie cos do uszek dla maluchow?
Niczego się nie używa, i nie ma w nich co szukać:tak::-D

Witajcie

Wczoraj przeszlam istny hardcore. Maly nie spal od 7 do 20, ucial sobie tylko 2 male drzemki po 30 min i to wszystko. Cale popoludnie go przystawialam, ale sie w koncu poddalam i wychlapal z butli jeszcze 90 ml. Myslalam, ze jak sie tak zatka, to bedzie nyny co najmniej na 4 godziny, gdzie tam :baffled: Zaczal go meczyc brzuszek i placz na caly regulator. Dobrze, ze krople mu pomogly. Potem przyjechali znajomi "na 10 minut" i jakos nie za bardzo potrafili zakapowac, ze w drugim pokoju probuje uspic dziecko po calym dniu ekscesow, smiali sie na cale gardlo :crazy: Dobrze, ze po godzinie sobie pojechali.
A w nocy moj skarb spal pieknie, a mnie zaczela meczyc jakas kolka :eek::confused2: W zyciu czegos takiego nie mialam :no: Pol nocy nie przespane, ale kropelki malego w koncu podzialaly i na mnie.

Współczuję, wiem coś na ten temat:tak:

Mały śpi. Więc zaglądam na chwile do was. Była dziś położna, stwierdziła, że mały rośnie w oczach :-D. Mówiła, też że żółtaczka już przeszła :-)
Byłam dziś na małych zakupach. Kupiłam sobie płaszczyk wiosenny. Ma bardzo fajny krój dzięki czemu nie wyglądam jak kobieta w ciąży :sorry:. Chciałam sobie kupić spodnie, ale się okazało, że w sklepie najwyższy rozmiar 31. W który niestety się nie dopinam

Masz szczęście, że w ogóle byłaś na zakupach:tak:

Do góry