reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam w kolejny deszczowy poranek!!
qurcze, nie mam w domu internetu, tylko w pracy. musiałam najpierw nadrobić zalegości z wczorajszego popołudnia.
witam wszystkie nowe ciążóweczki :)
u mnie w pracy już powiedziałam że jestem w ciąży, najpierw tylko szefowej, a później pozostałym.
co do mdłości to ja ciągle coś jem zebym nie miała uczucia ssania w żołądku. podjadam banany, pomarańcze, lub suche bułki między posiłkami.
mój brzuszek jest lekko zaokrąglony, jak ktos nie wie to sie nie zorientuje...

reklama
kiedy Wy macie czas na produkcję stron?:-)
kurcze praca, dom i jak raz dziennie uda mi się tu usiąść do dobrze i kurde 10 stron dziennie już nie mam sił do Was:-) co za Baby:-):-):-)

u mnie wszystko ok jak by się ktoś pytał i ktoś mnie jeszcze tu pamiętał:-)

tylko cholercia coś mi spanie popsuło tzn. kładę się o 21 zasypiam od razu, ale budzę się o 3 w nocy i tak do 6 rano się przewalam, a później tylko godzinka spania bo do roboty:-( zmieniło mi się, bo zawsze spałam jak dziecko:tak:

miłego dzionka

No bardzo to dziwne, bo mnie lekarka wręcz przestrzegała przed drażnieniem sutków, żeby nie wywołać skurczów i przedwczesnej akcji porodowej,

Slyszalam i czytalam dokladnie to samo.Ze nie wspomne o tym jak bym miala hartowac te bolace sutki,jesli nawet dotykajaca ich pizama sprawia bol...;-)

A tak w ogole to dzien dobry:-)

kurcze praca, dom i jak raz dziennie uda mi się tu usiąść do dobrze i kurde 10 stron dziennie już nie mam sił do Was:-) co za Baby:-):-):-)

u mnie wszystko ok jak by się ktoś pytał i ktoś mnie jeszcze tu pamiętał:-)

tylko cholercia coś mi spanie popsuło tzn. kładę się o 21 zasypiam od razu, ale budzę się o 3 w nocy i tak do 6 rano się przewalam, a później tylko godzinka spania bo do roboty:-( zmieniło mi się, bo zawsze spałam jak dziecko:tak:

miłego dzionka
Oczywiscie ze Cie pamietamy , u nas dzis slonecznie wiec po po obiednioej dzemce wychodze z mala na spacer niech kozysta chociaz chumor ma taki ze szkoda gadac caly czas marudzi i nic jaj nie pasuje kiedy jej to minie bo , ja przez ciaze nerwowa a jeszcze ona mnie dobija tym swoim kryzysem 2 latka .Lekarze radza cierpliwosc tylko ze teraz z moja cierpliwoscia krucho ale mam nadzieje ze jakos to przezyjemy i albo mi nerwy przejda, albo jej ten kryzys.:crazy:

wiesz, grunt to dobra organizacja!;-)

I ja witam, u nas akurat nie pada, także idę z dzieckiem na spacerek, bo dom roznosi...:-D
Miłego dnia Dziewczyny, szczególnie dla tych w kiepskich humorach!!

Oczywiscie ze Cie pamietamy , u nas dzis slonecznie wiec po po obiednioej dzemce wychodze z mala na spacer niech kozysta chociaz chumor ma taki ze szkoda gadac caly czas marudzi i nic jaj nie pasuje kiedy jej to minie bo , ja przez ciaze nerwowa a jeszcze ona mnie dobija tym swoim kryzysem 2 latka .Lekarze radza cierpliwosc tylko ze teraz z moja cierpliwoscia krucho ale mam nadzieje ze jakos to przezyjemy i albo mi nerwy przejda, albo jej ten kryzys.:crazy:
Doskonale Cię rozumiem, moje dziecko też się buntuje i wszystko robi po swojemu, niestety, taki wiek...

Hej Kochane, bólu czaszki dzień drugi :-( Oliś mi sprawy nie ułatwia, bo odpala wszystkie zabawki po kolei :sorry2: Wczoraj pogoda była śliczna, a dzisiaj normalnie kosmos, urwanie chmury mamy, pewnie dlatego tak mnie głowa boli, zawsze tak na zmianę pogody reaguję :sorry2:
Miłego dzionka Kobietki :-)

reklama
Witam z rana :-)
Wróciłam do pracy po 6 dniach odpoczynku;-)cii tylko nie mówcie nic szefostwu że w godzinach pracy korzystam prywatnie z netu :-p
Tak więc byłam wczoraj u gin na usg, wreszcie :-) co za radość, widziałam bijące serduszko, bije jak dzwon :tak:maleństwo ma 1,75 cm :-) jak zeskanuję foto to dołączę. USG potwierdziło, że to 8 tydzień i 1 dzień, zgadza się z OM. Dostałam skierowania na podstawowe badania oraz USG prenatalne, ale mogę je wykonać najwcześniej w 11 tyg. Oczywiście, że skierowania na to badanie nie dają że jest jakieś podejrzenie wad, poprostu lekarz wypisał jak jest możliwość bezpłatnego zrobienia.
Zdziwiłam się tylko brakiem skierowania na badanie toksoplazmowy, lekarka powiedziała, że niestety jest to badanie odpłatne ale skoro nie miałam żadnego kota w domu ani nawet styczności to nie powinnam się martwić.

Następna wizyta za miesiąc jak wykonam wszystkie badania.

Aaa w pracy nic nie mówiłam, i póki co nie śpieszy się tym bardziej, że jestem na etapie podpisywania nowego aneksu do umowy oczywiście korzystnego dla mnie :-).

Mówiłam lekarce o nudnościach, poradziła jeść suche bułki. Gdyby jednak bardzo dokuczały to poleciła zmienić witaminy na feminital 800, ponieważ w swym składzie ma jakieś środki zapobiegające nudnością. Jak skończy mi się falvit to się nad zmianą zastanowię.

Mam prośbę, jakiś czas temu któraś z was udostępniła linka do strony z filmikami fasolki, nie mogę go teraz znaleźć, czy możecie jeszcze raz go podać? Byłabym wdzięczna.:tak:

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy :-)

Aaa była mowa o wieku, halo w tym roku będę mieć 27 (to już blisko 28) i w drodze dopiero pierwsze dziecko :-) Teraz to chyba trzeba się zastanowić nad jakimś ślubem?! Oczywiście najbardziej rodzice nalegają. Wg was dziecko potrzebuje mieć rodziców po ślubie?

Do góry