reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

a u mnie gin ma przebieralnie z kibelkami w środku i to dwoma(pewnie z jakimiś dodatkowymi funkcjami do podmycia się) nie korzystałam bo mi głupio że usłyszy :sorry:;-) a tak w przebieralni się doprowadzam tylko do ładu ;-)i zawsze idę na fotel w skarpetkach lub latem w japonkach wskakiwałam :-D
mój takze ma w gabinecie kibelek i tam właśnie pozbywam się ciuszków ale też nic nieruszam bo mi głupio:-p

reklama
To ja już nie wiem. Czy na każdej porodówce są samoloty?? Ja myślałam, że rodzi się na normalnym łóżku :eek: Mnie poród nie przeraża, raczej bardziej obawiam się o swoje serce :-( że będzie zmęczone a lekarze w porę tego nie zauważą. Czułabym się lepiej gdyby podłączyli mnie to tego urządzenia co monitoruje pracę serca:sorry: i co najdziwniejsze obawiam się, że stopy będą mi brzydko pachnąć a tu lekarz czy położna będą zaglądać i nie będą chcieli mi pomóc tylko będą odchodzić bo ze smrodku nie dadzą rady. :eek::szok: Nie mam z nimi problemu ale jakoś sobie tak ubzdurałam :happy: U gina z resztą mam to samo zawsze zaciśnięte palce u stóp i taki dyskomfort:laugh2:

popłakałam sie ze śmiechu z tego smrodku ;-).

A co do chusteczek, to ja zawsze mam w plrcaku ;-) kiedys kupowałam do higieny intymnej a teraz kupuję i uzywam tych dla dzidziusiów (ekonomiczniej). Latem to i stopy sobie myje tymi chusteczkami np. jak chodze w sandałach i mi się zakurzą. I oczywiście też mam schizy z czystościa u gina ;-)))

3 dni mnie nie było i 30 stron do nadrobienia!!!!:szok: Kiedy Wy odpoczywacie!!!!;-)
Melduję ,ze my jeszcze w dwupaku ale ostatnio martwię sie ze może jednak urodzę w grudniu( takie przeczucie) a nIE CHCĘ i oczywiście też zaczynam bać się porodu:no:
Mam również dylemat jak co roku z Wigilią. Mój teść leży w szpitalu ( jest wdowcem) zawsze jezdził do swojego drugiego syna ok 150km, a my do moich rodziców. A w tym roku nie wiem jak to będzie bo On nie nadaje sie na taką podróz a ja nie wyobrażam sobie wigilii bez mojej rodziny no i druga sprawa to musiała bym całą Wigilię przygotować:szok: Do moich rodziców teść zabrać sie nie da.I bądz tu madry...
Spadam nadrabiać inne wątki, pa

Ello kobitki

Widze ze jakies akcje porodowe sie kreca:eek: ja nie mam czasu, nic mnie nie boli, rano troche brzuch ciagnal i teraz jak zrobilam obiad to musialam usiasc bo za dlugo na nogach ale jest oki:tak:
Mam pytanko czy rozstepy to sie pojawiaja tylko przy tyciu czy przy chudnieciu tez, bo ja jeszcze nie mam ani jednego i sie zastanawiam czy mi sie jeszcze pojawia czego bym bardzo nie chciala:cool:
U mnie praca wre, chlopako nakarmilam i wrocili do pracy a ja znowu siedze na d...:tak: W RMF FM swieta na calego az milo posluchac:-)

Ello kobitki

Widze ze jakies akcje porodowe sie kreca:eek: ja nie mam czasu, nic mnie nie boli, rano troche brzuch ciagnal i teraz jak zrobilam obiad to musialam usiasc bo za dlugo na nogach ale jest oki:tak:
Mam pytanko czy rozstepy to sie pojawiaja tylko przy tyciu czy przy chudnieciu tez, bo ja jeszcze nie mam ani jednego i sie zastanawiam czy mi sie jeszcze pojawia czego bym bardzo nie chciala:cool:
U mnie praca wre, chlopako nakarmilam i wrocili do pracy a ja znowu siedze na d...:tak: W RMF FM swieta na calego az milo posluchac:-)
zdarza się tak że właśnie jak szybko tyje lub chudnie to robia się rozstepy:sorry:bo skóra juz nie tego w sobie kolagenu aby była elastyczna tzn.za dużo zmian jak na raz:tak:ale takie schudniecie po ciąży mysle że nie tylko bardziej to sa rozstępy przez przytycie czy brzsia rozciągniecie bo tak szczerze wszystko będzie widać po porodzie gdzie skóra wróci do "normy"i wtedy niekiedy sa niespodzianki tak jak np.u mnie :sorry:

Ja po drzemce i co mnie obudzilo skurcze caly brzuch jak skala,nawet juz rozwolnienie mialam .Ja nie moge dzisiaj rodzic bo mi jeszcze rzeczy do szpitala nie wyschly wiec nie ma mowy zaraz ide robic kapiel .Co do lozek to ja tu mam spry wybor oi chyba bede rodzic na siedzaco bo to najbardziej naturalna pozycja.
Ja tez przed porode ide na spa kapiel muzyka relaksujaca, swieczki tylko tego szampana to sobie odpusze.Co do higieny to ja tez mam taka schize a najbardziej boje sie ze zlapie mnie rozwolnienie i co wtedy chyba ze wstydu pod ziemnie sie zapadne.

Ja po drzemce i co mnie obudzilo skurcze caly brzuch jak skala,nawet juz rozwolnienie mialam .Ja nie moge dzisiaj rodzic bo mi jeszcze rzeczy do szpitala nie wyschly wiec nie ma mowy zaraz ide robic kapiel .Co do lozek to ja tu mam spry wybor oi chyba bede rodzic na siedzaco bo to najbardziej naturalna pozycja.
Ja tez przed porode ide na spa kapiel muzyka relaksujaca, swieczki tylko tego szampana to sobie odpusze.Co do higieny to ja tez mam taka schize a najbardziej boje sie ze zlapie mnie rozwolnienie i co wtedy chyba ze wstydu pod ziemnie sie zapadne.
kobitko ty za dużo robisz po co wtedy sprzatasz przezież za szybko na poród jesteś dopiero w 33 tc :no:weź no-spe i masz lezeć:sorry:

Odebralam wyniki krwi i jestem juz pozytwniej do porodu nastawiona hehe:-)
Hemoglobina wreszcie super 12,1. Ale faktem jest, ze faszeruje sie zelazem, ze mi juz uszami wychodzi. Biore 2-3 tabletki bioferu dziennie i do tego pije integrator z zelazem, magnezem, potasem i cynkiem, ktory mi juz w gardle staje jak go przelykam.
Pewnie moja ginka bedzie z siebie dumna hehe, ze mi dobre zelazo przepisala ostatnio, buahahaha :-D a ja tego jej zelaza wcale nie moglam brac i mozna powiedziec, ze sama sobie dobralam odpowiednie, dobre bo polskie;-)

Ostatnia edycja:
Odebralam wyniki krwi i jestem juz pozytwniej do porodu nastawiona hehe:-)
Hemoglobina wreszcie super 12,1. Ale faktem jest, ze faszeruje sie zelazem, ze mi juz uszami wychodzi. Biore 2-3 tabletki bioferu dziennie i do tego pije integrator z zelazem, magnezem, potasem i cynkiem, ktory mi juz w gardle staje jak go przelykam.
Pewnie moja ginka bedzie z siebie dumna hehe, ze mi dobre zelazo przepisala ostatnio, buahahaha :-D a ja tego jej zelaza wcale nie moglam brac i mozna powiedziec, ze sama sobie dobralam odpowiednie, dobre po polske;-)

Popieram patriotyzm koleżanki:laugh2:

reklama
Witam się i ja kobietki:-)
Leniwy dzień miałam dzisiaj jutro tez taki będzie, chłop w delegacji więc co tu robić smutno tylko tak samej:sorry::eek:
Pochłaniam mandarynki, czytam i gapie się w filmy:confused2:Masakra.. Pogoda też do bani, wyszłam tylko po zakupy by jutro nie ruszać się z domu:-p
Dziewczyny nie straszcie tymi czopami bo mi się ostatnio koszmar śnił że rodzic zaczęłam a jeszcze nie pora.. lepiej niech malutki siedzi jak najdłużej i rośnie zdrowo. Tego samego życzę Waszym maluszkom.;-)

Do góry