reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Właśnie- najlepsze jest to, że kompletnie żadna nie pije i w ogole nie wie jak to można do ust brac :tak::tak::tak::tak:
Ok.. umówmy się... nikt tu nie naduzywał alkoholu ale nie mowcie mi, że wam się nie przytrafiło z jakiejś okazji wychylić więcej tych lampeczek i poczuć miły szum w główce. :-D
Karoli - te pokoje boskie, na jedym wygląda jak fabryka i te łóżeczka dla dzieci - ale wanna boska, wyobraź sobie, że w niej siedzisz. ;-)

hehehe Kaja mi sie nawet nie raz za młodszych latek przytrafiło poczuć szum nie tylko w głowie ale i w kibelku hahaha ;-):-p

aga - ja tez jestem idealnym przykładem anty syndromu winia gniazdka - ja jedyne co sobie wije to wygodne łózko dla mnie :) dużo poduszek i cieplusia kołderka i nic więcej nie wije :laugh2: pranie, sprzatanie? prasowanie :szok::szok::szok: pojęcia jak najbardziej mi obce - jedyne co mnie nie męczy to wciskanie guziczka na allegro "kup teraz" hehehe bo przelewy to już nawet M robi bo jak on chce płacić to nie będe się przecież kłuciła :-D:-D:sorry:

ASIAX co do tego grejfruta to watpie bo ja zjadam nieziemskie ilości wszystkich sytrusów możliwych i jeszcze w dwupaku siedze :)

paula3 my z moim M już sobie prezentów naszczęście nie robimy ! mamy wyremontowany dom, nowe sprzety a i wielka wyprawka dla Małej więc kupie mu ewentualnie czekolade - która pewnie i tak sama zjem bo on nie przepada a ja za to na widok samotnie leżącej czekolady się cała trzęse :laugh2::laugh2::laugh2:

heh co do odziałów połozniczych to w mojej sali do porodu rodzinnego jest nawet telewizor hahaha - już ise śmiałąm z M że jak będe rodziła w godzinach emisji Brzyduli to jak znalazł ! nie przeocze żadnego odcinka hahahaha :laugh2::laugh2::laugh2:

Paula ja tez sobie myslalam o tych fotelach po szkole rodzenia jak byl wyklad na temat porodu i uzytkowania tego fotela. To jest dla mnie niewyobrazalne. Poza tym ja nie chce na nim lezec milion godzin rozkraczona z cipka za przeproszeniem na wierzchu :szok:
No wiec Pani polozna w szkole przedstawila kilka innych pozycji do rodzenia. Musze przestudiowac, tylko czy jak np. wybiore te na kucki,to czy nie zrobie siusiu??? Bo to taka lesno-siuskowa dla mnie pozycja:cool2:

hahahhaha myśle że w tym momencie bedzie Ci obojetne czy zrobisz siuśku czy nie !!! lej gdzie popadnie ! wkońcu mamy prawo do wszystkiego hahah :-D;-) -- oj oj ale mam dzisiaj humorek jakiś taki..... dziwny :-)

hehe Gosieeeek jak Ty możesz o stopach w takim momencie myślec :laugh2: lekarze pewnie nie jedne stópki już wąchali więc nawet jak Ci będa śmierdziały to oni sa przyzwyczajeni hehehe :rofl2:

ide do kibelka - bo tak piszecie o czopach to sobie też sprawdze czy mi nie leci :-);-):-)

reklama
Karoli, Paula, moje ciążowe sny są mocno zakręcone ... dzisiaj śniło mi się, że ktoś podłożył bombę i zostawił instrukcję jak ją rozbroić ... a instrukcja zawierała całą masę baaardzo dziwnych zachowań seksualnych ... a jak wzięliśmy się do roboty, to nakryły nas moja ciocia i babcia :eek:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
piękne!!

A myślicie, że jeśli faktycznie strzelę sobie lampkę szampana, czy winka tuż przed porodem to nie będzie to źle widziane na porodówce ? Obawiam się ze taka jedna lampka może na mnie zadziałać po takim czasie abstynencji i nie chce potem oglądąć na tvn24 newsa o wyrodnej pijanej matce :)
No własnie myślę nad tym intensywnie i zaraz maila napisze do mojej położnej co ona na malutką lampkę szampana przed porodem - przy pierwszym porodzie zanim do końca dotrzesz to nawet kropli nie będzie w tobie tej lampki bo wszystko wypocisz i wymęczysz w skurczach:eek: nie wiem gdzie rodzisz, ale jak mi odpisze, to powiem jak na Żelaznej z tymi lampkami szampana czy wina:-D

Tysiolek: ale się uśmiałam jak czytałam twojego posta - i ta biedna samotna czekolada - hahaha - jak czytam o Tobie to jakby siebie widziała - łóżeczko, czekoladki - i tez siedze non stop na allegro i jeszcze na BB - a te klikanie męczy;)))

A nie wiem jak twój małżonek, ale mój codziennie mi mówi - żebyś tylko nic tu nie sprzątała i wogóle nic się nie wysilaj - masz leżec i o nasza córkę dbać - no więc ja grzeczna żona jestem i mi z tym dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No własnie myślę nad tym intensywnie i zaraz maila napisze do mojej położnej co ona na malutką lampkę szampana przed porodem - przy pierwszym porodzie zanim do końca dotrzesz to nawet kropli nie będzie w tobie tej lampki bo wszystko wypocisz i wymęczysz w skurczach:eek: nie wiem gdzie rodzisz, ale jak mi odpisze, to powiem jak na Żelaznej z tymi lampkami szampana czy wina:-D

Koniecznie daj znac o tym szampanie.
Bo ja nie ukrywam juz sie na niego nastawilam. Wiem juz nawet jaki chce. Martini Asti:-p
A poza tym wydaje mi sie, ze przed porodem bedzie mi bardzo niedobrze, a ze szampan babelkowy to mi sie ladnie odbije i moze nudnosci przejda;-):-)

A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:
tzn.biały sluz czy takie glutki czy galaretkowate cos:eek:hmm ale nie martw się gdyby nawet to był czop a nie jest podbarwiony krwią to do porodu jeszcze czas:tak:a bóle może weź ciepła kapiel jak ustapia to jest ok a jak bedą się nasilały to szybko do szpitala:sorry:

patrysia86 tan śluz to tak prawie jak galaretka taki ciągutek bo w palcach sie nierozerwał. Juz dzwoniłam do meza zaraz przyjedzie i wskakuje pod prysznic sama sie boje ze mnie mocniej dopadnie. Brzuch jakby zwolnił ale zaczeło promieniowac tak jakby na nerki a tak wlasnie bolalo podczas okresu.Póki co leze i czekam na meza

A ja właśnie napisałam maila do szpitala, żeby mi napisali co mam ze sobą zabrać a czego nie :eek: Może odpiszą :sorry: Poza tym kumpela stwierdziła, że będę miała przej***ne bo będę miała skurcze z krzyża bo teraz strasznie łupią mnie plecy :eek:

Leśno-siuśkowa pozycja :-D:-D:-D super pozycja i porządnie nazwana, konkretnie i wiadomo o co chodzi. To jedna z lepszych pozycji i jak coś puścisz się nie przejmuj... i pewnie tak będzie.
sylwia- miałam napisać wcześniej -akcja z kozaczkiem była boska naprawdę :-D
matko jak sobie to dzis przypomne to jeszcze csie czerwona robie:tak:
Kaja heh, siuski to ja jeszcze przezyje, gorzej jak mi cos brazowego wyleci :szok::laugh2:
:-D:-D:-D
To ja już nie wiem. Czy na każdej porodówce są samoloty?? Ja myślałam, że rodzi się na normalnym łóżku :eek: Mnie poród nie przeraża, raczej bardziej obawiam się o swoje serce :-( że będzie zmęczone a lekarze w porę tego nie zauważą. Czułabym się lepiej gdyby podłączyli mnie to tego urządzenia co monitoruje pracę serca:sorry: i co najdziwniejsze obawiam się, że stopy będą mi brzydko pachnąć a tu lekarz czy położna będą zaglądać i nie będą chcieli mi pomóc tylko będą odchodzić bo ze smrodku nie dadzą rady. :eek::szok: Nie mam z nimi problemu ale jakoś sobie tak ubzdurałam :happy: U gina z resztą mam to samo zawsze zaciśnięte palce u stóp i taki dyskomfort:laugh2:
A masz jakies problemy z serduchem?ja mam arytmie i tez sie boje:tak:
A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:
a moze wiecej sluzu ci tylko poleciało?jak beda skurcze to koniecznie do lekarza:tak:

Tak Gosiek nic tylko sluchac tych kumpeli i z nimi rozmawiac. Sa takie zyczyliwe, az do przesady. Jak moja mnie zeschizowala co do tego, ze jestem chuda i przez to mam maly brzuch i czy wszystko w porzadku z moim synkiem:wściekła/y:

reklama
Uch, nie dam rady chyba nadrobić, strasznie dużo tego! -.-" A póki co zmykam, bo muszę jeszcze męża na zakupy wyciągnąć jakieś, a potem jeszcze trochę sprzątania mnie czeka (co powoli idzie, bo przecież nie będę się forsować:p). Jutro robimy małą imprezkę, bo tak jakoś nie ma okazji się spotkać ze znajomymi, a już niedługo święta i czasu nie będzie. Co do sylwestra, to jeszcze nie wiem, jak go spędzimy, ale coś czuję, że chyba w domku zostaniemy tym razem.

Spróbuję jeszcze wieczorem zajrzeć, bo w weekend to może być różnie z czasem. :) Pozdrowionka!!!

Do góry