reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
narazie zostane w domu i poleze a jak sie cos zacznie dziac to pojade do szpitala...

macy no masz racje ostatnimi czasy cos zaniedbalam styczniowki ale podczytuje Was co jakis czas:-)

agagsm mnie tez to zdziwilo ze lutowki juz sie rozpakowuja a u nas jeszcze wszystkie w dwupaku:-) ciekawe ktora bedzie pierwsza

Paula ja tez sobie myslalam o tych fotelach po szkole rodzenia jak byl wyklad na temat porodu i uzytkowania tego fotela. To jest dla mnie niewyobrazalne. Poza tym ja nie chce na nim lezec milion godzin rozkraczona z cipka za przeproszeniem na wierzchu :szok:
No wiec Pani polozna w szkole przedstawila kilka innych pozycji do rodzenia. Musze przestudiowac, tylko czy jak np. wybiore te na kucki,to czy nie zrobie siusiu??? Bo to taka lesno-siuskowa dla mnie pozycja:cool2:

Ostatnia edycja:
Właśnie wstałam z południowej drzemki :) Ale dziś obiecałam sobie, że nie będzie tak bezproduktywnie jak wczoraj i jak tyko Was nadrobie to posprzatam łazienkę.
A myślicie, że jeśli faktycznie strzelę sobie lampkę szampana, czy winka tuż przed porodem to nie będzie to źle widziane na porodówce ? Obawiam się ze taka jedna lampka może na mnie zadziałać po takim czasie abstynencji i nie chce potem oglądąć na tvn24 newsa o wyrodnej pijanej matce :)

KAROLI ale mi sie teraz przypomniały te sale porodowe czy gdzie cc robia potem tam gdzie się lezy po porodzie aż ciarki przechodzą bo to takie szpitalne:sorry:
Co do pozycji nie wiem jak u innych ale ja wolałabym na stojaco czy na okucku rodzić bo jak mnie wzięto na łózko to odrazu synka juz tak fajnie nie czułam tzn.ze schodzi i ciężko mi tak szło przeć:sorry:a niestety we większości porodów u nas w szpitalu to standart że jak juz przeć bedziesz to na łóżko i doopa:confused2:ale za to fajnie sie siedziało podczas rozwierania się szyjki na sako o ile nie myle nazwy co jest tak inaczej:tak:ale juz przy partych kurcze tym razem sie uprze że nie chce na leżaco bo jest tak naprawde beznadziejnie:cool:

Leśno-siuśkowa pozycja :-D:-D:-D super pozycja i porządnie nazwana, konkretnie i wiadomo o co chodzi. To jedna z lepszych pozycji i jak coś puścisz się nie przejmuj... i pewnie tak będzie.
sylwia- miałam napisać wcześniej -akcja z kozaczkiem była boska naprawdę :-D

To ja już nie wiem. Czy na każdej porodówce są samoloty?? Ja myślałam, że rodzi się na normalnym łóżku :eek: Mnie poród nie przeraża, raczej bardziej obawiam się o swoje serce :-( że będzie zmęczone a lekarze w porę tego nie zauważą. Czułabym się lepiej gdyby podłączyli mnie to tego urządzenia co monitoruje pracę serca:sorry: i co najdziwniejsze obawiam się, że stopy będą mi brzydko pachnąć a tu lekarz czy położna będą zaglądać i nie będą chcieli mi pomóc tylko będą odchodzić bo ze smrodku nie dadzą rady. :eek::szok: Nie mam z nimi problemu ale jakoś sobie tak ubzdurałam :happy: U gina z resztą mam to samo zawsze zaciśnięte palce u stóp i taki dyskomfort:laugh2:

A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:

reklama
Do góry