reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam cieplutko!
Po kilkudniowej nieobecności melduję się, że żyję i wszystko ok. Właśnie złożyliśmy z mężem kołyskę i już stoi sobie czekając na swój czas. ^^ Tymczasem idę nadrabiać zaległości na forum...

Miłego dnia!

reklama
Agagsm mi jedyne co sie teraz zaczyna chciec to spac heh, bo moja pora na drzemke.
Totalnie nic nie zrobilam dzis, oprocz tego ze zroilam sobie mega mix w brzuchu i juz mi sie zaczelo trawienie tego :eek:
Za dwie godziny po te nieszczesne wyniki badan ide. Tez mam jakas traume, czy sa w porzadku.
Boze, ja chyba w ogole ostatnio jakies traumy non stop mam. Wlacznie z nocnymi morderstwami i gwaltami echhh.
To stres chyba:szok:

Oj Kaja, zajmij się zajmij czymś, ale może na leżąco jednak :)
I jak oferują pomoc bierz... żeby tak moja rodzina chciała wyciągnąć pomocną dłoń i czasem obiadek zrobić jak ja tu tylko mam kurs kanapa-toleta...ehhh
I jak nie bierzesz leków to może faktycznie uprawiaj tryb kanapowca - w końcu masz taki śliczny narożnik, co nie... naciesz się.... jak będzie niewygodny to znów zareklamujesz :tak:
A jestem ciekawa ile dasz radę uleżeć na lewym boku.... bo ja choćbym chiała nie jestem w stanie....

agagsm a ja własnie zjadłam gapefruita :-) Boże jaki pyszny... kiedyś by mnie wykręciło pewnie z powodu kwaskowty....

aga23 gratuluję 36tc!!!!!

Jejku, a mój M ostatnio wyczytał że grapefruit jest dobry na wywołanie porodu, ale nie wiem czy to prawda.

Witam dziewczyny!

Cala noc nie moglam spac bo mialam pobolewania podbrzusza dosc silne srednio co 6-7 min. I do tego twardnial mi brzuch...Czy to mogly byc skurcze?? Wystraszylam sie ale o 4 rano te bole ustaly i zasnelam. Teraz sie obudzilam i brzuch nadal twardnieje a do tego bol podbrzusza promieniujacy na uda. Az chodzic nie moge;/ lekarz powiedzial ze jak mi sie skurcze nasila to mam jechac do szpitala na ktg bo juz wczesniej mialam z tymi skurczami problemy. I nie wiem czy jechac do szpitala czy poczekac do poniedzialkowej wizyty u gin. Nie chce panikowac bo nie mam pojecia czy to mogly byc skurcze czy nie:eek: a wy co myslicie?

Ja bym się wystraszyła, szczególnie niepokojące to promieniowanie na uda, ja bym pojechała na ktg.

Jejku, a mój M ostatnio wyczytał że grapefruit jest dobry na wywołanie porodu, ale nie wiem czy to prawda.
Asia ty powiedz temu swojemu mężowi żeby tyle nie czytał, bo przez niego my tu urodzimy od tych newsów :-D Ja codziennie wcinam jednego grejfruta i stosy mandarynek i zdarza mi się pić sok malinowy Herbapolu:eek:

Karoli: no ładnie wygląda ten twój oddział, tylko taki zimny rzeczywiście - zupełnie nie domowy;)
widzę, że wyznajemy podobna zasadę - żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce:rofl2::-D

Witam dziewczyny!

Cala noc nie moglam spac bo mialam pobolewania podbrzusza dosc silne srednio co 6-7 min. I do tego twardnial mi brzuch...Czy to mogly byc skurcze?? Wystraszylam sie ale o 4 rano te bole ustaly i zasnelam. Teraz sie obudzilam i brzuch nadal twardnieje a do tego bol podbrzusza promieniujacy na uda. Az chodzic nie moge;/ lekarz powiedzial ze jak mi sie skurcze nasila to mam jechac do szpitala na ktg bo juz wczesniej mialam z tymi skurczami problemy. I nie wiem czy jechac do szpitala czy poczekac do poniedzialkowej wizyty u gin. Nie chce panikowac bo nie mam pojecia czy to mogly byc skurcze czy nie:eek: a wy co myslicie?
to są skurcze moim zdaniem lepiej jedź do szpitala niech cie tam zbadają:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agagsm - słuszna uwaga - u nas codziennie któraś rodzi a żadna jeszcze nie urodziła ;-) i to jest naprawdę powód do radości i lampki wina i kurcze mam nadzieję, że kiedyś ją wspólnie wypijemy ;-)

Karoli: no ładnie wygląda ten twój oddział, tylko taki zimny rzeczywiście - zupełnie nie domowy;)
widzę, że wyznajemy podobna zasadę - żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce:rofl2::-D

Agagsm ja nie widzialam jeszcze przytulnego i cieplego szpitala:ninja2:
Dla mnie to one wszystkie sa takie same.... STRASZNE, a najbardziej to mowie, ten sprzet mnie przeraza:szok:

Witam mamuśki :-)

Mój brzusio co raz częściej robi się twardziutki, mała rozpycha się jak najęta i kopie tak nisko, że się czasami dziwię, że jeszcze mi mała rączka nie wisi między nogami :shocked2:
Dzisiaj postanowiłam uporządkować szpitalne rzeczy ... tzn. tą część, którą już mam ... a zwłaszcza dokumenty i badania, bo się wielgachny stos tego uzbierał przez całą ciążę ...
a jutro jedziemy na ostatnie zakupy ... najwyższa pora uzupełnić zapasy półmetrowych podpasek i innych równie atrakcyjnych gadżetów :-p

Kaja, zdrowy i dorodny chłopak się z Tymka szykuje :tak: Co do lekarzy, to lepiej słuchaj homeopaty :-) ma chłop zdrowe podejście :tak:
a tą setką wódki, to mnie rozwaliłaś :-D
ja pewnie stosować nie będę, bo teraz jak już się zacznie, to nie mam zamiaru niczego powstrzymywać ... i jak pomyślę, kiedy ostatnio piłam alkohol, to się obawiam, że nawet po jednym kielichu kompletnie by mi odwaliło :-D

Sylwia, motyw z kozaczkiem niezły :laugh2::laugh2::laugh2:
odpoczywaj i dbaj o siebie, a na pewno w styczniu będziesz jeszcze z brzuchem biegać ;-)

Karoli, Paula, moje ciążowe sny są mocno zakręcone ... dzisiaj śniło mi się, że ktoś podłożył bombę i zostawił instrukcję jak ją rozbroić ... a instrukcja zawierała całą masę baaardzo dziwnych zachowań seksualnych ... a jak wzięliśmy się do roboty, to nakryły nas moja ciocia i babcia :eek:

Jolcia7777, nie martw się, bo na mój gust jak najbardziej poprawnie pobrali ci ten wymaz ... mi też pobierali z przedsionka i wszystko, co miało wyrosnąć, wyrosło :eek: a pielęgniarka mówiła, że do tego badania absolutnie nigdy nie używają wzierników, bo to jest za bardzo inwazyjne ;-)

e_milcia, dziadkowi się należało !!! 10 razy się zastanowi,zanim następnym razem będzie manifestował swoje niezadowolenie ...

Ostatnia edycja:
reklama
Kaja ja sobie nie moge niczego wyobrazic. Malo tego ja chyba nawet nie chce sobie niczego wyobrazac odnosnie porodu, bo dostaje jakiejs schizy potwornej.
Ja naprawde sie spytam o te lampke szampana mojej ginki, bo przeciez ja zemdleje ze strachu, jak sie zacznie, a tak to bede troszke poluzowana .. :rolleyes:
Mam to samo:-D:-D:-D
Asia ty powiedz temu swojemu mężowi żeby tyle nie czytał, bo przez niego my tu urodzimy od tych newsów :-D Ja codziennie wcinam jednego grejfruta i stosy mandarynek i zdarza mi się pić sok malinowy Herbapolu:eek:

od mandarynek i soku pomaranczowego to jestem uzalezniona juz,isok malinowy herbapolu uwielbiam:tak:

Do góry