reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

super wieści:-)

Ja widze że dzięki tym lekom jest nieco mniej tych skurczów:tak:a jak twardnieje od dołu go góry i jest to mało komfortowe uczucie tak raczej się dziwnie robi jakby od środka balon rósł a też i mam bóle jak na @ ale wtedy różnie bywa czasami boli tak i też w tym czasie twardnieje brzusio a czasami boli ale brzusio az tak twardy nie jest:tak:

Hmm a powiedzcie mi czy ja moge pomywać:eek:bo hmm mój M się stara i troche ma tego na głowie a teraz robi jeszcze w domku co teraz też ledwo co z zakupów przyjechał bo i po kafelki do kuchni i po nogi do stołu(bo my tu zmieniamy wystrój i tez dokańczamy)no i praca co chciałabym go chociaż w tym ulżyć bo i też nie ma tak czasu dużo co pomywanie jest nawet z 3 dni co wolałabym sama codziennie pomyć bo jest wtedy tak fajnie czysto no i jest mniej do pomywania niż taki stos z 3 dni i jak się to widzi to wiadomo co wole sama to robić żeby nie było własnie takiego bałaganu:sorry:ale sama nie wiem czy mi wolno takie stanie itp.:sorry:
Patrysiu ja tez musze leżec ,ale takie proste czynnosci w domu wykonuje bo nie ma kto:no:obiad ugotuje i ide polezec:tak:pozmywam i znów ide lezec:tak:wyszykuje Oskara do szkoły i leze:tak:chyba ,ze mocno brzusio sie stawia to wtedy odpuszczam:tak:
Moja dzidzia była mało ruchliwa ze 3 dni ,a dzisiaj nadrabia dzieki Bogu bo juz sie martwiłam:tak:

reklama
Witajcie!!
Byłam tu jak zajęcia miałam, starałam się nadrobić, ale nie dałam rady... :-( Wróciłam do domku i poszłam spać, bo kiepsko się czuję :-( Jakieś przeziębienie mnie chwyta!! :wściekła/y: Jutro muszę iść na uczelnie, bo po prostu muszę, ale od razu po do domku... Później do Was zajrzę i poczytam!!
Trzymajcie się cieplutko w ten zimny dzień!! :tak::*

Jejku jak mi sie dzisiaj nudzi! Mam dosc tego lezenia, nic nie robie oprocz siedzenia na necie i wyznaczania zadan mezulkowi -oj ma dzis do mnie cierpliowosc! a ja jestem z niego taaaka dumna!
Zrobil pranie, prasowanie, poodkurzal, pozmywal, przywiozl obiadek na zyczenie, tylko z psem sie wycwanil bo mial go wyprac i wyczesac a zamiast tego umowil go do psiego fryzjera :eek: Ku mojemu zdziwieniu piesek wrocil zadowolony, czysciutki i pachnacy a fryzjer przezyl :-D

dziewczyny a wam się robi cały brzuch taki twardy jak skorupa?? Bo mnie ginka zawsze dokładnie pyta, czy twardy jest jakiś określony pas brzucha, jakieś konkretne miejsce, czy cały brzuch - od spojenia łonowego w górę i po bokach. Bo jeśli tylko miejscowe, to raczej maluch się wypina i napina macicę.. A jeśli cały brzuch jest "jak skorupa" to wtedy gorzej...
Ivi, mi się brzuch cały napina, aż po same piersi. Nawet ktg, które mi robili w szpitalu wykazało małe skurcze. Nic nie poradzę. Tutaj lekami nie faszerują. Poza tym teraz to już nawet nie ma po co, bo 36 tygodni skończyłam w sobotę. Niech się dzieje, co chce. Najwyżej mnie ze styczniówek wywalicie.

ivi super że wizyta udana :) hmmm to troszke nadbagażu mamy ale nie przejmuj sie jeszcze będziemy laseczki na wiosne aaaa co !!! :tak:

co do napisania brzuszka to mi sie też napina, jak za dużo stoje, siedze w jendej pozycji - przewaznie pod wieczór już jak się sporo nałaże po chacie :) ale się tym nie martwie bo póki nie boli to jest dobrze a zacząć rodzić już moge więc mam na wszystko olewke - niech boli, niech się napina, niech są skurcze a co mi tam :laugh2:;-):laugh2:

e_milcia trzymaj nam się zdrowo i nie choruj ! nie wolno niu niu !!
ja jutro tez na uczelnie musze wpasc więc łącze się z Tobą w bólu uczelnianym ;-):tak:

juuhuuuuuu juuuhuuuu a ja wkońcu wózeczek kupiłam - tzn wygrałam aukcje na allegro i teraz tylko przelewik i czekam na przesyłkę - ciekawe czy nasz poczta polska wyrobi się przed świetami - wątpliwe.... ale i tak się ciesze że już mam to z głowy bo kupowanie wózka zajęło mi chyba dobre 3 miesiące - zanim się zdecydoałam na konkretny model ! :shocked2:

Ivi, mi się brzuch cały napina, aż po same piersi. Nawet ktg, które mi robili w szpitalu wykazało małe skurcze. Nic nie poradzę. Tutaj lekami nie faszerują. Poza tym teraz to już nawet nie ma po co, bo 36 tygodni skończyłam w sobotę. Niech się dzieje, co chce. Najwyżej mnie ze styczniówek wywalicie.

macy my to wsumie z ciążą łep w łep idziemy - 36 tydzień i 4 dzień :) cooo? zakładamy się która pierwsza hihih ;-);-);-)

Ostatnia edycja:
roxenn-Ja tez sie boje ze urodze w grudniu....ehhe:-(

Malaga - Józefina ok, Józia już mi się mniej podoba. Za to ang wersja tego imienia jest ładna - Josephine - kojarzy mi się z piosenką : http://www.youtube.com/watch?v=3bCVqax9W7A]YouTube - Reamonn - Josephine [increased volume

W
Malaga Józefina tak miała na imie moja babeczka od rachunkowości handlowej. No kurcze złota kobieta, miła sympatyczna wiecznie usmiechnięta. My w szkole wołaliśmy o Józia idzie, dyrek zawsze do niej pani Józefo ona tak bardzo tego nielubiała a tak wszyscy mówili Józefina

dzieki dziewczyny za odpowiedzi....... A tak pozatym to ja jestem MALGA191 a nie Malaga...ale mowicie jak chcecie....:-)

a z tym imieniem..to chyba sie dowiemy dopiero jak sie mala narodzi...

ale mmay 3 opcje....Magdalena,Emila Magdalena i ta Jozefinka

A u mnie dzisiaj juz lepiej....tz. z pawlem jeszcze sie kloce ale poszlam na clay dzien do mamci....i mi lepiej jest...i ubranka nakupilam sobie....hehehe

Tysiolek jaki wozek wybralas? Ja wczoraj zabukowalam w sklepie i dalam zaliczke. Linka zamiescilam na wyprawce. Reszta kaski i odbior bryki jak juz maly bedzie z nami na swiecie (jak kiedys pisalam jestem troche przesadna).

dzieki dziewczyny za odpowiedzi....... A tak pozatym to ja jestem MALGA191 a nie Malaga...ale mowicie jak chcecie....:-)

hehehehe a wiesz że włąsnie wcinam te cukierasy Malaga mmmmmm pyszotka :laugh2::laugh2::laugh2:

Tysiolek jaki wozek wybralas? Ja wczoraj zabukowalam w sklepie i dalam zaliczke. Linka zamiescilam na wyprawce. Reszta kaski i odbior bryki jak juz maly bedzie z nami na swiecie (jak kiedys pisalam jestem troche przesadna).

aaaa na x-landera xa się zdecydowałam - używany zestawik o taki :
http://www.allegro.pl/item834653379_wozek_x_lander_xa_gondola_spacerowka_i_fotelik.html

Ostatnia edycja:
reklama
hehehehe a wiesz że włąsnie wcinam te cukierasy Malaga mmmmmm pyszotka :laugh2::laugh2::laugh2:

aaaa na x-landera xa się zdecydowałam - używany zestawik o taki :
wózek X-lander XA-gondola,spacerówka i fotelik! (834653379) - Aukcje internetowe Allegro

Malga, bo Pumkin pewnie miala ochote na lody o smaku malagi:-p:-D mniam

OO napewno ..hehe Ja tez uwielbiam Malage PYCHA>>>>

a ja czekam na Pawla....ciekawe czy sie dzis znow poklocimy....

A co do wozia ot kupimy go w styczniu...i bedzie to IXlander...

Ostatnia edycja:
Do góry