reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

sylwia100no to ci wspolczuje wiem co przechodzisz mi pomaga przykladanie czegos zimnego do obolalego miejsca na buzi, no i płukanie buzi szałwią chociaz coraz powazniej mysle o dentyscie ,mimo ze wolalabym sie wziasc za pozadne leczenie zebow po porodzie gdy maz bedzie w domku przez 2 tygodnie z nami...zobaczymy jak to bedzie
Jestem zadowolona gdyz bylam dzis u gina po skierowanie na usg i jutro z ranca jade na badanie krwi i moczu a po badaniach na usg poznam wage dzidzi mam nadzieje ze za duza nie jest,gin mowil ze max 3600 bedzie jesli urodze w terminie do17stycznia...
ząb jeszcze troche pobolewa normalnie modle sie by odpuscil bo juz powoli zaczynam nie wyrabiac psychicznie tego bolu tym bardziej ze umnie tabletka to ostatecznosc....
Mi pomogło przykładanie watki z amolem na bolącego zęba:tak:bo tabletka u mnie to juz ostatecznosc:tak:
Gdybyście nie zauważyły mojego pytania :zawstydzona/y: Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi:hmm:
Gosieek ,mój lekarz z tego co wiem to tez nie zleca posiewu ,ale chyba go zapytam w czwartek na wizycie :tak:

reklama
Gosieekk - ja też jeszcze nie miałam, w czwartek wizyta więc się dowiem. Wsumie ja wielu badań nie miałam tak jak dziewczyny tu, więc się nie zdziwie ;-)
agagsm - fakt, to benzynka ale plus gaz - matko musze naprawde pieścić zaczać ;-) życzę aby twoje Toledo też już dało spokój z awariami ;-)

Niestety nikt tego typu dziadostwa nie uszczelnia:-(Najgorsze że to był jeden rocznik i wszystkie te pompy były wadliwe i jeszcze nigdzie ich nie ma.Ja też bym najchętniej to auto zepchnęła ze zbocza:wściekła/y: ale cóż zrobić jak kredyt jeszcze do spłacenia, narazie główkujemy skąd wytrzepać tyle kasy bo bez auta u nas ani rusz:-( Na pocieszenie napiszę że moja mama kupiła nówkę w salonie i tyle kasy już wlożyła w naprawy że masakra :sorry: Kurczę że to akurat teraz jak jeszcze tyle pieniążków poszło na wyprawkę:eek:

Morka ja tez mam dziś tak dosyć tego auta - normalnie bym go sprzedała nawet jutro rano, tylko czym mamy jeździć:eek:

Dziewczyny przeczytajcie sobie o paciorkowcu, to będziecie wiedziały poco sie robi badanie i poco ten wymaz:tak:każdy robi jak uważa, ale to badanie nie szkodzi nikomu, a może zapobiec problemom, więc nawet jak gin nie daje skierowania to trzeba pytać - gin tez człowiek i najzwyczajniej może zapomnieć:-)
Paciorkowiec w ciąży

Dziewczyny ze spokojem - Paciorkowca robi ise zazwyczaj około 36 tygodnia ciąży a czasem nawet troszkę później także nie stresujcie się na zapas na pewno jeszcze lekarz was wyśle :)
a jak się i tak lekacie ;-) no to przecież się możecie zapytać :)
lepiej zrobić to badanie imiec z głowy niż by potem jakieś problemy miały być :)

Ja dzisiaj odebrałam wyniki na Paciorkowca i naszczęście wynik negatywny uuuuuuf :tak:

a wogóle to powiedzcie mi czy Wy tez macie takie problemy z siedzieniem przed kompem ? ja posiedze 15 min i mi Mała tak żebra kopie ze musze wstać i poleżeć troszke bo łzy z bólu leca :confused2:

Dziewczyny czy każda z Was miała lub będzie miała robiony posiew z szyjki?? :eek: Moja ginka jest chyba inna bo ja pierwsze słyszę, że to jest potrzebne i że w ogóle się takie coś robi :eek: I jeszcze kiedy trzeba zrobić ostatni test na przeciwciała?? Ja mam skierowanie na ostatni ale zawsze ginka każe mi robić tuż przed wizytą badania no a teraz chcę jechać do niej wcześniej bo jak już pisałam nie wiadomo kiedy po Nowym Roku zacznie przyjmować. Tzn będę 3 tygodnie po ostatniej wizycie a nie jak zawsze 4 :eek: czy tydzień robi różnicę jeśli chodzi o te przeciwciała??

Ja posiewu do tej pory nie miałam, i chyba nie będe mieć. :sorry:Następną wizyte mam na 30 grudnia, a potem to spotkam się ze swoją ginką na porodówce:-p- to już raczej nie będzie okazji do zrobienia. Ale za każdym razem ginka pyta się, czy coś mnie piecze lub swędzi, itp Widocznie skoro nic się nie dzieje, to chyba nie ma potrzeby robienia takiego badania:sorry:

A test coombsa miałam robiony 3 razy: na początku ciązy, potem koło 20 tygodnia i ostatni robiłam tydzień temu. Ja mam taką samą grupe krwi co mąż ( A RH minus) , to zrobienie tych badań - to była tylko czysta formalność (dla papierka, bo konfliktu na 100 % nie ma)
Myśle, że nie ma znaczenia, czy zrobisz go tydzień wcześniej, czy tydzień później. Inaczej by ci gin powiedział, że powinnaś go zrobić dokładnie w którymś tygodniu ciąży.

reklama
Nie z ciebie się śmieję tylko z filetu:-D A swoją drogą nie mogłam skojarzyć z czym to przejęzyczenie bo nie wiedziałam nawet ze fiolet potrzebny:-)
Bez urazy;-) Żartowałam tylko:tak:

Do góry