reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Kobietki wy to już skurcze macie no no, ja jutro wizytę... A co do mojego szefa, to On ma troje dzieci, ale myślał, że skoro nic nie choruję, to nie tylko do świąt dociągnę, ale i w styczniu przyczłapię!!!!!!!!zero zrozumienia jeszcze komentował, że druga koleżanka to ciągle na l4, a laska miała naprawdę duże problemy. Po rozmowie czułam się wściekła, gość się zachował jak opisywani przez was ludzie w kolejce do kasy:wściekła/y:
A! Patrysiu 100 lat:-)

reklama
Kurcze Yol-a juz na zwolnienie poszłaś ??? Ja też dojrzalam do tej decyzji już, na poczatku mialam isc przed swietami, potem 15 grudnia bo wtedy podpisuje aneks, ale siedze do srody potem na czwartek i piatek zwolnienie a potem wpadam na dwa dni , podpisuje aneks i koniec. Nie czuje się zle, czuję sie dobrze ale już nie moge sobie miejsca znaleźć i wole byc w domu gdzie moge i polezec i posiedziec i postac pod prysznicem. A jak bedzie pożar to jest internet i moge pokierowac co i jak. Poza tym do domknięcia zostal mi juz tylko jeden projekt...

Witam po weekendziku :-)

Jednak macie trochę litości ... spodziewałam się 30+stron od piatku, a tu 'tylko' 18:rofl2:

Melduję, że wszystko nadrobione, ale dzisiaj mam napięty harmonogram i nie bardzo mam czas wszytskim odpisać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Cieszę się, że wszystkie jeszcze w dwupakach i, że maluszki mają się dobrze !!!
Niedługo muszę jechać po m do pracy, potem zakupy, krótki wypad do znajomych i na deser WIZYTA :-):-):-)
Co prawda nie był to najlepszy pomysł, żeby się umawiać z ginką po weekendzie u teściów, bo to zawsze oznacza 2 kg na plusie ... ale i tak się nie mogę doczekać :tak: A weekedzik był ogólnie bardzo sympatyczny :-) Widzieliśmy się prawie z całą rodzinką od strony m, bo w święta już siedzimy w domku ... nie mogę uwierzyć, że następnym razem będziemy już jechać do nich we 3 :-):-):-)

Moja mama chyba szykuję się na powitanie wnusi już wkrótce, bo na mikołaja kupiła słodkiego bodziaka z napisem: moje pierwsze święta :szok:

Miłego dzionka dziewczynki !!!

Patrysia, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, nasza Ty 'staruszko' :-):-):-)

Cześć Dziewczyny:tak:
I kolejny tydzien się zaczyna, ale czas leci:-) Wczoraj byliśmy na kinder party, wychodziłam z tamtąd z potwornym bólem głowy. Dochodzę do wniosku, że moje dziecko to anioł, w porównaniu z niektórymi:happy:
Patrysiu, urodzinowe życzenia, dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń:-)
Miłego dnia:tak:

Kurcze Yol-a juz na zwolnienie poszłaś ??? Ja też dojrzalam do tej decyzji już, na poczatku mialam isc przed swietami, potem 15 grudnia bo wtedy podpisuje aneks, ale siedze do srody potem na czwartek i piatek zwolnienie a potem wpadam na dwa dni , podpisuje aneks i koniec. Nie czuje się zle, czuję sie dobrze ale już nie moge sobie miejsca znaleźć i wole byc w domu gdzie moge i polezec i posiedziec i postac pod prysznicem. A jak bedzie pożar to jest internet i moge pokierowac co i jak. Poza tym do domknięcia zostal mi juz tylko jeden projekt...

Wiesz ja mam termin na 14 stycznia, coraz trudniej było mi dojeżdżać do pracy - 15 kilosów bez auta.Albo z kimś, albo mąż, albo bus. Miałam dość. W dodatku w szkole zaczęła się grypa i to był główny powód mojej ucieczki z pracy. Dostałam sms od koleżanek:
10 osób nie ma jeżeli idzie o uczących a w klasach tak po połowie:szok:

Joasia z tego co wiem lekarze liczą skończone tygodnie, więc jak zaczęła 36, to wg nich jest 35. to jest logiczne jak się nad tym zastanowić. Już to kiedyś pisałam, Tom urodził się: 41 tygodni i 6 dni, lekarze mówili i wpisywali 41

Ostatnia edycja:
A ja bym spała i spała... i już normalnie nie wiem co się dzieje, bo młoda przychodzi do mnie rano, włączam bajkę :zawstydzona/y: i śpię... nie ma wała żeby ściągnąć mnie z łóżka. Pomimo to, jak wstane o 9 to dalej zasypiam na siedząco. Wyszła mi lekko obniżona hemoglobina, ale o 0,2 więc to chyba nie zwiastuje tym objawom, no chyba że lekko obnizona juz tak wpływa na organizm.

Koleżanka wczoraj urodziła w 36 tygodniu, ja to już w ogóle nie wiem jak oni liczą, 35 przekręcił się na 36 to znaczy że jest w 36 czy jak??Malutka wazyła 2450 i była całą noc w inkubatorze, jak ja byłam w klinice u znajomej to ona rodziła a ja nie wiedziałam ;) No i zakwalifikowali jako wcześniak...

Jutro mam wizytę, nie wiem czy zrobi mi USG czy dopiero w styczniu. Chciałabym wiedzieć ile waży młody.

Jak dla mnie jak licznik się przekręcił na 36 i nawet jest 36+0, to w szpitalu wpisują 36tc, a jak 36+6 to też 36!

Może Ci zrobi jutro usg i będziesz spokojniejsza o dziecię, a kiedy miałaś poprzednie usg...?

Wiesz ja mam termin na 14 stycznia, coraz trudniej było mi dojeżdżać do pracy - 15 kilosów bez auta.Albo z kimś, albo mąż, albo bus. Miałam dość. W dodatku w szkole zaczęła się grypa i to był główny powód mojej ucieczki z pracy. Dostałam sms od koleżanek:
10 osób nie ma jeżeli idzie o uczących a w klasach tak po połowie:szok:
Też mam termin na 14 stycznia:tak:

reklama
Witam :)

Ja dzisiaj znowu nie mogłam wstać, ostatnio coraz częściej mnie dopada takie lenistwo, jeśli tylko nie mam nic do załatwienia o poranku, to opatulam się kołderką i drzemię do 9 albo i 10... A mój mężuś sierotka wstał godzinę przede mną i nie zdążył włosów umyć, musiał potem czekać aż mu łazienkę zwolnię heh. ^^" Przy komputerze się zasiedział, jak dziecko normalnie. :p

Wczoraj dostaliśmy słodycze oczywiście od teściów tak jak się spodziewałam, na szczęście w rozsądnej ilości :D więc nie ma problemu. W sumie to milutkie jest. :)

Zerknęłam sobie na wątek kulinarny i teraz się zastanawiam, czy nie zrobić rogalików na święta. Planuję i tak babkę upiec, by w domku ładnie pachniało, więc może będzie mi się chciało polepić trochę drobiazgów, ale nie wiem. :p Hmm... jak myślicie, da się takie rogaliki nadziać masą makową jaką się daje np. do kutii? Zastanawiam się też jak mi wyjdzie drożdżówka w elektrycznym piekarniku, bo dotychczas zawsze piekłam w gazowym i to takim starszym ode mnie. :p

Dobra, póki co zmykam trochę zabrać się za sprzątanko póki męża nie ma i nie przeszkadza. ;)

Miłego dzionka!

A, i wszystkiego najlepszego dla Patrysi! Sto lat!

edit:
A co do tych tygodni, to chyba po prostu skończone pełne tygodnie się podaje. Tak jak podając wiek, podaje się skończone lata. A u mnie już 33 tydzień! Lubię poniedziałki. :p

Ostatnia edycja:
Do góry