reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Mam pytanie: Czy wasze dzieciątka też tak nisko kopią? Mój synuś dziś bardzo nisko mnie kopie i nie wiem czemu. Może już zbliża się do wyjścia a może tylko brzuch mi się opuści. Zaczynam chyba panikować, ale nie chce jeszcze rodzić.
moja kopie nisko aż czuję w kroczu jakby miała lada moment wyjść a wszystko jak na razie jest ok ;-)

cześć dziewczyny ;-) nie nadrobię dziś bo padam na cycki :cool:

od rana przychodnia badania potem zakupy do jedzenia potem na zakupy dla maluszka w międzyczasie w domu 100 spraw i tyle co wróciliśmy a ja nadal wszystkiego nie mam :cool: w sklepach już szał świąteczny wiec do świąt nie jadę na żaden duży market :no: jutro tylko odwiedzę sklep z zabawkami koło mnie i kupię coś dla chrześniaka bo nic dziś dla niego ciekawego nie dostałam tylko jedną gre a chce to załatwić teraz bo potem nie wiadomo co będzie ;-)

nawet nie mogę się skupić co mi brakuje dla maluszka :no::sorry:

uciekam mojego pogonić by małą wykąpał a potem ja idę i się kładę bo cos mi nogi od 3 dni puchną od tego biegania :sorry:

reklama
Wystraszyłam się trochę bo pierwszy raz tak mnie kopie.
A po żebrach i lewym boku to norma. Czasami wygląda to tak jak by mały się przeciągał, bo czuje nóżki na żebrach i rączkę w boku. A teraz dochodzi ten ucisk główki na sam dół.
Dobrze że was mam to trochę mnie uspokoiłyście.

:-Dpo prostu wpisz w allegro : weleda - i wyskakują 2 strony tych produktów z czego większość to właśnie ten olejek do masażu krocza
zaznaczam, że w żadnej aptece ani drogerii nie znalazłam olejku migdałowego a nawet o taki nie słyszeli no chyba że do ciasta:sorry:dlatego nie ma to jak allegro:-D

Ja sie zmierzylam i w pepku mam 93 cm i jakies dwa mm, ale naciagne do 94 cm, a pod pepkiem chyba w najszerszym miejscu 95 cm. To moze jeszcze troszke mi urosnie ten brzuszek, bo wczoraj nikt mi nie ustapil miejsca w busie:-( jak jechalam do szkoly rodzenia. To moze chociaz jak bede jechala na ostatnie zajecia 24 grudnia to ktos mi ustapi?

Karoli ja podobnie w najszerszym miejscu brzuszka mam 90, ale mysle ze jakbym miala 110 to tez by nikt nie ustepowal miejsca, bo przeciez znieczulica ogolna.

Witajcie dziewczyny!

Byłam dziś na wizycie u gina i miałam USG. Moja córcia to wielkolud, waży już 2426 gr, a długość nóżek odpowiada 37 tyg ciąży. Lekarz powiedział, że malutka to ona nie będzie:cool2: I jeszcze dodał, że rodzić mogę nawet za 6 tygodni, czyli 2 tygodnie wcześniej. Dopiero dziś uświadomiłam sobie, jak to już blisko.....

Evi faktycznie spora ta Twoja córa, to pewnie jak dociagniesz do 40tyg to bedzie miec z 4500.

:-Dpo prostu wpisz w allegro : weleda - i wyskakują 2 strony tych produktów z czego większość to właśnie ten olejek do masażu krocza
zaznaczam, że w żadnej aptece ani drogerii nie znalazłam olejku migdałowego a nawet o taki nie słyszeli no chyba że do ciasta:sorry:dlatego nie ma to jak allegro:-D

Ja juz przygotowalam miksture i zamierzam stosowac:)

Co do ruchow to ja czuje po bokach i w dole prawie ze w samym kroku, no i tez bym nie powiedziala ze dzieci sa mniej ruchliwe na tym etapie. Na pewno sa silniejsze bo te obroty, kopniaki itp staja sie bardzo mocne.

Roxeen ten kolor faktycznie jak dla Ciebie stworzony.
Ja kiedys farbnelam sie na braz, ale wyszedl rudy i wygladalam DRAMATYCZNIE, musialam isc do fryzjera zeby mi walnął farbke prawdziwie brazowa i faktycznie moj maz tez byl przeszczesliwy bo woli brunetki, a ja jasna bladynka jestem:(

Ostatnia edycja:
Witajcie od rana!

TYSIOLEK nie wiem czy przegapiłam odpowiedź, czy może w takiej ilości postów nie zauważyłaś pytanka - pytałam kiedy mąż widzi malucha na Engla? czy tylko przez szybkę? czy tylko po porodzie a potem na wyjście? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

ojej dopiero zauwazyłam Twojego posta - gdzies mi umknął :happy:
no jak poród rodzinny to widzi go odrazu - dostaje na ręce jak go obmyją - a jeśli nie jest przy porodzie to może go zobaczyć przez szybę w sali noworodków. A póki nie było zakazu odwiedzin to jak moja sioramiała małego do karmienia to jej mąż sobie wszedł i siedział z nimi na korytarzu :) także wsumie dużo jest możliwości :)
byle jużnie było zakazów związanych z tą grypą :eek:

reklama
Ja też mam czasem mdłości ale to chyba norma na tym etapie.

Roxeen - Naprawdę rudy kolorek bardzo Ci pasuje, wygląda jakby to był Twój naturalny. Ślicznie.

Joasia - Trzymaj się, zupełnie nie wiem co mogę Ci napisać... Co lekarz dokładnie powiedział?

Do góry