reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Mam pytanie: Czy wasze dzieciątka też tak nisko kopią? Mój synuś dziś bardzo nisko mnie kopie i nie wiem czemu. Może już zbliża się do wyjścia a może tylko brzuch mi się opuści. Zaczynam chyba panikować, ale nie chce jeszcze rodzić.

Wronek spokojnie :tak: mnie Amelka od 6 miesiąca ciązy kopie jak szalona własnie tam gdzies na dole tzn wali głowa i rękoma - tak czuje jakby mi prawie w pochwie ręce trzymała i tam uderzała hehe - głupie uczucie ale to znaczy tylko tyle że jest nisko i nic złego to nie znaczy :tak:

reklama
Ja zmykam na weekendzik ... i uprzejmie proszę o odrobinę litości, żebym znowu pół poniedziałku nie spędziła na nadrabianiu ;-)

Trzymajcie się ładnie w dwupakach :-)

sandrq mnie też tak dziwnie boli między nogami . Jak jeździłam na wielbłądzie to mnie tak samo bolało na drugi dzień:-) ale jak się dzisiaj rozruszałam pomyłam okna itd. to mi poszło na krzyże:-) Starość nie radość:-)
wronek ja dzidzi wogóle w dole nie czuję. Cały czas ją czuję na wyskości żeber i nieco poniżej . Myślę że nadal się nie obróciła i chyba wcale jej się nie śpieszy:tak:

morka tylko to nie bol jak bym na czyms jezdzila tylko jak by ktos chcial mnie rozerwac jak kurczaka :zawstydzona/y: boli przy siadaniu wstawaniu chodzeniu i obracaniu sie z boku na bok w lozku i to juz dlugi czas a jak na zlosc moj gin ma wylonczony tel:wściekła/y::wściekła/y:

cześć dziołszki wróciłam po maratonie i padam na pysk ciąża mnie powoli wykańcza:tak:
chyba coś wszamię:cool2:
Kaja włosy mam nadal rudawe ale za każdym razem eksperymentuję z kolorem i teraz lekka marchewka, będzie pasować do pomarańczowej koszuli na poród potem henna na rzęsy i choć będę cierpieć to jednak jakos wyglądać;)))))

Wronek spokojnie :tak: mnie Amelka od 6 miesiąca ciązy kopie jak szalona własnie tam gdzies na dole tzn wali głowa i rękoma - tak czuje jakby mi prawie w pochwie ręce trzymała i tam uderzała hehe - głupie uczucie ale to znaczy tylko tyle że jest nisko i nic złego to nie znaczy :tak:

Mój Staś tłucze mnie po bokach brzucha łapkami, a po szyjce i dole brzucha naciska główka i stopami. Bo mój kochany synek przyjął pozycje "na scyzoryka" czyli nie ma podkurczonych nóg jak to 90% dzidziusiów robi (i dlatego nie kopie mnie po żebrach) lecz całkowicie wyprostowane. Zgięty jest w pasie. A że mam mało wód płodowych tak wiec manewry ma tym bardziej utrudnione i raczej już tych nóg nie przełoży.
Generalnie najaktywniejszy jest od 5.00 do 7.00 a potem tak między 21.00-24.00. Ma też bardzo długie okresy snu i wtedy mam miekki brzusio.

agagsm - liście malin pić będę od 36 tyg a wiesiołek od 38 tyg. Szyjka przestałą się skracać więc wiesiołek pomoże ją zmiękczyć we własciwym czasie.
Hmm - zatem gdzieś odkopie materiały ze szkoły rodzenia - zobaczę co tam nabazgrane.

Dajcie linka na ten olejek migdałowy do masażu krocza ;-)

Moja mama mi nie pomoże choć bardzo bym chciała, bo jej już dawno nie mam. Strasznie mi jej brak. A teściowa daleko i dość wiekowa kobieta, zatem damy sobie radę sami jakoś.

morka tylko to nie bol jak bym na czyms jezdzila tylko jak by ktos chcial mnie rozerwac jak kurczaka :zawstydzona/y: boli przy siadaniu wstawaniu chodzeniu i obracaniu sie z boku na bok w lozku i to juz dlugi czas a jak na zlosc moj gin ma wylonczony tel:wściekła/y::wściekła/y:
A przestaje cie boleć jak leżysz? Bo jak tak, to pewnie spojenie - bynajmniej ja mam tak jak opisujesz i u mnie to na pewno spojenie. Mi taki ból towarzyszy tak często, że już przywykłam - póki nie boli jak leżę, to się nie martwie i na to rady nie ma, bo to spojenie łonowe się rozchodzi -no i na tym etapie ciązy musi coś poboleć. Dziewczyny w końcu jak nasze ciało ma się przygotować do porodu - bezboleśnie? to dopiero szokiem by były bóle porodowe:eek:

A no i moja dzidzia też mnie tłucze po żebrach - czasem to zaboli pioruńsko, ale kocham te jej wiercenie i kopanie. A wystawione z prawej strony żeber nogi to już stały widok - rączkami też rusza, ale to nie boli, a te nogi maltretujące żebra..ehh - no i ja jestem cala szczęśliwa, że tyle się rusza, bo jakbym spokojną dzidzie miała to dopiero bym schizowała, że się nie rusza heh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry