reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej Dziewczynki :-)
A my dzisiaj zrobiliśmy sobie istny maraton filmowy. Już nie pamiętam kiedy tyle filmów na raz obejrzałam i szczerze mówiąc to wszystkie mi się już w głowie pomieszały. A jutro początek kolejnego tygodnia i dobrze, przynajmniej w tygodniu czas mi szybciej leci i coraz bliżej jest do spotkania z Jessi :-)
Słodkich snów Wam życzę :-)

Dzień doberek:tak:

ale musze wam powiedziec ze cos dziwnego dzieje sie z moja waga.jak ostatnio pislama przez 2 tyg nie przytylam a teraz w przeciagu 2 dni przytylam 1,5kg...cos tu jest nie tak.albo napuchlam albo juz sama nie wiem co...bo nie obzeram sie jakos bardzo a wrecz juz naprawde zwraacm uwage na to co jem.i jak mozna przez 2 dni przytyc 1,5kg?mialyscie tak kiedys?

.

możliwe, już mi się to po raz drugi zdarzyło w tej ciąży:shocked2:. Ale ja zauważyłam, że wtedy masakrycznie puchne:no: Niestety, opuchlizna potem schodzi, ale waga to już nie:shocked2:

Andzia: może przytul się do chłopa i daj buziaka na zgodę i będzie dobrze, co? U mnie to działa, jak się podenerwuje to potem przychodzę się przytulić i mój wie, że mi nerwy przeszły:sorry:

Juz za późno, bo pojechał. I nawet nie wiem, czy już dojechali na miejsce, bo się nie odezwał i pewnie nie zadzwoni przez cały tydzień.
Poza tym to zawsze ja wyciągam ręke do zgody, może teraz kolej na niego.

A ja mam strasznego doła, całą noc przeryczałam, i właśnie liczyłam na to, że on mnie przytuli, a on miał to gdzieś. Na dodatek to jeszcze skomentował odpowiednio na 5 minut przed wyjściem. Poza tym wyglądam teraz jak opuchnięty chomik i nawet wstyd mi z psem wyjść, bo ludzie będą się na mnie gapili. Może wykorzystam, że jeszcze jest ciemno na dworze.....

Sorki, że marudze, ale najbardziej dobija mnie to, że nie potrafie zapanować nad swoimi hormonami:wściekła/y:

Miłego dzionka :)
I witam nową stycznióweczke, wśród nas :)

Ostatnia edycja:
Witam porannie herbatką:-) bo kawki nie pije:zawstydzona/y: chociaz kusi mnie swoim zapachem gdy M pije:-)No i mamy poczatek tygodnia juz coraz mniej nam zostało czasu do chodzenia zapakowanymi,my z M robimy duzo zdjec brzusia by miec pamiąteczki...Czyzbym była pierwsza dzis??????:szok::szok::szok::szok:
Pozdrawiam i milego dnia zycze

Witam porannie herbatką:-) bo kawki nie pije:zawstydzona/y: chociaz kusi mnie swoim zapachem gdy M pije:-)No i mamy poczatek tygodnia juz coraz mniej nam zostało czasu do chodzenia zapakowanymi,my z M robimy duzo zdjec brzusia by miec pamiąteczki...Czyzbym była pierwsza dzis??????:szok::szok::szok::szok:
No ta ja druga , witam na kawie .
Andzia76-mi sie tez wydaje , ze jak Ty caly czas wyciagasz reka to moze rzeczywiscie kolej na niego:cool:
Co do samopoczucia to u mnie kiepsko wczoraj do 1 meczylam sie z bolami i twrdnieciem brucxh potem zanim zasnelam latalam do kibla jak oszalalam W koncu jak zasnelam to obudzil mnie mega skurcz lydki ale to taki ze puzniej ciarki t mrowki to odczowalam na calej lewej ´str. Odezwe sei pozniej jak dzis znow bede mial takie bole to jade do gin na kontrole , bo cos mi sie w tym wszystkim nie podoba , a chcialabym donosic przynajmniej do polowystycznia:-)

Witam z poranna kawusia
dawno mnie nie bylo ale moj J przyjechal i juz sama niewiem czy to dobrze czy zle
niby jest a mam juz dosc ciagle siedze sama wieczorami
bo zawsze sie znajdzie jakies "ale" w piatek i w soboe pil
a w niedziele obiecal mi ze mnie gdzies zabierze
no i zabral do centrum handlowego kupil mi bluzke i wrocilismy do domq:wściekła/y::wściekła/y::-(
jeju czy faceci nie rozumia ze czasem chcialybysmy isc na spacer
spokojnie pogadac :wściekła/y: tak samo ma to gdzies ze ja sie mecze i mnie wszystko boli
wczoraj chcial serduszkowac a ja naprawde nie dam rady
to sie obrazil i o 21 obrocil sie do mnie tylem i poszedl spac
teraz jak go budzilam to mi odburknol ze jeszcze chce pospac:-:)-(
ja zwariuje naprawde

a i przepraszam ze tak zanudzam ale nie mam komu sie wyzalic :((

Witam z poranna kawusia
dawno mnie nie bylo ale moj J przyjechal i juz sama niewiem czy to dobrze czy zle
no i zabral do centrum handlowego kupil mi bluzke i wrocilismy do domq:wściekła/y::wściekła/y::-(
spokojnie pogadac :wściekła/y: tak samo ma to gdzies ze ja sie mecze i mnie wszystko boli
ja zwariuje naprawde

Wszystkie sie tu zalimy i nie tylko ty, a twoja sytuacje to znam nawet za dobrze moj m to sexsocholik i wczoraj przy moich bolach , mowie mu ze ide sie polozyc, a on z tekstem a sex myslalam , ze padne , potem cos mowil , ze tylko zartowal , ale cisnienie juz podniosl.:no:Teraz tez slodko spij ,juz tez wolalaby gdyby byl w pracy i choc do wieczorka mialabym spokoj.:-)

Witam ;-)
Wszystkim kobietkom miłego kolejnego tygodnia ciąży! Oby z jak najmnijeszymi dolegliwościami.
Cieszę się, ze dziś ostatni listopada.... w Dzien Dobry TVN mowa o prezentach - wow lubię to ;-)
sandraq, andzia76 - główki do góry - w czasie świąt nawet zwierzęta mowia ludzkim głosem - waszym połówkom też zmieni się nastrój ;-)
agagsm - stare beciki mogą wymagać krochmalenia - kiedyś tak było - ale piękne może być tyle, że na codzienne użytkowanie kompletnie niewygodne.

dormark z mila checia wylala bym mu na glowe wiadro zimnej wody teraz bo mielismy sie zbierac do dermatologa :crazy: a wyjdzie na to ze wstanie o 11 i zawiezie tylko mame do dentysty a ja znow w tyg bede sie tlukla sama autobusem bo ksieciowi sie wstac nie chcialo :crazy:

reklama
witam!

O 7 rano zadzwonił do mnie kurier, że będzie między 11 a 13! :szok: kurde jakby nie mógł facet zadzwonić o 10-myślał chyba, że skoro on nie śpi to ludzie też nie :eek: wściekłam się i mu powiedziałam, że zasady dobrego wychowania obowiązują wszystkich i nie dzwoni sie do ludzi przed godzina 8 rano, bo to jest niegrzeczne po prostu!:-pNo ale na szczęście jeszcze 2h po telefonie pospałam:-)

Juz za późno, bo pojechał. I nawet nie wiem, czy już dojechali na miejsce, bo się nie odezwał i pewnie nie zadzwoni przez cały tydzień.
Poza tym to zawsze ja wyciągam ręke do zgody, może teraz kolej na niego.

A ja mam strasznego doła, całą noc przeryczałam, i właśnie liczyłam na to, że on mnie przytuli, a on miał to gdzieś. Na dodatek to jeszcze skomentował odpowiednio na 5 minut przed wyjściem. Poza tym wyglądam teraz jak opuchnięty chomik i nawet wstyd mi z psem wyjść, bo ludzie będą się na mnie gapili. Może wykorzystam, że jeszcze jest ciemno na dworze.....

Sorki, że marudze, ale najbardziej dobija mnie to, że nie potrafie zapanować nad swoimi hormonami:wściekła/y:
Andzia nie płacz kochana - z chłopami to jest tak, że rzadko który jest tak domyślny co my byśmy chciały;-) No i też zależy od charakteru ludzi - ja jestem choleryczka więc najpierw mam nerwa i się miotam, a za 15 minut już do rany przyłóż - i długo mi sie wydawało, że jak pierwsza podejdę do mojego M, to jemu się wyda, że miał racje i ja przyznaje się do winy, więc nie podchodziłam i tak sie milczeliśmy długooo, bo mój M to nie podchodził... No i kiedyś mu w końcu powiedziałam czego oczekuję i mąż mi wytłumaczył, że jemu jest trudno podejść 15 minut później i przytulić jak się na niego drę, ale się stara przyjść jak ochłonę i pogadać, no i sobie wtedy wyjaśniamy co i jak. Ale już nie zwracam uwagi kto pierwszy podejdzie, w końcu i tak wiem, że mnie kocha i vice versa, więc szkoda czasu..
Może jak wróci to pogadacie - długo go nie będzie?:confused2:trzymaj się

My wczoraj robiliśmy kilka zdjęc na dworzu - o matko jak sie zobaczyłam na zdjęciach to wyglądam jakbym 20 kg przytyła, a nie 11:-D i cały czas mówię mojemu - rób mi tak zdjęcia, żebym nie wyglądała jak wieloryb co połknął piłkę lekarską...:rofl2: No i od jutra zaczynam pranie - bo poniedziałek to dla mnie zły dzień i nic w poniedziałki nie zaczynam robić - trzeba odpocząć po niedzieli;-)

Hej Dziewczynki :-)
A my dzisiaj zrobiliśmy sobie istny maraton filmowy. Już nie pamiętam kiedy tyle filmów na raz obejrzałam i szczerze mówiąc to wszystkie mi się już w głowie pomieszały. A jutro początek kolejnego tygodnia i dobrze, przynajmniej w tygodniu czas mi szybciej leci i coraz bliżej jest do spotkania z Jessi :-)
Słodkich snów Wam życzę :-)
Kacha oj tak - w tygodniu czas szybciej leci!

Witam z poranna kawusia
ja zwariuje naprawde

Jak już powiedziałam, faceci inaczej myślą niż my i najprostszy sposób dotarcia do nich to mówienie wszystkiego prosto i klarownie, bo inaczej to ciężkie życie;-)Domyślność i zrozumienie to pojęcia trudne dla większości facetów:happy:

Do góry