reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Matko kochana, czy któraś ma włączone tvn24?
Czytajcie
Położne nie wierzyły, że rodzi. Dziecko wypadło - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 27.11.2009
Położne nie wierzyły, że rodzi, dziecko miało pękniecie czaszki i uszkodzenie mózgu, bo uderzyło o podłogę :szok::szok:

Kaja Lekarz powiedział, że teoretycznie z miesiączki to 25.01 co mnie bardzo zaskoczyło, bo zupełnie inaczej niż u mojej gin, no ale trzymam sie jego wersji skoro będzie mi robił cc, z USG wychodzi 23.01 chciał robić 15.01 ale to piątek i wtedy wyszłabym w niedzielę przed południem a on chce mnie zobaczyć przed wypisem a w week tylko lekarz dyżurujący. Anestezjolog powiedział żebym zadzwoniła koło 11 jakbym się źle czuła to może rozetną wcześniej. Zobaczymy...A kiedy miałaś OM?Ogólnie powiedział, że od połowy grudnia mogę bezpiecznie rodzic, wcześniej muszę szukac ratunku gdzie indziej...

Dzwoniłam do mojej gin w sprawie tej szyjki i powiedziała, że ja "tak mam" dlatego nie widzi żadnego zagrożenia... tak jak napisała właśnie Kacha tu chyba nie chodzi o długość a o jej skracanie.

Joasia ja miałam OM 19 kwietnia. Teraz patrze, jakie to dni tygodnia te 18-20 stycznia. Może będziemy miały te CC podobnie ;-)
A spojrzałam jeszcze na twój suwaczek - masz tydzień przede mną, zmieniałaś wg USG? Czy po prostu inne cykle i tak ustawiło się.

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Ja nie czytam takich artykułów bo tylko nerwicy moge się nabawić:wściekła/y:

Co do tych nowych pampersów kazałam M kupić dla Alanka no ale kurka nie ma ich:no:nie wiem najwyżej kupie te pampersy co zawsze i jak bedzie już w sklepach gdzieś to zakupie i zobacze na ile sa ulepszone:tak:

Golanda, urlop macierzyński rozpoczynasz w dniu urodzenia dziecka, może to być każdy tydzień ciąży. A jeśli chodzi o L4, to z tego co się dowiadywałam u kadrowej, to owszem jeśli jest ciągłość, a w moim przypadku jej nie ma, więc jeżeli chciałabym pójść na L4 cztery tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu przez lekarza, to właściwie nie ma możliwości, bo z automatu wskakuje mi macierzyński.
Takie mam informacje, a czy są zgodne z kodeksem pracy, za to głowy nie daję uciąć, każda firma ma swoją kadrową, a ta swój kodeks pracy ;-)

dormark, a Ty znowu dzisiaj nie pierwsza :-p małżonek na urlopie? ;-)

Witam popołudniowo wszytskie mamusie, ja już dzisiaj z pracy, więc kawusia w Waszym towarzystwie mi przepadła, ale może na deser się załapię już z domu :-)

Niestety, położne takie są:-( Uważają, że wiedzą lepiej kiedy ma się skurcze i kiedy boli albo że zapach opeciałych paluchów nas drażni:-p Popijają sobie kawkę i plotkują a My leżymy i kwiczymy z bólu i jesteśmy same ze sobą :eek::eek:. Oczywiście nie twierdzę, że tak jest wszędzie ale w wielu szpitalach znajdzie się takie... ewenementy :sorry:

Golanda, urlop macierzyński rozpoczynasz w dniu urodzenia dziecka, może to być każdy tydzień ciąży. A jeśli chodzi o L4, to z tego co się dowiadywałam u kadrowej, to owszem jeśli jest ciągłość, a w moim przypadku jej nie ma, więc jeżeli chciałabym pójść na L4 cztery tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu przez lekarza, to właściwie nie ma możliwości, bo z automatu wskakuje mi macierzyński.
Takie mam informacje, a czy są zgodne z kodeksem pracy, za to głowy nie daję uciąć, każda firma ma swoją kadrową, a ta swój kodeks pracy ;-)
Dażka jeśli będziesz miała zwolnienie od lekarza nie mogą ci zabrać nic z macierzyńskiego beż twojej zgody - to są informacje potwierdzone dziś u mnie w kadrach:-) też tak jak ty nie miałam ciągłości więc jak o tym wczoraj wspomniałas to poszłam sprawdzić:tak:

Matko kochana, czy któraś ma włączone tvn24?
Czytajcie
Położne nie wierzyły, że rodzi. Dziecko wypadło - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 27.11.2009
Położne nie wierzyły, że rodzi, dziecko miało pękniecie czaszki i uszkodzenie mózgu, bo uderzyło o podłogę :szok::szok:

Czytałam o tym na którymś portalu. W głowie się nie mieści.
Ale pamiętam, jak rodziłam syna. Mówiłam położnej, że już rodzę, że czuję, a ona popijając kawę, że tylko tak mi sie wydaje, bo dopiero co miałam rozwarcie na 5 cm i długa droga przede mną. Po czym parę minut później urodził się Adrian. Dawno to było, ale pamięta się takie rzeczy.

Dażka jeśli będziesz miała zwolnienie od lekarza nie mogą ci zabrać nic z macierzyńskiego beż twojej zgody - to są informacje potwierdzone dziś u mnie w kadrach:-) też tak jak ty nie miałam ciągłości więc jak o tym wczoraj wspomniałas to poszłam sprawdzić:tak:

lilka, jeśli to jest potwierdzone również kodeksem pracy, to pracujemy do Świąt :-D:rofl2: Dzięki za informacje ;-)
Jeszcze zdążę kadrową uświadomić :-)

reklama
lilka, jeśli to jest potwierdzone również kodeksem pracy, to pracujemy do Świąt :-D:rofl2: Dzięki za informacje ;-)
Jeszcze zdążę kadrową uświadomić :-)
tak, potwierdzone:-) jedyny problem (podobno) jaki można mieć to jest zwolnienie - pod koniec ciąży nie każdy ginekolog chce wypisywać zwolnienie (jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić) ale wtedy każdy internista wypisze na np łupanie w plecach:-) - i to też wiem od kadrowej:-)

Do góry