reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jeszcze kwestia hemoglobiny - nic sie nie poprawiło a nawet sie pogorszyla od ostatniego razu :eek:
To że ja mam anemię to już poprostu moja uroda - z badań wynika ze przyswajam ( w mniejszym stopniu niż wiekszość NORMALNYCH :-p ludzi - ale przyswajam ) żelazo wiec zakładamy że to co mi si eprzyjmie wysysa maluch i nie ma alarmu - hb mam 8,9

:eek:

Kup sobie popping z amarantusa w sklepach BIO, ksztuje 5-7 zł, a zawiera sporo żelaza. Ja dodaje do jogurtu, sałatki z owoców. Można tez na sucho i popic woda bo smaczny. Zresztą poczytaj w necie o nim

kupiłam też wszystko do szpitala jeszcze tylko klapki po prysznic:cool2: i jestem już spokojniejsza niż żeby m tego na półkach szukał:-D
masujecie krocze tym olejkiem migdałowym?bo u mnie w aptekach nigdzie tego nie ma, kazali szukać w drogeriach:sorry:

Nie zapomnijcie zapakować..... gumek do włosów, opasek dla siebie ;) na poród

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mzetka uwazaj na siebie juz nie wiele nam do rozwiazania zostalo...
sylwia100trzymam kciuki za ciebie by dzidzius jeszcze pomiszkal troszke w brzuszku
nadiusiawitam ja mam termin z OM na 3styczna a z usg na 12stycznia

A mnie od wczoraj boli kregoslup i malo pomaga lezenie i zmiany pozycji...choc teraz moze ciut mniejszy bol jest...bardzo mnie drazni to ze mam taka rozbieznosc w terminach i tak naprawde nie wiem czy jestem w 34tygodniu(wg usg) czy jestem w 36tygodniu (wg Ostatniej Miesiaczki)i nie wiem czego mam sie spodziewac naszczescie do szpitala mam jakies 1,5km....

A mnie od wczoraj boli kregoslup i malo pomaga lezenie i zmiany pozycji...choc teraz moze ciut mniejszy bol jest...bardzo mnie drazni to ze mam taka rozbieznosc w terminach i tak naprawde nie wiem czy jestem w 34tygodniu(wg usg) czy jestem w 36tygodniu (wg Ostatniej Miesiaczki)i nie wiem czego mam sie spodziewac naszczescie do szpitala mam jakies 1,5km....
Podobno najbardziej wiarygodny termin to ten ustalony podczas usg w 12 tygodniu:tak:

Już mi lepiej... nie ma jak BB...
a ciekawe jak będzie jak M. wróci do domu...
mnie męczy bycie zimna rybą... nie lubię takiego dystansu do niego... do innych już się trochę nauczyłam...ale do niego nie umiem...
nawet jak na zewnątrz mam dystans to w środku czuję, że mnie boli przy kłótniach z M. jakoś tak mocniej....
głupio to wszystko skonstruowane...
zawsze byłam wrażliwcem...ale teraz...ehhhhh

Mój Cypi jak ma zbyt dużego lenia to go lubię podsłuchiwać detektorem... :) ale nie za długo, tylko chwilkę...

Anusia wg mnie termin wg miesiaczki jest najbardziej wiarygodny..tzn . w szpitalu zawsze w kartę wpisują właśnie ten termin, tydzień.

A o tym co boli to już nie mam siły pisać...
łatwiej byłoby chyba napisać co nie boli

Ostatnia edycja:
Ja to niewiem tutaj normalnie jakas mas produkcja. zeby za Wami kobietki nadazac to trzeba caly dzien przed kompem spedzic :)

Anusia8309 moj kregoslup to juz dawno przestal sie mnie sluchac boli okropnie jak tylko przebywam w pozycji pionowej dluzej niz 5 minut. do tego opuchniete kostki i bolace kolana bo nigy nie wazylam tyle co teraz. no coz takie ciazy uroki alee juz mamy blizej niz dalej :)

Andzia 76 ja o dziwo 2 kursy do toalety w nocy tylko mialam. a co do wagi to wczoraj sie przerazilam i tez mam +15 kg

zAgatka to trzymam kciuki zeby sie jeszzcze malutka nie spieszyla za bardzo

Mam dokładnie tak samo:tak::tak:
I w sumie w wiekszosci wypadków konczy się na tym ze ja wyciągam rękę i jesli sprawa nie jest na tyle poważna nie żadam nawet przeprosin - poprostu wole jak mnie Pan Mąż przytuli i juz sie na siebie nie boczymy :rofl2:

Matko jedyna i przestańcie z tą waga !!! :laugh2::laugh2: bo udusze !!!

Ja wczoraj stojąc na wadze gina zobaczylam 84 kg :szok::szok:
waga poczatkowa 68 wiec sobie policzcie ...
a nie objadam się, mam anemie, do 8 miesiaca ciazy 2 w tygodniu plywalam na basenie i ogólnie aktywna bardzo bylam na poczatku .. a kg sobie przybywają :cool: no cóż bede się martwić PO porodzie :tak:

U nas też to ja zawsze wyciągam rękę, ale mam dość...
ja wolę przeprosiny... a jak się przytulam a słyszę, że on nie ma za co to mnie trafia...
staram sie wytłumaczyć że moze celowo tego nie zrobił, ale mnie to zabolało i choćby za to powinien, a ten idzie w zaparte to się gotuje...
chciałabym odpuścić, ale rozum mówi, że nie..bo trzeba się trochę szanować i potem tak jest...
M. potrafi się wyłączyć...
jest w pracy skupiony na pracy, a ja leżę i myślę ale go to nie obchodzi...
najważniejsze że on ma czas aby ochłonąć...:cool:
popaprane to wszystko...

Co do wagi w ciąży- ja już kiedyś pisałam, niezły paradoks...jedne się martwią że za dużo przytyły a inne że nie przybierają na wadze;-):-)

Witajcie :)

Wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko maluszka a wieczorem miałam taki napad skurczy ze szok. Juz sie smialiśmy ze wywołaliśmy wilka z lasu :)

Noc była koszmarna co prawda tylko raz byłam siusiu ale mały tak kopał ze co chwila musiałam sie przewracać z boku na bok a ja na to niemam juz siły :no:

roxeenu Ciebie taka waga jak u mnie była 20 listopada + 16
tyle ze u mnie dodatkowo pojawiły sie małe rostępy na udach :wściekła/y::wściekła/y: Mama mi mówiła ze ze mną w ciązy miała + 20 a ja napewno ja przeskocze w koncu co wizyta to mam dodatkowe 4 kg wiec przy porodzie powinno wyjść ze przytyłam + 24. I wiecie co nieprzejmuje się tym zrzuce po porodzie na tych tutejszych górkach :) A nawet gdyby to moja waga przed ciążą to 60 kg nawet gdyby doszło to 24 = 84 kg po ciązy coś spadnie na bank. A nawet gdyby po ciązy zostało mi ok 65-67 kg to wkońcu będe wyglądać jak baba a nie jak wieszak:-D:-D:-D Moze ten mój tyłek wkońcu bedzie choć troszke widoczny naprawde przed ciąża byłam az za szczupła za nic niemogłam przytyć.

A i postatnowione przez męża że najpózniej do 10 grudnia torba do szpitala ma być spakowana na amen on strasznie przerzywa te moje skurcze :-)

reklama
Joasia ale mi narobiłaś ochoty na rybę właśnie taką kwaśną. Będe ryczeć gdzie ja tu kupie rybe w zalewie octowej albo choć jakiegoś moskalika na wage.

Do góry