reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi podopowiedzi, ja troche pospalam i (odpukac)kregoslup mniej boli teraz niebawem wybieram sie na spacer z psem a potem jedziemy z synkiem w ramach rozrywki:szok: do meza do pracy to taka najbezpieczniejsza teraz rozrywka jest dla mnie w tym tc hehe

Witajcie;-)
Matko kobitki jak mnie boli spojenie łonowe to szokkkkkkkkkkkkk
nie mogłam sie w nocy z boku na bok przewrócic:eek::eek::eek:
Napiszcie mi jak macie skurcze to gdzie je odczuwacie ? w podbrzuszu czy u góry brzuszka?bo mi z reguły bardziej u góry :tak:leze i leze obijam sie jak zwierzeeeeeeeeeeeeeeee:-D:-D:-D:-D

Bardzo wierze w to ,ze dotrwam do 36 tygodnia nie ma innej opcji:no:w poniedziałek dzwonie do położnej sie umówic na spotkanie :tak:

Co do podania ręki kto pierwszy to u nas to robi M:-pja jak mam swój humorek to niestety siedze obrażona i tyle co M przychodzi i się przytula itp.:rofl2:M nie lubi sie kłócić(co się ciesze że i też u nas rzadko kiedy bardziej powie się swoje zdanie ale tak normalnie w dialogu bez kłótni itp.)dlatego woli odrazu załagodfzić sytuacje:tak:bardziej to ja jestem wybuchowa ale M już niepatrzy na to hehe bo wie że ja sobie powiem co mi gra i wtedy siedze cicho no i dzieki temu się tak niekłócimy :tak:gorzej gdyby M miasł taki charakterek jak ja wtedy by było gorzej bo pewnie dwóch byśmy sobie "szczekali"a to nie jest za dobre:cool:

Dziękuję link ze słowniczkiem, czopu tam nie ma, ale znalazłam pare zwrotów wcześniej mi nie znanych, więc jak najbardziej przyda się! :-D

Joasia - Kuś, kuś tą rybką, lepsze to niż kuszenie pączusiami :-p:-p Sama dzisiaj też rybkę zasunę, żeby nie było. Największego mam smaka na śledzie w śmietanie ale mogę sobie co najwyżej pomarzyć bo tutaj już od lat szukałam i niet....:wściekła/y: Ale jak w maju polecę do PL to tylko śledzie będę jadła! Aż mi te śledzie uszami wyjdą!

9 miesiąc, to co chwila będzie coś bolało i skurcze przepowiadające też będą się coraz częściej pojawiać. Nie ma co siać paniki...

A'propos pampersów to tutaj różnica w cenie niewielka, kupiłam na próbę i te zwykłe i premium, nie wiem co je różni w środku bo nie chcę ich na razie otwierać... Dokupię jeszcze paczkę Huggisów (czy jakoś tak) i będę testować na Polci...

Ostatnia edycja:
A my szczekamy na siebie szczekamy i za chwile sie godzimy. Rozwodzimy sie dość często, ale codziennie też stwierdzam, że mam najcudowniejszego faceta przy boku!! Po każdej kłotni mówimy sobie, że nie będziemy się kłócic bez sensu i na drugi dzień znów się kłócimy i znów się rozwodzimy i znów się godzimy. Ale kurde nikt mnie tak nie zna jak on i ja nie znam drugiej takiej osoby, której mogłabym z pełnym zaufaniem oddać wszystko.

Dziewczyny co z Labambą ? Była aktywna praktycznie codziennie a teraz już chyba drugi albo i trzeci dzień nic. A co z Paulą ? Ma ktoś wieści ? Starszyła nas skurczami i czopem i teraz cisza.

SYLWIA ja ci powiem jak to jest u mnie ok;-)tak jeśli chodzi o ból brzuszka to jak na @ tylko tak mocniej i z dołu brzuszka i niekiedy(najczęściej w nocy tak mam)aż po krzyże:tak:twardnienie od dołu do góry :tak:spojenie łonowe(nieśmiać się prosze bo ja sama nie wiem gdzie to jest dlatego napisze w inny sposób jak mnie boli)czyli mnie boli okolice pochwy taka obolała hmm jakbym miała duuuuże siniaki bolące tak że chodzisz i czujesz każdy ból tak i niekiedy mam tam w środku takie dziwne kolki:tak:no i też mam dół brzuszka taki obolały że jak wstane to czuje tak wiecie jakbym kółka robiła intensywne przy ćwiczeniach i tak wtedy ma się zakwasy w pasie tak ja mam na dole brzuszka:tak:no i teraz nie wiem dlaczego tak mam co głównie jest tego przyczyna:-pco musze poczekać do 30 listopada:tak:

Cześć kobitki:-D Nie nadrobiłam Was, nie da się tego ogarnąć:szok::-D Wizyta we wtorek, będzie USG i będzie zdjęcie:-D KTG moja ginka nie robi:eek: dopiero na porodówce będę miała... Z położną kontaktu też nie mam z racji tej że mieszkam na wsi i jako takiej położnej nie ma. Jest ok 20km ode mnie i ma mój region. Zobaczymy się dopiero po porodzie i powrocie do domu:confused2: Powiedzcie czy idzie poznać że Maluń obrócił się już główką?? Z tymi waszymi szyjkami to przeboje macie. Od którego tygodnia ginka będzie kazała mi przychodzić co dwa tygodnie?? I ile miałyście USG bo moja mi powiedziała, że tylko 3 się robi plus to pierwsze na stwierdzenie ciąży:eek::eek: i teraz właśnie będzie 3 tzn. 4 ze stwierdzeniem a jeszcze dwa miechy do końca:eek:

Czesc Dziewczyny:) Juz chyba kiedys pisalam na forum ale nie pamietam:) Ja tez rodze w styczniu, a dokladnie termin mam na 21.I.2010 :) Jesli chodzi op usg to ja mam co 4 tygodnie na kazdej wizycie.

reklama
No i przed chwilą pisałam o trzech głebokich wdechach i herbatce z melisy na odstresowanie. I właśnie ją sobie zaparzyłam:-p
Mój dziś wraca z delegacji i przed chwilą zadzwonił, że jutro jedzie na ryby, wrrr:wściekła/y:.... cały tydzień go nie było, przyjażdża na dwa dni i z tego jeden znowu go nie będzie, wrr... :wściekła/y:

Do góry