reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agbar ja tam w ciebie wierzę, że ty też dotrwasz - bo to dużo od naszej psychiki zależy, a ty paniki nie siejesz;-)

Dziekuje Aga:zawstydzona/y:

hej dziewczyny! jestem tutaj nowa:-) to moja pierwsza ciaza :-D moja coreczka termin przyjscia na swiat ma na 7 stycznia:)) pozdrawiam Was bardzo serdecznie!!

Witaj:-)

Dzien dobry:-)Dzis mam jakby wiecej sil ale za to bol krzyza taki jakby mi kto glaz na nim polozyl....Ale juz przynajmniej zyc sie chce bo wczoraj to jakas masakra byla...
Milego dnia zycze:-)

reklama
cześć kobitki
ja też już nie wiem o co chodzi z tymi szyjkami ale gin mówił, że jest ok i nie mam się czym martwić no to się nie martwię tylko zdziwiłam, bo mam porównanie z wami:tak:
dzisiaj czekają mnie lody w centrum handlowym jupi z ciężaróweczką w końcu tematem dzieci nie zanudzę drugiej osoby:cool2:
gotuję własnie zupkę na obiad dzisiaj pomidorówka
wczoraj znowu zaatakowałam lumpik i synuś ma nowe mini t-shirty:-D
byłam tez w szkole ze zwolnieniem hehe i nie brakuję mi tej pracy wcale a wcale:sorry:
kupiłam też wszystko do szpitala jeszcze tylko klapki po prysznic:cool2: i jestem już spokojniejsza niż żeby m tego na półkach szukał:-D
masujecie krocze tym olejkiem migdałowym?bo u mnie w aptekach nigdzie tego nie ma, kazali szukać w drogeriach:sorry:

Witam dziewczyny porannie z kawusią i z ciasteczkami :tak:
trzeba wkońcu słodko i miło zacząć nowy dzionek :)
Dzisiaj w planach mam wielkie obijanie się - ale czy mi to wyjdzie - bo niby leże i się obijam a tu coś mam do zrobienia tam coś zrobie , tam pójde i dzień mi ucieka jak przez palce - a do tego tak wczesnie robi się ciemno !!

co do szyjek to faktycznie chyba nie ma się co martwic bo na tym etapie ciąży to powinny się juz powoli skracać - wkońcu szybciej Maleństwa "wyskoczą" przy skróconej szyjce niż przy takiej twardej, 4 cm ..dobrze myślę?

Witajcie Mamuśki:-)

Ale wczoraj miałam stracha...........Kurcze już myślałam, że wyląduje w szpitalu. W środę wieczorem przegiełam z nerwami na męża i tak mnie zabolał brzuch, że aż się przewróciłam z bólu......Całą noc męka i cały wczorajszy dzień. Takich ostrych bólów to ja nie miałam nawet przy miesiączce.....Tylko czekałam i obserwowałam kiedy odejdzie mi ten czop (co to jest jak yeti - wszyscy słyszą i mówią ale nikt nie widział) albo wody...... Siedząc na dużej piłce, która przynosiła mi ulgę pakowałam się na wszelki wypadek do szpitala (część rzeczy już miałam ale resztę dorzucałam)....... Nospa mi nie pomagała, żadna pozycja niewygodna, tylko piłka....... Nie chciałam panikować i może dobrze, bo dziś już lepiej się czuję. Przypomniałam sobie o czopkach scopolan które dostałam na pocz. ciąży na podtrzymanie razem z douphastonem. I może pomogło...... Ale obiecałam sobie że już żeby nie wiem co - to nie dam się sprowokować i zdenerwować nikomu.

Golanda urlop macierzynski ztego co ja wiem zaczyna sie w dniu porodu a nie w 40tc.
co do zaleglego urlpu to jesli z dniem porodu konczy ci sie umowa to pracodwaca bedzie musial ci za ten urlop zaplacic no chyba ze przedluzy z toba umowe i bedziesz mogla go wykorzystac pozniej.

GosiaK23 7kg????prosze nie dołuj nas!!! ja mam +12kg licząc to ze schudlam na poczatku,a jak tego nie licze to +10kg (wole to druga opcje);-)

Pumpkin mi tez poszlo pare kilo w uda i biodra...taka juz moja natura ze najpierw tyje w udach potem w biodrach, potwem dopiero twarz i rece a na koncu brzuch. mam nadzieje ze po poroddzie szybko sie zmobilizuje i zapisze na jakis fitnes zeby na wakascje juz byc laseczką;-)

oj u mnie tez hgormonku buzuja i srednio co drugi dzien mowie mojemu M ze go nie chce i zeby sie wyprowadzil;-)wczoraj juz tak mnie wkurzyl ze poszlam spac do drugiego pokoju.ale staram sie nie denerwowac az tak bardzo zeby dzidzia sie nie denerwowala.wkoncu czego sie nie robi dla maleństwa:-)

mzetka - słusznie, "nerwy w konserwy" ;-)
agbar - super, że lepiej sie czujesz, tak trzymaj ;-)wszystko masz gotowe, wiec spokojnie wypoczywaj
Dorciaa - mnie trochę gorzej idzie na L4, jakoś tęsknie do tych szkolnych spraw - no ale ... mam nadzieję, że nauczę się bez tego żyć a zamiennik jaki pojawi się niedługo na świecie pozwoli kompletnie nie myśleć o tym co w szkole; narazie lekko mi ciężko :-D
Tysiolek - obijanie się to super sprawa ;-)

A ja w koncu namowilam mojego meza zeby sobie sam spal.W srode jak wracal z pracy to prawie zasnal za kierownica,zjechal na parking i spal dwie godziny....Nie moze sie ze mna wyspac bo ja sie rzucam,nie spie,sapceruje,on sie boi ze mnie kopnie,uderzy itp. przez sen i tez nie spal...Wytlumaczylam w koncu jak krowie na miedzy,ze ja tez sie nie czuje sie dobrze,kiedy on taki niewyspany...I dal sie namowic.Dzis rano wygladal o wiele lepiej...chyba w koncu sie wyspal chlopina;-)

Tak mi się jeszcze przypomniało czy ktoś z was używał pampersów premium care? Pampers Premium Care

Miłej nocki

to są tak nowe pieluszki wiec doświadczenia z nimi nie mam ;-)jedynie co dostałam próbkę 2 pieluszek jak wyglądają i jakoś mną nie zatrzęsły :-D raczej ich nie kupię wybiorę zwykłe :tak:

Dziewczyny widzę że wizyty udane żadna nie jedzie od razu na porodówkę wiec jest dobrze ;-):tak:

jestem tak nieprzytomna że skupić się nie moge na co miałam jeszcze odpisać :no:znowu mi ząb dokuczał i to zrobiony cholerka jak nie jeden to drugi na końcu wszystkie mnie bolały i w nocy dość że zasnąć nie mogłam bo sen mnie nie brał to większość nie spałam przez ząb:cool:

Witam się piątkowo :-)

Kurczę, ale mi już jest ciężko w nocy...każda zmiana pozycji to masakryczny ból...:eek: tragedia...w ogóle jak idę w nocy do łazienki to ja praktycznie śpię...czasami mi się wydaję, ze ja sobie na tym kiblu podrzemam trochę :-D

A jeszcze dziś rano jak mnie zabolało w dole brzucha...o MATKO!!! :szok: tylko raz, ale tak konkretnie i długo, że nie wiedziałam co się dzieje...:szok:

Kobietki a zauważyłyście jaka powstaje panika na naszym forum? :szok: a to jakieś bóle, a to skracające się szyjki, twardniejące brzuszki...nie ma co ten styczeń zbliża się WIELKIMI KROKAMI...:no:

mzetka kobietko nie denerwuj się tak, zdrowie malucha najważniejsze :tak:

Gosia 7kg :szok: to na prawdę mało, tylko pozazdrościć :szok:

Pumpkin dobrze, że się odezwałaś i że wszystko oki :-)

Swoją drogą ciekawe jak tam Nikki. mam nadzieję, ze wszystko dobrze jest...:tak:

reklama
Witam Was dziewczynki porannie i przy śniadanku:tak:
Noc miałam nieprzespaną:-( Nie wiem czemu tak źle mi się spało latałam po całym łóżku szukając dogodnej pozycji do spania :sorry: Nie wiem co to będzie dzisiaj jak mój M wraca z delagacji chyba go zrzucę na podłogę hehehe..:-D:-p:-D:-D
Dziś mam o 16:00 wizytę u gina :yes::yes::yes: Trzymajcie kciukasy.
Pozdrawiam Was serdecznie :wink:

hej dziewczyny! jestem tutaj nowa:-) to moja pierwsza ciaza :-D moja coreczka termin przyjscia na swiat ma na 7 stycznia:)) pozdrawiam Was bardzo serdecznie!!

Witaj jesteśmy z tych samych okolic:-)

Do góry