reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

agagsm - mamy kilogramów na plus tyle samo ;-); dziś dziewczyny pisały, że już chudną - kurcze a mnie się wydaje, że nadal tyje :szok: szczególnie od czasu jak jestem na L4
Jak to było - teraz w koncówce jest duży przyrost wagi czy już nie :eek:

reklama
Agagsm a ja nic nie czułam :no: może to zależy od tego kto jak wymaz weźmie :sorry:

tak samo nieraz mnie badanie ginekologiczne boli a nieraz nie też nie wiem czy to nie zależy od tego jak się jest spiętym bo zawsze gin mi mówi ze mam sie rozluźnić bo czuć że spięta jestem :sorry:a ja tam idę mega zestresowana :zawstydzona/y:

co do wagi to ja też przybieram nie wiem ostatnio miałam na wizycie 6kg ale już mi na wadze wyskoczyło że mam 7 na plusie z tym że po solidnym śniadanku ;-)muszę się opanować ze słodkim i wskoczyć na czczo na wagę ;-)

Ja po wizycie i jestem przerażona :unsure::unsure::unsure::unsure:szyjka na usg ma 22mm,nie rozwiera sie ale w badaniu jest''paskudna''no ipół cm krótsza niz ostatnio:szok:Lekarz powiedział ,ze mam wytrzymac do 34 tygodnia zeby dzidzius był bezpieczny:tak:raczej szans na styczen mi nie daje:szok:dostałam numer do połoznej i mam zadzwonic sie umówic do porodu:tak:Doła mam strasznego i mam nadzieje ,ze maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku troche:tak:

No niestety dziewczyny co lekarz to inna opinia, ja mam szyjke 24 mm i jeden mowi ze to norma w tym tygodniu a drugi mowi ze krotka, tabletki tak czy siak biore bo mam skurcze, ale jakos czuje sie na tyle bezpiecznie juz ze nie leze non stop i chodze powolutku po sklepach itp a po wczorajszej wizycie szyjka ma ta sama dl co przed 2 tygodniami wiec jest ok

Ja też nie kumam - sylwia ma 2,2, Joasia 2,5, Dorcia 2 - i sylwia się dowiaduje, że nie doczeka do stycznia a Joasia ma wyznaczony termin cc na 18, a Dorciaa chyba nic zlgo nie mówił? agagsm miała w ogóle poskracaną od 22 tyg a teraz się okazuje, że spoko
Co lekarz to inaczej - sylwia co to znaczy paskudna?

Spokojnie babki :sorry: zastanawiam się czy chce wiedziec ile ma moja :-D 2 tygodnie temu miała około 3 cm - moj gin jest tak dokładny, że szok :szok::-D
Spokój ma anetrix czy macy bo w ogóle nikt im nie mierzy i też dobrze....

Niech mnie ktoś oświeci... :-)

ja się dowiem ile moja ma na wizycie 7 grudnia to wam napiszę ;-)
z tego co pamiętam mi gin też coś mówił "2 " ale nie chciałam pisać bo nie pamiętam czy 2cm czy na 2 palce a to wtedy z 4cm ;-)

jak mi gin mówi że wszystko gra to gra i ja się nie stresuje ;-):tak:

Ja też nie kumam - sylwia ma 2,2, Joasia 2,5, Dorcia 2 - i sylwia się dowiaduje, że nie doczeka do stycznia a Joasia ma wyznaczony termin cc na 18, a Dorciaa chyba nic zlgo nie mówił? agagsm miała w ogóle poskracaną od 22 tyg a teraz się okazuje, że spoko
Co lekarz to inaczej - sylwia co to znaczy paskudna?

Spokojnie babki :sorry: zastanawiam się czy chce wiedziec ile ma moja :-D 2 tygodnie temu miała około 3 cm - moj gin jest tak dokładny, że szok :szok::-D
Spokój ma anetrix czy macy bo w ogóle nikt im nie mierzy i też dobrze....

Niech mnie ktoś oświeci... :-)
Nie wiem co to znaczy paskudna:no:
Dorcia moze ma dwa cm ale w badaniu recznym ,a ja mam 22mm na usg:tak:i gdyby sie nie skróciła od ostatniej wizyty to byłoby ok,ale skróciła sie o pół cm znów:tak:

Dziewczyny, nie wygłupiajcie się z tymi szyjkami, bo zaraz zaczniecie tu rodzić:sorry: nogi do góry ;-)
a swoją drogą napędzacie mi coraz bardziej stracha- a wizyta dopiero za tydzień:shocked2: Sylwia, przecież u ciebie chyba nic takiego nie działo się, co by wskazywało na skracanie się szyjki:sorry: czy może przegapiłam jakieś posty:sorry:

reklama
Asiax, Sylwia... 3majcie sie!!! Odpoczywajcie, nogi zaciskajcie, a bedzie wszystko dobrze:tak:

Ja juz wykąpana zabieram sie do spania powoli, zjem sobie jeszcze klusek na parze, pogadam z mężem, bo własnie wrócił z okolic Poznania i sie steskniłam:tak:

Spokojnego wieczoru!!!

Do góry