P
patrysia*
Gość
9 miesiąc zaczyna się jak skończysz 36 tc tak wiec za tydzień wchodzisz w 9 miesiąc:-)zazdroszcze^
patrysia86 czyli w ktorym miesiacu jestem? Ósmym czy juz dziewiatym? Ale ze mnie sierota![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
9 miesiąc zaczyna się jak skończysz 36 tc tak wiec za tydzień wchodzisz w 9 miesiąc:-)zazdroszcze^
patrysia86 czyli w ktorym miesiacu jestem? Ósmym czy juz dziewiatym? Ale ze mnie sierota![]()
eeehh ehh zabieram się do nauki i zabrac się nie moge - a to coś w tv pooglądam, a to gazetke poczytam a to pójde coś do kuchni w szamać a to siedze na BB i tak dzień mi mija hyhy :-) ale jeszcze duuuuuużo czasu chyba zdąrze się wyedukowac do wieczórka - nooo chyba że jakiś ciekawy filma albo serial poleci w tv
własnie dzwoniłam do kolesia z allegro żeby się spytać co z moim łóżeczkiem bo czekam już ponad tydzień i sie okazało że się zapodziało moje zamówienie - co za peszek- i w ramach przeprosin dostane prześcieradło - wow zaszaleli
dzisiaj powiedział że wyśle także mam nadzieje że w tym tygodniu na pewno już je dostarcza w moje skromne progi![]()
dziewczyny wczoraj wieczorem dowiedzialam się,że jeśli chcę rodzić ze swoim D to oboje musimy mieć skończoną szkołę rodzenia.. a na szkołę rodzenia już jest za późno,bo w moim głupim miasteczku jest tylko jedna i powiedzieli,że przyjmują przed 30 tygodniem ciążywiecie jakiego doła złapałam? od początku byłam przekonana,że on będzie przy porodzie, że pierwszy malutką na ręce dostanie.. wiem jak mu zależało,żeby być przy nas
w ogóle do siebie innej możliwości nie dopuszczałam,a tu taka przykra niespodzianka!
![]()
teraz to już w ogóle jestem przerażona porodem,nie dam rady o nim myśleć nawet..
ostatnia szansa,to dać w łapę dla położnej i dla ordynatora..i to ciekawe czy wypali..
cześć kobitki
melduję, że żyję tak jakoś ostatnio natchnienia nie miałam i w ogóle no ale wszystko nadrobiłam sumiennie
jutro wieczorem idę do gina i mam nadzieję, że synuś się przekręcił chociaż sądząc po kopniakach to małoprawdopodobne
no i już się boję ważenia:-(hehe zrobiłamw w weekend rogaliki Gosi_k23 pychota!oczywiście wszystkie zjedzone i tylko wspomnienie po nich zostało
także chyba znowu się za nie wezmę
a teraz o tych piernikach myślę
no a żeby nie było za kolorowo to końcówkę niedzieli m mi pospuł totalnie posprzątane miałam nagotowane więc w weekend nic nie musiał robić do tego w piątek był na piwku wrocił w nocy ale grzeczny więc nic nie marudziłam, w niedzielę byliśmy u teściów na obiedzie i mieliśmy wychodzić i proszę go, żeby mi buty ubrał bo nie ma łyżki do butów a on do mnie z ryjem, ze sama sobie takie wybrałam i on tego robić nie będzie to tłumaczę jak krowie na rowie, ze ciężko mi się schylić bo się duszę a jemu to zwisa i że to ostatni raz jak jestem w ciąży bo on ma dość![]()
teściowa przy tym była, opierdzieliła go maksymalnie i m foch wrócilismy do domu poszłam spać i serdecznie miałam dość wszystkiego i ciąży i m bo pracuję i zajmuję się domem jakbym w ciąży nie była a jak go o pomoc proszę to źle
teściowa do niego wydzwaniała z dalszym opierdzielem i w sumie dopiero wczoraj się pogodziliśmy jak przeprosił - hehe też mu list zapodałam, oby teraz było lepiej
dzisiaj pada i ponuro obiad mam z wczoraj bo m ugotował, właściwie posprzątane korepetycje od 14 i nie mam co robić
normalnie nuuuudy!!!
![]()
Zamias sie teraz wysypiac to ja nie moge
A z dobrych wiadomosci to taka ze mysz sie zlapala w pulapke i znowu moge spokojnie po domu kroczycNo i zaczynam 35 tydzien,nagroda za dziewieciomiesieczny dyskomfort zbliza sie wielkimi krokami i wczorajsze skurcze tez zniknely:-)
Witam Was nie kawusią nie herbatką a KASZĄ MANNĄ
Wstałam coś ok 9 ( nie wyspana jak nigdy - całą noc mielismy taka wichure - bałam sie że mi dach zdmuchnie) ale wstałam z tak silna ochote na kasze mannę ze się szybko ubrałam i polazłam do sklepu po mleko
Teraz manne wszamałam i na zajęcia nie chce mi się jechac ...
Hmm ja mam wizyte u gina w czwartek o 13juz sie doczekac nie moge !!!
I tez czekam na cudowną informację od Gina ze maluszek lerzy głowa w dół - a to co czuje pod mostkiem to wcale nie jest głowa tylko wieeeeeeeeeelka stopa hahahaha
Co do zajładania butów - masz super tesciową !!!
Moja ostatnio jak u niej bylismy i usłyszala ze porsze mojego fceta o zapięcie kozaków to fukneła na mnie - a Ty nie przesadzasz ??? ja grubsza od ciebie bylam w ciazy i jakoś mojego meza o nic nie prosiłam a juz napewno nie o zapięcie butówMój mąż fuknął na mamę w granicach przyzwoitosci a ja za drzwiami oczywiście się popłakałam
![]()
jak najbardziej jest to mozliweAga okolo 17 nam pisala na forum ze sie zle czuje i idzie sie polozyc ... ale o skurczach nic nie wspominala ... o 19.30 dostalam smsa ze chyba sie zbiera do szpitala bo sie cos dzieje a potem juz wiadomosc ze o 20.05 urodzil sie im syn
wiec ekspresowa sprawa !!!
tak tak bez znieczulenia![]()
O ja Cię, co Wy tu o takich ekspresowych porodach
ja tam mam nadzieję zdążyć do szpitala....
wczoraj to nawet miałam takie skurcze i do tego biegunkęi myślałam, że to już ale postarałam się trochę odczekać zwłaszcza że ostre skurcze puściły, ale co by było gdyby u mnie też miał być ekspres....
Może sobie być, ale w terminie...
ale generalnie to mam nadzieję, że wygram z naturą i cc mi zrobią ze spokojem...
Patrysia mój gin jest zwolennikiem 3 usg w ciąży jak nie ma wskazań,
u mnie ciągle coś się dzieje, więc czasem mam nawet co 2 tyg...
ale wtedy mój gin mówi że to co innego, ale wtedy usg też trwa krótko!
Moja mama jak wchodze na temat teściowej zawsze powtarza swoje słynne zdanie :
"Wiedzmy nie zmienisz...chyba, że spalisz"
Kocham moja mamcie za jej poczucie humoru![]()
Joasiu - jedyne co moge CI poradzić to rozmowa z mężem !!! Powiedz mu ze zdajesz sobie srawe z jego potrzeb ale Ty poprostu teraz nie mozesz, nie chcesz , nie potrzebujesz .. musicie porozmawiać bo inaczej bedą w was narastać jakieś pretensje ...
^Joasia^, każdy facet ma ochotę się kochać 5 razy dziennie. To nie ewenement.
Baby ale produkujecieTak się zaczytałam, że obiad mi wystygł
Nie doczytałam dokładnie ale mnie za to dziś w Biedronce babka przepuściła
Miałam tylko 12 bułek a ona cały kosz ae gościu przed nią z flaszką to już mnie nie puścił
Pewnie musiał klina sobie zapodać
Kupiłam dziś kosz na pampersy i na brudne ciuszki. Zadziwiające, że te rzeczy kupiłam za 10zł obydwie. Jednak te sklepy "wszystko po 5zł" czasem się przydają
plecy bolą dalej, byłam na badaniach, już myślałam, że ta od orgazmu mnie zostawi a Ona akurat do mnie przylazła
Bolało jak skurczybyk. Ciekawe jak wyniki, muszę czekać do czwartku na nie. Tymczasem zabieram się za hałwę i jabłka
![]()
9 miesiąc zaczyna się jak skończysz 36 tc tak wiec za tydzień wchodzisz w 9 miesiąc:-)zazdroszcze![]()
Patrysia brzmi powazniety tez za chwile wejdziesz, nawet sie nie obejzysz a tu juz
Oj dziewczynki ja to mam takie przeczucie ze jeszcze chwile i zaczniemy sie rozpakowywacWczoraj to juz sie przerazilam ze pierwsza bede
ale dalam rade;-)
GOSIA ma podane tam w wątku z linkami że od 36tc-40tc jest 9 miesiącPatrysiu ale wtedy 9mies trwałby od 37tyg-40 to nieco krotko, z tego co podaje wiekszosc zrodeł to od 36-40 jest 9ty, wiec jak sie skonczy 35 to sie zaczyna 9mies.
GOSIA ma podane tam w wątku z linkami że od 36tc-40tc jest 9 miesiąca to będzie 4 tygodnie bo jak skończysz 35 tc to bedzie równe 5 tygodni
![]()
hmm pewnie to jest tak że liczy się cały tc czyli jak zaczniesz 40 tc to tak naprawde do terminu jest jeszcze cały tydzień czyli po terminie jest się jak skończy ten 40 tcw wiekszosci zrodeł jest od 36-40 jako 9ty, ale na suwaczkach faktycznie na 9tke przesuwa sie dopiero po skonczonym 36 a nie skonczonym 35.![]()