reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Nie nazerac sie na raz za duzo. Dwa to co Kaja napisala, starac sie nie jesc slodkiego. Co do nieczego z bialej maki sie nie zgadzam.
Jak tu się obżerać, jak żołądek wielkości groszku mi się zrobił. Słodyczy nie jem za dużo. Białej mąki w ogóle prawie. Chyba jedyna rada, to urodzić.
Hej Kobietki:-)
U mnie jak zwykle pod górkę, już myślałam, że jest lepiej, a w nocy tak się dusiłam, że znowu mnie całe podbrzusze kuje. Próbowałam dzisiaj rano jeszcze jakoś przyspieszyć wizytę u GP, ale nie da rady i co gorsze dowiedziałam się, że będę miała wizytę nie z moją GP, a z jakąś inną, bo moją też choroba dopadła :sorry: Kurcze boję się, że przez ten kaszel to mi się szyjka skróci i Młoda za wcześnie się urodzi :-( No, ale nie będę wywoływać wilka z lasu i muszę zacząć myśleć o czymś pozytywnym, bo ostatnio to tylko non stop się dołuję i sama siebie nie poznaję :sorry:
Życzę Wam Dziewczyny dobrych humorów :tak:
Ty nam Kacha zdrowiej szybciutko i nie myśl o skracającej się szyjce. Poza tym Młoda jest silna i zdrowa i zapewne jest tam jej dobrze w brzuszku, więc tak szybko z Ciebie nie wyjdzie. Pozdrawiam gorąco.

Witam:-) Kacha zdrówka życzę niech Wam te choróbska dadzą wreszcie spokój!!!!
Ja to mam zgagi masakryczne:wściekła/y: Chyba nawet jakbym plastik żarła to i po nim mieć będę. Pali po wszytskim bez wyjątku:wściekła/y: Nie pomaga nic . Gumy jedynie trochę neutralizują:tak: Ja się miałam nie nażerać a od wczoraj normalnie masakra ciągle głodna i mi smaki z początku ciąży wróciły i mogłabym wiadrami pomidorki wcinać:tak: Mój się śmieje że nabieram koloru czerwonego.
Gorąco to mi szczególnie w nocy;-)

Karoli mnie uczono, że mąki (szczególnie białe odarte z wszelkich wartości; bo te z pełnego przemiału zachowują błonnik i inne bogactwa) to węglowodany, które w efekcie końcowym przemiany materii są zwykłym cukrem i zakwasza organizm.

macy zapytała co radzę - to odpowiedziałam ;-) Upierac się nie musze, każda ma inną przemianę materii i inne nawyki. ;-)

ja ze zgagą mam dziwnie.. kilka dni z rzędu potrafi mnie palić nawet po wodzie, a potem mam spokój i mogę jeść wszytko.. Nie wiem od czego to zależy .. ale jest lepiej od kiedy na śniadanie jem owsiankę na mleku, słodzoną miodem;-)

Witam poniedziałkowo :-)
Tak, jak się spodziewałam, produkcja imponująca ... 30 stron do nadrobienia, Wy złe kobiety:-p

Weekendzik u teściów minął nam bardzo milutko ... trochę nadrobiliśmy zakupowe zaległości ... ale lista wyprawkowa i tak ciągle długaśna ...
a tu trzeba się spieszyć, bo już 35 tydz leci ... a wg USG już 36 :szok::szok::szok:

Dzisiaj wreszcie udało mi się porządnie wyspać :-):-):-) i wstałam z nową wizją naszego pokoju ... mebelki już poprzestawiane i nawet się znajdzie miejsce na łóżeczko obok naszego wyrka na pierwsze 2-3 tygodnie ... bo chyba jednak weźmiemy małą do siebie na pierwsze dni :confused2::confused2::confused2:

Dorcia, Tysiolek, ja też jestem po weekendowych szaleństwach w lumeksikach … malutka się dorobiła 3 pajacyków, 4 śpichów, dresiku … wszystko z cudnego, cieplutkiego weluru i jeszcze polarkowej bluzy … a wszystko za 50zł … dalej jestem w szoku
Pumpkin, super wieści … mąż podmieniony czy nie … ważne, że prawie idealny
Kacha_wawa, trzymaj się kochana, dbaj o siebie i Olisia … choróbsko w końcu zwątpi !!! a z tą pomocą społeczną, to wrrrrrrrrrr … czasem nie rozumiem tych brytyjskich praktyk … zajęliby się lepiej pijanymi 13 latkami włóczącymi się po klubach
Kubiaczka, fakt, może to dobrze, że w UK zwracają uwagę na sprawy, które u nas się olewa … ale ja mam wrażenie, że tam patologii szuka się przede wszystkim w rodzinach imigrantów … a angielskie dzieciaki są grube jak świnie, piją, ćpają i imprezują a rodzice wolą im pozwalać na wszystko, niż powiedzieć ‘nie’ … bo to może wywołać histerię, agresję itp. … i temu nikt się tak wnikliwie nie przygląda jak siniakowi po szczepieniu

Joasia, ja i moja siostra też bardzo dużo chorowałyśmy w przedszkolu … mnie stawiali na nogach końskimi dawkami penicyliny i debecyliny w zastrzykach … wygląda na to, że pomogło, bo od tamtego czasu w ogóle nie choruję i właściwie nie biorę leków … ale metoda pewnie mocno kontrowersyjna i sama bym w życiu czegoś takiego dziecku nie zaaplikowała
Młodą rodzice leczyli homeopatycznie !!! I wydaje mi się, że naprawdę warto tego spróbować !!! Może Twojej córci tez pomoże
Beti81, cieszę się, że humorek masz już lepszy!!! Tak trzymaj …
Agbar77, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy !!!
A tego pączka Ci wybaczam, bo moja ochota na słodycze gdzieś zniknęła … pałaszuję pomarańczki i jabuszka … i nawet zgagi nie mam
Amr16, Malwinka28, witajcie !!!
Dormark, super, że wizyta udana … chudzielcu Ty jeden !!! Monisia też drobniutka, więc słuchaj doktorka i trzymaj ją grzecznie w brzuszku do stycznia
Agagsm, moja mała też nieustannie szaleje … wierci się, kręci, kopie, czka … ale nawet jak tak zostanie, to wolę żeby była żywym dzieckiem, niż małą mendą
A z tymi paczkami nie chcę Cię martwić, ale zajrzyj do skrzynki … u nas listonosz jest na tyle leniwy, że jak jest coś większego, to nie przynosi, tylko od razu awizo wrzuca
Tysiolek, Patrysia … u mnie też ani śladu siary i innych wyrobów mlekopodobnych
Gosieekk, polecam ciepłą kąpiel (nie gorącą !!!) a potem łożeczko i nogi w górę na poduchy

Miłego wieczorku dziewuszki !!!

Tysiolek ja brakiem siary sie nie martwie, bo moja siostra miala dopiero po porodzie i biust jej urósł potem do E, a miala c.
Ja zaczynalam od A a teraz mam na razie C, zobaczymy jak bedzie po urodzniu, ale juz sie nie moge cdoczekac az wroci do swojej dawnej postaci.A licze ze wroci:)
:-)

Co do Neostrady, to ja mialam i nie polecam wcale! Wolne ***** jak dla mnie.
Teraz mam upc i czesto cos sie odlacza, chyba ster było najlepsze.

Dormark to Cy sie oszczedzaj zeby w tym roku nie urodzic.
:eek: Ale najwazniejsze ze dzidzia w porzadku i chyba na kolosa sie nie zapowiada, to lepiej dla Ciebie.

na bezsenność - nic nie mam - i budze sie dosłownie co godzina, albo poprostu nie śpie od 3.00, do tego mi strasznie gorąco - między piersiami dosłownie jestem cała mokra.

Jolcia mi tez jest czesto goraco albo duszno, albo jedno i drugie.
Zawsze bylam zmarźlakiem a teraz ciagle wietrze meszkanie i chodze na krotki rekaw pod kurtką na co moja mam sie za glowe łapie.

Witajcie styczniowe mamusie:)
Ja mam termin na 6 stycznia i spodziewam się dwóch łobuziaków.
Mam nadzieję że za niecałe kilka tygodni będę mogła dołączyć do grona dumnych styczniowych mam

Malwinka gratulujemy i witamy u nas.

Agbar najlepsze zyczonka!!!!

Co do wózków to zaczęłam się zastanawiać na 4-kołowym X-Landerem odkąd go zachwalacie, ale jeszcze myślę o Roan Maricie, no a jak znam życie to w sklepie jeszcze mi się coś spodoba innego;-)lubie klasyczne wózki 4-kołowe (wszystkie koła jednakowej wielkości)

Agagsm ja tez jakos preferuje 4koła tej samej wielkosci i koniecznie pompowane i tez chcialam Roan Marita, ale dostalam od siostry wózek Deltimu - Premier.

Muszę się Wam pochwalić, że w weekend weszłam sobie na forum regionalne, coby informacji zasięgnąć o porodach w moim jedynym miejskim szpitalu, a tam dziewczyna pisze, że była zapisana do szkoły rodzenia, ale się przeprowadziła, więc jeśli ktoś by reflektował, to chętnie miejsca odstąpi....no i się załapałam :-)
Zaczynam 3 grudnia.

Dażka to super, a to kurs przyspieszony? zdazysz byc na wszystkich spotkankach zanim urodzisz, zakladając ze planowo do 40tyg ? bo moj kurs trwal 2mies.

Dziewuszki czy wam tez tak goraco? ja sie normalnie jak świnia poce:eek::eek::eek:

:tak::tak::tak:
Wiecznie chodzę rozgrzana i spocona - okna otwieram, wietrzę, kaloryfery skręcam - a mój maż chodzi po mnie i wszystko zamyka i mówi, że mi odbiło, bo ja zmarźlak niesłychany przez całe życie, a tu nagle taka gorącz...

Widze ze to ogolna przypadlośc:)

Chleb z musztardą:tak:

Oj probowalam, ale na mnie dziala odwrotnie:(

sylwia100 mi pomaga zimne mleko ale ja zgage to mialam doslownie kilka razy

Na mnie kiedys dzialalo ale juz nie dziala i nawet wzmaga:(
Teraz tylko kasza gryczana sucha, swiezo ugotowana bez soli.

Hej Kobietki:-)
U mnie jak zwykle pod górkę, już myślałam, że jest lepiej, a w nocy tak się dusiłam, że znowu mnie całe podbrzusze kuje. Próbowałam dzisiaj rano jeszcze jakoś przyspieszyć wizytę u GP, ale nie da rady i co gorsze dowiedziałam się, że będę miała wizytę nie z moją GP, a z jakąś inną, bo moją też choroba dopadła :sorry: Kurcze boję się, że przez ten kaszel to mi się szyjka skróci i Młoda za wcześnie się urodzi :-( No, ale nie będę wywoływać wilka z lasu i muszę zacząć myśleć o czymś pozytywnym, bo ostatnio to tylko non stop się dołuję i sama siebie nie poznaję :sorry:
Życzę Wam Dziewczyny dobrych humorów :tak:

Kacha wspolczuje!Zdrowka zycze, trzymaj sie! Ale na pewno dzidzia sie wczesniej nie urodzi, nie ma mowy, ma czekac do stycznia i juz!!!

Dziewczyny strasznie mnie boli ten kręgosłup, szczególnie odcinek lędźwiowy i krzyżowy:wściekła/y: Jak mogę sobie ulżyć?? Nie ma kto mnie pomasować więc to odpada:eek:

Gosieekk wiem co to znaczy, niezazdroszcze bo to koszmarny bol. Mi przeszlo po 2 tyg.

Dziewuszki czy wam tez tak goraco? ja sie normalnie jak świnia poce:eek::eek::eek:

taaak ja tez wiecznie rozebrana chodze i wszedzie skręcam grzejniki jak nigdy ! goraco mi i poce się teraz strasznie przy najmniejszym wysiłku ...

co do zgagi to mnie jakoś przestała męczyć - tylko chwilami mnie atakuje jak naprawde mocno się najem czegoś . ale brzusio już mi dosyć opadł więc nie ciśnie mnie mała Żaba na żołądek :)

Golanda Ty mnie nawet tak nie strasz hehe ja bardzo lubie swoje C ! i jakby mi do E urosły to chyba bym się zapłakała - noooo...ale mój M pewnie by skakał ze szczęścia - byłabym niczym Carmen Electra :-D:-D:-D wkońcu mógłby poszaleć na "chiszpanina" czy jak to się mówi :-D:-D:-D

a ja dzisiaj będe chyba miała koszmary w nocy fuuuuuuj - moi rodzice zamuwili u jakiegoś gospodarza pół świni żeby na święta szynki i takie tam porobić i mi teraz w kuchni leży takie pół świniaka jeszcze ciepłe i mama z tatą to kroja i ta krew...bleeeeee niecierpie takich widoków ! mi wystarczą do szczęścia piersi z kurczaka hahahaha :-D

Coś niedokładnie dziś czytam bo ciągle coś załatwiam i wychodzę z domu ;-) i przegapiłam.:eek:
agbar - nie wiem jaką dziś obchodzisz rocznicę :szok: ale życzę Ci wszystkiego najlepszego o czym marzysz a, że wiadomo o czym - to aby Twój synek był waszym największym szczęściem w życiu ;-);-)

reklama
wkońcu mógłby poszaleć na "chiszpanina" czy jak to się mówi :-D:-D:-D

Tysiolek chyba na Hiszpana :-D:-D:-D Mój to by mógł w sumie poszaleć. Ja mam cycole większe od mojej mamy:szok: Wg. amerykańskiej miary mam 75E Wg. angielskiej 75F :eek: Polskich biustnoszy nie noszę od 3go miesiąca bo zawsze ktoś mi kupił czy przysłał. Najlepiej jak wieczorem się rozbieram do spania, M zazwyczaj już leży w łóżku to robię Mu małe przedstawienie jak się smaruję balsamem:-D Czasem nie wytrzymuje i wyrywa mi ten balsam i sam mnie smaruje:-D:-D

Do góry