reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Mój synek też wiercipięta już od początku. W brzuchu takie harce mi odstawiał, że szkoda mówić i też ktg zawsze błędne odczyty dawało. I tak mu zostało.

Idę teraz go zaprowadzić do przedszkola. Tylko jakąś łódkę muszę wynająć, bo inaczej nie dotrzemy.

Macy no wlasnie mialam zapytac..bo widzialam ten kataklizm w tv..Mam nadzieje ze u ciebie nie jest tak zle??

reklama
agbar wszystkiego naj lepszego :* duzo zdrowka i spelnienia marzen :-):-)
dziewczyny albo mi sie zdaje albo brzusio mi sie w dol zsowa , to normalne w tym tyg?

Witajcie,
jeśli chodzi o słodkości to zaraz po śniadaniu "zeżarłam" paczkę delicji wiśniowych, 2 kulki ferrero rocher i kawałek sękacza.

Będę sie odchudzać po porodzie. Narazie + 15 kg.

Jolcia i tak trzymać hehe - też mam takie podejście i niczego sobie nie żałuje - najwyżej płacz i zgrzytanie zebami bedzie po porodzie - ale podciągne to pod depresje poporodową i wszystko będzie cacy - a mój M jest taki kochany że na pewno mi nie wypomni że mam za duży zwis brzuszny :-D:-D:-D:-D:-D:-D

golanda, agagsm tez mi isę wydaje że to już może być takie wyższe czuwanie - bo mi nic nie dolega a tez przy najmniejszym ruchu mojego M obok budze się - wsumie to budze się co chwile :tak: widocznie natura trenuje nas do czuwania nad Maleństwami :tak:
a zawsze się dziwiłam jak te Mamy to robią że słysza płacz swojego dziecka :-D

łeeeee a mi jeszcze nic siary z cycuchów nie leci :-(czuje się poszkodowana ;-) hmmm moje cycusie sa tak małe nawet w ciąży że chyba nic z nich nie poleci :-D wkońcu mam tylko C a niektóre tu H mają :-D chowam się ....

macy nie smutaj się - nie ma powodu - jutro będziesz miałą już na pewno lepszy humorek :) a co do zgagi ..no cóż chyba musimy się z nią póki co zaprzyjaźnić :tak:

Ja juz po wizycie, schudlam 200gr i waze 60.3 kg mala wazy 1350 i ma 42 cm dl.Lekaz kazal mi wytrzymac do stycznia i zabronil w tym roku mi rodzic .Szyjka naszczescie dluga 4 cm , ale brzuch nisko i mala naciska strasznie na kanal rodny , naszczescie sie przekrecila i jest ulozona glowka do dolu.Nastepna wizyta 23 grudnia .Teraz ide cos zjesc bo mi paczkami smaka narobilyscie.

dormark co ja był dała żeby tyle ważyć .!!! maasakra. ja to przed ciążą ważyłam zawsze koło 65-68 kg hehehe a teraz już do 80 dobiłam :szok: Ciesze się że wszystko dobrze, że Mała ładnie rośnie i słuchaj lekarza i byle do stycznie :)

ja póki co tez jestem zadowolona z Neostrady - płace też około 120 zł z telefonem razem ale nie ma tragedi - szybciutko hasa i nic nie przerywa :tak:

Malwinaka28 witamy w naszych skromnych progach :-)

Agbar nie ma co bardzo orginalny i wymyślny prezent jak na taką rocznice :) może Twój M z tej okazji kupi Ci jakieś pozłacane worki wysadzane kamyszkami hyhhyyyy :-D

Ja też coś nie moge wypatrzeć mojego listonosza ! a tak już bym chciała mieć dzisiaj łóżeczko , rozłożyć..ubrac pościel a tu dupa jasiu listonosza ani słychu ani widu...... :eek:

Ałaaaaaa ale mnie Mała okłąda po żebrach - raaany julek skąd ona te siły bierze! ide się rozciągnąć przed tv to może mi troszke daruje tych kuksańców ! :tak:

kurcze wiecie co?dzwonila do mnie wlasnie polozna z przychodni zebym w sr przyszla do gina bo robilam posiew z szyjki no i nie wyszedl dobrze. podobno trzeba szybko wyleczyc przed porodem....wrrrr juz sie denerwuje bo niby nic mi nie dolegało a tu proszę. i ciekawe jak długo to we mnie siedzi :wściekła/y: kurcze ale mam teraz stresa!!!
mi mówili ze jak wyniki wyjdą złe to zlecają szersze badania by sprawdzić dokładniej co i jak z tej samej próbki tylko trzeba dopłacić coś tam i specjalnie miałam dzwonić jaki wynik i jak ok to nic nie robią dalej tylko trzeba odebrać wyniki a jak coś źle wychodzi to wtedy do gina telefon i konsultacja czy robić szersze badanie i żeby dobrać odpowiednie leki

wyleczyć do porodu to trzeba :tak:
kurcze,współczuję Wam tych kłopotów z internetem.. my mamy neostradę i mogę z ręką na sercu polecić, bo niby płacę 120zł (łącznie za telefon domowy i internet),ale szybkość jest rewelacyjna,nie ma żadnych limitów i nigdy nie było tak,że mi się internet wyłączył albo coś :tak: może z czasem poszukamy czegoś tańszego,ale narazie jest ok :tak:
tylko mi nikt internetu nie podłączy mimo że mam telefon stacjonarny bo już wszędzie wydzwanialiśmy ...pozostaje nam sieć osiedlowa bo wcześniej od nich mieliśmy internet i też ciągle przerywał i się wkurzyłam i wzięłam play :cool: mamy drugi komputer na tej sieci (mój tata ma;-))i teraz dużo lepiej chodzi i nie przerywa bo zrobili tam porządek a za drugi komputer dopłata 5zł więc z powrotem u nich weźmiemy i po sprawie :tak:

U mnie druga córa też wojuje na całego i to na pewno nie są delikatne ruchy tylko wojowanie :-D a muszę powiedzieć że w 1 ciąży z Emilką to ja mało ruchy czułam i na pewno była grzeczniejsza :tak: Później nie miałam z nią problemów nie należała do dzieci co płaczą właściwie potrzebny jej był tylko cyc do szczęścia ;-) w nocy szybko mi się przestała budzić wstawała tylko raz nieraz całe noce spała to z rana ja cała mokra byłam bo mi piersi nie dawały rady tyle godzin wytrzymać a ja spałam jak zabita i nawet tej powodzi nie czułam :rofl2: :sorry:;-)

teraz mi nic nie leci pojawiły się 2 razy kropelki a tak nic a nic

... skończyłam prasowanie wszystkich pościeli prześcieradełek itd dla maluszka i zgrzałam się przy żelazku jak przy piekarniku ..

Ostatnia edycja:
GOSIA to super miałaś z córcią bo ja to odkad synek sie urodził nie miałam przespanej całej nocy:sorry:az teraz coś tak ostatnio tylko nad ranem sie budzi(dla mnie to luksus jak o 5 sie obudzi):tak:wogóle jakoś ostatnio jest lepiej bo oduczył sie od smoczka(polecam obcinanie go co samo sie zniecheci dziecko od smoczka)siusiania czy kupki w pampersa nawet w nocy nie zrobi tylko zbudzi ze chce siusiu co na nocnik idzie i własnie to lepsze spanie bo nad ranem mnie zbudzi że własnie chce siusiu i pic:-)mam nadzieje że juz mu tak zostanie do narodzin drugiego smyka żebym to tylko musiała wiecej się pomeczyć nad jednym niż nad dwójka:-p

Dziewuszki czy wam tez tak goraco? ja sie normalnie jak świnia poce:eek::eek::eek:
:tak::tak::tak:
Wiecznie chodzę rozgrzana i spocona - okna otwieram, wietrzę, kaloryfery skręcam - a mój maż chodzi po mnie i wszystko zamyka i mówi, że mi odbiło, bo ja zmarźlak niesłychany przez całe życie, a tu nagle taka gorącz...

Wiecznie chodzę rozgrzana i spocona - okna otwieram, wietrzę, kaloryfery skręcam - a mój maż chodzi po mnie i wszystko zamyka i mówi, że mi odbiło, bo ja zmarźlak niesłychany przez całe życie, a tu nagle taka gorącz...
u mnie to jest tak jak było tzn.nie mam uczucia jakiegos goraca itp.jedynie w nocy sie poce ale też nie tak mocno jak w pierwszej ciązy bo tam to byłam mokra bardzo a teraz tak mozna powiecieć że jest ok:tak:

reklama
a mnie całe życie gorąco... a teraz to już w ogóle... ;-) też się pocę czasem jak nie wiem co... :-D

Do góry