reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

a mnie wkurza, że się pakujecie.... zeschnie wam tam wszystko w tych torbach przez kolejne tygodnie - kurde... jeszcze czas :szok:
Przecież nie pakujemy się na piknik, tylko do szpitala. :-) Kapcie czy podpaski nie schną, Kochana.;-)
Pewnie, że nie wołają..:-) ale mentalnie i podświadomie zbliżają do - wiadomo czego. Nie wiem, ja tam jak gdzieś jadę to się pakuję dzień przed. :rofl2:
Wiem, że daty tego wyjazdu :szok: nie znamy ale kompletnie tego nie czaje - tak wcześnie się tym zając.
Ale jakby co to dzielcie mnie dziś przez 5 :crazy:
Kaja_10, ja mam termin na początek stycznia. Wiadomo, że urodzić można dwa tygodnie wcześniej. Wiem, że mam jeszcze czas, ale wolę, żeby torba była przygotowana, tym bardziej, że mój brzuch robi mi dziwne akcje. Czytam, ile z Was bierze chemię, bo brzuch twardnieje, bo ból jak przy miesiączce. Mi też diabelnie twardnieje i też boli, ale nic nie biorę - dobrze czy źle, nie wiem. Was ginekolodzy badają. Wiecie, czy szyjka twarda czy miękka, krótka czy długa, a mi zmierzą brzuch, posłuchają bicia serca i mówią - do zobaczenia za cztery tygodnie. Chcesz zobaczyć lekarza, w porządku mówią - może być za dwa tygodnie? Jesteś spokojna, bo wyjście maluszka planujesz z lekarzem, a ja nie wiem, kiedy moja pannica się wybierze do nas. No, to sobie popisałam.;-):-)
DZIEWCZYNY MAM MOJE PRACE!! UDAŁO SIĘ!! KOMPUTER ODPALIŁ I WSZYSTKO ZGRALI :-D:-D:-D
Ale i tak póki co mi go nie oddadzą, bo chcą przeinstalować system :tak:
Najważniejsze, że moja praca nie poszła na marne!!! :rofl2::laugh2:

Wiecie co Dziewczyny to moje przeziębienie to bardziej spowodowane jest tym, że ostatnio jak byłam z Młodym u behawiorysty to przemokłam jak kura, tak lało. Szczepienie pewnie też swoją drogą się do tego przyłożyło, bo wiadomo, że po szczepionce organizm jest osłabiony. Co do GP to zapisałam się już, ale nich ich coś strzeli w tej przychodni, nie dociera do nich, że w ciąży jestem i wyznaczyli mi wizytę na 25 listopada :szok: Parodia jakaś normalnie, nawet w Polsce nie czeka się tyle na wizytę u lekarza rodzinnego. Na szczęście jutro mam standardową wizytę w szpitalu, więc jak ich poproszę i ze szpitala zadzwonią do przychodni to miejsce znajdzie się jeszcze na ten sam dzień:cool2:
Kacha_wawa, to następnym razem mówisz, że nagłe nie rutynowa. Muszą Cię przyjąć, chyba że u Was jakieś inne zasady panują.

reklama
Jestem po wizycie troche za niepokojona bo szyjka macicy skrocila sie do 1,5 cm i lekarz przepisal mi tabl. fenatral i mam je brac 4 razy dziennie co 6 godz ostatnio boli mnie podbrzusze i mam straszne uplawy raz biale raz taka jakby woda mowilam to lekarzowi i dlatego przepisal mi te tabl. i na dodatek powiedzial mi ze do stycznia nie wytrzymie chyba ze sie myli ale ja mam takie przeczucie ze nasza nikolcia urodzi sie w grudniu.Kilka razy mialam sem ze na swieta bylismy juz z nasza coreczka.

labamba a co polecasz na kiepski humor :rofl2::-D

a mnie wkurza, że się pakujecie.... zeschnie wam tam wszystko w tych torbach przez kolejne tygodnie - kurde... jeszcze czas :szok:
Na pewno nie internet i historię o wcześniakach:rofl2: Najlepiej relaks z książką, ale u mnie to w ciągu dnia niewykonalne, może film:tak:
Dzisiaj przyszły wyniki moich egzaminów i zdałam obydwa:-):-):-) Jednak nie całkiem tępa ze mnie sztuka:-p:-) Jeszcze tylko cztery przedemną:rofl2:

Kacha_wawa przepraszam!! nie przemyslalam sprawy ale obiecuję poprawę!!

Nie gniewam się, tak jak pisałam, sama kiedyś niejednokrotnie tak się odzywałam ;-)

Macy, mówiłam, że nagła wizyta, ale tutaj to prędzej ściana Cię wysłucha :cool2: Twierdzą, że mają mało lekarzy, bo większość na zwolnieniach i jak coś się dzieje, żebym na emergency jechała:sorry:

Labamba
no to gratulacje :-) Te cztery egzaminy też pójdą jak z płatka:tak:

Na pewno nie internet i historię o wcześniakach:rofl2: Najlepiej relaks z książką, ale u mnie to w ciągu dnia niewykonalne, może film:tak:
Dzisiaj przyszły wyniki moich egzaminów i zdałam obydwa:-):-):-) Jednak nie całkiem tępa ze mnie sztuka:-p:-) Jeszcze tylko cztery przedemną:rofl2:
No całkiem jeszcze nie.;-) Gratulacje.

Jestem po wizycie troche za niepokojona bo szyjka macicy skrocila sie do 1,5 cm i lekarz przepisal mi tabl. fenatral i mam je brac 4 razy dziennie co 6 godz ostatnio boli mnie podbrzusze i mam straszne uplawy raz biale raz taka jakby woda mowilam to lekarzowi i dlatego przepisal mi te tabl. i na dodatek powiedzial mi ze do stycznia nie wytrzymie chyba ze sie myli ale ja mam takie przeczucie ze nasza nikolcia urodzi sie w grudniu.Kilka razy mialam sem ze na swieta bylismy juz z nasza coreczka.
No to tyłek na kanapę i komedię oglądnij:tak:

Dormark ja mam takie uderzenia goraca ,ze normalnie w momencie sie mokra robie:tak:
Ja też takie mam, ostatnio się śmiałam bo moja mama ma identyczne, a to menopauza:happy:

Jejku jak tak czytam że jednej szyjka się skraca druga ma skurcze trzecia co inne i wszystkie w grudniu mogą rodzić to się zastanawiam czy w styczniu ktoś zostanie :sorry::szok:

ja jeszcze nic spakowanie nie mam :no:jak się zacznie za wcześnie to tylko szlafrok i buty zabieram reszte mi dadzą w szpitalu :tak:ewentualnie maż instrukcje dostanie co dla dziecka na odbiór zabrać ;-)

Kacha
dużo zdrówka Ci życzę :tak:
Ania98765 znam podobną sytuację kuzynki z alkoholikiem broniła go długo rodzice jej tłumaczyli jaki jest że ma go przykrócić ale ona ich nie słuchała było jej tak z tym źle że jej to mówią (mieszkali u nich) że się wyprowadziła do niego do meliny i całej rodziny alkoholików tak dopiero przejrzała na oczy :sorry:najgorsze że wpakowała się w podobne bagno i ma znowu męża co lubi sobie popić oby teraz umiała być stanowcza i troszkę mu do słuchu powiedziała :sorry:
Sndraq mój też tak mówił że się boi przy córce :tak: ale dał radę instynkt ojcowski się w nim odezwał i nawet był od razu chętny na kąpanie co mnie ucieszyło :tak:
Beti Nadineczka w domu :tak:
Monika12 to musisz teraz leżeć ....oby się bardziej nie skróciła :no:

chyba wszystkiego nie nadrobiłam :sorry::no:

pospałam sobie troszkę i nieprzytomna jestem :no:mój się wziął za sprzątnie ;-)
do tego podszedł pogłaskał mnie po głowie i dał buziaka :sorry:jakiś podstęp tu czuję mu mówię :-Di pytam się co sie stało a on że nic i że co.... już mnie pocałować nie może ... :zawstydzona/y:

reklama

GRATULACJE:-)

Gosia ja zostane, bo ja wczesniaka nie chce rodzic.Boje sie, ze bylby za slabiutki. Najwczesniej pozwalam sie rodzic mojemu synkowi dwa tygodnie przed terminem. Wczesniej mowy nie ma.
Wczoraj wyczytalam, ze im dzidzius bardziej donoszony to mniejsze szanse na zoltaczke.

Do góry