reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja_10 co do tej kompieli tez bylam pod wrazeniem i tez bym bardzooo chciala taka:-p coz dobrego kupilas?? ja mam ochote ale na nic co jest w lodowce:no:

reklama
Kaja_10 co do tej kompieli tez bylam pod wrazeniem i tez bym bardzooo chciala taka:-p coz dobrego kupilas?? ja mam ochote ale na nic co jest w lodowce:no:
Właśnie mialam pusto dlatego musialam jechać - zakupiłam: winogrona, mandarynki, jabłka, soczki, serki waniliowe, jogurty, ciasteczka owsiane, 2 princesski a co...; i inne sniadaniowo-obiadowe produkty.
Obecnie zaczęlam konsumpcje - poczynając od winogrona ;-)

Co do kąpieli to sobie z M sprawiliśmy co prawda narożną w nowym domu z nadzieją na ewentualne kąpiele ale ewidentnie jakaś niezgrabna nam się trafiła :-D - sprawdzane w dwójkę a co dopiero w trojkę ;-) chyba nie dałoby rady :-D

kaja_10 no ja ze swoim to wogle bez szans bo prysznic w lazience :-p:-p
wiec wspolne kapiele tylko na stojaco:-D:-D a co do mandarynek to bym sobie zjadlaaa mniam:sorry:

hehehehe ale fajnie ...
wyobrazilam sobie Was w tej wannnie ( tylko beż zadnych poddtekstów :cool2::cool2::cool2: ) i tego psa wsadzajacego łepek ...hehehe wyobraznia mnie poniosła bo się ubawiłam nieźle

Bo to jest smieszne;-)Ja sie tylko zawsze boje czy mu ta piana nie zaszkodzi kiedys...ale jak na razie zyje i ma sie dobrze;-)

Ja żyję ale pod wrażeniem agbarowej kąpieli byłam i pojechalam sobie do marketu na zakupy :szok::-D
ale ze czemu?Ze pies z nami w lazience?;-):-DJak rodzina w komplecie to i pies byc musi:-)

Moge wypozyczyc wanne:-p;-)

Co do kąpieli to sobie z M sprawiliśmy co prawda narożną w nowym domu z nadzieją na ewentualne kąpiele ale ewidentnie jakaś niezgrabna nam się trafiła :-D - sprawdzane w dwójkę a co dopiero w trojkę ;-) chyba nie dałoby rady :-D

Zawsze mi sie marzyla narozna wielka wanna...ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma;-)Nasza jest dosc dluga wiec sie miescimy.

Psu odpuscilismy dzis..Tak sie obzarlismy,ze sil braklo na kapanie psa...A czyms mi podsmierduje wiec go nie ominie....Ciekawe w czym sie swin jeden wytarzal..bleeeee

Ide wypic meliske i do wyrka z gazetka.
Spokojnej nocy.

Witam wieczornie :)
aleeeeee nadrukowałyście <szok> rany juleeek teraz chyba do północy bede nadrabiała :)
nie ma co lepsze jest systematyczne kukanie na forum ;-)

Tysiolek będzie się miej ruszać bo rośnie i ma mniej miejsca jak wyczuwasz ruchy a są delikatniejsze to jest ok licz sobie ile ich jest będziesz spokojniejsza

to troszkę mnie uspokoiłaś - ale jak zjem coś słodkiego to fika jak szalona czyli norma :-)

Omelka77 witamy na forum :-)

Gosieek mabrdzo odwazna decyzja co do wyprowadzki z domku. respekt pełen bo ja chyba bym nie miała odwagi. w każdym razie trzymam kciukasy żeby się starał o was i żeby ten kop w pupe go wkońcu obudził że o Żone trzeba starać się całe życie !

Wronek gratuluje dorodnego Synusia :tak:

mzetka mam nadzieje że wszystkio się rozwiąrze !! i że ze zdrówkiem będzie wszystko dobrze ! a z tymi Meżami....to szkoda gadać.... dzieciaki jedne !!

Kaja_10 no fakt z tymi finansami to niefajnie ! co chwile coś trzeba kupować dla Maleństwa ...żal mi już chwilami tego mojego M że co chwile od niego na coś wyciągam - biedak nie odmówi niczego ale pewnie go boli ta wyprawka :confused2:

e_milcia super że prace odzyskane !!!!!! uuuuuuuf ! :tak:

macy, andzia76 torba nie zajec nie ucieknie :-D
jak przyjdzie co do czego to klapki pod pache, karta ciąży w zeby , pod drugą pache szlafrok i koszula i heeeja na porodówke :-D reszta mniej ważna :) Mąż dowiezie :)

sandrq eeeeee nie bierz tego do siebie ! każdy facet tak pepla że się boi że zrobi krzywde a potem to nie mogą się odlepić od maleństwa ! Mój M za to ma większy instynkt macierzyński niż ja - dzieci do niego lgna jak muchy a on do nich ! za to ja nie mam takich pociągów....jeszcze mój instynkt w głębokim uśpieniu :-)

uuuuuuuuf jestem w połowie nadrabiania was z całego dzisiejszego dnia i noooormalnie już wymiękam hehehe :-D nie wiem już jak siedzieć na krzesle tu strzyka, tam boli , tam mnie Mała Żaba kopnie w żebro tam w pęcherz heheheeh - siedze i się sama z siebie śmieje jaka jestem niedołężna :-D:-D:-D ale !!!! dam rade i ide dalej czytać :)

dormar ja mam tez takie wybuchy goraca - nie ma co hormony szaleją na całego :)

Labamba gratuluje zdanych egzaminów ! wielki szacun bo ja nawet ostatnio na dodawaniu nie potrafie się skupić hyhy a co dopiero uczyć się na egzamin :tak: chyba z kazdym centymetrem w brzuchu ubywa mi centymetr w obwodzie mózgu :-D

roxeen gratuluje dobrych wieści ! to teraz zacznij się oszczędzac - kurz z szafek nie ucieknie - a nwet będzie go więcej także zdążysz jeszcze wszystko posprzątać :-)

agbar Ty się tu obżerasz a ja od 2 godzin smęce się po kuchni i myślę co by tu zjeść i nic ale to nic mi nie smakuje ! a tak bym sobie coś zjadła hehehehe - na końcu pewnie zasne i zjem coś na śniadanie dopiero :tak: widze.....wesoło w tej łazience macie hyhyhy......

Juuuuuhuuuu nadrobiłam was ! dobrze że przez ostatanie 2 godziny zwolniłyście troszkę z pisaniem bo tak to bym do północy czytała :)

Podsumowując prosze mi ise nie przejmować tak tymi skurczami, szyjkami bólami ! jakby nas nic nie bolało to byśmy nie wiedziały że jesteśmy w ciąży ;-) a tak jak tu boli tam kłuje to przynajmiej pamiętamy cały czas o naszym stanie :) i wziąźć mi się w garść ! żadna z was za szybko nie może się rozpakowac i już.... postanowiłam własnie !!!! :no: ;-)

Ja mam dzisiaj wolny wieczór..i pewnie troszkę nocy bo 3 godziny temu kumplowi urodził sie synuś i mój M poszedł już opijać na pępkowe więc pewnie szybko nie wróci ;-) więc moge wyciągnąć się sama w wyrku i pełen relaks i spokój :) a niech chłopak sobie popije i ponażeka kumplom trochę na tę babe w ciąży co by mu lepiej na duszy było :) wkońcu my na nich też nażekamy to i oni mają prawo :)

oki doki to ja ide się porelaksowac truuuszkę :)
Miłego wieczorku Dziewczyny :) - mam nadzieję że żadnej z was nie ominęłam :)

dziewczyny czuje sie jak slon w 12 miesiacu ciazy :-D:szok:
jest mi ciezko wszystko boli...
macie jakies dobre rady na bole krzyzowe?? wlasnie probowalam cieplego
prysznica ale tylko troszke pomoglo
i niewiem co dalej robic :eek::confused2: ratujecie

Złapałam doła!
Dziewczyny dlaczego przy porodzie nie dają instrukcji obsługi???
Mój syn w styczniu skończy 9 lat, do pewnego czasu był słodkim, rozkosznym maluszkiem, a potem zaczął dorastać, poszedł do szkoły i różki zaczęły mu rosnąć!
Jak to zrobić żeby wyrósł na fajnego faceta!?!? Dlaczego nie ma recepty, gotowca albo jakiejs sciągi. Psia kosć!

Eh.....

Omelka77 no coz z instrukcja lub sciaga za latwo by bylo
i nudno;-)a co do synusia to chyba kazdy przechodzi taki wiek
moja 13 letnia kuzynka ma okres buntowania sie na rodzicow pyskowania i stara sie robic co chce ale oni sie nie daja kaza jej siedziec w pokoju jak zawini i jej przechodzi
nie mozesz dac sobie wejsc na glowe synkowi to bedzie dobrze
przedewszystkim musicie byc z mezem zgodni co do zakazow i nakazow a wtedy bedzie oki:tak:

dziewczyny czuje sie jak slon w 12 miesiacu ciazy :-D:szok:
jest mi ciezko wszystko boli...
macie jakies dobre rady na bole krzyzowe?? wlasnie probowalam cieplego
prysznica ale tylko troszke pomoglo
i niewiem co dalej robic :eek::confused2: ratujecie

Jedyne co mi pomaga to masaż pleców!
Niestety nie często udaje mi się namówić męża żeby zrobił mi masaż, a samej się niestety nie da:-(

reklama
Agbar77 no ja tez poczatek mialam ciezki (4mies w lozku) wiec tez nie narzekam;-)pozatym ja z natury jestem taka ze mnei wszedzie pelno;-)
monika12b to ty lez kobito.mnie czeka wizyta w sr nieplanowana coprawda ale wole pojsc i sie upewnic czy wszystko ok i moze wreszcie gin mnei zbdaa pierwszy raz od poczatku ciazy;-)
rozen ja tez sie zgadzam ze torby mozemy miec juz spakowane.to nic nie szkodzi A MOZE OSZCZEDZIC NAM WIELU STRESOW;-) mi torbe spakuje maz bo jak stwierdzil to on musi wiedziec gdzie co jest wiec ja mu tylko naszykuje a onniech uklada.
jola.24 ja tez mam białe upławy i jakos ich wiecej ostatnio. tez juz nie wiem czy to normalne czy nie??
sandraq tez mam bole krzyza ale zadnego pomyslu na nie. podobno sa jakie pasy pod ubranie ale ja jakos w takie cuda nie wierze;-)

poza tym strasznie niewygodnie mi sie juz siedzi. nie moge normalnie usiasc tylko musze sie tak zsuwac zeby jakos chwilke wysiedziec.najgorsze to ze w spodniach zaczelo mi byc ciasno (do tej pory nosilam stare dzinsy biodrówki tylko zapinalam je na gumke a teraz juz tak za bardzo nie jest wygodnie odkąd ten brzuch niżej). jejku niech juz bedzie ten styczen:tak:

Do góry