reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie:-) Chyba lato do nas wraca:-D W aucie miałam 20 stopni. Chyba pójdę się poopalać :tak: Moje dziecię strasznie rozrabia po nocach i spać nie daje. Mam wrażenie że codziennie jest większa jak się budzę:tak: Nie sprzątajcie tyle tylko wypoczywajcie bo później nie będzie kiedy:tak: Ja męża zaganiam do sprzątania (notabene bardzo zdziwiony że odkurza się częściej niż raz na tydzień:-))
Miłego dnia dziewczynki:-)

reklama
ja słyszałam że te pasy ściągające może i są fajne,ale dopiero po okresie połogu. Wcześniej macica musi się sama obkurczać, żeby odchody poporodowe prawidłowo zeszły?
dobranoc dziewczyny!

Ivi nam tez tak mowili na szkole rodzenia, ze w czasie połogu sa wrecz zakazane, bo sobie mozna zaszkodzic

chociaz powiem wam szczerze,ze od kilku dni mi ta obsesja na punkcie czekolady przeszła :szok: bardziej mi sie chce babki (której nigdy nie lubiłam) i grzybów (których od dziecka nienawidzę) :zawstydzona/y: szok..

Paula to w sumie normalne, mowia ze smak sie zmienia w ciazy:)

Emilcia mam nadzieje ze Twoja mama odzyska rownowage wewnetrzna i nie bedzie Cie obarczac przez to swoimi zmartwieniami.Na pewno nie jest jej lekko, ale czas leczy rany i na pewno towarzystko na kawe tez by jej dobrze zrobiło.
Słodkie masz te bratanice:)

A scena w poczekalni, musiala wygladac jak z rozczulającego filmu:)

Nadarienne ja tez mysle ze fajnie ze strony tesciowej ze tak sie interesuje.
Na swoja tez nie moge narzekac, ciagle dzwoni i pyta jak tam sie mam.

Tysiolek ja sie wybralam wczoraj z M do kina na 2012 i stwierdzilismy oboje ze efekty owszem fajne, ale te sceny tak nierealne ze film robi sie komiczny momentami.Wszystko sie pali i wali, ale bochaterowie tradycyjnie bez szwanku.
No nie wiem, ale jak dla mnie to wielkie rozczarowanie tym filmem.:no:

Kaja wspolczuje takiej szwagierki!

A właśnie- wy macie trochę większe doświadczenie w tym temacie- czym 3letnie dziecko najchętniej się bawi? :sorry: dodam,że ona nie przepada za lalkami ..
no nic-uciekam,żeby czasu nie marnować ;-) PAAAAAA:*:-)

Paula ja nie mam zbyt doswiadczenia, ale moja chrzesnica ma 3 lata i najbardziej lubi siedziec przed komputerem i pisac literki w wordzie i jakies proste wyrazy w stylu :babcia, mama, tata, ciocia, jakos lalki ją w ogole nie interesowaly i nie interesują. Duzo zalezy od dziecka, kazde ma inne zainteresowania.

Acha, jesli chodzi o ogladanie tv, to ja zaczynam dopiero ok18 właczac tv, a tak to tylko radio. Najczesciej ogladany kanał to comedy central, Discovery i MTV.

Witam można powiedzieć porannie. U mnie na wschodzie Pol dzis piękna pogoda.
Nigdy nie zgadniecie kto mnie dziś obudził...:szok:
W nocy nie mogłam spać bo mała dawała mi popalić poza tym mój M wrócił z trasy ok 2ej więc trochę pogadaliśmy i zasnęłam przed 4ą.Dlatego też rano pozwoliłam sobie odespać, ale ten mój "Jełop" pojechał na miasto i zostawił mnie śpiąca w otwartym domu bo "wydawało" Mu sie że już nie śpię.
Sypialnię mamy na piętrze(!!!!) nagle czuję ze ktoś mnie ze tak powiem puka w plecy, podnosze sie zaspana, rozczochrana i stoi jakiś 70letni gość i mówi
-"Dzień dobry , opłatek przyniosłem, opłata co łaska ale nie mniej niż 20zł":wściekła/y:
Przez wiele lat znał teścia wiec sobie wszedł!!!!! :szok:Dobrze ze sobie jeszcze śniadania nie zrobił!!!!:wściekła/y:
Jadę odebrać wyniki. Pa

Emilia ale miałas pobódke, ja bym zawału dostała

Roxeen gratuluje zakupu wózka.
A jesli chodzi o film 2012, to ja dla odmiany wcale nie polecam:eek:

w międzyczasie muszę jeszcze wyjść po prezent urodzinowy dla mojej 3-letniej siostrzenicy. Moja kochana perełka.. jeszcze niedawno nosiłam ją na rękach taką malutką a dziś 3 lata kończy :szok: szok.

A właśnie- wy macie trochę większe doświadczenie w tym temacie- czym 3letnie dziecko najchętniej się bawi? :sorry: dodam,że ona nie przepada za lalkami ..
no nic-uciekam,żeby czasu nie marnować ;-) PAAAAAA:*:-)
ja pamiętam jak chrześniak się urodził a teraz miał 6 lat nie wspomnę że moje dziecko niedługo 3letnie :szok:

co do zabawek moja najbardziej lubi puzzle potem koniki pony i bardzo chce laleczkę evi simby z różnymi dodatkami i tymi małymi laleczkami się lubi bawić dużymi nie :no: teraz chce jej kupić grę łowienie rybek takie wędki z magnesikiem i rybki co się na to łowi potem z droższych rzeczy chciała pieska bobby na gwizdkę jeszcze lepić lubi ciastoliną itd wiec może jakieś zestawy ciastoliny może twoja siostrzenica też lubi ? jest troszkę tego człowiek nie nadąża za dziećmi :-D

co do snów, to mi się śniło że mój synek źle przybierał na wadze i był za mały do wieku ciążowego.. Całą noc się stresowałam że źle o siebie dbałam w ciąży i stąd problemy.. nie lubię takich snów:-:)-(
nie martw się jakbyś miała takie sen jak ja dziś o dziecku to byś spać nie mogła :sorry:

wrażliwym mówię nie czytać ;-)

śniło mi się że urodziłam drugą córę i miała 5 główek :sorry: każda podobna do siebie ale jedna bardzo podobna buźką do mojej starszej córy i tak dałam tej głowce identycznie na imię :zawstydzona/y:bo każda mimo jednego ciała mówiła osobno :zawstydzona/y:
Potem się wpieniłam bo upatrzyłam sobie kołyskę i wysłałam zapytanie do sprzedawcy, dwa dni bez odpowiedzi i w miedzyczasie ktoś ją kupił :wściekła/y: Kurcze tak mi się podobała... no ale nie tragedia... spokojnie można wybrać inną.

Muszę sobie czymś humor poprawić zdecydowanie :-)
szwagierka chyba za mało złego doświadczyła od lekarzy dlatego tak gada :sorry:
co do kołyski to szkoda a jaką chcesz kupić ?:sorry:

Witam się z Wami dziś jako pierwsza :-p

Chciałam Wam podziękować za wsparcie Dziewczyny!!
Ale z mamą, to wcale nie jest łatwa sprawa... Wykrzyczałam jej wczoraj, że to jest mój ojciec i jemu zdjęcie wysyłam, a nie JEJ!! Mamie się zrobiło głupio i bardzo przykro... Staram się ją zrozumieć, bo wiem, że w podobnej sytuacji ja zachowałabym się jeszcze gorzej... Mam nadzieję, że ten okres minie szybko, że uspokoi się trochę... Dość długo chodzi za nią taki pan, bardzo miły zresztą... Mam nadzieję, że mama w końcu umówi się z nim na jakąś kawę... Na pewno by jej to pomogło...
Ehh...

Wczoraj położyłam się o 20.30 i od 4 nie śpię :confused2: Normalnie chodzę spać ok 23 i zrywam się między 6-7, więc spałam dobrą ilość godzin, ale jakiś niedosyt czuję... :sorry:
No więc wstałam o tej 4 i już wgramoliłam 2 marsy, 1 pawełka, 2 ogórki i śledzia :eek: I mam na coś ochotę, ale nie mam pojęcia na co!!
Czekam bardzo mocno na godz 10, bo o tej otwierają sklepik, a jadę dziś kupić łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne i doczekać się nie mogę:-D:-D:-D
Emilcia rozumiem ze mama pewnie jest też trochę zazdrosna o tatę i do tego zła na niego że odszedł wiec pewnie nie raz tak będzie że coś powie co tobie przykrość sprawi :sorry: oby ten pan się z nią umówił może troszkę sprawy zejdą na inną drogę ;-)i nie będzie myślała o twoim tacie :tak:

co do snu to ja wczoraj poszłam spać po 1:00 nie mogłam zasnąć długo się męczyłam mojemu spać nie dałam tylko gadaliśmy potem o 3:00 córa mnie obudziła o 5:00 do nas przywędrowała rozpychała się mąż ją odniósł bo już całkiem bym połamana była i o 8:00 wstaliśmy a ja nie wyspana do tego kuzyn z dzieczyną ma przyjechać wiec od rana zakupy naszykowałam jedzenia dla wszystkich domowników i ich i jeszcze musze fasolkę po bretońsku zrobić a boli mnie kręgosłup :cool:

yol_a - nie bądź taka pochwal się ile masz na liczniku :-D

a mój synuś co odstawia od wczoraj... myślałam, że po wizycie głupkowatej ciotki (ktora notabene obmacywałą mnie, że szok, te które mają na to alergie wiedzą jak mnie to drażni ale już chciałam, żeby poszła) ma takie nerwy ale dzis też... :-Dpodskakuje z prawej na lewą, kopie mnie niemiłosiernie :-) raz go mam pod prawym żebrem raz po lewym - no istny cyrkownik ;-)

Gosia, chcę kupić drewnianą, typową kolyskę ale na stelażu na kółkach, najbardziej podobają mi się firmy Gluck

Ostatnia edycja:
Witam można powiedzieć porannie. U mnie na wschodzie Pol dzis piękna pogoda.
Nigdy nie zgadniecie kto mnie dziś obudził...:szok:
W nocy nie mogłam spać bo mała dawała mi popalić poza tym mój M wrócił z trasy ok 2ej więc trochę pogadaliśmy i zasnęłam przed 4ą.Dlatego też rano pozwoliłam sobie odespać, ale ten mój "Jełop" pojechał na miasto i zostawił mnie śpiąca w otwartym domu bo "wydawało" Mu sie że już nie śpię.
Sypialnię mamy na piętrze(!!!!) nagle czuję ze ktoś mnie ze tak powiem puka w plecy, podnosze sie zaspana, rozczochrana i stoi jakiś 70letni gość i mówi
-"Dzień dobry , opłatek przyniosłem, opłata co łaska ale nie mniej niż 20zł":wściekła/y:
Przez wiele lat znał teścia wiec sobie wszedł!!!!! :szok:Dobrze ze sobie jeszcze śniadania nie zrobił!!!!:wściekła/y:
Jadę odebrać wyniki. Pa
Normalnie bym dziada ze schodów spuściła:tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witajcie:-) Chyba lato do nas wraca:-D W aucie miałam 20 stopni. Chyba pójdę się poopalać :tak: Moje dziecię strasznie rozrabia po nocach i spać nie daje. Mam wrażenie że codziennie jest większa jak się budzę:tak: Nie sprzątajcie tyle tylko wypoczywajcie bo później nie będzie kiedy:tak: Ja męża zaganiam do sprzątania (notabene bardzo zdziwiony że odkurza się częściej niż raz na tydzień:-))
Miłego dnia dziewczynki:-)[/QUOTJa grzecznie odpoczywam:tak:
hihhihihi.. do mnie w tamtym tygodniu też przyszedł pan (organista z mojej parafii) z opłatkiem :-D zawsze krzywo patrzy jak się mu "tylko" 20zł daje..ale w tym roku akurat tyle miałam w portfelu (i bardzo dobrze!) więc tyle dałam. zobaczył że ja w ciąży to nic nie gderał :-D a zawsze to 10 czy 20 zł zaoszczędzone.. mój tata mu zawsze 50 daje! :eek::eek::eek: dobrze,że sama w domu byłam i tylko tyle miałam :-D
20 albo 50 za opłatek:szok::szok::szok:
Dziewczyny! Kupiłam baterię do wagi!!!
Idę kupić dużo owoców i ...zrywam ze słodyczmi:zawstydzona/y:
to sie pochwal ile przytyłas:-D:-D:-D:-D
Mój chłop pojechał dzis na ten zlot do katowic ,a ja siedze i mysle czy te dwie pindy beda sie znów do niego przystawiac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aż jak pomysle to mnie trzesie:wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
Takze dzis dzien do dupy:no:

Mój chłop pojechał dzis na ten zlot do katowic ,a ja siedze i mysle czy te dwie pindy beda sie znów do niego przystawiac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aż jak pomysle to mnie trzesie:wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
Takze dzis dzien do dupy:no:

sylwia nie myśl o tym, wiem, że ciężko ale nie nakręcaj się, ok? :-) pobawi się w Indianina i wroci ;-)

Ja po strasznej nocy ide spac kozystajac , ze Nicol spij wiec odezwe sie po drzemce , mam nadzieje , ze przyjemniejszej niz nocny sen.
Ivi pochwal sie ile na plusie.

reklama
Mi dzisiaj od samego rana tez M popsuł humorek !
Miał miec wkońcu wolne i siedzieć ze mną chociaż w sobote - nie wspomne że mieliśmy jechac na obiecane zakupy ...a tu kaszana ! o 7 rano juz wyszedł i do teraz go nie ma :wściekła/y::no: i jak tu ma człowieka szlak nie trafić ! zawsze wszyscy wazniejsi odemnie !!!
Ja mu pokaże ! Foch będzie jak nic ! a pyszny sobotni obiadek..niech sam soboe robi ! albo do Maca na burgera jedzie ! taka świnia będe hahahaha :-D

Wrrrrryyy a tak sie łądnie dzionek zapowiadał - ale nam ciężarówką najmniejsza rzecz może zmienić humorek o 180 stopni czyż nie..... :eek::confused2::eek:

Do góry