reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja_10,u mnie to raczej tak,jak napisała golanda,że to nie takie typowe prześwietlenie...nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało ale za 3 tyg napiszę :) Poza tym jestem pewna,że nie zrobią mi nic czego nie można w ciąży bo tu wyjątkowo mocno stawiają na naturę...nawet leków na podtrzymanie ciąży nie dają przed końcem 28 tyg bo mogłyby mieć wpływ na maluszka i jego narządy.

yol_a,rzeczywiście życzyłabym sobie cc :) idę na łatwiznę ale to nie jest takie proste w tym kraju,gdzie pod każdym względem króluje natura.

a propos cc....dzisiaj położna wprowadziła mnie w zdziwienie...powiedziała,że jeśli będę miała mieć cc,to będzie problem jeśli się akcja porodowa samoistnie zacznie w okolicach świąt i pomiędzy świętami a nowym rokiem bo wtedy nie robia planowych cięć ces.Mówię więc do niej,że mogę mieć cięcie tuż przed świętami a ona do mnie,że to będzie 38 tydzień,więc będzie za wcześnie bo dzidziuś może musieć zostać w szpitalu,więc lepiej umówić cięcie na 5 stycznia czyli na skończony 40 tydzień...U nas w Polsce już w 36 tyg rodzą się zdrowe dzieciaczki,których nikt nie myśli wsadzać do inkubatora ani przetrzymywać w szpitalu....no ale jak widać,co kraj to obyczaj

Ostatnia edycja:
reklama
anetrix wracaj ty lepiej do polski!!! :-D hihi..

paula,to nie takie proste...ale powiem Ci jeszcze coś...w Polsce na zwolnienie możesz iść duuużo,dużo wcześniej.Tu dopiero dzisiaj łaskawie pozwolili mi na skrócenie czasu pracy do 4 godzin i to położna musiała lekarza przekonać,że mogę być zmęczona już w pracy.Na zwolnienie całkowite mogę iść 2 tyg przed porodem jeśli wszystko jest w porządku...więc tu,oprócz natury,stawiają chyba na silne jednostki :-)

Hej Dziewczynki :-)
Melduję się tylko, że żyję, nie dość, że net mi dzisiaj zamulał to jeszcze cały dzień zalatany miałam. Byłam z Młodym u behawiorysty i zobaczymy co z tego wyjdzie, jak na razie było to tylko spotkanie informacyjne, ale udało mi się załatwić, że behawiorystka będzie z nami chodziła do wszelkich specjalistów i będzie nam pokazywała jak wyeliminować złe zachowania Olisia, bo właśnie u wszelakich terapeutów Młody jest najbardziej niegrzeczny i odmawia współpracy:tak:
Za to u owej behawiorystki siedzieliśmy dzisiaj aż 1,5 godziny, a Olisiński zachowywał się jak do rany przyłóż, normalnie mojego dziecka nie poznawałam, taki kochany i grzeczny był :-)
Słodkich snów Wam życzę :-)

Witam czyżbym była pierwsza?;-)
Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek, ja już jestem gotowa do pracy po śniadanku.U nas dzisiaj pojawiło się słońce:-)!!!!

Witam na porannej kawie .
Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ja dzisiaj sprzatanie ciag dalszy wczoraj nie zdazylam wszystkiego zrobic bo zabraklo mi produktow do czyszczenia , ale dzisiaj to juz dokaczam, no i prasowanie.
Tak mowicie o tych porodach i doszlo do mnie ze to jeszcze pare tygodni a ja w lesie , dobrze , ze teraz wszystko w sklepach jest wiec nie bedzie problemu z kupnem.No i jeszcze przeprowadzka , wiec teraz m i ja pokupujemy inter w poszukiwaniu domku jednorodzinnego , albo mieszkania z tarasem.Zycze wam milego piatku.

Witam sie porannie:-)

Dziewczyny gratuluje udanych wiziyt.

Golanda, czyli jednak cos tam nam rosnie i sie rozwija mimo malych brzuchow:-) Twoja corcia jest starsza od mojego synka o jakies 2 tygodnie mniej wiecej i wg tego co napisalas odnosnie wagi o ponad 200 gram ciezsza. Czyli mysle, ze prawidlowo.
Moja ginka nie spodziewa sie, zebym urodzila giganta. Raczej tez tak oscyluje troche ponad 3 kg. Tylko ja znowu zaczynam lapac paranoje, czy do 36 tygodnia zdaze utuczyc malego ponad kilo?:szok:

Zycze wszystkim milego dzionka:-)

Witajcie!!
Dziewczyny jak Wam zjada posta, to spróbujcie wcisnąć CTRL+Z (cofnij), mnie to pomaga i czasami post wraca!! Czasami, bo jak wcisnę coś - nie wiem co - to d..a
:tak:

Ja dziś wstałam szybko, wstawiłam kolejne pranie. Dziś piorę kolorki dla mojego synka :tak: A zaraz się biorę za prasowanie białych i niebieskich :tak:
Tyle tego mam... Nie wiem po co i na co... Ciekawe czy chociaż raz wszystko założy...

Dziś mamie śniła się śp. babunia... Może wydawać się śmieszne i głupie, ale zawsze sen o babci informuje o nadchodzących problemach, chorobach... :-( A w tym domu dzieje się co dzieje i już mam stracha... :sorry:
Ale lepiej o tym nie myśleć!!:tak:

Czekam na męża, bo dziś po pracy nie idzie do pracy, wróci do domku, a na 13 idziemy do lekarza :-D:tak: I tu kolejne strachy :no:
TRZYMAJCIE BARDZO MOCNO KCIUKI, żeby wszystko było dobrze... :-(

Gratuluję udanych wizyt wczorajszych :-D i apeluję do wszystkich!! UWAŻAJCIE NA SIEBIE!! I do mam pracujących!! Już czas na odpoczynek!!!

Kacha_wawa
Oliś rzeczywiście niezły cwaniak :-D

Anetrix
czekamy razem z Tobą na prześwietlenie... Tylko proszę nie denerwuj się niczym :tak:

Paulinaa to nie jest domowy sposób, ale uważam, że warto spróbować!! SYROP APIPULMOL jest bez recepty do kupienia, bez przeciwskazań dla kobiet w ciąży!! Mnie on bardzo pomogł!! Oczyścił oskrzela, nosek... Po pierwszej łyżce syropu po 10 minutach mogłam swobodnie oddychać!! Naprawdę jest rewelacyjny - przynajmniej dla mnie :tak:Kosztuje do 10 zł, bierze się 3x1 po łyżce stołowej!!
Wracaj do zdrówka!! :*
Miłego dnia Kochane!!:tak::-):*..:*

Witam w piątkowy poranek :-)

Chyba dziś mam lepszy humorek:tak: bardzo mi pomogłyście kobietki, dziękuję :tak:

Wczoraj wieczorem pisałyśmy z koleżanką pracę na ochronę środowiska, myślałam, że jej nie napiszemy :dry: takie nas lenistwo ogarnęło, no ale w końcu napisałyśmy :tak:

A mój synek właśnie ma czkawkę...:-D

Kobietki gratuluję pozytywnych wiadomości z wizyt :-)
Ja na wizytę idę w środę i już doczekać się nie mogę...:tak: a to jeszcze 5 dni...Juz mi się tak dłuży, bo mam wizytę po 5 tygodniach. Długo nie widziałam swojego maluszka...;-)

Jeszcze dziś miałam jechać do szkoły, ale stwierdziłam, że jazda na jedno ćwiczenie nie ma sensu :dry: szkołę mam 100km od domu i stwierdziłam, że jak nie pojadę raz, to nic złego się nie stanie, a jutro i w niedziele i tak się strasznie namęczę, bo mam od 8:00 do 20:45, bez żadnego okienka :confused2: Oszczędze siły na jutro i pojutrze :-)

Na razie uciekam, ide spałaszować jakieś śniadanko :-)

POZDRAWIAM :-D

reklama
Witam serdecznie z kawką w ostatni dzień mojej pracy. Sama myśle jak to będzie. To dla mnie naprawdę nowość... nic mi nie jest a mam podjąc decyzję o zaprzestaniu pracy. :szok: (tzn już ją podjęłam)
Zastanawiam się czy jednak mnie nie odpowiadałby system z Islandii :-D skróconoby mi legalnie ilośc godzin a miałąbym kontakt z ludźmi.
No nie wiem czemu ale to takie mi się trudne robi.
Poza tym odbieram to jak już wejśce w strefę 0 ;-) - wiadomo, L4 to coraz bliżej do końca.
anetrx - jeśli tak to faktycznie pewnie to coś innego. Życzę ci zatem przetrzymania do stycznia - naprawdę dasz radę.

Miłego dnia kobietki!

Do góry