reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
e_milcia - na pocieszenie ja też publicznie wystąpiłam z plamą na spodniach, po tym jak próbowałam zrobić siusiu w centrum handlowym i zdarzyło się to o czym pisałam wcześniej i tam nie miałam w co się przebrać etc... Generalnie inni powinni to zrozumieć, a z pewnością kobiety... My przynajmniej jesteśmy w ciąży i to czasowa dolegliwość tylko, wyobraź sobie jaki to jest u kobiet które mają tak w standardzie... Głowa do góry. Mam nadzieję, że pizza poprawi humorek.
Nie chcę was martwić, ale tak od razu nie przechodzi:no: ćwiczcie mięśnie

A ja miałam dzisiaj zajęcia w szkole rodzenia z karmienia piersią. Kurcze, nie jest to takie proste.... Przy urodzeniu dziecka powinni dawać do niego jakąś instrukcję :) A tak w ogóle powiedzcie mi czy wybrałyście już wózek dla swoich maluszków? Jeśli tak, piszcie jaki...
Tak chciałam zapytać czy będziesz rodzić w Sosnowcu?:-) Jak tak to w którym szpitalu i kiedy masz termin?

Sylwia super że z maluszkiem dobrze:tak: A jak lekarz powiedział żeby się nie przejmować to się nie przejmuj:tak:Przecież wie co mówi:-)

No to i ja po wizycie

potwierdził gin córę :tak: macica odpowiada 33 tygodniowi dziecko 33-34 ;-) za 3 tygodnie gin mówi że mogę rodzić bez obaw że dziecko małe albo co ;-) ale szyja wszystko ma się dobrze w 36 tygodniu wyśle mnie na szczegółowe badania :tak:
do tego mówi że dziecko silne jak robił usg to mu ręka mówi że odskakuje i nie może nic zobaczyć ;-) potem prze 15 minut ktg kopała w czujniki tak ze same bazgrołki wyszły :sorry:

nagrałam sobie aparatem bicie serduszka :-):tak:;-)

wizytę mam kolejną 7 grudnia :tak:

Dziewczyny pisałam wam długi post, z odpowiedziami i mi się kliknęło, zaznaczyło i wszystko poszło :wściekła/y::wściekła/y: więc tak w skrócie..
anetrix - ty jesteś pewna, że o prześwietlenie miednicy takie typowe chodzi? Promieniowanie rentgenowskie jest niezbyt korzystne dla malucha, w Polsce nawet dentysta nie chce zrobić prześwietlenia zęba a co tu miednicy w ciązy :szok:
yol_a - ja ci się nie dziwie, mnie normalnie już zabijają wzorkiem co ja jeszcze w szkole robię i właśnie...
Ja też po wizycie - wszytsko u nas ok, szyjka prawidłowa. Jak zaczęłam żartowac, że koleżanki z forum to wszyskto wiedzą - wagę dziecka, długość szyjki to pośmialiśmy się, że też się dowiem. Wagę później bo nie planowaliśmy na dziś USG, a szyjkę ocenił na okolicę 3 cm. Leżeć nie muszę ale ustaliliśmy L4 od poniedziałku!
W sumie dobra... ;-) nagadał mi, że mam uważać na kontrole ZUS bo leżeć nie muszę ale za wiele po mieście nie biegać ;-)
Maluszek leży główką w dół, ma 150 uderzeń serduszka na minutę; powiedział, żebym jednak wyluzowała z witaminami bo będę tyć... ja :szok: tu mnie lekko zafrapował :-D
Zaczęliśmy rozmawiać o terminie CC, więc jeśli będzie wszystko ok on planuje na 20 lub 21 mówi ładnie wygląda... ja na to, że w sumie ładnie ale czy to będzie Koziorożec czy Wodnik - musze poczytać i dam mu znać, który znak mi się bardzije podoba :-D on na to, że ciężko mi będzie ustalic bo on rodzony 20 i też raz czyta, że jest tym znakiem a raz tym. Nie no... trza ciąć w urodziny doktora myślę - to się postara. :-D:-D Mąż na to, że lepiej nie bo jak doktor będzie świętował :szok: mateńko.... może 20 wieczorem będzie świętował i 21 będzie miał kaca to lepiej 20 :-):-):-)
Takie żarty, termin ustalimy na początku stycznia, kolejną wizytę mam 10 grudnia więc spokojnie o żadnym pakowaniu do szpitala nie myśle.
Od poniedzialku zaczynam sprzątać nasze "biuro", które to ma stać się pokoikiem dziecka... tam jest co robić ;-)

sylwia - ta twoja szyjka chyba nie jest taka zła - ale się oszczędzaj - poza tym gratuluję dużego maluszka
Nadarienne - super, że to KTG jednak pomyślne
mam nadzieję Gosia, że i ty po wizycie już spokojna - pisz.

Gosia gratuluję udanej wizyty:tak: Jeny jak ja czytam takie słowa typu 3 tygodnie to mi się dziwnie robi. Ja to jakaś nienormalna jestem. Brzuch jak balon, mała się rusza , wydawało mi się że w tej ciąży chodzę już z dziesięć lat a teraz jak jest tak blisko to uwierzyć nie mogę że to tak na serio:-D i że ktoś z tego brzucha w końcu wyskoczy. Ostatnio mówię do męża że mi się wydaje że teraz to jakiś czwarty miesiąc a on mi to że jakby tak było to bym w ósmym do mieszkania nie weszła:-D

Morka hehe dobre z tym brzuchem ja też czuje się na 15 tydzień? :eek:zleciało mi to szybko:tak: teraz tylko z górki te 3 tygodnie mnie też przeraziły ale z drugiej strony mogę przenosić wiec sie nie nastawiam na grudzień... tak mi lepiej :-D

Kaja ja już relacje zdałam minutę wcześniej ;-)fajnie ze u ciebie i dobre wieści :)

Morka hehe dobre z tym brzuchem ja też czuje się na 15 tydzień? :eek:zleciało mi to szybko:tak: teraz tylko z górki te 3 tygodnie mnie też przeraziły ale z drugiej strony mogę przenosić wiec sie nie nastawiam na grudzień... tak mi lepiej :-D

Kaja ja już relacje zdałam minutę wcześniej ;-)fajnie ze u ciebie i dobre wieści :)
No własnie widze, ze razem pisałysmy ;-)Daj spokój z tymi 3 tygodniami - czekaj na styczeń z nami., :-D

reklama
Do góry