reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
e_milcia - na pocieszenie ja też publicznie wystąpiłam z plamą na spodniach, po tym jak próbowałam zrobić siusiu w centrum handlowym i zdarzyło się to o czym pisałam wcześniej i tam nie miałam w co się przebrać etc... Generalnie inni powinni to zrozumieć, a z pewnością kobiety... My przynajmniej jesteśmy w ciąży i to czasowa dolegliwość tylko, wyobraź sobie jaki to jest u kobiet które mają tak w standardzie... Głowa do góry. Mam nadzieję, że pizza poprawi humorek.
Nie chcę was martwić, ale tak od razu nie przechodzi:no: ćwiczcie mięśnie

A ja miałam dzisiaj zajęcia w szkole rodzenia z karmienia piersią. Kurcze, nie jest to takie proste.... Przy urodzeniu dziecka powinni dawać do niego jakąś instrukcję :) A tak w ogóle powiedzcie mi czy wybrałyście już wózek dla swoich maluszków? Jeśli tak, piszcie jaki...
Tak chciałam zapytać czy będziesz rodzić w Sosnowcu?:-) Jak tak to w którym szpitalu i kiedy masz termin?

Sylwia super że z maluszkiem dobrze:tak: A jak lekarz powiedział żeby się nie przejmować to się nie przejmuj:tak:Przecież wie co mówi:-)

No to i ja po wizycie

potwierdził gin córę :tak: macica odpowiada 33 tygodniowi dziecko 33-34 ;-) za 3 tygodnie gin mówi że mogę rodzić bez obaw że dziecko małe albo co ;-) ale szyja wszystko ma się dobrze w 36 tygodniu wyśle mnie na szczegółowe badania :tak:
do tego mówi że dziecko silne jak robił usg to mu ręka mówi że odskakuje i nie może nic zobaczyć ;-) potem prze 15 minut ktg kopała w czujniki tak ze same bazgrołki wyszły :sorry:

nagrałam sobie aparatem bicie serduszka :-):tak:;-)

wizytę mam kolejną 7 grudnia :tak:

Dziewczyny pisałam wam długi post, z odpowiedziami i mi się kliknęło, zaznaczyło i wszystko poszło :wściekła/y::wściekła/y: więc tak w skrócie..
anetrix - ty jesteś pewna, że o prześwietlenie miednicy takie typowe chodzi? Promieniowanie rentgenowskie jest niezbyt korzystne dla malucha, w Polsce nawet dentysta nie chce zrobić prześwietlenia zęba a co tu miednicy w ciązy :szok:
yol_a - ja ci się nie dziwie, mnie normalnie już zabijają wzorkiem co ja jeszcze w szkole robię i właśnie...
Ja też po wizycie - wszytsko u nas ok, szyjka prawidłowa. Jak zaczęłam żartowac, że koleżanki z forum to wszyskto wiedzą - wagę dziecka, długość szyjki to pośmialiśmy się, że też się dowiem. Wagę później bo nie planowaliśmy na dziś USG, a szyjkę ocenił na okolicę 3 cm. Leżeć nie muszę ale ustaliliśmy L4 od poniedziałku!
W sumie dobra... ;-) nagadał mi, że mam uważać na kontrole ZUS bo leżeć nie muszę ale za wiele po mieście nie biegać ;-)
Maluszek leży główką w dół, ma 150 uderzeń serduszka na minutę; powiedział, żebym jednak wyluzowała z witaminami bo będę tyć... ja :szok: tu mnie lekko zafrapował :-D
Zaczęliśmy rozmawiać o terminie CC, więc jeśli będzie wszystko ok on planuje na 20 lub 21 mówi ładnie wygląda... ja na to, że w sumie ładnie ale czy to będzie Koziorożec czy Wodnik - musze poczytać i dam mu znać, który znak mi się bardzije podoba :-D on na to, że ciężko mi będzie ustalic bo on rodzony 20 i też raz czyta, że jest tym znakiem a raz tym. Nie no... trza ciąć w urodziny doktora myślę - to się postara. :-D:-D Mąż na to, że lepiej nie bo jak doktor będzie świętował :szok: mateńko.... może 20 wieczorem będzie świętował i 21 będzie miał kaca to lepiej 20 :-):-):-)
Takie żarty, termin ustalimy na początku stycznia, kolejną wizytę mam 10 grudnia więc spokojnie o żadnym pakowaniu do szpitala nie myśle.
Od poniedzialku zaczynam sprzątać nasze "biuro", które to ma stać się pokoikiem dziecka... tam jest co robić ;-)

sylwia - ta twoja szyjka chyba nie jest taka zła - ale się oszczędzaj - poza tym gratuluję dużego maluszka
Nadarienne - super, że to KTG jednak pomyślne
mam nadzieję Gosia, że i ty po wizycie już spokojna - pisz.

Gosia gratuluję udanej wizyty:tak: Jeny jak ja czytam takie słowa typu 3 tygodnie to mi się dziwnie robi. Ja to jakaś nienormalna jestem. Brzuch jak balon, mała się rusza , wydawało mi się że w tej ciąży chodzę już z dziesięć lat a teraz jak jest tak blisko to uwierzyć nie mogę że to tak na serio:-D i że ktoś z tego brzucha w końcu wyskoczy. Ostatnio mówię do męża że mi się wydaje że teraz to jakiś czwarty miesiąc a on mi to że jakby tak było to bym w ósmym do mieszkania nie weszła:-D

Morka hehe dobre z tym brzuchem ja też czuje się na 15 tydzień? :eek:zleciało mi to szybko:tak: teraz tylko z górki te 3 tygodnie mnie też przeraziły ale z drugiej strony mogę przenosić wiec sie nie nastawiam na grudzień... tak mi lepiej :-D

Kaja ja już relacje zdałam minutę wcześniej ;-)fajnie ze u ciebie i dobre wieści :)

Morka hehe dobre z tym brzuchem ja też czuje się na 15 tydzień? :eek:zleciało mi to szybko:tak: teraz tylko z górki te 3 tygodnie mnie też przeraziły ale z drugiej strony mogę przenosić wiec sie nie nastawiam na grudzień... tak mi lepiej :-D

Kaja ja już relacje zdałam minutę wcześniej ;-)fajnie ze u ciebie i dobre wieści :)
No własnie widze, ze razem pisałysmy ;-)Daj spokój z tymi 3 tygodniami - czekaj na styczeń z nami., :-D

reklama
Do góry