reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
skaczące tak,jak np powieka?
jeśli tak,to brakuje Ci jeszcze potasu bo za takie "latające" skurcze mięśni odpowiada magnez i potas

Anetrix moze sprobuje tego potasu pobrac to moze i przejdzie

Ivi czytalam kiedys o tym bo moj maz ma to na co dzien,, zwlaszcza jak jest zmeczony to mu nogi skacza, a mi skacza dopiero od jakis 3 tyg. ale to strasznie wkurzajace, ale jakos w taki zespol niespokojnych nog na czas ciazy to mi sie nie chce wierzyc, a jesli tak jest to chce jakies lekarstwo:wściekła/y:

golanda - co to znaczy skaczące nogi :confused::-D
mi lekko mrowią, magnez biorę więc nie wiem co to ... :-)

Kaja wlasnie mi nie mrowią a magnez biore co jakis czas:eek:

Golanda ja tez mam takie mimowolne odruchy:tak:wkurzajace to jest:tak:

nio strasznie:no::no::no:i meczace

jejku a wy znowu tyle naprodukowałyście jedna narzekają że za mało inne że za dużo :zawstydzona/y::-D

skurcze łydek mnie łapią mrowienia/cierpnięcia dłoni też mam biorę magnez +b6 i jedynie na łydki mi pomaga :tak:

byłam dziś na zakupach jakiś stary facet mnie wkurzył bo kasa pierwszeństwa dla ciężarnych doszliśmy do niej jednocześnie sa ten się pcha na chama do przodu przede mnie mówię na głos że kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży a ten udaje głuchego nawet nie spojrzał na mnie tylko wyciągnął komórkę i sobie gadał :dry: chamstwo na całego ....:dry:

Kubiaczka z tego co wiem witaminę D daje się po 2 tygodniach od narodzin dziecku:tak:

Gosia hamstwa nie brakuje, trzeba miec wiec zelazne nerwy:no:

Kubiaczka podziwiam, ja bym nie mogla u tesciow na noc, owszem na pare godzin to bardzo milo, ale nie za dlugo.

kubiaczka,Tobie chyba też załączyło się "wicie gniazdka" :) dobry pomysł z odnową póki jeszcze jesteście sami i fajnie to wszystko wymyśliliście ale....czasu macie mało,no i Ty już nie możesz zbyt dużo robić bo możesz zrobić zamiast nowej kuchni,to sobie krzywdę.
co do wit.D3,tu na Islandii podaje się ją ZAWSZE dziecku ,niezależnie od tego czy matka w ciąży brała czy nie,około 1-2 tyg po porodzie.Jeśli matka karmi piersią,to dwa razy większą dawkę niż dzieciom karmionym sztucznym mlekiem(bo w nim już jest wit D3) ale z wit D3 jest tak,jak ze wszystkim i zależy od pediatry bo ile głów,tyle opinii.Jedno wiem...nie ma co się zamóżdżac na zapas bo potem i tak powiedzą nam,co dalej z dzieciaczkiem robic.W Polsce przeważa model podawania D3 taki,jak opisałaś.

Anetrix czyżby Twój Wiktor też na bezsenność cierpiał? ;-):-)
Oliś jeszcze coś ględzi sobie w łóżeczku, no ale mam nadzieję, że zaraz sen Go zmorzy ;-)

A co do chrapania to wstyd się przyznać, ale chrapie i sapie jak stara lokomotywa :-p:-D Nie chciałam T. uwierzyć to mnie nagrał na dyktafon i mi puścił nagranie :-p

Witajcie!!
Ale naprodukowałyście wczoraj :-D
Zaraz będę nadrabiać :tak:
Ja już po jajecznicy jestem i ciastku z bitą śmietaną!! Obudziłam się głodna jak wilk o 6!!:wściekła/y: A o 9 pewnie położę się dalej... :dry:
Obudziłam mamę:sorry2:, a mąż śpi dalej jak zabity:shocked2: A przecież powinien już wstać, bo plecki mnie bolą i masażu potrzebuję :blink::-p

Co do chrapania...
Ja nigdy nie chrapałam:-):-p
Za to zawsze się śmiałam z męża, że on mlaska przez sen!! Śmiałam się, ale to wkurzało... On mówił, że ja chrapię... Oczywiście nikt w to nie uwierzył :-) Ale któregoś dnia nagrał to... Daję jak stara lokomotywa :sorry2::zawstydzona/y:

Miłego dnia dla wszystkich styczniowych mamusiek :-D

Aaaaa.... Miałam Wam powiedzieć :tak: Już prawie zdrowa jestem :-) Mogę oddychać. zatoki się odetkały :-D
Teraz się zastanawiam co z lekami... Mam brać do czwartku, ale jak się poprawiło, to czy jest sens??:confused:

Cześć kobietki :)
u mnie niedziela jak każdy dzień zaczął się już 1,5 godziny temu ;-)ale coś słyszę że mężuś się budzi więc zaraz koniec oglądania "barw szczęścia" :-D;-)

Ivi czytalam kiedys o tym bo moj maz ma to na co dzien,, zwlaszcza jak jest zmeczony to mu nogi skacza, a mi skacza dopiero od jakis 3 tyg. ale to strasznie wkurzajace, ale jakos w taki zespol niespokojnych nog na czas ciazy to mi sie nie chce wierzyc, a jesli tak jest to chce jakies lekarstwo.
w mojej księdze wiedzy o ciąży ("w oczekiwaniu na dziecko") pisali o tym zespole.. Że może wystąpić właśnie w ciąży...

Aaaaa.... Miałam Wam powiedzieć :tak: Już prawie zdrowa jestem :-) Mogę oddychać. zatoki się odetkały :-D
Teraz się zastanawiam co z lekami... Mam brać do czwartku, ale jak się poprawiło, to czy jest sens??:confused:
a to są antybiotyki czy środki "doraźne" ? Jeśli antybiotyki to OBOWIĄZKOWO bierz tyle ile trzeba! bo dziś czujesz się dobrze, a za 3 dni wróci ze zdwojoną siłą! i super że zatoki odetkane :-)

Co ja tak wcześnie robię... i to w niedziele ;-)
Już nie mogę spać i trochę głodna jestem zaraz idę śniadanie zjeść. Po za tym jakoś tak nie wygodne łóżko to na którym spałam.

Co do witaminy D to ja się pytałam bo u nas położna polecała żeby zacząć brać w ciąży, ale nie wiem ile w tym prawdy więc pytałam tutaj.

Co do chrapania czytałam, że to wszystko przez ciąże :eek: Cieszę się tylko że póki co mąż się z tego śmieje. Ale tak szczerze to przynajmniej będzie już miał wprawę w nieprzespanych nocach ;-):-D. Wcześniej też nie chrapałam.

Co do nocowania u teściów to nie jest tak źle. Nagle rodzice tomka zostali sami, bo dwójka synów na raz z domu uciekła a pies niestety zdechł ze starości. Znaczy w sumie został uśpiony, bo miał raka, ale z tego co wiem to jak na jamnika to żył baaaardzo dużo. Tak jakoś im smutno w domu. Nagle zostali sami w trzypokojowym mieszkaniu ;-). Cieszą się jak dzieci jak możemy zanocować. :-D A rozpieszczają mnie jak mogą :-p. Nawet teściowa zawsze kupuje jakiś serek dla mnie, bo wie, że lubie takie rzeczy. I to ciągłe "Dorotka, a może coś zjesz.." itp...
To nawet miłe.

e_milcia jajecznica :-p Tylko kto mi tu zrobi jajecznice :rofl: Ja się chyba jednak skuszę po raz 3 na krokiety z barszczem :-D Niebo w gębie :-D W domu mam rybę po grecku. Fajnie, że czujesz się lepiej. :tak:

anetrix no ja to pewnie będę chodzić i co najwyżej "piwo" podawać. ;-) Ale to też nie wiadomo kiedy zrobimy kuchnie. Może być tak, że nie zdążymy przed urodzeniem. Ale do stycznia jeszcze 3 miesiące, więc mam nadzieje, że się uda.

Gosia_k23 ja jak jestem w tesco to zakażdym razem zastanawiam się czy iść się i pchać do kasy z pierwszeństwem. Zwłaszcza, że zwykle jest zamknięta. Ale czasami jest otwarta. Zwykle stoje normalnie. A jak nie mam sił zostawiam męża i wracam do auta.

reklama
Witam porannie ,chumorek nadal super chociaz Nicol dala wczoraj popalic , ale pomyslalam sobie ze to jeszcze dziecko i my tez takie bylysmy -proba sil -minie
Boli mnie kregoslup. ale da sie wytrzymac.
Kacha wawa-Moja mala tez miala taki okres ze szla w nocy o 12 spac poprostu musisz swojego skarba przemeczyc czyli jak najmniej dac mu w dzien spac , ja teraz Nicoli wogole nie pozwalam w dzien spac , zeby mi chodzila wczesnie spac bo jak dla mnie chodzenie spac o 22 to tez za pozno wiec od dzis koniec z drzemkami popoludniowymi.Ty mozesz np skrucic czas drzemki o 1godz wtedy maly sie szybciej zmeczy.
Zycze milej niedzieli.

Do góry