reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć dziewczyny zaglądam do Was zameldować że żyję, ale czuję się fatalnie :sad::sad::sad: Nic nie przechodzi kaszel nadal męczy.Kuruje się jak tylko mogę domowymi sposobami (mleko miód, herbata,cytryna sok malinowy, syrop z cebuli) i non stop łóżko. Strasznie się pocę temperaturę mam 37 czyli tragedii nie ma ale brakuje mi sił do życia. Wyspać się nie mogę bo ciągle się budzę i kaszle.A staram się unikać kaszlu by nie szkodzić maleństwu szarpiąc mięśnie brzuszka :sad: Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo to męczarnia:-:)no2:
Zazdroszczę Wam kochane.
Pozdrawiam Was serdecznie ucałujcie brzuszki
:wink:
I uważajcie na siebie.

reklama
Witam porannie Głodomorki:-) Ja też wstaję wcześnie bo mnie zasysa z głodu:tak: Życzę dużo zdrówka chorowitkom:tak::-) a całej reszcie miłej niedzieli:happy2:

Witam niedzielnie ;-)
Lubię niedzielę, bo przeskakuje mi suwaczek o jedną cyferkę. W ogóle liczenie tygodni ostatnio mnie interesuje ze względu na ustalenie teminu porodu. Będę miała planowaną cesarkę i lekarz powiedział, że w 38 tygodniu. Mnie zależy jak najpóźniej (o ile synuś pozwoli);-) Jak chodze do gina to on liczy tylko skończone tygodnie, więc w tym tygodniu mam wizytę i mam zapisane, że to 29 tydzień a wg obliczeń suwaczka 29 się skończył (dokładnie dziś się kończy) i jestem w 30. Czy dobrze myślę, ze jak on weźmie mnie w 38 to ja będę w 39?
golanda - wydaje mi się, że ten nasz magnez jednak nie wchłania się dobrze - dlatego dolegliwości. Mam kontakt z ludźmi których teoria jest, że w ogóle z suplementow niewiele się wchłania - nie że nic ale niewiele. Ja tę teorię nawet popieram. Branie suplementów to takie torchę dla nas na uspokojenie. Dlatego wiele naszych lekarzy ma inne opinie. Ja wczoraj kupiłam sobie bo jak wiecie dostałam bzika ale mam nadzieje ze niedługo uda mi się kupić coś leszego. Nauralne suplementy nie syntetyczne jak w większości gotowych zestawów mają szansę lepiej się wchłaniać.
Nie szukaj leków, przynajmniej to moja rada.
Kubiaczka co do wit D dla maluchów zdania są podzielone tak i w różnych krajach są różne szkoły. My rodzimy w styczniu, słonka może być mało więc coś podać trzeba - ja jednak będę ostrożna. To moja schiza przed zbyt szybko zrastającym się ciemiączkiem co przerabiałam z starszym synem.
dormark - trzymaj swój dobry nastrój, kacha-wawa mam nadzieję, że Olis pozwolił ci pospać a może rodzinka da ci kolejny dzień laby dziś
Tego życze i miłej niedzieli!:-)
Ale z rana popisałam.... ;-)
_________
mój długi niedzielny wywód był 15 000 w tym wątku :-)

Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie ;-)
Lubię niedzielę, bo przeskakuje mi suwaczek o jedną cyferkę. W ogóle liczenie tygodni ostatnio mnie interesuje ze względu na ustalenie teminu porodu. Będę miała planowaną cesarkę i lekarz powiedział, że w 38 tygodniu. Mnie zależy jak najpóźniej (o ile synuś pozwoli);-) Jak chodze do gina to on liczy tylko skończone tygodnie, więc w tym tygodniu mam wizytę i mam zapisane, że to 29 tydzień a wg obliczeń suwaczka 29 się skończył (dokładnie dziś się kończy) i jestem w 30. Czy dobrze myślę, ze jak on weźmie mnie w 38 to ja będę w 39?

;-)
Kaja będziesz miała skończone 38 tygodni, czyli zaczniesz 39. lekarze liczą skończone tygodnie, a nie rozpoczęte. Urodziłam Tomka i brakowało mi 1 dzień do 42, a wpisali 41;-) czy podjęłas decyzję co do znieczulenia?

Kaja będziesz miała skończone 38 tygodni, czyli zaczniesz 39. lekarze liczą skończone tygodnie, a nie rozpoczęte. Urodziłam Tomka i brakowało mi 1 dzień do 42, a wpisali 41;-) czy podjęłas decyzję co do znieczulenia?
yol_a dzięki za potwierdzenie mojego myslenia. To mi odpowiada, zasze lekko będę do przodu. Ale twój Tomuś to nieźle u mamy posiedział w brzuszku ;-)
Na temat znieczulenia w ogólnie rozmawiałam z lekarzem bo chyba ZZO jest oczywiste. Nie słyszałam aby planowane CC przeprowadzano w narkozie.
Ja osobiście też jestem za ZZO, co prawda nie wiem jak opanuje emocje ale wiem, że dla dziecka to lepiej - no i szybciej będę mogła je mieć ze sobą a to dla mnie niezwykle ważne.

Gosia hamstwa nie brakuje, trzeba miec wiec zelazne nerwy:no:
to była też kasa dla inwalidów wiec uznałam że on ma coś z głową :cool2:

Witam laseczki ;-) głowa mnie dziś pobolewa :-(

Kaja Yola pisze dobrze na pewno miał na myśli skończony 38 tydzień wiec zaczniesz wtedy 39 :tak:
kurcze ale u nas produkcja postów :-D choć ostatnio i lutówki nas przegoniły ;-)

Paulinaa zdrówka może kup sobie syrop na ten kaszel bo czasem domowe sposoby nie pomagają :no: a rozwinie się z tego coś gorszego ....mi na kaszel pomaga zawsze drosetux można brać w ciąży ewentualnie podpytaj się o *spam* jest naturalnym syropem :tak:

Cześć kobietki :)
u mnie niedziela jak każdy dzień zaczął się już 1,5 godziny temu ;-)ale coś słyszę że mężuś się budzi więc zaraz koniec oglądania "barw szczęścia" :-D;-)
w mojej księdze wiedzy o ciąży ("w oczekiwaniu na dziecko") pisali o tym zespole.. Że może wystąpić właśnie w ciąży...

Ivi a ja w niedziele rano zawsze ogladam z mezem filmy na axn:)
Co do zespołu, to moze i cos w tym jest ze to to, tez mam ta ksiazke i zaraz zajrze.

Cześć dziewczyny zaglądam do Was zameldować że żyję, ale czuję się fatalnie :sad::sad::sad: Nic nie przechodzi kaszel nadal męczy.Kuruje się jak tylko mogę domowymi sposobami (mleko miód, herbata,cytryna sok malinowy, syrop z cebuli) i non stop łóżko. Strasznie się pocę temperaturę mam 37 czyli tragedii nie ma ale brakuje mi sił do życia. Wyspać się nie mogę bo ciągle się budzę i kaszle.A staram się unikać kaszlu by nie szkodzić maleństwu szarpiąc mięśnie brzuszka :sad: Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo to męczarnia:-:)no2:
Zazdroszczę Wam kochane.
Pozdrawiam Was serdecznie ucałujcie brzuszki
:wink:
I uważajcie na siebie.

Paulina zdrowiej szybko! niestety nie zawsze domowe sposoby wystarczaja:(

Witam niedzielnie ;-)
golanda - wydaje mi się, że ten nasz magnez jednak nie wchłania się dobrze - dlatego dolegliwości. Mam kontakt z ludźmi których teoria jest, że w ogóle z suplementow niewiele się wchłania - nie że nic ale niewiele. Ja tę teorię nawet popieram. Branie suplementów to takie torchę dla nas na uspokojenie. Dlatego wiele naszych lekarzy ma inne opinie. Ja wczoraj kupiłam sobie bo jak wiecie dostałam bzika ale mam nadzieje ze niedługo uda mi się kupić coś leszego. Nauralne suplementy nie syntetyczne jak w większości gotowych zestawów mają szansę lepiej się wchłaniać.
Nie szukaj leków, przynajmniej to moja rada.

Kaja ja najpierw bralam tylko folik i co jakis czas magnez na skorcze lydek i twardnienie brzucha, potem od 6mies biore ten falvit raz lub 2 na tydzien.
Nie zamierzam na razie brac niczego wiecej, ale strasznie mnie denerwuja skaczace nogi, bo nawet kotek nie moze sie polozc mi na nogach bo co chwila moje nogi mimowolnie go zrzucają:(
A jesli chodzi o cc, to faktycznie jesli lekarz planuje na 38, to znaczy ze bedziesz miec 38 skonczony a 39 w trakcie.
W sumie to pewnie dlatego tak licza, bo to jest od terminu 1dnia OM, a nie od poczecia.

to była też kasa dla inwalidów wiec uznałam że on ma coś z głową :cool2:

Gosia masz racje i tak sobie to trzeba tlumaczyc:):-)

Hej Cięzaróweczki ;-)

ja jeszcze siedze sobie w piżamce ale musze chyba powoli się ubierac bo na obiadek do teściów jedziemy :tak: Chyba że w piżamce mnie przyjmą , wkońcu jestem uprzywilejowana :-)

Moja dzisiejsza noc znowu ciężka - dlka odmiany rwała mnie prawa noga a nie jak wczoraj lewa ! nie wiem co to jest - wcinam magnez a i tak nic lepiej :cool:

Miłego dnia Dziewczyny :)

aha co do tych witamin to ja słyszałam ze bardzo wazne jest kiedy je się połyka, bo np witaminy powinno sie łykać podczas posiłku wtedy się wchłaniają, a np magnez bez jedzenia bo się wtedy nie wchłonie czyli np 30 min po posiłku - ale czy to ma aż takie znaczenie to nie mam pojęcia ....

Niepotrzebnie się położyłam, bo teraz to wrak człowieka jestem :sorry2:

Mama S. wysłała do sklepu osiedlowego po jakieś pierdółki, a ten mądry pojechał na koniec miasta do TESCO bo tam wszystko jest :confused: I dzwoni co chwila i pyta co jeszcze kupić! Już cały koszyk naładował, a miał 6 rzeczy do kupienia...:dry:

Mama mnie męczy ciągle tematem rozwodu... Już nerwowo nie wytrzymuje :wściekła/y: Raz mówi, żebym błagała tatę, żeby wrócił, a za 15 minut, że ona go nigdy więcej na oczy widzieć nie chce... Zwariować idzie...

W kalendarzu ciąży na e-dziecko.pl napisali, żebym w środę się do fryzjera umówiła :-D Na pewno z tego skorzystam i w środę (mimo święta) wezwę moją fryzjerkę :-p Teraz nikt mi nie powie, że żadnych fryzjerów, bo wiedzą, że ten kalendarz to mój przewodnik i zawsze liczę się z tym co tam piszą :-D:-D:-D
Tak więc czas na zmiany!! :-) Chociaż ładnie to pewnie wyglądać nie będę, bo jak tak grubaśno można ładnie wyglądać :zawstydzona/y::-(
Ale jeszcze troszkę i będziemy wszystkie piękne:tak:
Piękne, zgrabne, ładnie ubrane z wózeczkami, w których będą nasze maluszki :-D
Doczekać się nie mogę!!!! :happy2::happy2::happy2:

reklama
Niepotrzebnie się położyłam, bo teraz to wrak człowieka jestem :sorry2:

Mama S. wysłała do sklepu osiedlowego po jakieś pierdółki, a ten mądry pojechał na koniec miasta do TESCO bo tam wszystko jest :confused: I dzwoni co chwila i pyta co jeszcze kupić! Już cały koszyk naładował, a miał 6 rzeczy do kupienia...:dry:

Mama mnie męczy ciągle tematem rozwodu... Już nerwowo nie wytrzymuje :wściekła/y: Raz mówi, żebym błagała tatę, żeby wrócił, a za 15 minut, że ona go nigdy więcej na oczy widzieć nie chce... Zwariować idzie...

W kalendarzu ciąży na e-dziecko.pl napisali, żebym w środę się do fryzjera umówiła :-D Na pewno z tego skorzystam i w środę (mimo święta) wezwę moją fryzjerkę :-p Teraz nikt mi nie powie, że żadnych fryzjerów, bo wiedzą, że ten kalendarz to mój przewodnik i zawsze liczę się z tym co tam piszą :-D:-D:-D
Tak więc czas na zmiany!! :-) Chociaż ładnie to pewnie wyglądać nie będę, bo jak tak grubaśno można ładnie wyglądać :zawstydzona/y::-(
Ale jeszcze troszkę i będziemy wszystkie piękne:tak:
Piękne, zgrabne, ładnie ubrane z wózeczkami, w których będą nasze maluszki :-D
Doczekać się nie mogę!!!! :happy2::happy2::happy2:

Witam Mamusie :tak:

No to masz teraz z mama, ona chyba jeszcze do konca nie wie czy aby napewno tego chce, zycze jej powodzenia zeby wszystko sobie ulozyla! A nie przesadzaj z tym ze nie mozesz ladnie wygladac "grubasno" hihi:-D napewno nie jestes gruba tylko przesadzasz popatrz z innej strony ze pod tym "grubasnym" jest Twoj maluszek słodziutki;-) czasem jakie do mnie klientki trafialy i nie byly w ciazy to bys sie przerazila. Moj byly szef nazwal je "wytworem McDonalda":-D milej niedzieli

Do góry