reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
U mnie tez juz pobudka zaraz zrobie sobie cherbatke z melisy i chyba pojde z NIcol na basen tu przecodna pogoda wiec szkoda siedziec w domku odezwe sioe po sniadanku.

Witam!! U nas pogoda nie za ciekawa, wieje i chmury nadciągają w coraz większych ilościach..
A moje dziecko codziennie wstaje o 8, także nie narzekam!!

Miłego dnia!!

:-):-):-)Moj synus nie poszedl dzis do zlobka bo zlobek wolne ma,tak wiec pospal do 9:15,swoja drogą moj synek rozpieszczal mnie od 3doby zycia bo juz od wtedy przesypiał cale noce:tak::tak::tak:

Dzień dobry wszystkim styczniówkom tego pochmurnego dnia

A my w pracy dostaliśmy wolne w zamian za jakieś święto sobotnie w sierpniu. Ale grunt, że jeszcze przede mną dwa dni odpoczynku :-D.

Zauważyłam u mnie wśród znajomych straszny wysyp ciężarówek. Dwie moje znajome ze studiów są w ciąży, jedna ze szkoły średniej,a teraz się okazało, że kolega męża z pracy tez.

Idę zjeść śniadanie, bo znowu mnie mdli :baffled:

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY:-)

Wróciłam w końcu do Was:tak::tak:jestem po wizycie u gina, i niepotrzebnie sie stresowałam bo wszystko jest dobrze.. maleństwo rośnie zgodnie z data ost miesiaczki , termin mam juz taki jak według OM czyli 2 stycznia:tak:cudowny widok, malenstwo machalo rączkami, nóżkami:tak::tak:jestem super ekstra przeszczesliwa:tak:

moje słoneczko:tak:

pięknie dzidzie widac:-)

Ja też jestem po wizycie i mój maluch też słodko się ruszał, fotki nie mam, bo aparat się zepsuł i fotek nie drukował a obraz strasznie rozmazywał... Idę jeszcze raz w poniedziałek i obiecuję wtedy fotkę w odpowiedni wątek wkleić!!

A co do ruchów to naprawdę niemozliwe, żeby tak wcześnie czuć, ruchy dziecka są za delikatne, dziecko jest za małe, a wnętrze macicy nie jest unerwione tak, jak skóra, która piórko poczuje, poza tym macica jest w pierwszym trymestrze max na 2 palce nad spojeniem łonowym, także w brzuchu jeszcze dzidzi po prostu nie ma...

dlatego ja ich nie czuje w brzuszku tylko na dole np.w nocy bo niestety nie śpie za fajnie:crazy:ale moze faktycznie to jelita no cóz doczekamy się kopniaczków i wtedy będziemy sobie opowiadac:-)

no tak roznie to bywa najpewniejszy sposob to silna wola:-)

ja przytyłam 13 kg ze synkiem no ale tez schudłam z początku bo niestety wymioty i wymioty:-(a jeszcze szybko schudłam po ciąży bo w sumie ta woda ze mnie zeszła pociłam się okropnie juz pod koniec ciąży i po porodzie jakby ktoś mnie wiadrem oblał normalnie wszystko mokre ja pościel przescieradło M normalnie mówi co tak mokro:sorry:no i ja normalnie jadłam tak jak przed ciąży czyli 3 posiłki i tak nie objadałam się wiecie tak normalnie no i karmiłam co bardzo szybko schudłam nawet tak że miałam niedowage same koci:sorry:co mi tak zostało no i teraz dostałam okrągłości co M sdię cieszy bo jak mówi że tyłka nie było a teraz jest:-)

ja juz dziewczyny po zabiegu

przyszłam sie pozegnac, bo opuszczam te forum, teraz bardziej potrzebuje innego tematu np. ciaza po poronieniu i wroce do staraczek
trzymajcie sie dziewczyny, zycze wam wszystkiego najlepszego

kochana tak mi przykro bardzo smutne ale musisz byc dzielna i odczekaj te 3 miesiąće i zafasolkujesz i urodzisz zdrowa dzidzie:tak:

mi również w 1 ciązy mdłości przeszły po 3m-cu,to racja kazda ciaza inna w tej ciazy mam slabsze mdlosci,i wogole jest innaczej Czy wy tez macie tak bardzo wyczulony węch na zapachy szczególnie te drazniace was?:wściekła/y: ja niestety tak moje 2 pieski dostały eksmisje z domku bo mi strasznie ich zapach przeszkadzał:zawstydzona/y: przeszlo mi to potem ale wlasnie nie pamietam czy razem z mdlosciami czy pozniej....:confused2:

o jaaaaaaaaaaa i to jak wszystko mi smierdzi normalnie wszystko:crazy:nawet synka siuski kupa ble lodówka kosze wogóle wszystko wyczówam a wtedy mnie zaczyna mdlić:baffled:no i ostatnio zaliczam kibelek wczoraj i przed wczoraj i jeszcze przed normalnie rano i wieczorem tylko dziś rano się udało nie no ale zobaczymy jak będzie wieczorem:baffled:

Cześć dziewczyny. Widzę, że od rana wojujecie. Moje dziecko śpi dość dobrze - zazwyczaj do 8, więc nie ma co narzekać. Ale był czas, kiedy budził się o 6 i to zazwyczaj w niedzielę czy sobotę, jak można było trochę dłużej pospać.

Ja sama wstałam kilka godzin temu, ale już mi się marzy spanie na nowo. Nie wiem, co ta ciąża robi z człowiekiem, ale ciągle się chce spać!:crazy: Mnie nawet wstawanie z łożka jest w stanie zmęczyć...

ja przytyłam 13 kg ze synkiem no ale tez schudłam z początku bo niestety wymioty i wymioty:-(a jeszcze szybko schudłam po ciąży bo w sumie ta woda ze mnie zeszła pociłam się okropnie juz pod koniec ciąży i po porodzie jakby ktoś mnie wiadrem oblał normalnie wszystko mokre ja pościel przescieradło M normalnie mówi co tak mokro:sorry:no i ja normalnie jadłam tak jak przed ciąży czyli 3 posiłki i tak nie objadałam się wiecie tak normalnie no i karmiłam co bardzo szybko schudłam nawet tak że miałam niedowage same koci:sorry:co mi tak zostało no i teraz dostałam okrągłości co M sdię cieszy bo jak mówi że tyłka nie było a teraz jest:-)

o jaaaaaaaaaaa i to jak wszystko mi smierdzi normalnie wszystko:crazy:nawet synka siuski kupa ble lodówka kosze wogóle wszystko wyczówam a wtedy mnie zaczyna mdlić:baffled:no i ostatnio zaliczam kibelek wczoraj i przed wczoraj i jeszcze przed normalnie rano i wieczorem tylko dziś rano się udało nie no ale zobaczymy jak będzie wieczorem:baffled:

Tak to już jest kobiety to się przejmują każdym zbędnym kilogramem... a faceci to się cieszą zwykle jak kobieta troszkę przytyje, bo to albo pupa okrąglejsza albo piersi większe i w końcu jest za co złapać. Jak odkąd jestem w ciąży to mam większy biust... mąż jest wniebowzięty :-D:-D:-D

mi to ostatnio nawet jedzenie śmierdzi. Jestem kompletnie załamana bo już całkiem nie wiem co jeść... I jak sobie pomyśle że to jeszcze przynajmniej miesiąc może potrwać... :baffled:

Cześć dziewczyny. Widzę, że od rana wojujecie. Moje dziecko śpi dość dobrze - zazwyczaj do 8, więc nie ma co narzekać. Ale był czas, kiedy budził się o 6 i to zazwyczaj w niedzielę czy sobotę, jak można było trochę dłużej pospać.

Ja sama wstałam kilka godzin temu, ale już mi się marzy spanie na nowo. Nie wiem, co ta ciąża robi z człowiekiem, ale ciągle się chce spać!:crazy: Mnie nawet wstawanie z łożka jest w stanie zmęczyć...

Też bym non stop spała jakby mogła. Nawet mama do mnie, żebym się lekarza spytała czy to normalne tyle spać

reklama
Witam Was kochane.
U mnie brzydka pogoda cała noc padało teraz też pada sloneczka zero. Strasznie boli mnie głowa a tu tyle zajęć na dziś zaplanowane sprzątanko , pranko, obiadek no i powoli pakowanko na wyjazd do Polski. Dziewczyny zdarza Wam się nieprzespać całej nocy?? Kurcze położyłam sie wczoraj o 22 (fakt przespałam 2 h popoludniu) i do 6 rano jak mój C. wstawał do pracy niezmróżyłam oka. Wiercilam sie z boku na bok to pochodziłam po pokoju nawet TV w nocy oglądalam to coś podjadłam bo z nudów chyba glodna byłam. Jak C. poszedl do pracy to wtedy mnie jakoś zaczęło spanie męczyć ale pospałam tylko 4h. Jak Wy radzicie sobie z bezsennościa Kochane Stycznióweczki ??

Do góry