reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Myślę, że w przyszłym roku pod koniec wakacji to może się uda z dzidzią na rowerek wyjechać. Tylko będzie trzeba dobry fotelik na rower kupić :)

jesteś pewna? półroczne niemowlę na rower brać ? a są takie foteliki?

ja bym się nie odważyła ze względu na szaleństwo i nieodpowiedzialność innych, zwykle spacer po części pieszej ścieżki rowerowej to dla mnie był wielki stres i nie raz jakieś dzikusy mi prawie w wózek wjeżdżały...

zresztą ja nie rowerowa ale uwielbiałam wiele kilometrów z wózkiem łazić :-)

reklama
Anusia 8309 zapachy to dramat. Śmierdzi mi wszystko. Czuję w pokoju, że mój syn zapomniał zamknąć klapę od sedesu... Lodówkę muszę myć co tydzień, bo jak tylko otworzę, to czuję, że coś nie tak;-) Już nie mówię o tym, że inni ludzie notorycznie mi źle pachną...:crazy:

witam stycznowki:)
Dziewczyny mam do was pytanie jezeli mozna.
Otoz ja mam regularnie @ 14go co miesiac. teraz czekam na tą niedzielę ale dziś zaczełam plamić na brązowo.. Czy ktoras z was przechodzila cos podobnego?
czy to moze byc ciaza?
Pozdrawiam was serdecznie!
Kinga moja koleżanka zaczęła mieć takie plamienia przed okresem i ginekolog jej powiedział że to mogą być pierwsze oznaki menopauzy i jeśli chce mieć jeszcze dzidzie to musi się natychmiast starać, a ma dopiero 26 lat...... ale czasem tak bywa:tak: Dodam jeszcze, że od tamtego czasu przez rok starała się o dziecko i jak do tej pory nie udało się:-(

Ostatnia edycja:
kurcze mam troche zmartwienie wyczułam nad pepkiem takie zgrubienie nie za wielkie i sie boje czy to nie przepuklina i czy bede mogla z nia normalnie urodzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to mnie nie boli i nie jest duze i tez nie wyczuwam tego zawsze,tylko czasem jak myslicie co to :szok::szok:

jesteś pewna? półroczne niemowlę na rower brać ? a są takie foteliki?

ja bym się nie odważyła ze względu na szaleństwo i nieodpowiedzialność innych, zwykle spacer po części pieszej ścieżki rowerowej to dla mnie był wielki stres i nie raz jakieś dzikusy mi prawie w wózek wjeżdżały...

zresztą ja nie rowerowa ale uwielbiałam wiele kilometrów z wózkiem łazić :-)

Dlatego napisałam może. Teraz jest duży wybór fotelików i są takie od 7 kg. W których jest mnóstwo zabezpieczeń, odchylają się na różne poziomy, można w nich spać Posiadają nawet system ABS. Wycieczkę rowerem zawsze można zaplanować. Rowery na samochód wyjechać do jakiegoś parku i tam sobie spokojnie powoli jeździć.
Ale wiadomo, że i tak wszystko będzie zależało od dzidzi.:tak: Nic nieprzesądzamy z mężem na tym etapie. Zobaczymy później. Chcielibyśmy na pewno jak najwcześniej wszczepić w nasze dzieci aktywny duch. :tak:
Teraz to nawet w góry można z maleństwem wycieczki piesze urządzać. Są fajne specjalistyczne nosidełka.

Anusia 8309 zapachy to dramat. Śmierdzi mi wszystko. Czuję w pokoju, że mój syn zapomniał zamknąć klapę od sedesu... Lodówkę muszę myć co tydzień, bo jak tylko otworzę, to czuję, że coś nie tak;-) Już nie mówię o tym, że inni ludzie notorycznie mi źle pachną...:crazy:

Ja mam to samo. Otwieram lodówkę śmierdzi. Wchodzę do czyjegoś domu śmierdzi. Mama robi jakąś jajecznicę śmierdzi... Długo można by wymieniać :baffled:

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny, my dzisiaj całą rodzinką spędziliśmy czas na świeżym powietrzu, moje dziecko padło ze zmęczenia, także zaglądam, co u Was...

reklama
Co masz na myśli pisząc że będziesz hamować z jedzeniem? Mam nadzieje, że nie masz zamiaru się głodzić?
Jesteś dopiero w 5 tygodniu. Ja jestem w 7 tygodniu i już od tygodnia mam mdłości. Nawet jak bym chciała ograniczyć jedzenie to nie da rady, bo jak tylko jestem głodna to od razu mnie mdli. Więc staram się podjadać zdrowe rzeczy typu owoce czy warzywka. Zresztą i tak patrzeć nie mogę na mięsa i inne tłuste potrawy.

Ja zawsze ważyłam koło 50 kg, ale odkąd związałam się z mężem to przytyłam 12 kg. Co prawda nie było to w ciągu miesiąca... tylko w ciągu nie całego 2,5 roku. Mam 160 cm wzrostu. Też staram się pilnować, jeść raczej dużo zdrowych warzyw i owoców.[/QUOJa tez jak nie jem to mnie mdli i jem tak jak ty zdrowe rzeczy najwazniejsze to sie nie obiadac.

Do góry