reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2010 !!

nie synus nie pytał jeszcze,ale gdy zapyta to mu wytłumaczymy on ma 3 latka dopiero...ale mimo to zawsze mu tłumaczymy co z czego i do czego co prawda na te sprawy to troszke za szybko jeszcze,przyjdzie czas bedzie rada

reklama
ja mam termin na 5 stycznia tylko gin mi wyliczal ze niby 1 dzien mojej ostatniej miesiaczki byl 31 marca a ja wiem ze to bylo 29marca wiec pewnie bardziej mi sie termin przesunie na 3 stycznia no i ciekawe jaki termin wyjdzie jeszcze z usg...a jak tam z wasza waga?duzo przytylyscie? ja narazie 2 kg a w poprzedniej ciazy az 23 kg:szok: jakchcecie to tujest swietny kalendarz obliczania prawidlowej wagi w ciąży Przyrost wagi ciała w ciąży :: MediWeb.pl

Ja mam na 5 wg OM i Usg.
Anulko, dzieci w brzuchu rosną falowo i raz jest o np. 3 dni za duży a potem o 3 dni za mały, zależy jak trafisz na badanie, potem to inna data wychodzi z wzrostu, inna z obwodu główki, inna z długości kości udowej, także ta data z OM się najbardziej liczy

oj, dziewczyny, zazdroszczę Wam, że już widziałyście serduszka i machające łapki.
Przy pierwszym usg lekarz mocno mnie postraszył - niby wygląda ok, ale może sie nie utrzymają, moze nie utrzyma się jeden, może będę się fatalnie czuła, wymiotowała i leżała w łóżku do końca ciąży. Wyszłam, delikatnie mówiąc, zniesmaczona i zła. Sam news o ciąży bliźniaczej wprawił mnie w taki szok, że nie wiedziałam jak reagować na jego trucie.
Umówiłam się na usg i konsultację do innego lekarza - pod koniec 9tc, więc wszystko powinno być już jasne. Robiłam u niego wszystkie usg w poprzedniej ciąży i mam pełne zaufanie.
Ale do tego czasu powornie się denerwuję. :-(

oj, dziewczyny, zazdroszczę Wam, że już widziałyście serduszka i machające łapki.
Przy pierwszym usg lekarz mocno mnie postraszył - niby wygląda ok, ale może sie nie utrzymają, moze nie utrzyma się jeden, może będę się fatalnie czuła, wymiotowała i leżała w łóżku do końca ciąży. Wyszłam, delikatnie mówiąc, zniesmaczona i zła. Sam news o ciąży bliźniaczej wprawił mnie w taki szok, że nie wiedziałam jak reagować na jego trucie.
Umówiłam się na usg i konsultację do innego lekarza - pod koniec 9tc, więc wszystko powinno być już jasne. Robiłam u niego wszystkie usg w poprzedniej ciąży i mam pełne zaufanie.
Powiem Ci, że perspektywa bliźniaków jest cudowna, a widziałam, że każdy ma swój pęcherzyk, także bezpieczniej dla nich. Lekarze są niestety niedelikatni i traktują pacjentkę bezosobowo, jak kolejny przypadek.. Życzę Ci, żeby było ok i żebys w styczniu tuliła swoje dwa cudeńka!!

gratuluję odwagi:tak: ja bym spadła z helikoptera jak by mi powiedział, że to bliźniaki:-)

witam w słoneczny dzień:-)

Ja tez nie wiem co bym zrobila gdyby okazalo sie ze to blizniaki.
U mnie dzisiaj leje i nie ciekawie jest Nicola nareszcie bez goraczki zobaczymy jak bedzie pozniej pozdrawiam i do uslyszenia pozniej

reklama
gruba_żabagratuluje hmm blizniaki :szok:to pdwojne szczescie :-)napewno ciezko zajac sie 2 na raz ale dasz rade i potem bedziesz sie smiala z tych obaw...ci co panicznie boja sie porodu mowia "dwojka za jedna meka"sama tez bym napewno byla w niezlym szoku...zdrowka zycze i wytrwalosci:-):-):-)

Do góry